- 14 Haziran 2016
- 61
- 69
- 3
Merhaba, ekmeğin her türünün kalorisi aynıdır ama tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği şekeri daha yavaş yavaş ve dengeli yükseltir yani beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdar öneririm ama sonuçta o da yavaş da olsa şekeri yükseltir o yüzden miktarı önemli. Sadece ekmek değil her yiyeceğin miktarı önemli bulgur pilavı yoğurt meyve hepsi hem sağlıklıdır hem de miktarı doğru olmazsa zararlıdır. Ama bulantı için çavdar veya tam buğday ekmeği alabilirsiniz.Merhaba hayırlı olsun hoşgeldiniz:) İşn uzmanını bulunca bir soru sormak istedim. Gebelik şekeri durumunda yasak olan ekmeğin hertürü mü sadece beyaz ekmek mi? Şeker için ciddi önlem almayı düşünüyorum ama bulantılarım olduğu için sürekli ekmek yiyip midemi sakinleştiriyorum. Kraker beni kesmiyor o yüzden çavdar ekmeği falan yesem yine şekeri kötü etkiler mi? Bir de gebelik şeker tespiti için illa 5. Ayları beklemek şart mı daha önce tespit edilemiyor mu ? Çok soru sordum kusura bakmayın ama doktor randevuma 10 gün var telefon edincede sinirimi bozuyorlar. Ozamana kadar kendim araştırayım dedim.
Eğer ki diyabetten şüpheleniyorsanız ailede de varsa şimdiden de bir endokrinoloji uzmanına gidip tahlil yaptırabilirsiniz ama gebelik şekeri genelde 24. Haftada belli olur ama sizin önceden gelen bir diyabetiniz varsa şimdi de testlerde çıkar ve erken tedaviye başlamış olursanız hem bebek hem siz için iyi olur. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir, iyi günler :)