2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kücukler yetmiyo bi de buyükler cikiyo hic sorma...gecen kucugu yuz ustu yatirdim baya durdu kafasini kaldirdi saga sola dondurdu gogsunu kaldirdi ben de aferin kizima odul olarak evi gezdireyim sana hadi dedim aldim kucagima baktim oglan da yerde yuzustu yatmis kollarinin uzerinde annişko bak ben de yapabiliyorum bana da ödül ver demez mi :KK70:ve bunu yapan 8 yaşindaki cocuk...stres carki aldik metal halkalari var ve agir geliyo gidiyo yatan cocugun kafasinin ustunde donduruyo oglum duser agir o yapma dedikce iyi küstüm diyo odasina kapaniyor...yorgunluk aclik uykusuzluk yetmiyor bi de bu var basimda ne yapacagimi sasirdim herif desen ayri telden caliyo cildirmazsam iyi su surecte:kızgın:
Allah kolaylik versin canim.
Ben de kucukten cok buyukten sikayetciyim.
Delirtecek beni yakinda.
Son derece sakin bir cocuktu, bebekten beri hiperaktif oldu adeta. Tepesinde hoplayip zipliyor, cigliklae atiyor. Ne zaman emzirecek olsam kucagina almak ıstiyor.
Gecen doktora gittik nerdeyse adama musade etmedi. Drm muayene etmeye uğraşıyor bizimki surekli elinin altinda. Orda bile kucağıma verin diyor.aklima gelmeyen milyon tane sey. Sinir hastasi olmam yakindir

Allah kolaylik versin canim.
Ben de kucukten cok buyukten sikayetciyim.
Delirtecek beni yakinda.
Son derece sakin bir cocuktu, bebekten beri hiperaktif oldu adeta. Tepesinde hoplayip zipliyor, cigliklae atiyor. Ne zaman emzirecek olsam kucagina almak ıstiyor.
Gecen doktora gittik nerdeyse adama musade etmedi. Drm muayene etmeye uğraşıyor bizimki surekli elinin altinda. Orda bile kucağıma verin diyor.aklima gelmeyen milyon tane sey. Sinir hastasi olmam yakindir

Ahh aah...
Ben de aynı durumdayım kızlar.
5 yaşında oğlum var. Çok uyumlu ve naif bir karaktere sahip iken şuan kendisini tanıyamıyorum.
Sabahtan akşam'a kadar onu ikaz etmekten başıma ağrılar giriyor artık. Güzellikten anlamaz oldu.
Her yeni başlayan güne sakin uyarılarla başlıyorum ama günün sonunda artık çileden çıkmış oluyorum.
Bağırmayan ,kıyamayan anne ben.. İçinden canavar çıkıyor valla bazen.
Hiç beklemiyordum bu kadar değişeceğini...

Ahh aah...
Ben de aynı durumdayım kızlar.
5 yaşında oğlum var. Çok uyumlu ve naif bir karaktere sahip iken şuan kendisini tanıyamıyorum.
Sabahtan akşam'a kadar onu ikaz etmekten başıma ağrılar giriyor artık. Güzellikten anlamaz oldu.
Her yeni başlayan güne sakin uyarılarla başlıyorum ama günün sonunda artık çileden çıkmış oluyorum.
Bağırmayan ,kıyamayan anne ben.. İçinden canavar çıkıyor valla bazen.
Hiç beklemiyordum bu kadar değişeceğini...
Benimki de 6 yasinda. Yukardaki mesaji yazarken yattigi yerden emziriyordum. Tam 1 saatte uyudu. Yanindan çıkarken kizim paldir kuldur girdi ve uyandirdi.
Su saat oldu daha yemek yapamadim. Birazdsn esim işten gelecek. Sabah evi supuruyorum toz aliyorum. Inan oturma odasina aksam 8 de 1 saatligine girip oturabiliyorum.
Orayi topla burayi topla.
Cocuk mikser gibi girdiği odayi karistirip atiyor.
Az once oglani uyandirdiginda uzerine atlamamak icin zor tuttum kendimi.

Benimki de 6 yasinda. Yukardaki mesaji yazarken yattigi yerden emziriyordum. Tam 1 saatte uyudu. Yanindan çıkarken kizim paldir kuldur girdi ve uyandirdi.
Su saat oldu daha yemek yapamadim. Birazdsn esim işten gelecek. Sabah evi supuruyorum toz aliyorum. Inan oturma odasina aksam 8 de 1 saatligine girip oturabiliyorum.

Anlattıklarının aynısını yaşıyorum inan.
Emzirme sayesinde dinleniyorum sadece.
Bir de akşam yemeğinde ne kadar oturursam işte..
Arkamı döner dönmez bi yerler karışmış oluyor. Akşama kadar döne dolaşa bir türlü bitiremiyorum işimi..
Ayaklarımın altı sızlıyor valla yatağa girince...
Dün eşime "bazen cinnet geçirip boğasım geliyor " dedim ki ben böyle diyen annelere çok kızardım :(...
Rabbim acılarını göstermesin.. bazen yorgunluktan ne dediğini ne yaptığını bilmez hale geliyor insan..

Kızlar sizden bunları duydukça ikinciden korkuyo insan ama bende iyi bir örnek vereyim benim teyzemin büyük kızı ile küçük kızı arasında 8 yaş var ama bizim büyük maşallah tam bir abla oldu şimdi biri 2 yaşına yaklaştı diğeri de 10 yaşında oturup beraber oynuyolar filan teyzem de iş yapıyo inşallah biraz büyüyünce sizinkiler de öyle olur

Bayanlar merhabalar :)
Çok uzun zaman oldu giremiyorum, okuyamıyorum maalesef. Bugün bi boşluk bulunca giriverdim. Ben de deniz'i 20ocak'ta sezaryenle kucağıma aldım. 49 cm 3050 gr doğdu kendileri :) Şuan için sadece anne sütü ile beslemeye devam. Gazlı bi bebeğiz biz. Sabaha karşı uykumuzda giren gaz sancılarıyla uyanıyoruz. Bi saat sonra kakamızı yapıp rahatlıyoruz. Emzirme düzenimiz yok ne zaman isterse ozaman veriyorum. Uyku düzenimiz de yok. Geceleri bazen 5 saat aralıksız uyuyor bazen saat başı uyanıyor. Geçmek bilmeyen bir ishalimiz var. Alerjik bir bebek olduğundan gıdalara olan duyarlılığından kaynaklandığına karar verldi. Süt içmiyorum, süt ürünler kararında,fındık fıstık susam yemiyorum, balık ve limon da yok. Şimdiye kadar olan aşılarımızı ateşsiz atlattık sorun olmadı. Bebeğim henüz bir şeyleri bilinçli tutmuyor. Saçımı yakamı vs yakalıyor:)

mrs_aysel mrs_aysel yumusak kitabim diye vardı o mu ki markasini yazat misin bir de uc sayfa mi oluyor kitaplar her sayfasinda resim hışırtı var sanirim degil mi

Yaa kardeşlik hem güzel hem zor me kadar beklemek dogru bilemedim 5 yaşındaki de 8yaşındaki de ayniymis :( bizim yeğenler var 5 ve 2 yasinda.bize geldiklerinde.ev talan oluyor çok seviyorum ikisino de ama bebege mi bakayim onari mi takipleyeuim.sasiriyorum. . 2yasindaki zarar vercegni.bilmiyor 5yasindaki.yapma dediğimizi israrla yapiyo: ( oyun halisi.aldik.ablam gösterme benimkilere biz.geleceğimzde kaldır dedi ilerde ikinci cocuk nasip olur olursa bu bebegim kadar ilgi gosteremeyecegimi düşünüyorum: /

Kızlar biz 4 aylık olduğumuz için bize dün sağlık ocağı vegaferon kan damlası verdi günde 4 damla vereceksin çok önemli dedi ama ben vermeyi düşünmüyorum kansızlık olup olmadığını bilmiyoruz sonuçta test yapılmadı ayrıca içinde metil paraben ve propil paraben varmış. Bizim eczacı dostumuza danışıyorum böyle şeyleri genelde ama o içindeki paraben miktarının oldukça az olduğunu oyuncaklarını agzına aldıgında da aynı şey olduğunu söylüyor yine de içim rahat etmiyor. I ikizcan2016 sen ne diyorsun bu işe :))

Ek gıdaya geçildiğinde yiyeceklerle Demir ihtiyacını gidermeye çalışan anneler de var.

sizler kan damlası hakkında ne düşünüyorsunuz ?

mrs_aysel mrs_aysel yumusak kitabim diye vardı o mu ki markasini yazat misin bir de uc sayfa mi oluyor kitaplar her sayfasinda resim hışırtı var sanirim degil mi

Yaa kardeşlik hem güzel hem zor me kadar beklemek dogru bilemedim 5 yaşındaki de 8yaşındaki de ayniymis :KK43: bizim yeğenler var 5 ve 2 yasinda.bize geldiklerinde.ev talan oluyor çok seviyorum ikisino de ama bebege mi bakayim onari mi takipleyeuim.sasiriyorum. . 2yasindaki zarar vercegni.bilmiyor 5yasindaki.yapma dediğimizi israrla yapiyo: ( oyun halisi.aldik.ablam gösterme benimkilere biz.geleceğimzde kaldır dedi ilerde ikinci cocuk nasip olur olursa bu bebegim kadar ilgi gosteremeyecegimi düşünüyorum: /
Markası playgro yazıyor canım
Evet hışırtı çıkaran sayfası var öten bi sayfası da var bi de diş kaşıyıcılı bi sayfası var 8sayfa hayvan resimleri var üzerinde çok ilgisini çekiyor benimkinin bazen kucağımda konuşarak çeviriyoruz sayfalarını bazen onun eline veriyorum bazen tepeden bakıyor :)

Panter Esra:)))

Anlattıklarının aynısını yaşıyorum inan.
Emzirme sayesinde dinleniyorum sadece.
Bir de akşam yemeğinde ne kadar oturursam işte..
Arkamı döner dönmez bi yerler karışmış oluyor. Akşama kadar döne dolaşa bir türlü bitiremiyorum işimi..
Ayaklarımın altı sızlıyor valla yatağa girince...
Dün eşime "bazen cinnet geçirip boğasım geliyor " dedim ki ben böyle diyen annelere çok kızardım :KK43:...
Rabbim acılarını göstermesin.. bazen yorgunluktan ne dediğini ne yaptığını bilmez hale geliyor insan..
Amin canim amin...elbet gececek bugünler de. Cok zor oluyor ama bazen birbirlerine gülümseyerek bakmaları iyi ki dedirtiyor insana.

Cik odadan dedim cikmadi, bir daha dedim sırıttı. Bir zipladim yerimden cik diye cocuk 2metrelik yeri tek adimda gitti :)))
Ben bu yuzden cok yas farki istemiyorum bir arada neyin ne oldugunu anlamadan buyusunler diye dusunuyorum masala 5 6 ay sonra tekrar hamile oldugumu ogrensem sevincten cildiririm ama herif kafayi yer herhalde zaman ne gosterir bakacagiz:)

Kızlar biz 4 aylık olduğumuz için bize dün sağlık ocağı vegaferon kan damlası verdi günde 4 damla vereceksin çok önemli dedi ama ben vermeyi düşünmüyorum kansızlık olup olmadığını bilmiyoruz sonuçta test yapılmadı ayrıca içinde metil paraben ve propil paraben varmış. Bizim eczacı dostumuza danışıyorum böyle şeyleri genelde ama o içindeki paraben miktarının oldukça az olduğunu oyuncaklarını agzına aldıgında da aynı şey olduğunu söylüyor yine de içim rahat etmiyor. I ikizcan2016 sen ne diyorsun bu işe :))

Ek gıdaya geçildiğinde yiyeceklerle Demir ihtiyacını gidermeye çalışan anneler de var.

sizler kan damlası hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Ayselcim kizimdayken duzenli vermedim kan damlasini. Bilincli olarak degil hep unuttugumdan.
8 ay civariydi asiri huysuzluk, sinirlilik basladi. Uyutamaz oldum. Istah zaten yoktu. Sikayetlerimiz uzerine dr kansizlitan suphelendi ve dogru cikti. Ilaci degistirdik ve duzenine dikkat edince bir nebze duzelme oldu.
O yüzden ben yiyeceklerle takviye edebilecegime inanmiyorum.
Bir cocuk zaten ortalama 1 yasindan sonra yemek yemeye basliyor. Öncesi atistirmalik gibi biraz. Saglik ocağının verdigi olmasa da icerigi temiz bir kan ilacini duzenli olarak verecegim ben.
Ilac tavsiyelerini de beklerim arastiran arkadaslardan bu arada.

Ben bu yuzden cok yas farki istemiyorum bir arada neyin ne oldugunu anlamadan buyusunler diye dusunuyorum masala 5 6 ay sonra tekrar hamile oldugumu ogrensem sevincten cildiririm ama herif kafayi yer herhalde zaman ne gosterir bakacagiz:)
Canim gozun kesiyorsa süper bir fikir.
Calismiyordun sanirim degil mi, idare edebilirsin iki taneyle o sekilde.
Ayrica sen hamilelik ve doğumu goze aldiktan sonra esinin canina minnet olmali niye kafayi yiyor ki :)
Kizimi biberonla besledik, esim de gorev aliyordu mecburen. Simdi onluk hicbir sey yok. Üçüncü olursa bidi bidi diye basladi bile konusmaya. Sen doguracaksan neden olmasin diyorum ben de:))

Canim gozun kesiyorsa süper bir fikir.
Calismiyordun sanirim degil mi, idare edebilirsin iki taneyle o sekilde.
Ayrica sen hamilelik ve doğumu goze aldiktan sonra esinin canina minnet olmali niye kafayi yiyor ki :)
Kizimi biberonla besledik, esim de gorev aliyordu mecburen. Simdi onluk hicbir sey yok. Üçüncü olursa bidi bidi diye basladi bile konusmaya. Sen doguracaksan neden olmasin diyorum ben de:))
Evet canim calismiyorum. Esim cok hassas biri duygu yonunden zayif dogumda bile basima gelebilecek senaryolar icin uykularini kaciriyordu hamileligimde birazda sorunlu bir hamilelik gecirdigim icin korkuyor :) esin tam benim kafadan yasim musait olsa valla 3 4 isterim:)

Artik kilo icin son aylardayiz insallah ekgidaya baslayinca kaygimiz.azalir ben takip.etmiyorum gerci gak deyince guk deyince meme verme tekniği guzek oldu bize saat bakmadan.emziriyorum ama gece uyandirmiyrm enfazla5saate kendisi uyaniyor 800~900gr aliyor iki aydir.şükür
Bebek.bezi hepsi ayni saniyorum yazan.kilo ile bebek uymuyor, 5kiloda3numaraya gectik biz de,bacaktan sıkıyordu

Kumas hikaye kitabi almakbistiyorum ben de ya uygun fiyatli bisey bulamadm civilde vardi bi ara bitmis sanrm.sen.nerden aldin
O kumaş kıtabın fıyatını gorunce benımde dılım tutuldu 50 tl cıvarı
Inanamıycaksınız ama amerıkada 1 dolar

O nasıl bi şey ya
benimki de geçen geldiğinde sabah 6 gibi falandı beni banyoya girerken gördü uyanık mı Bebek diye sordu altını degiştircem dedim sonra odamıza girdi ne saçmalık yani sabret altını değiştireyim emzireyim verrim ben sana madem çok istiyorsan. odaya girmek nedir resmen kadın yatak odasından çıt sesinin gelmesi için tetikte bekliyor sanki aglayınca sen ne yapacaksın ki ben ilgileneceğim sen yokken ne yapıyorsam gene aynısını yapacağım yani.
Benımkı evlendıgımde pek meraklıydı her delıkten çıkmaya yTak odasına dalmaya
Ben baya bı ortalığı ayağa kaldırınca Bıraktı
Eve gelen yardımcı bayan bıgun tencere yıkarken aman aman elleme onun tenceresını kızar dıyomuş :KK70::KK70:

Back
X