• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
@CeYz bir kahveden bişey olmaz çok istiyorsan arada iç canım. cordeliac cordeliac haklısın takılma canım bizimki hiç ilgili değil umrumda da değil. Çocukları cocuk doktoruna götürücez zaten

Aynen canım. Zaten çocuk doktoru da arıyorum şimdiden. Zaten yaptıkları bir tetanoz aşısı. Onu da bir yerde vurdururum artık. Doktorum hepatit bagisikligin yok. Asi vurulman gerekli, kalp hastaları hepatite daha korumasiz deyince ondan da koştura koştura gittim. Sinirimi bozup yolladılar üstüne.

Can'ım günaydın sana birşey sormak istiyorum. Gebelik şekeri herhangi bir belirti verdi mi önceki hamileliğinde. Ben dün waffle yedim ( tabii benide allah doyursun da:kızgın:) akşam üstüne 3 litre su içtim dilim damağım hala yanıyor bugün acaba bende de mi çıkacak diye işkillendim sende böyle birşey oluyor muydu? Bana ara bana böyle ağız dil kuruması geliyor günde 4 litreden fazla su içsemde geçmiyor

canım çok su içiyordum birde ben normalde ekmek yemem ama çok ekmeğe düşmüştüm onun dışında bir belirti yoktu, tatlı zaten hiç yiyemiyordum ben :KK43: yani aslında normal bir gebelikti...

şeker yüklemesi yapıyorlar açlık 90 ı tokluk 120 yi geçmeyecek, geçerse diyet yapıyorsun canım diyette ağır yani onun dışında makarna pilav beyaz ekmek tatlı gibi şeker yapan gıdalar yasak, meyve sınırlı yani bir gebe bu diyetle kesinlikle doymaz yani herşey o kadar kısıtlı ki, eğer şeker çok yüksekse zaten ilaç tedavisi yapıyorlar durum bu canım:KK14:

Ya bir şey soracağım Ahlas. Benim normal testlerim içinde kandaki glukoza da bakılmış. Çıkan değer 93, üst sınır 100. Tahlillerimi başka yerde yaptırmıştım. Tokken.Doktora gidip geldikten sonra aldım. Gosteremedim. Daha önce rutin muayenede tokluk kan şekerim 70 idi.
Bu değer şeker yuklemesinde daha yüksek çıkar mı acaba ya? Senin kandaki glukoz kaçtı?

şeker yüklemesi yapıyorlar açlık 90 ı tokluk 120 yi geçmeyecek, geçerse diyet yapıyorsun canım diyette ağır yani onun dışında makarna pilav beyaz ekmek tatlı gibi şeker yapan gıdalar yasak, meyve sınırlı yani bir gebe bu diyetle kesinlikle doymaz yani herşey o kadar kısıtlı ki, eğer şeker çok yüksekse zaten ilaç tedavisi yapıyorlar durum bu canım:KK14:
Aaa anladım canım çok sağol, benim ailem de genetik şeker hastalığı var da ondan korktum biraz. Bazen kendim evde ki cihazla ölçüyordum 110 larda çıkıyordu ama hamile kaldıktan sonra hiç bakmadım. İnşallah böyle bi sorunla karşı karşıya kalmayız

Ya bir şey soracağım Ahlas. Benim normal testlerim içinde kandaki glukoza da bakılmış. Çıkan değer 93, üst sınır 100. Tahlillerimi başka yerde yaptırmıştım. Tokken.Doktora gidip geldikten sonra aldım. Gosteremedim. Daha önce rutin muayenede tokluk kan şekerim 70 idi.
Bu değer şeker yuklemesinde daha yüksek çıkar mı acaba ya? Senin kandaki glukoz kaçtı?

benim şimdi 82 çıkmış canım yaptırdığımda, yemeye içmeye dikkat edilirse çıkmaz herhalde yani şekerli unlu gıdalardan biraz uzak durulursa ama gene de bilemiyorum ki:KK51:

Aaa anladım canım çok sağol, benim ailem de genetik şeker hastalığı var da ondan korktum biraz. Bazen kendim evde ki cihazla ölçüyordum 110 larda çıkıyordu ama hamile kaldıktan sonra hiç bakmadım. İnşallah böyle bi sorunla karşı karşıya kalmayız

inşallah canım ya hamileyken cidden sıkıntı, bebişin suyuda fazla oluyor kanala felan giremiyor bu yüzden:işsiz:

benim şimdi 82 çıkmış canım yaptırdığımda, yemeye içmeye dikkat edilirse çıkmaz herhalde yani şekerli unlu gıdalardan biraz uzak durulursa ama gene de bilemiyorum ki:KK51:

Ay şimdi baktım. Diyabet habercisi olabilirmiş hakikaten. Ben de daha dikkatli olayım o zaman bundan sonra. o_O

Merhaba arkadaşlar ben de Şubat Annesi olacağım inşallah, merak ettim Ocak annelerine de bakayım dedim ama sizin yazdığınız cevap benim işime ilgili olunca cevap yazmak istedim :)
Gebelikte şeker çıkınca diyetin çok kısıtlı olduğunu yazmışsınız ama asla öyle değil takip ettiğimiz hastalara verdiğimiz diyetler hem çok doyurucu, hem çok sağlıklı, çoğu hastam diyetine uyumsuzluk yaşamadı ve zaten zor da olsa zorunlu bir durum gebelik şekerin de diyet yapmak. Kaldı ki normal hamilelerin de tatlı türünü yemeklerini istemez doktorlarımız, bizim takip ettiğimiz hastalar diyet sayesinde hem bebekleri sağlıkla doğuyor hem de son 3 ayında ağırlık artışları çok kontrollü oluyor. Bir de çok yüksek değerleri olanlarda ya da diyetle sonuç alamadıklarımızda ilaç tedavisi yapılamıyor hemen insüline geçiliyor ki ı da diyette çok ama çok daha zor. O yüzden tüm hamilelere önerim şeker yüklenmesini ihmal etmemeleri, çünkü test yapılmadığına gebelik şekeri tespit edilemiyor ve önlem alınmadığında malesef bebeğin ölümüne kadar gidebiliyor, İnşallah hepimiz hamileliklerimizi kolay ve sağlıklı atlatırız, iyi günler hepinize:)

Son düzenleme:
Ben geldim kızlar bebisim iyi bir sıkıntı yok çok şükür ama 1 hafta geriden geliyor bi sıkıntı yok geç döllenmedir dedi birde tsh normal çıkmış ama gebelerde 2.5 olması lazım senin biraz düşük çıkmış bir dahiliyeye git tedbir amaçlı dedi sizin dokrorlarinizdan bisey diyen oldumu acaba :110:
Geçmiş olsun cnm. İyi bişey çıkmamış Allaha şükürler olsun. Git bir baktır dahiliyeye rahat olsun için.
Canım bu arada özelden msj attım bir bakar mısın.

Merhaba arkadaşlar ben de Şubat Annesi olacağım inşallah, marka ettim Ocak annelerine de bakayım dedim ama sizin yazdığınız cevap benim işime ilgili olunca cevap yazmak istedim :)
Gebelikte şeker çıkınca diyetin çok kısıtlı olduğunu yazmışsınız ama asla öyle değil takip ettiğimiz hastalara verdiğimiz diyetler hem çok doyurucu, hem çok sağlıklı, çoğu hastam diyetine uyumsuzluk yaşamadı ve zaten zor da olsa zorunlu bir durum gebelik şekerin de diyet yapmak. Kaldı ki normal hamilelerin de tatlı türünü yemeklerini istemez doktorlarımız, bizim takip ettiğimiz hastalar diyet sayesinde hem bebekleri sağlıkla doğuyor hem de son 3 ayında ağırlık artışları çok kontrollü oluyor. Bir de çok yüksek değerleri olanlarda ya da diyetle sonuç alamadıklarımızda ilaç tedavisi yapılamıyor hemen insüline geçiliyor ki ı da diyette çok ama çok daha zor. O yüzden tüm hamilelere önerim şeker yüklenmesini ihmal etmemeleri, çünkü test yapılmadığına gebelik şekeri tespit edilemiyor ve önlem alınmadığında malesef bebeğin ölümüne kadar gidebiliyor, İnşallah hepimiz hamileliklerimizi kolay ve sağlıklı atlatırız, iyi günler hepinize:)

canım bende diyetisyene gittim ve onun verdiği liste doğrultusunda beslenmeye çalıştım, ama listedekilerle insan doymuyor ki çok az lar, benim gibi aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda hep aç geziyoruz derlerdi tamam sağlık için gerekli birşey ona sözüm yok ama doyurucu değil kesinlikle:KK14:

canım bende diyetisyene gittim ve onun verdiği liste doğrultusunda beslenmeye çalıştım, ama listedekilerle insan doymuyor ki çok az lar, benim gibi aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda hep aç geziyoruz derlerdi tamam sağlık için gerekli birşey ona sözüm yok ama doyurucu değil kesinlikle:KK14:
Aldığınız diyetle ilgili sorun olabilir canım bizim diyetlerimizde hiç öyle sorunlar yaşamıyoruz zaten gebelere kalori olarak düşük veremeyiz çünkü ihtiyaçları fazla ama dediğim gibi belki de gittiğiniz kişinin hatası olabilir :)

Bende o kadar özlüyorum ki, hep görmek istiyorum :)
Benim oturduğum mahallenin sağlık ocağı görmüyor işin kötüsü, ta Kütahya' dan görüyorlar.
Kaydımı aldırmam lazım bir an önce, ama çalıştığım için kayıt için ayrı git, aşı için ayrı git.
İş yerimden çekiniyorum..o_O

Çalışınca çok zor gerçekten allahtan benim tam tatil dönemine denk geldi.

tatilimizden neden olalımki dimi tatlım iptal etme sakın :) agustos sonu gideceğiz bizde insallah 5 aylık olacağız göbiş cok rahatsızlık vermez. hem güneşde yatmayı düşünmüyorum tabiiki gölgede kalırım ve denize girerim havuza ayaklarıma kadar girerim belki bakalım. sıcaklara bi şekilde dayanırım diye düşünüyorum tatil ve değişiklik şart. karnımı kapatcak bişeyler bulursam tankini tarzında süper olur bakalım şimdiden iyi tatiller :KK36:
teşekkürler canım..bizde temmuz sonu gidicez..ben bembeyazım tatil amaçlarımdan biri de güneşlenip biraz yanmaktı ama bu sefer olmıcakk..olsun sağlık olsun..sağlıklı sıhhatli gelsin de bebişlerimiz..sana da güzel keyifli tatiller :KK36::cool:

Gebeliğin 11. Haftasında da anne karnındaki bebek, cinsiyetini öğrenebilecek kadar bir gelişim göstermiş olmaktadır. Bebeğin cinsel organı bu hafta içerisini kendini belli etmektedir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için anne karnındaki pozisyonu da büyük önem teşkil etmektedir. Bebeğin duruş şekli ultrasonda cinsiyetini net bir şekilde görmekte etkin rol oynamaktadır.

Alıntıdır.
Canım benim drum da 15 temmuzda gel hem ikiliyi yapar hemde cinsiyete bakarız dedi. Kızım 20. Hafta göstermişti bakalım bu nasıl olacak. Senin kese hangi taraftaydı?

Aldığınız diyetle ilgili sorun olabilir canım bizim diyetlerimizde hiç öyle sorunlar yaşamıyoruz zaten gebelere kalori olarak düşük veremeyiz çünkü ihtiyaçları fazla ama dediğim gibi belki de gittiğiniz kişinin hatası olabilir :)

doğrudur bak o olabilir bunu düşünmemiştim, şanssızlığım diyeyim o zaman:KK14:

Back
X