2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bir tanesi doğum sonrası kronik sırt ve baş ağrılarım oluştu diyor ve doğum yapalı 10 sene falan oldu geçmiyormuş. Bir diğeri de doğum sonrası bel fıtığı başlangıcı oldu, resmen sakat insan kaldım diyor.

Ikisi de bana korkunç geliyor . Inşallah Hayırlısı yla normal dogururuz allahin izniyle . Bi aksilik olmazsa 40 hafta mi doldurmak istio rum 35. Hafta erken doğumu normal yapan arkadaşım 2 gün sonra ayakta dışarı çıktı bi kaç işini halletti öyle olmayı çok istiyorum

günaydın bayanlar :)
Ben de merak ettim şimdi ilk kim doğuracak ya ben şimdiden konuşuyorum oğlum erken gelme ama geç de kalma tam vaktinde gel diye :KK46::KK46:

Ilk annemiz I ikizcan2016 olur herhalde ama sonuncu kesin B bugza olur öyle hissediyorum.

Bizim plasenta yerinden kalkmazsa ikinci de ben olacağım herhalde. :KK70:
Dün gittik yerinde duruyordu hâlâ. Zahmet edip velet başını üzerinden kaldırmış sadece. :işsiz:

Bana da hem kardiyoloji uzmanı hem de kadın doğumcu söylemişti dediğin gibi 20.haftadan sonra başlar nefes darlığı diye. Maşallah hiç sektirmedi benimki de:KK43: Bebeğimin ekosuna bakılmadı ama, genetik değil benimki ondan bakılmamıştır herhalde. Benim kalp kapakçığımda romatizma var ve kapakçık tam kapanmadığı için kan sızdırıyor. Normalde hafif bi sızıntı ama şimdi kan basıncı arttıığı için, sızan kan da artıyor haliyle. Bu da inanılmaz yoruyor beni, ah ne güzel nefes alıyormuşum sakin sakin diyorum, perişanım daa bebişi düşününce amaan değmez mi be diyorum keyfim yerine geliyor :KK66:
Annelik kolay değilmiş de şimdiden bu kadar mutlu ediyor cordi, kucağıma aldığım anı düşününce çıldıracak gibi oluyorum :KK71:

Hah tam öldürmüyor ama süründürüyor hastalıkları. Bende de seninkilerin aynılara ek olarak delik ve kireçlenme var. Hamileliğin başından beri de kardiyolojiye gitmedim. Tırsıyorum. Bir şeyler çıkaracaklar, normal doğum yapamazsın diyecekler diye. Sen de biliyorsundur normal doğumda kan basıncı çok çok yükseldiği ve doğumdan hemen sonra kalbe yüklendiği için enfeksiyonla birlikte o kapakçık rahatsızlıkları ilerleyebiliyor. Ecoprin hariç bütün ilaçları da bıraktım. O yorgunluğu biliyorum patates çuvalı gibi oluyorsun resmen. Amaaan ne olursa olsun, bi' kapak söker takarlar en fazla modundayım ben de. :KK70:

Vallaha da değer ya. Löp löp et olsun kuzucuklarımıza.

benim kuzenimin 5 sene cocugu olmadi, tup fln denediler yok.. tutmadi..
sonra kendiliginden arka arkaya 4 tane dogurdu :))
3.yu dogururken tuplerini baglatti, 1 sene sonra yine hamile kaldi :)
3 dogumunu genel anesteziyle yapti, sonuncuyu spinal.. o da spinali hic sevmedi, cok agrim oldu dedi.. bas agrisi baya surdu..
keske genelle yapsaydim diye soylendi durdu, "spinale kufredicene kocanla azcik rahat durun" dedim ben de :))) 3 cocugu var, tupleri bagli, kari hamile kaliyor!! ne ara naptiniz ?! :))

diiceeem o ki, bu da kisiden kisiye degisiyor, makineye bagli yasamiyorsun canim, o kadar agir anestezi vermiyorlar :) 5 saatlik kalp ameliyati diil ki bu :))
ben yumurta toplatirken fln anestezi aldigim icin aliskinim..
yalnız ben şoktayım :KK57: tüpler bağlı Nasıl hamile kalıyor.bende bağlatcam da bende hamile kalabilir miyim ???

Bende de migren vardı üniversiteden beri çekiyordum, sonra Ankara'da bi merkezde akupunktur ve lazerle tedavi oldum, bitti çok şükür. Tedaviyi yapan doktorum dönem dönem az da olsa baş ağrıların olabilir o zamanlarda şuralara ufak ufak masaj yap demişti. O yerlerden biri senin tarif ettiğin yer, diğeri de köprücük kemiğinin omuzla birleştiği noktaydı. Diğerlerini hatırlamıyorum ama. Hamileliğe kadar hiç ağrımadı ama yaklaşık 3 hafta önce dayanılmaz ağrılarım olmuştu, 10 gün falan sürdü neyse ki geçti. sarra13 sarra13 da tam o dönemde şimdi. melinacm çok yıpratıyor o baş ağrıları ama geçecek en yakın zamanda öyle düşün. Kimi hamilelerde oluyormuş böyle. Masaj hafifletir, dene canım

Sabah kalktım hala aynı,yutkunamıyorum başım çatlıyor :( bir de bir dünya işim var büroda kafamı masaya geçirmeye az kaldı :(

Bizim de sular kesilince artık hazır su içmeye başladım.
Ben de artık her hafta acile iğne yaptırmaya gidiyorum utanmasam iğne yapılırken yattığım yere bir çarşaf seresim var:anneadayı:

Ben de aynıyım çarpıntı nefes darlığı oluyor azıcık ayakta kalsam normaliymiş demek:110:

Biz şebeke suyunu hiç içmiyoruz. Içilecek gibi değil zaten buranınki. Bembeyaz akıyor. Ona rağmen beni vurdu geçti. Dışarı çıkıp geldik, hop ben hastayım.
Eşim de tık yok daha. O gerçi işi yüzünden dezenfektanın içinde hep. Muhtemelen ondan sağlam kaldı. Ben sevmiyorum normalde o alkol bazlı jel dezenfektanları hem iyi bakterileri de öldürüyor, hem de çok kurutuyor kullanılan bölgeyi. Şimdi mecbur kullanıyoruz.
Sen yine de dikkat et acil yerine sağlık ocağı falan vuruyorsa sakin vakitlerde oraya vurdur.

E bu haftalarda gebelerin kan basıncı bebeğin ihtiyacıyla iyice arttığı için normal aslında.

Ilk annemiz I ikizcan2016 olur herhalde ama sonuncu kesin B bugza olur öyle hissediyorum.

Bizim plasenta yerinden kalkmazsa ikinci de ben olacağım herhalde. :KK70:
Dün gittik yerinde duruyordu hâlâ. Zahmet edip velet başını üzerinden kaldırmış sadece. :işsiz:

Cordi içimde niyeyse ilk sen doğuracaksın diye bir his var. :KK53:

Tüpleri yani tupu bende baglatcaktim oda mı güvenilir bir çözüm değil yani :işsiz:

Benim annem vakti zamanında 2 çocuktan sonra bağlatmış,bir daha olmadı da.Bildiğim kardeşim yok herhalde :KK53: ama çok güvenilir değil herhalde kalanlarda olmuş demekki

Aslında B bugza uyku arkadaşı değilde uyutacağım zaman bir battaniye yada tülbent düşünüyorum ben eğer becerebilirsem. Onu alınca uyku moduna geçsin direk :anne:

Sabah kalktım hala aynı,yutkunamıyorum başım çatlıyor :KK43: bir de bir dünya işim var büroda kafamı masaya geçirmeye az kaldı :KK43:

Benim bir arkadaşım da tüplerini bağlattı, yengem de. Ikisinde de dış gebelik oldu Aslı. Öyle olunca komple ne var ne yok toplayıp aldılar. Bu operasyon %100 garanti vermiyor zaten. Hele bir de üstüne ceket atılınca hamile kalacak kadar doğurgansan. Normal gebelik neyse de, gebelik oluşup da tüplerdeki bağlantı hasarından rahime inemeyince dış gebelik oluyor. Onun sonuçları kötü.

Boyle durumlarda en temizi vazektomi. Avrupa'da mesela bir çiftin üç veya daha fazla çocuğu olunca adamlar eşim o kadar hamilelik geçirmiş, çocuk dünyaya getirmiş bunu da ona yüklemeyeyim mantığıyla vazektomi oluyor kesin çözüm için. Bizim Türk erkekleri yapar mı? Sanmam. :/

Hamilelik riski olduğunu biliyorumda ama dış gebesi yada düşükle sonlandigini okumuştum sarra13 sarra13 allah verecekse herşey bahane oluyor aslında. Bana olmaz demişti doktorlar.ona güvenerek korynmuyordum.ama oldu.saglikla gelsin İnşallah kuzularimiz

Hamilelik riski olduğunu biliyorumda ama dış gebesi yada düşükle sonlandigini okumuştum sarra13 sarra13 allah verecekse herşey bahane oluyor aslında. Bana olmaz demişti doktorlar.ona güvenerek korynmuyordum.ama oldu.saglikla gelsin İnşallah kuzularimiz

Hiç ummadığı anda kalıyor insan.Dünyada yiyecek ekmeği varsa geliyor işte.Sağlıkla kucaklarımıza alırız umarım

Hah tam öldürmüyor ama süründürüyor hastalıkları. Bende de seninkilerin aynılara ek olarak delik ve kireçlenme var. Hamileliğin başından beri de kardiyolojiye gitmedim. Tırsıyorum. Bir şeyler çıkaracaklar, normal doğum yapamazsın diyecekler diye. Sen de biliyorsundur normal doğumda kan basıncı çok çok yükseldiği ve doğumdan hemen sonra kalbe yüklendiği için enfeksiyonla birlikte o kapakçık rahatsızlıkları ilerleyebiliyor. Ecoprin hariç bütün ilaçları da bıraktım. O yorgunluğu biliyorum patates çuvalı gibi oluyorsun resmen. Amaaan ne olursa olsun, bi' kapak söker takarlar en fazla modundayım ben de. :KK70:

Vallaha da değer ya. Löp löp et olsun kuzucuklarımıza.

Hahha aynı kafa valla, benim kardiyolog da kaç sene önce demişti, çok ilerlerse kapakçık değişir diye, geçen aklıma geldi bebeğime feda olsun kapakçık dedim :D Ben 2 ay önce gitmiştim kardiyolağa, bir de 6. ayda gel demişti. Ama geçen hafta ayrıntılıya gittiğim doktor bu birkaç hafta içinde gidersen iyi olur, kalp tam kapasite çalıştığı için en ufak sorunlar bile açıkça görülür demişti. bu hafta içi ayarlayamazsam bayram dönüşü gidicem artık.
Sen de ihmal etme canım ya, git bir an önce kontrole. Ayrıcaa sen normal doğum mu düşünüyosun :KK57: ben öyle bir ihtimal olduğunu dahi düşünmedim. Sen git kardiyolağa git de azıcık aklını başına toplasın senin :P

Cordi içimde niyeyse ilk sen doğuracaksın diye bir his var. :KK53:

Vallahi dün farklı bir yere perinatoloğa gittim değişik bir şey söyler diye. Yok anacım. Beyefendi zahmet edip kafasını plasentanın üzerinden kaldırabilmiş sadece. Hala kafa ters ama. Yine surat yok piyasada. Öyle ucundan dudağını falan gördük. Ocağı görmez bu mümkün değil dedi, maksimum Aralık ortası dedi doktor. :/

Detaylım geçe kalmıştı benim. İyi de olmuş. Fetal eko'yu da çıkardılar aradan. Öteki türlü bir daha git, stres bekle olacaktı.

Benim bir arkadaşım da tüplerini bağlattı, yengem de. Ikisinde de dış gebelik oldu Aslı. Öyle olunca komple ne var ne yok toplayıp aldılar. Bu operasyon %100 garanti vermiyor zaten. Hele bir de üstüne ceket atılınca hamile kalacak kadar doğurgansan. Normal gebelik neyse de, gebelik oluşup da tüplerdeki bağlantı hasarından rahime inemeyince dış gebelik oluyor. Onun sonuçları kötü.

Boyle durumlarda en temizi vazektomi. Avrupa'da mesela bir çiftin üç veya daha fazla çocuğu olunca adamlar eşim o kadar hamilelik geçirmiş, çocuk dünyaya getirmiş bunu da ona yüklemeyeyim mantığıyla vazektomi oluyor kesin çözüm için. Bizim Türk erkekleri yapar mı? Sanmam. :/
hele ben eşimin böyle bir fedakarlık yapacağını hiiiiiççç sanmam...e demişsin ki çok doğurgansan şana şunu söyliyim ben normalde doğum kontrol ilaçlarıyla korunuyordum bu ilaçlar biraz sinirlerimi yıpratınca dedim ki bi kaç ay ara vereyim sonra kendime tekrar en uygun doğum kontrol yolu seçerim.ben ilacı bırakır bırakmaz ilk Aydan hamile kaldım.yani anlayacağın ceket beni hamile bırakıyor :işsiz:eeeeben ne yapcam peki.daha 30 yaşındayım ve üçüncüyü doğuruyorum yeter ama de mi yani artık oooffff

Sabah kalktım hala aynı,yutkunamıyorum başım çatlıyor :KK43: bir de bir dünya işim var büroda kafamı masaya geçirmeye az kaldı :KK43:
Yeni adli yıl son sürat başladı. Ya baş ağrısına da diyecek bi şey yok, o bahsettiğim yerlere masaj yap şansını dene. Çok geçmiş olsun

Bebekleriniz için şarkı dinletiyor musunuz ya da söylüyor musunuz?

Annem bana hamileyken şarkı söylermiş,doğduğumda da hep söleyerek uyutmuş,küçükken anne söylesene diye dolanıyormuşum.

bende böyle bir şey istiyorum,doğum sonrası küçü klip gibi bir şey olursa ona eklemeyi düşünüyoruz hem.

var mı düşündüğünz?
Ben de soylemek.istiyorum aklima sarki gelmiyor,kendim.uydurmak istiyorum yegenlerime falan hep soylerim aslinda kendi cocugum.olunca kitlendim :KK43:

Canım afyon da mısın ben de afyon da oturuyorum ay çok memnun oldum...
Ayni şehirdenmisiz ne.guzel,Ben de memnun oldum yatak bebek arabasi falan nereden almayi.dusunuyorsun ninnibebe secenek cok geldi bana.ama

B bugza amigurimi miii hemen favorilerimi gondereyim =)bukebebek harika bu konuda bu rapunzel favorim bebek icin.uygun.degil baslarda ama kendime.istiyorum: ) :)bir de yeni kesfettim neslihan hanim var tatli kuzucuklar yapiyor =)

Eklentiler

• Screenshot_2016-09-05-12-39-15.webp
    Screenshot_2016-09-05-12-39-15.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_2016-09-05-12-38-54.webp
    Screenshot_2016-09-05-12-38-54.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
I ikizcan2016 kuyruk sokumum benimde çok ağrıyor. Oturma simidi kullanıyorum biraz olsun rahatlatıyor. Tavsiye edebilirim.18 haftalık ken dizanteri teşhisiyle biteral,buscopan içtim. Sonra rowamycine 3 miu.doktorumun haberi var bunlardan ama bi tedirginim.sence etkisi olur mu bebege:KK42:

yok canim icin rahat olsun, hicbisey olmaz..
hamileler kullanabiliyor..
simit var bende de, kotulesirse kullanicam :)
pek oturmuyorum genelde uzaniyorum o yuzden iyi simdilik :)

Vallahi dün farklı bir yere perinatoloğa gittim değişik bir şey söyler diye. Yok anacım. Beyefendi zahmet edip kafasını plasentanın üzerinden kaldırabilmiş sadece. Hala kafa ters ama. Yine surat yok piyasada. Öyle ucundan dudağını falan gördük. Ocağı görmez bu mümkün değil dedi, maksimum Aralık ortası dedi doktor. :/

Detaylım geçe kalmıştı benim. İyi de olmuş. Fetal eko'yu da çıkardılar aradan. Öteki türlü bir daha git, stres bekle olacaktı.

Cihanın keyfi yerindeyse,kıpırdamaya zahmet etmiyor ;)

İlerleyen haftalarda bu pozisyonda kalmaz belki canım,sağlıkla doğsunlarda erken mühim değil.Benim erkek kardeşimde cihan gibiymiş plesantayla çok haşır neşir,38.hafta da gelmiş,tosun gibiydi de 2 hafta daha kalda düşünemiyorum :)
Erkenden alırsın kucağına ne güzel, tek sıkıntı Aralık doğumlu olması yeni yıla gireceğiz çocuk kafadan yaş atacak gibi :/

Ayrıntılı için beni de 22-23. Haftaya attılar doktor 24e kadar görüyormuş iyice büyümüş olur diye seviniyorum bende.

Bir daha ki randevuma 3-4 hafta var nasıl dayanıcsm bilmiyorum. Eve ultrason cihazı alasım var :/

Back
X