• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bursanin neresindesin :)
Ayyy sendemi bursalısın kıııız
Butun Bursalılar sardı etrafımı :spor:
Bızımkıler normalde Karacabey ama nıluferde evleri bıde Bayramköy mü Boğazköy mü biyer var yazlık gıbı orayada yazın gıdıyolar
Sızler nerdesınız

bende çok istiyorum canım bebeğimin en güzel zamanlarında yanında olmak..dün güzelce konuştuk ikna olacak gibi..kesin bir karara varmadık ama tamam düşünelim dedi..benim korkum yakın bir şehirde oturuyor kv torunu özledim bahanesiyle yine sürekli bizde olacak aynı hesaba gelcek..doğum yaptım yapalı 3 kez geldi..of offff..benim derdim büyük nasıl kurtulcam bu kadından bilmiyorumm:KK1:
Kurtuluş yoooook
Ben kp le resmen kanlı bıçaklıydım
Oğlanı söyle sevıyo sızın eve ben bakıcı olarak gelıyım hep orda kalıyım:oha:

Hayırlı olsun canım:KK66: söylemesi kolay diyeceksin belki ama olumlu düşünmeye çalış canım hiçbir olumlu bişi bulamzsan da aldırma görmemiş duymamış ol daha huzurlu olursun inşallah
Öyle yapmaya calışıcam buraya gelmelerınden ıyıdır en azından ;)

Yagi cezvede cazirdayacak kadar isitip kullanabilirsiniz. Asit ozelligi kayboluyor ben fisfis kolonya sisesini bosaltip yikadim ve ona koydum yagi boyle kullanimi cok pratik oluyor her bez degisiminde poposuna ve banyosundan sonra tum vucuduna kullaniyorum. Hic pisik derdi yasamadik.
Şişe mantıklıymıs bende hazırlayım o sekilde

Deneyimli anneler sorum size Miray dun biraz agladi ve corabi ayaginda degildi o sirada farkettim ki ayagi morarmis bilekten 2 parmak yukariya kadar her ikiside. Aglamasi bitince morarma duzeldi. Yaklasik 1 ay oncede yine cok agladiginda ayagi mordu ama biz aksam saati beyaz isik altinda oyle gozuktugunu dusunduk mormu degilmi diye bakinirken gecti isik yanilmasi dedik. Ama suan o zamanda morarmisti diye dusunuyorum. Aksamdan beri kafamda bir suru abuk sabuk dusunce dolaniyor. Pazartesi dr a gidecegiz ama icim hic rahat degil varmi yasayan.
Daha corapsız durmadığı için farketmedim. Bi çorabını cıkarıp deniyim bende. Ama kızların dediği mantıklı geldi banada. Önemli bişi değildir bence de

Kızlar oğlum parmaklarını yumruk yapıp ağzına götürmeye başladı Herkes dikkat et bu parmak emcek diyor gördüğüm anda çekiyorum ama görmediğim Zaman'da oluyor sizce Nasıl engelleyebilirim ya engel olabilirmiyim
Bende aynı seyi burda solemiştim. Eldiven giydirip engelliyodum hatta. Sonra internetten arastırdım gelişim dönemi özelliğiymiş. Önce tesedüfen denk getirirken şimdi bilinçli elini çekiyor agzına. Yakında bişileri tutup agzına ceker diye bekliyorum :)

Benim oglanin da elleri hep agzinda. Yumruk yapip sokuyo hem de. Tshirtu hep islak agzinin suyu hic durmuyo. Onluk de islaniyo. Ben engellemiyorum uyanikken ama bizde baska bi sorun var.
Uyurken kollarini saracak sekilde yarim kundak yapiyorum hala. Ilk 3 ay yapini diyo zaten Harvey Karp amca kendini anne karnindaki gibi guvende hissetsin ,uyurken sicrayip uyammasin diye. 3 ay bitti. Hala baglamam gerekio. Arada bırakıyorum rahat yatsin diye. O zaman hep yuzunde elleri. Uyandiriyo kendini. Mecbur yine kundakliyorum.
Var mi sizin bebelerde bu durum? Yoksa sere serpe eller kollar yanda mi uyuyolar?

Benim oglanin da elleri hep agzinda. Yumruk yapip sokuyo hem de. Tshirtu hep islak agzinin suyu hic durmuyo. Onluk de islaniyo. Ben engellemiyorum uyanikken ama bizde baska bi sorun var.
Uyurken kollarini saracak sekilde yarim kundak yapiyorum hala. Ilk 3 ay yapini diyo zaten Harvey Karp amca kendini anne karnindaki gibi guvende hissetsin ,uyurken sicrayip uyammasin diye. 3 ay bitti. Hala baglamam gerekio. Arada bırakıyorum rahat yatsin diye. O zaman hep yuzunde elleri. Uyandiriyo kendini. Mecbur yine kundakliyorum.
Var mi sizin bebelerde bu durum? Yoksa sere serpe eller kollar yanda mi uyuyolar?
ben ilk kırk gün yarım kundak yaptım ondan sonra hiç kundak yapmadım sere serpe yattı.elleriyle filan kendini de uyandırmadı hiç şimdiye kadar.bence denizde alışır artık sarıp sarmalama derim

Farklı bi şehirdesiniz yani o zaman bebeğe baktırırsanız uzunca bi süre sizde yatılı kalmış olacak degil mi ?
O daha kötü bence ne kadar iyi anlaşıyor olsan da çok iyi Bebek bakıyor olsa da hatta kendi annen bile olsa bi süre sonra evde 3.sahısla kalmak sorun oluyor
Arada gelsin gitsin de devamlı sizde kalmasından iyidir bence
evet canım malesef yatılı olarak kalcak bide..yoksa bakmasını o kadar sıkıntı etmezdim zaten..bizim planımız şöyleydi ben derslerimi 2-3 güne sıkıştırcam kadın toplam 2-3 gün kalcaktı..aynı binada kayınvalidesi var onun bir eksiği felan olur 4 günde kendi evine gider kayınvalidenin eksiklerini felan alırsın demiştik..tamam demişti..ama en son burdayken ancak uzun bi tatiliniz olursa giderim eve dedi..bizim uzun tatilimizde bayramlar oluyor sanki bilmiyor..yani beni eve yollamaya çalışmayın dedi açıkca..
dediklerinde çok haklısın annem dahi olsa 3. şahısla aynı evde çok zor..ücretsiz izin alıp bu sıkıntılarla uğraşmamak en iyisi sanırım..

Ben de oğlumu ilk 3 ay yarım kundak yaptım
Sonra yapmadım Bayadır eller yukarıda uyuyor çoğunluklu uykuda oynatıyor kollarını ama alıştı uyandırmıyor alışır Deniz de bence yakında
Bi süre sonra dönmeler başlayacağı için kundak önerilmiyor zaten

asli2434 asli2434 siz de bir de bir arkadaşım daha bebeğinde konak vardı. Mustela kullanacaktiniz. Son durum nedir? Ben de zeytinyağı sürüp beklettim. Mustela konak önleyici kullandım. Ama hergün degil. 2 , 3 günde bir. Azaldı fakat Mete artik elini daha iyi kullandığı için iki gündür kaşımaya calisiyor. Ve kanamış birçok yer. Başka birşey değildir sanirim. Doktoruna da foto gönderip sordum. Z.yagi Uygulamaya devam edin dedi. Rahatlamasi icin birsey sur demedi . Eli kafasına gittikçe üzülüyorum.

evet canım malesef yatılı olarak kalcak bide..yoksa bakmasını o kadar sıkıntı etmezdim zaten..bizim planımız şöyleydi ben derslerimi 2-3 güne sıkıştırcam kadın toplam 2-3 gün kalcaktı..aynı binada kayınvalidesi var onun bir eksiği felan olur 4 günde kendi evine gider kayınvalidenin eksiklerini felan alırsın demiştik..tamam demişti..ama en son burdayken ancak uzun bi tatiliniz olursa giderim eve dedi..bizim uzun tatilimizde bayramlar oluyor sanki bilmiyor..yani beni eve yollamaya çalışmayın dedi açıkca..
dediklerinde çok haklısın annem dahi olsa 3. şahısla aynı evde çok zor..ücretsiz izin alıp bu sıkıntılarla uğraşmamak en iyisi sanırım..
Canım böyle şeyler söyleyip malesef bizim gibi masum gençleri strese sokuyorlar :))) benimki de öyle teklif etti ama bizim aradaki mesafe 20 saatlik bi yol yani ha diyince gidemez de al başına belayı :)))
eşim de istemediği için ben şu an bunu düşünüp dert etmiyorum o halleder nasılsa diye yoksa biliyor ki evimiz huzursuz olur hatta yuvamız bozulabilir o derece kararlıyım bu konuda
böyle konuşuyorum ama inşallah gönlümüze göre olur ya Allah muhtaç etmesin

TuRuNCu TuRuNCu bahsetttiğin yeşil kaka alerjiden oluyor dediğin gibi. benim cok bilgim yok ama @cordeliac bilir ayrıntılı diye düşünüyorum.

Sür ürünlerine karşı allerjiden mi bahsediyorsun nmine nmine ,yoksa başka bir allerji mi ?

Cok gecmiş olsun canım
Benım oğlanda genelde yesıl yapıyo ama mama takvıyesı olduğundan
Internette bununla ılgılı cok bılgı yok ama benım bulduklarım
Mama ıle beslenen
Fazla beslenen ve safra salgısı fazla olan bebeklerde olurmuş
Sen yınede ılaç kullanımı ve amelıyat durumundan dolayı Dr a bı danış istersen
Yavrucugununda bu son olsun amelıyatı geçsın bıtsın herseyı

Çok teşekkür ederim canım.
Son olur inşallah...
Ben geçen ay 3 biberon kadar (350 ml)takviye veriyordum ama kilo alımı birden artınca doktor mamayı bırakmamızı istedi.O zamanlar kakası saman sarısıydı genelde.
Şu son 20 gündür ise günlük çok huysuzlandığında 1 kere 70-80 ml veriyorum sadece gerisi bol bol emzirme..
Bu yeşil kaka da son 20 gündür zaten vardı ama şu son 4-5 gündür bildiğin su ve rengi boyanmış koyu yeşil. Sırtına filan çıktığında atleti sarı olurdu ama şimdi çimen yeşili oluyor..
Bilmiyorum bi de süt ürünlerini kesip deneyeyim bakalım..

asli2434 asli2434 siz de bir de bir arkadaşım daha bebeğinde konak vardı. Mustela kullanacaktiniz. Son durum nedir? Ben de zeytinyağı sürüp beklettim. Mustela konak önleyici kullandım. Ama hergün degil. 2 , 3 günde bir. Azaldı fakat Mete artik elini daha iyi kullandığı için iki gündür kaşımaya calisiyor. Ve kanamış birçok yer. Başka birşey değildir sanirim. Doktoruna da foto gönderip sordum. Z.yagi Uygulamaya devam edin dedi. Rahatlamasi icin birsey sur demedi . Eli kafasına gittikçe üzülüyorum.
Canım ben araya girmiş gibi olcam ama :))
Ben banyodan yarım saat önce zeytinyağı sürüp bekletiyorum sonra banyo yaptırıp nemliyken tarıyorum çok güzel tertemiz oluyor konaklar gidiyor inceyken yok etmiş oluyorum gerçi sürekli tekrarlıyor ama olsun her banyoda olmasa da haftada bir mutlaka bu şekilde uyguluyorum tavsiye ederim

Canım böyle şeyler söyleyip malesef bizim gibi masum gençleri strese sokuyorlar :))) benimki de öyle teklif etti ama bizim aradaki mesafe 20 saatlik bi yol yani ha diyince gidemez de al başına belayı :)))
eşim de istemediği için ben şu an bunu düşünüp dert etmiyorum o halleder nasılsa diye yoksa biliyor ki evimiz huzursuz olur hatta yuvamız bozulabilir o derece kararlıyım bu konuda
böyle konuşuyorum ama inşallah gönlümüze göre olur ya Allah muhtaç etmesin
aynen canım yaa stres küpü oldum resmen:) eşininde senin gibi düşünüp istememesi ne güzel..sağol canım hepimizin gönlüne göre olur inşallah..Aminn Allah muhtaç etmesin..

Ben hiç kundaklamadım sıcrayıp uyanırsa bi yarım bakıp tekrarkapıyor yüzünü. Kollarını aşagıda sevmiyor bide benimki kafasının yanında daha rahat ediyor. İndirsemde hop geri kaldırıyor :) sacını falan cekiştiriyo uykuya dakarken :) bence bırak artık bebişi rahat bi iki uyansada bunun normal olduğunu farkedip geri uyuycaktır

Benim annemin bakma durumu var benimkinede. Cumaları giderim eve dedi bende aaa ben ayarlarım dersleri öğleden sonra evde olurum annecim hiç düzenini bozma dedim :-)

Back
X