2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Hamilelikte yapıyı etkiliyor.benim normal şartlarda aşırı kilo alırım diye bekliyordum.
Çok kolay alıp veriyorum.
Doktorlar işte vücut kitle endeksi normal kilolu olana her ay 1 kilo al deyip duruyor.

Ama zor o da benim iştahım açıldı şu sıra gece 11 de koca menemeni gömdüm.
:KK43:

Son anda çok alıcam hissediyorum.

Eski doktorum durmadan tartıyordu beni,ama bu yeni gittiğim gerek bulmadı şimdilik. Bebek gelişimi iyi sende nasılsa en geç 26. Hafta da kilo istemesende alacaksın o zaman daha da iştah açılacak dedi :))

Aslında güzel bir süreç ye iç yat :))

Ben anca bugza dediğinde Tartıya çıkıyorum şu sıra :KK66: çokta almamaya çalış yürüyüş yap üşenmiyorsan.hatta hamileler için şey diyordu sabah uyanınca 10 dk egzersiz metabolizmayı hızlandırır. 30 dakika yürüyeceğine gün içinde 2-3 kere egzersiz yapın diye
Banada ayda 1 diyor ama 2 aliyorum ancak kan ilacinada basladik istahim acildi :) evdeyim ama inanilmaaaaz tembelim yuruyus yapicam duyorum yok egzersiz diyorum yok bakalim bugun ana sagliga gidip ucretsiz pilates ve nefes egitimleri var onlar icin kayit olacagim. Esim ben sana kilo alma desem iplemezsin elin adamindan korkundan yemiyosun diyor hak verdim valla o yuzden takmayayim hamileyim sonucta diyorum ancak 2 saat sonra yine ayni dusuncelerde buluyorum kendimi :))

Heyt be yavrum benim beeeee!!! Nerde pislik orda biz ahahahhaa. Kokoreç de yemedik bak bahadır. Su oğlani dogurayim da bak ne adı şeyler yicem ben :)))))

Manisa ve İzmir deki midyeciler de Mardinli :) midye işi bunlarda zaten kimseye vermiolar.

Tam da yarama dokunmuşsunuz harbiden. Midye, kokoreç, bira ufffff... İlk kızımda da sütten kesince çılgınlar gibi saldırmıştım hepsine :kk77::kk77::kk77: Yine sabretme dönemine girdik.. Sabrın sonu selamet olacak inşallah :KK71::KK71::KK71:

Hanımlar günaydın.
Artık uyumak bir zulüm haline geldi bende de. Sağa dönsem olmuyor, sola dönsem olmuyor. Sırt üstü yatsam sanki nefes alamıyorum. Eskiden hep yüzüstü uyurdum. O zaten artık mümkün değil.
Bir de dün akşam göbek deliğimin 3 parmak solunda bi ağrı vardı. Ağrı gibi biraz, biraz acı gibi. Ama çok ürküttü beni. Geçen ctesi doktora gittiğimde her şey normaldi ama yine de tedirgin oldum. Haftaya çarş detaylı ultrasonum var, ona kadar bekleyeceğim. Umarım tekrarlamaz.
Yavruyu da hala hissedemiyorum. Ya da anlayamıyorum bilmiyorum. Buna da üzülüyorum. 18+5 deyim bugün. Zamanı geldi sanki :s
Kramplarım için doktorun verdiği magnezyum kesinlikle iyi geldi. İçmeye başladığım günden beri o alt bacağıma giren kramp hiç olmadı.
Bir de benim aklıma takılan bir şey daha var. Hamile kaldığım ve ilk kontrole gittiğimde doktorum bana tavuk yememeye çalış. Piyasadaki tavuklar iyi değil demişti. O günden beri belki sadece 3 kere tavuk yedim. Ama hamileler için beslenme tablolarına sizlerin yazdıklarına bakınca tavuk öneriliyor ki, tavuk da iyi bir protein kaynağı sonuçta. Yemeli miyim bilemiyorum.
Sevgiler :)
Bende gec hissettim sayilir endiselenme ama kendimce cozum buldum enerji verecek bir parca cikolata tatli gibi birsey yiyip uzaniyor ellerimi kasiklarima yatay koyup bekliyor ara ara hareketlerini o sekilde yakaliyordum elimi koymasam hissedemiyordum deneyebilirsin. Simdi onada gerek kalmadi surekli bir kiprasma halinde sende hissedeceksin 1 haftaya kalmaz emin ol. Geceleri bende uyuyamiyorum gunduz hic uyumuyorum ona ragmen donup duruyorum soluma yatinca rahat ediyorum zaten drlarda sola yatis tavsiye ediyorlar. Yuzustu uyumaya bayilirim sabaha karsi kendimi genelde yuzustu yatarken buluyorum bebis rahatsiz olsa uyuyamam herhalde zaten aksamki karin sisligi ile sabah epey farkediyor belkide o yüzden rahatsizlik vermiyor diyorum :)

Gunaydin.
Ayakta 10 dakikadan fazla kalinca karnim tas gibi oluyor. Yurumem zorlasiyor.

Boyle birsey yaşayan var mi aranizda?
Bendede alt karnim tas kesiliyor ama yuruyunce degil bebegin hareketleri ustuste seri ve fazla olunca hemen o sekilde tepkime oluyor ondan olabilirmi sendede.

Anladm canım, detaylıya 22 de gircem ordaki doktor bişey görse söyler zaten. Bebişlerimizle sağ salim atlatalım 28'leri inş :)

Zaten genelde tam tanısı detaylıda konuyormuş. Detaylıda sadece bebeği değil, anneden bebeğe giden kan akışını, annenin böbrek vs. gibi çevre organlarına da baktıkları için, rahimi de daha ayrıntılı inceliyorlar.

Bölüm sonu canavarı gibi valla. Durmadan kilit açıyoruz resmen. 12'yi atlat. 20'yi atlat. 28'i atlatalım bakalım ondan sonra ne var.:KK70::KK70:

I ikizcan2016 kuzucan dün grip aşısı dedim, bugün sana sorayım. Bu grip aşılarının tek doz olanlarının hepsi cıvasız mı? Internette cıva içermeyenini arattım, bulamadım bir şey. Normal tek insan olsam problem değil gidip vurduruyorum. Çift insan olunca. :/

kızlar günaydııın!!!! allahım bugun cuma nasıl mutluyum anlatamam. insallah yazrın da tatile çıkıyoruuuz!!!!
C candy1907 naısl oldun? hersey ıyıdır umarım. bir haber et.
sarra13 sarra13 senın durumunu bilemiyorum tabi ama normalde hareket bılıyorsun dogum için çok iyi. benim de kalca kemiğimde bir ağrı var. ayakta hareketsiz durmak en çok zarar vereni. ben ayakta durmak zorunda oldugum durumlarda bile yürümeye çalışıyorum. çünkü ağırlık bel kemiğine değil bacaklara daha cok biniyor. ve evet hızlı yurumek hıc iyi degil.
Sabirsiz61 Sabirsiz61 canım şu an içind ebulundugun hafta yavas yavas hisetmeye baslayacagın zaman. bazen diycen bagırsak hareketi heralde ama
cordeliac cordeliac , canım allah kolaylık versin o kadar da istemem misafir. sizde 1 ay kalabilir miyim ne ya :) bana fenalık gelir.
bir de bolum sonu canavarının en esaslısı çocuk 30 küsürunca haftada dondu mu donmedi, kordon boynunda mı değil mi ve kakasını yaptı mı yapmadı mı olacak. ben sana diyim bu bebek işi beklediğimizden daha buyuk cıktı :)

kızlar günaydııın!!!! allahım bugun cuma nasıl mutluyum anlatamam. insallah yazrın da tatile çıkıyoruuuz!!!!
C candy1907 naısl oldun? hersey ıyıdır umarım. bir haber et.
sarra13 sarra13 senın durumunu bilemiyorum tabi ama normalde hareket bılıyorsun dogum için çok iyi. benim de kalca kemiğimde bir ağrı var. ayakta hareketsiz durmak en çok zarar vereni. ben ayakta durmak zorunda oldugum durumlarda bile yürümeye çalışıyorum. çünkü ağırlık bel kemiğine değil bacaklara daha cok biniyor. ve evet hızlı yurumek hıc iyi degil.
Sabirsiz61 Sabirsiz61 canım şu an içind ebulundugun hafta yavas yavas hisetmeye baslayacagın zaman. bazen diycen bagırsak hareketi heralde ama
cordeliac cordeliac , canım allah kolaylık versin o kadar da istemem misafir. sizde 1 ay kalabilir miyim ne ya :) bana fenalık gelir.
bir de bolum sonu canavarının en esaslısı çocuk 30 küsürunca haftada dondu mu donmedi, kordon boynunda mı değil mi ve kakasını yaptı mı yapmadı mı olacak. ben sana diyim bu bebek işi beklediğimizden daha buyuk cıktı :)
Canim ben 3~4 haftadir hissediyorum zaten bebisi hissedemeyen mavikose mavikose :)

Zaten genelde tam tanısı detaylıda konuyormuş. Detaylıda sadece bebeği değil, anneden bebeğe giden kan akışını, annenin böbrek vs. gibi çevre organlarına da baktıkları için, rahimi de daha ayrıntılı inceliyorlar.

Bölüm sonu canavarı gibi valla. Durmadan kilit açıyoruz resmen. 12'yi atlat. 20'yi atlat. 28'i atlatalım bakalım ondan sonra ne var.:KK70::KK70:
Hahaha yorum 10 numara olmus :)

Herkese günaydın hayırlı cumalar:21:Dün misafirim vardı ay nasıl yorulduysam,uyduktan 4 saat sonra uyanıp baykuş gibi geceler geçiren ben deliksiz 10 kadar uyudum. Uyumak ne güzelmiş:KK70::KK70:

Herkese günaydın hayırlı cumalar:21:Dün misafirim vardı ay nasıl yorulduysam,uyduktan 4 saat sonra uyanıp baykuş gibi geceler geçiren ben deliksiz 10 kadar uyudum. Uyumak ne güzelmiş:KK70::KK70:

Vücut yorulunca uykusuzluk çekmiyorsun,gün içinde o kadar koşturuyorum ki gece 11 de yatıp sabah 9 da kalktığım oluyor.
Normalde yüzüstü yatarım,şuan yatamadığım için uyku tutmuyordu başlarda ama bayılmış gibi uyuyorum :))

İnsan doyamıyor uykuya:)

Hanımlar günaydın.
Artık uyumak bir zulüm haline geldi bende de. Sağa dönsem olmuyor, sola dönsem olmuyor. Sırt üstü yatsam sanki nefes alamıyorum. Eskiden hep yüzüstü uyurdum. O zaten artık mümkün değil.
Bir de dün akşam göbek deliğimin 3 parmak solunda bi ağrı vardı. Ağrı gibi biraz, biraz acı gibi. Ama çok ürküttü beni. Geçen ctesi doktora gittiğimde her şey normaldi ama yine de tedirgin oldum. Haftaya çarş detaylı ultrasonum var, ona kadar bekleyeceğim. Umarım tekrarlamaz.
Yavruyu da hala hissedemiyorum. Ya da anlayamıyorum bilmiyorum. Buna da üzülüyorum. 18+5 deyim bugün. Zamanı geldi sanki :s
Kramplarım için doktorun verdiği magnezyum kesinlikle iyi geldi. İçmeye başladığım günden beri o alt bacağıma giren kramp hiç olmadı.
Bir de benim aklıma takılan bir şey daha var. Hamile kaldığım ve ilk kontrole gittiğimde doktorum bana tavuk yememeye çalış. Piyasadaki tavuklar iyi değil demişti. O günden beri belki sadece 3 kere tavuk yedim. Ama hamileler için beslenme tablolarına sizlerin yazdıklarına bakınca tavuk öneriliyor ki, tavuk da iyi bir protein kaynağı sonuçta. Yemeli miyim bilemiyorum.
Sevgiler :)
Tavuk yemeyin sakin tavuk denilen sey ilac ve hormondan baska bisey diildir. Bildigin koyde yasayan tanidiginiz varsa gidin bulun koy tavugu alin. Onun disinda kuzu eti yiyin sadece. Dana da diil. Dana hormonu kabul eder. Ama kuzuya hormon ilac da verilmez bunyesi kabul etmez hayvanin.

fantasktik-fabi fantasktik-fabi Hayır normal zamanlarda bütlerde, vize, finallerde eşim çalıştırdığı için 3-5 gün izin veriyorum öyle. Evde genç jenerasyon iyi oluyor bazen de. Bundan feyz alıp ötesini istemek... O kadar da uzun boylu değil. Evdeki misafir yataklarının hepsini fırlatıp atacağım ya da stüdyo daireye çıkacağım en son. Kimseler gelmesin diye. :KK70:

Ya hakikaten hamileliğin 20. haftadan sonraki boyutu çok farklıymış. Fiziksel olarak düşük tehlikesini atlatıyoruz ama psikolojik olarak olasılıklar yüzünden kafayı yiyoruz. Ben beynimi düşük yapmak istiyorum. Şöyle burnumdan akıp gitse falan hiç üzülmem. Oh düşünmeden mis gibi.

Back
X