- 1 Ekim 2013
- 8.856
- 19.021
- 448
- 35
Neler aldınız ay :)Günaydın arkadaşlar,
dün bebeğime ciciler aldık ananesiyle nasıl güzel şeyler var ya. insan hiç çıkmak istemiyor mağazadan.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neler aldınız ay :)Günaydın arkadaşlar,
dün bebeğime ciciler aldık ananesiyle nasıl güzel şeyler var ya. insan hiç çıkmak istemiyor mağazadan.
Bu arada Mustafa keremin en gerçekçi fotosunu dün aldık :)
antep canımkargasa . Sen hangi ilde yaptırdın canım ayrıntılı yi, çünkü yazılan fiyatlara bakıyorum bide bize verilen rakamlara bakıyorum fiyatlar çok degisiyor
Bu arada Mustafa keremin en gerçekçi fotosunu dün aldık :)
Ay bizim ki de sürekli eliyle kapatıyordu baya uğraştık bu kadar açtı ancak :)benim bebegim yüzünü dönmedi( önünde plesanta vardı , artık 2 hafta sonra kendi druma tekrar soyliycem , yüzünü
merak ediyoruz kime benzedi
Benim doktorun anlattığına ve internette araştırdığıma göre canım 32.haftalara kadar bebişlerin başı yukarıda ayakları aşağıdaymış. 32 den sonra başları aşağı dönüp doğum pozisyonuna hazırlanıyormuş. Benim de aynen tekmeler senin gibi kasık bölgemdeydi yürüyüş falan çabuk yoruyordu doktora acaba çok mu aşağıda bu bebiş diye sordum, hayır tam da olması gereken yerde büyüdükçe yukarı doğru çıkıcak başı kasıkta hissettiğin baskı azalacak ve tekmeleri şuan olması gereken yerde hissediyorsun dedi. Senin bebişte iyi yerde merak etme :)bende tekmeleri aşağıda hissediyorum, normal mi o zaman, nası tarif etsem bilemedim, göbek deliğimin 3-4 parmak aşağısında, , göbeğimin altına doğru hareketleri var sürekli. Yine soru işaretleri yarattım kendime, salıya az kaldı, artık doktorda görücem,sorucam diyodum. :/
Eline sağlık canım çok güzel anlatmışsın valla benim bildiğim de durum tam bu şekilde.. Ama akşam içime dert oldu acaba arkadaşlarıma yanlış bilgi mi verdim diye, saatte geçti sigortacımı arayamadım internette bakındım biraz. Arkadaşların hatırladığı hamileyken yapılan sigortalarda varmış gerçekten ama bizimki gibi değiller tabi.. Mesela sadece birkaç hastanede geçerliler Medicana gibi ki ben bu hastane grubunun kapısından içeri girmem (yine acı tecrübeler sağolsun).. Ayrıca poliçeyi limitsiz olarak seçmek zorundasın, bizimki gibi alternatif paketler içinden seçim yapamazsın. Dolayısıyla fiyatta ucuz olmuyor limitsiz olunca. Aynen dediğin gibi bu saatten sonra yapılan sigortanın maliyeti zaten sigortasızken cebinden çıkacak paraya denk nerdeyse. Benim sigortama göre de bebiş doğduktan 14 gün sonra anne ya da babanın sağlık sigortası üzerinden sigortalanabiliyor. İkisinden birinin sigortalı olma şartı varmış gerçekten.Yok ben de şubat ayında araştırma yapmıştım. Aynen sizin dediğiniz gibi her sağlık sigortası doğum masrafını karşılamıyor ve doğum için her sigortanın süre şartı var. Ben de evim çok yakın diye acıbadem sigortayı aradım. Hamile kalmadan sigortayı yaptırmak gerekiyor , 6 aylık süresi var . 6 ay dolduktan sonra da 1 yıllık daha aynı şekilde doğumu karşılayan sigorta yaptırmak gerekiyor.
İlk 6 ay içerisinde hamile kalmamak, ikinci sigorta süresi olan 12 ay içinde hamile kalmak gerekiyor. Fiyatları da doğumu karşılamayan sigortalara göre neredeyse iki kat daha pahalı. Tabi bu arada tek seferde hamile kalma şansı da düşük olduğu için atıyorum ikinci yapılan sigortanın 6. ayında hamile kaldıysan evet 1 yıla kadar ücretler karşılanıyor ama doğum ve diğer masraflar için tekrar aynı sigortayı yeniletmeniz gerekiyor. (toplamda en az 2,5 yıllık sigorta ediyor en az) Anlayacağınız doğum+muayene+tahlil ücretlerini topladığınızda arada zaten 3-4 binlik fark kalıyor ki hangi hastaneyi seçtiğinize bağlı aradaki fark düşüyor. Eşimle konuştuğumuzda aradaki fark için zaman stresine girmeye gerek olmadığına karar verdik.
Karışık mı anlattım bilmiyorum ama bi ek bilgi daha paylaşayım, genelde özel hastanelerin çoğunda hamileyken yapılanlar da dahil mi hatırlamıyorum ama doğumu karşılamayan sigortanız olsa bile doğumda indirim yapıyorlar. Tabiki muayene ve tahlilleri karşılamıyor, sadece doğumda indirim yapıyorlar.
Dediğim gibi bebeklere yapıldığını bilmiyordum, ondan henüz araştırmadım. Arkadaşımın dediği ertesi gün Allianz sigortadan yaptırdığını biliyorum ama ayrıntılarını bilmiyorum. Çocuk doğduğunda kesinlikle yaptıracağım. Muhtemelen ota poka ağlıyo bu çocuk bozuldu, kesin hasta diye doktora gideceğimizi düşünüyorum. :)
Kabul ederim ama ya değiştirme kartı olacak puset bile olsa yada bütçeyi belirleyecekler beraber gidip alıcaz. Öyle yapmıştık ilk seferde deArkadaşlar siz çocuğunuza beşik-puset gibi büyük hediyeler kabul eder misiniz alacak kişinin beğenisine göre olacak şekilde?
Ben böyle büyük şeylerin çocuk sahibi olacak insanların fikri alınmadan yapılmasına pek hoş bakamıyorum çünkü.
Sabah eşim eve bunun bombasını bırakıp gitti.Şu geçenlerde çocuğunu kucaklar gezmeye götürürüm diyenler "çocuğun beşiğini biz alacağız. Aaa olmaz, ölümüzü görün. " tarzı bir muhabbete girmişler eşimle. Hayır korkuyorum yarın çocuğumuzu evlatlık da isteyecek bunlar. :/
Sinirlerim hiç iyi değil zaten bu aralar hormonlar yüzünden. Böyle olunca iyice psikoya bağlıyorum.![]()
Arkadaşlar siz çocuğunuza beşik-puset gibi büyük hediyeler kabul eder misiniz alacak kişinin beğenisine göre olacak şekilde?
Ben böyle büyük şeylerin çocuk sahibi olacak insanların fikri alınmadan yapılmasına pek hoş bakamıyorum çünkü.
Sabah eşim eve bunun bombasını bırakıp gitti.Şu geçenlerde çocuğunu kucaklar gezmeye götürürüm diyenler "çocuğun beşiğini biz alacağız. Aaa olmaz, ölümüzü görün. " tarzı bir muhabbete girmişler eşimle. Hayır korkuyorum yarın çocuğumuzu evlatlık da isteyecek bunlar. :/
Sinirlerim hiç iyi değil zaten bu aralar hormonlar yüzünden. Böyle olunca iyice psikoya bağlıyorum.![]()
Ben açıkçası birine böyle bir hediye alacağım zaman soruyorum ne eksiğin var nasıl bir şey istiyorsun diye. Beni gerçekten düşünen kişiden de aynısını bekliyorum. Yok yapmazsa da büyük bir yüzsüzlükle biz bunu almayı düşündük, alacaksan bu olsun demeyi planlıyorum. Ben kafayı bozup zoraki hediyeyi kullanacağıma o düşünsün artık naaapcağınıArkadaşlar siz çocuğunuza beşik-puset gibi büyük hediyeler kabul eder misiniz alacak kişinin beğenisine göre olacak şekilde?
canım yakınlığınızı bilmiyorum ama direkt sipariş ver bence. biz şunu almak istiyorduk şunlardan şunlardan dolayı de. ya bütün bu şeyler evde yer kaplıyor atsan atılmaz satsan satılmaz.
canım onlarda heveslenmıs sen ara de benım begendıgım bı takım vardı onu alıcam sizde bu kadar buyuk bı hedıye ıcın zahmet etmeın gıbı bıse söle kırıcı olmasın yanıEşimin meslektaşları canım. Öyle ayda 1-2 toplandığımız insanlar çok fazla bir samimiyetim yok. En son diyaloğumuz pek hoş olmadı. Bunu duyunca da direkt "ne münasebet" demedim değil. Bugün gidip sipariş vereceklermiş. Eşim de yeni söylüyor, unutmuş. Dediğin gibi atsan atamazsın, ihtiyacı olan birine veremezsin gelip görmek isterler. Bak bak sinir ol, dur.
Ben zaten büyük hediyelere karşıyım. Zıbın, oyuncak vs. olur. Imkanı olmayan bir aileye amenna. Istekleri doğrultusunda alınır. Bu tarz şeyler ve takı merasimi yerine belli yerlere bize hediye olarak bağış yapsınlar diye konuşmuştuk eşimle.
Şimdi ben arasam takım olarak sipariş verdiğimi, bu tarz hediye kabul etmediğimizi onun yerine ihtiyacı olan birine almalarını ya da o meblağı bağış yapmalarını istesem ayıp olmaz değil mi? :/
Ben açıkçası birine böyle bir hediye alacağım zaman soruyorum ne eksiğin var nasıl bir şey istiyorsun diye. Beni gerçekten düşünen kişiden de aynısını bekliyorum. Yok yapmazsa da büyük bir yüzsüzlükle biz bunu almayı düşündük, alacaksan bu olsun demeyi planlıyorum. Ben kafayı bozup zoraki hediyeyi kullanacağıma o düşünsün artık naaapcağını![]()
bende sizin gibi 30 umda rahat edicem derken 30 da hamile kaldım.ben diyim size dikkat edinCanim 30-35 lerimizde cok rahat etcez. Okula yollicaz piuvv![]()
Eşimin meslektaşları canım. Öyle ayda 1-2 toplandığımız insanlar çok fazla bir samimiyetim yok. En son diyaloğumuz pek hoş olmadı. Bunu duyunca da direkt "ne münasebet" demedim değil. Bugün gidip sipariş vereceklermiş. Eşim de yeni söylüyor, unutmuş. Dediğin gibi atsan atamazsın, ihtiyacı olan birine veremezsin gelip görmek isterler. Bak bak sinir ol, dur.
Ben zaten büyük hediyelere karşıyım. Zıbın, oyuncak vs. olur. Imkanı olmayan bir aileye amenna. Istekleri doğrultusunda alınır. Bu tarz şeyler ve takı merasimi yerine belli yerlere bize hediye olarak bağış yapsınlar diye konuşmuştuk eşimle.
Şimdi ben arasam takım olarak sipariş verdiğimi, bu tarz hediye kabul etmediğimizi onun yerine ihtiyacı olan birine almalarını ya da o meblağı bağış yapmalarını istesem ayıp olmaz değil mi? :/