• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Merhaba hayırlı olsun hoşgeldiniz:) İşn uzmanını bulunca bir soru sormak istedim. Gebelik şekeri durumunda yasak olan ekmeğin hertürü mü sadece beyaz ekmek mi? Şeker için ciddi önlem almayı düşünüyorum ama bulantılarım olduğu için sürekli ekmek yiyip midemi sakinleştiriyorum. Kraker beni kesmiyor o yüzden çavdar ekmeği falan yesem yine şekeri kötü etkiler mi? Bir de gebelik şeker tespiti için illa 5. Ayları beklemek şart mı daha önce tespit edilemiyor mu ? Çok soru sordum kusura bakmayın ama doktor randevuma 10 gün var telefon edincede sinirimi bozuyorlar. Ozamana kadar kendim araştırayım dedim.
Merhaba, ekmeğin her türünün kalorisi aynıdır ama tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği şekeri daha yavaş yavaş ve dengeli yükseltir yani beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdar öneririm ama sonuçta o da yavaş da olsa şekeri yükseltir o yüzden miktarı önemli. Sadece ekmek değil her yiyeceğin miktarı önemli bulgur pilavı yoğurt meyve hepsi hem sağlıklıdır hem de miktarı doğru olmazsa zararlıdır. Ama bulantı için çavdar veya tam buğday ekmeği alabilirsiniz.
Eğer ki diyabetten şüpheleniyorsanız ailede de varsa şimdiden de bir endokrinoloji uzmanına gidip tahlil yaptırabilirsiniz ama gebelik şekeri genelde 24. Haftada belli olur ama sizin önceden gelen bir diyabetiniz varsa şimdi de testlerde çıkar ve erken tedaviye başlamış olursanız hem bebek hem siz için iyi olur. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir, iyi günler :)

Aşılar için aradılar, özel de pahalı olur dediler.
Tetanozdan baska asi yapiliyor muydu ki? Insallah yoktur :KK49:
Ben onceki gebeligikde 5 tetanoza tamamladim, hamilelik ve sonrasinda.
Omur boyu bağışıklığım var insallah, tekrar yaptirmayacagim

Off cok fazla yazilmis okuyamiyorum ya simdi geldim eve daha cok yorgunum
Bugun doktora gidecekler vardi, onemli bir sey varda alintilayip yazin da goreyim. Cinsiyet falan ogrenen oldu mu?
Not: usengec hamile:KK70:

Esra sen bana söylemiştin ya. Kemik yapısına bakarak yanılmıyorsam 10. haftada doktor sana cinsiyeti söylemişti. Ben de bundan feyz alarak sıkıştırdım doktoru yine. Bilsem de 13. haftaya kadar söylemeyeceğim dedi. Yani biz elimiz boş döndük. :63:

Kizlar sevter den haber varmi dogru yazdi mi bilmiyorum geride kaldi mesajları etiketleyen yapsin bi zahmet

Benim bildiğim de sağlık ocağı yapmıyor şeker yüklemesini. Tetanoz asisina da var daha. Hakikaten sağlık ocakları bi' acaip. Onlar sağlık bakanlığından uyarı alıyorlar yapmazlarsa, ondan arıyorlar. Kağıt da gönderirler yakında.
Ben ilkinde kayit yaptirmamistim sağlık ocagina. Bilmiyordum yani yapilmasi gerektigini.
Aile hekimi eve gelmisti, bu evde bir gebe varmis diye:KK48:
Ayy evet benim ne oldu ki dedim, gelip kayit yaptirmaniz gerekiyor dedi.
Hatta o bizim aile hekimi degilmis, bizim oraya bakan iki dr vardi. Kadin ayni apartmanda oturdugum baska birine gelmis, benim dr da haber yollamis soyle de benim hastaya bir ugrasin diye:p

Merhaba, ekmeğin her türünün kalorisi aynıdır ama tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği şekeri daha yavaş yavaş ve dengeli yükseltir yani beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdar öneririm ama sonuçta o da yavaş da olsa şekeri yükseltir o yüzden miktarı önemli. Sadece ekmek değil her yiyeceğin miktarı önemli bulgur pilavı yoğurt meyve hepsi hem sağlıklıdır hem de miktarı doğru olmazsa zararlıdır. Ama bulantı için çavdar veya tam buğday ekmeği alabilirsiniz.
Eğer ki diyabetten şüpheleniyorsanız ailede de varsa şimdiden de bir endokrinoloji uzmanına gidip tahlil yaptırabilirsiniz ama gebelik şekeri genelde 24. Haftada belli olur ama sizin önceden gelen bir diyabetiniz varsa şimdi de testlerde çıkar ve erken tedaviye başlamış olursanız hem bebek hem siz için iyi olur. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir, iyi günler :)

Çok teşekkür ederim cevabınız için benim önceden bilinen bir şeker hastalığım yok ama ailede çok malesef. Bende şimdiden önlem alayım ki olumsuz bir durumla karşılaşmayayım istiyorum. Şeker tüketimini kısıtlayarak biraz daha bekleyeceğim bu ağız kuruluğu ve aşırı su içme ihtiyacı geçmezse endokrinolojiye gideceğim . Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler tekrardan :) iyi günler sağlıklı hamilelikler :)

Esra sen bana söylemiştin ya. Kemik yapısına bakarak yanılmıyorsam 10. haftada doktor sana cinsiyeti söylemişti. Ben de bundan feyz alarak sıkıştırdım doktoru yine. Bilsem de 13. haftaya kadar söylemeyeceğim dedi. Yani biz elimiz boş döndük. :63:
Ayy cidden mi? Ben de cuma gidecegim cok hevesliydim. Ama bir arkadasima soylemis dr, yuzde 80 falan demis. Bakalim bana soyleyecek mi :KK33:

hayir tatlim cuma randevumuz belki gösterir ucundan bakalim. ama usg yi yorumlayan erkek dedi popis böyle havada oldugu icin :-) hayirlisi olsun erkek bebislerde cok seker olur ki

Çikolata ye, yee. Öyle git. Ay cinsiyetler gelsin artık yavaş yavaş. Biz geriden geliyoruz canım 1 hafta. Geç döllenme. 3 haftadan önce söylemeyecek benim pis sinsi şişko hobbit doktorum.

Ayy cidden mi? Ben de cuma gidecegim cok hevesliydim. Ama bir arkadasima soylemis dr, yuzde 80 falan demis. Bakalim bana soyleyecek mi :KK33:

Senin haftan önde canım. Zaten aynı doktora gidiyorsun. Söyler o çılgın muhtemelen ama benim doktorumun tahmin ettiğine eminim, beni kıvrandırıyor.
Arkadaşın haftası kaç?

Senin haftan önde canım. Zaten aynı doktora gidiyorsun. Söyler o çılgın muhtemelen ama benim doktorumun tahmin ettiğine eminim, beni kıvrandırıyor.
Arkadaşın haftası kaç?
Arkadasim bir hafta onde benden.
9. Haftada gittim ben en son. Oncekinde 10. Haftada soylemistiniz cinsiyeti, ha 9 ha 10 belki bir yorumunuz vardıryine dedim.
Agzi burnu belli degil daha hemen pipi derdine dusmussun dedi
Azcik kafadan kirik benim dr

Başka bi doktora gitsene, ne inatçı doktormuş..:KK34:

Beni tahliller pahalı tutar diye üniversiteye yönlendirmişti. Dinlemeyip başka bir özel kliniğe giderek ihanet ettim ona. Faturası ağır oldu. :KK70:

Daha aldatmam doktorumu. Gidince kliniğimin gediklisi hoşgeldin diye karşılıyor.:KK70::KK70:
Gittiğim doktor da doçentti ama kendi doktorum gibi samimi ve ilgili değildi. Zaten iki tane var burada özel. Başka alternatif yok. Söylerse de artık bu söylesin. Ne yapalım. Ben alırım intikamımı. :KK62:

Aynı doktorsa söyler, benim doktorum eltime de 11-12. haftalarda tahminde bulunmuş.
Ben cinsiyetini ne zaman öğreniriz diye sordum sadece, açıkçası erken demesini bekledim.

Arkadasim bir hafta onde benden.
9. Haftada gittim ben en son. Oncekinde 10. Haftada soylemistiniz cinsiyeti, ha 9 ha 10 belki bir yorumunuz vardıryine dedim.
Agzi burnu belli degil daha hemen pipi derdine dusmussun dedi
Azcik kafadan kirik benim dr

:KK70::KK70::KK70:

Benimki de 9. haftada pipi mi görmek istiyorsun diye gecistirmisti. Bu hafta tekrar ısrar edince inat etti. Sen konunun etrafından dolaş Esra. Direkt girme benim gibi. Gerçi bu çakallar yine anlıyor ama.

Beni tahliller pahalı tutar diye üniversiteye yönlendirmişti. Dinlemeyip başka bir özel kliniğe giderek ihanet ettim ona. Faturası ağır oldu. :KK70:

Daha aldatmam doktorumu. Gidince kliniğimin gediklisi hoşgeldin diye karşılıyor.:KK70::KK70:
Gittiğim doktor da doçentti ama kendi doktorum gibi samimi ve ilgili değildi. Zaten iki tane var burada özel. Başka alternatif yok. Söylerse de artık bu söylesin. Ne yapalım. Ben alırım intikamımı. :KK62:

Bende başka bir doktora daha mı gitsem diyorum?:rolleyes:
Bakalım o bir şey diyecek mi?

Ben ilk öğrendiğimden beri araba ve beşik araştırıyorum ama çok kararsızım. Herkesin en çok söylediği şey hafif olsun. Bu travel olanlar hoş ama bilemedim ya. Milletin bebek arabasında gözüm kalıyor buda güzelmiş filan diye:KK70:

Ben iki topiğide takip etmeye çalışıyorum ama bir iki gün bakmadım sayfalar nasıl ilerlemiş böyle..

Buradayım canım bebeğe birşeyler dikiyorum onlarla oyalanıyorum arada bakıyorum çok sayfa birikmiş maşallah ne konuşulmuş böyle.

Ben korunun Sincan şubesine gidiyorum şimdilik ama uzak baya bize başka yerlerde bakayım diyorum. Balgatta çok pahalı ya... Yenimahalle özel orta doğu hastanesi var bi orayada bakmak lazım birde güven var aklımda. Tahminim güvende pahalıdır. Arkadaşlarım devlette yaptı doğum memnunda kaldılar o parayı bebeğe harcarsın diyorlar oda aklımı karıştırıyor.
Can'ım ben hamilelikten önce sağlık sigortası yaptırdım. Bi aksilik çıkmazsa o yüzden Balgat koru diyorum. Evet masraflı ama ne yapalım ben devlette doğum yapıp memnun kalan pek görmedim ya :/

:KK70::KK70::KK70:

Benimki de 9. haftada pipi mi görmek istiyorsun diye gecistirmisti. Bu hafta tekrar ısrar edince inat etti. Sen konunun etrafından dolaş Esra. Direkt girme benim gibi. Gerçi bu çakallar yine anlıyor ama.

He evet, direkt sormayın. Benim doktoruma da dolaylı sor demişti eltim, bende ne demedim ne zaman öğrenirim dedim. :confused::KK70:

Back
X