Esra valla seni okudukça şu ön süt konusunda kendim yazmış gibi hissediyorum. Bizim de durum aynı. Ben bi' memenin 5 dakikada emse, 15 dakikada emse boşaldığına hiç şahit olamadım maalesef. İlk 5 dakikada bebeğin sütün %90'ını alma olayı bizde de geçerli değil. Bi' ara isyan ediyordum, sütün dibi, önü, arkası neresi belli değil diye. Süt bırakma refleksiyle alakalı bi' şeymiş. Vitesi boşa almak gibi bi' şey yani bizimkisi. İlk üç aydan sonra düzene girer diyolla. Bu seferde süt yavaşlayacağı için bebek sadece meme ucunu alıp kahverengi kısmı uyaramadığı için beslenme problemleri çıkıyormuş ortaya. Bu ön arka sütü kestirememe olayından ötürü iki saat boyunca bebek kaç kere isterse istesin aynı memeyi verin, iki saat sonra ötekine geçip dönüşümlü bu düzeni uygulamak gerekiyormuş. Cino da zırt pırt emen bi' bebek. Öyle saati zamanı yok. Çok mu susuyor ve vücut ona göre fazla ön süt üretiyor falan diye de düşünmedim değil.
Ha bi' de bu arada dil bağı vardı bizim oğlanda. Hemşirenin dikkati sayesinde öğrendik. Pek rastlanan bi şey olmadığı için dikkat edilmiyormuş. Meme ucunu tutması, sıkıştırması, tut-bırak yapmaları, tıkanmaları bundan da kaynaklanabiliyormuş. Bebeklerde beslenememeye bağlı zayıflık, konuşma problemi falan yapabiliyomuş ileride. 10 gün önce falan minik bi' operasyonla kestiler. Buna rağmen gelişimi falan gayet güzel başından beri. Doktor dil bağı yüzünden memeyi ucundan tutmayı öğrendi. Kahverengi kısmını almayı zamanla öğrenir dedi. Şimdi de daha çok çektiği için daha çok tıkanır oldu emerken, kusmaları arttı. Kahverengi kısmını komple sokuyorum, çıkarıp sadece ucunu alıyor. Resmen benimle oynuyor hergele. :)