- 18 Mayıs 2015
- 1.947
- 2.366
- 83
senınde 2-3 hafta erkendı dımı canım dogum? Miray kaç kılo dogdu bu aradaMasallah dogum kilosu kac kiz bizimki 7600 olmus :)
onada maşallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
senınde 2-3 hafta erkendı dımı canım dogum? Miray kaç kılo dogdu bu aradaMasallah dogum kilosu kac kiz bizimki 7600 olmus :)
Mirayda 37 de 3160 dogdu sadece anne sutu aliyor. Seninkininde masallahi var mamayi tabiki kes emin ol doyuyordur kilo icin endiselenme mamasiz 5.ayda 300 bile alsa bu is olmustur zaten :)37. haftada 3200 dogdu :)
eşim bugun ata demırer dıyo cocuga yaa![]()
Çok şükür yakizlar asinin telasindan dun yazamadim
dun 2 mayis benim icin cok ozel bigundu
gecen sene 2 mayista
umut um dondurulmus bi embriyo iken cozulup bana transfer edilmisti
11 mayis ise sonucu ogrendigim gundu
bu ay nerdeyse hepimizin guzel haberi aldigimizin yil donumu
cok sukur artik kucagimizdalar
Bana sanki korkuyor gibi geldi yazdığını okuyunca. Ama sen daha iyi anlarsın tabi.kızlar oğlum birdenbire kaskatı kesilip ellerini ayaklarını yanlara açıp kendini sıkıp gözlerini de koskocaman yaparak kıpkırmı oluyor..2 kere yaptı bunu çok korktum..neden olduğunu da anlamadım..kucağıma alıp öpüp koklayınca düzeliyor..sizde böyle bir şey oldu mu hiç? neden olmuş olabilir?
ca
canim bizim dr da mamayi azaltarak kes dedi en son kilo olcumunde
simdi bende de ayni stres doyuyomu
ben evde olctum bikac kere
yani once kendim sonra ikimiz ciktik
birebir dogru cikmadi aslinda ya da ben tuturamadim
ama bi dene istersen
ooo maşallah senle aynıymışızMirayda 37 de 3160 dogdu seninkinimde masallahi var mamayi tabiki kes emin ol doyuyordur kilo icin endiselenme mamasiz 5.ayda 300 bile alsa bu is olmustur zaten :)
Bezelye, maydanoz, roka yeme sutu azaltir. Bol su ic ben helvadan cok fayda goruyorum boza bitti malum esim yarim kilo almisti gecen hafta bitmek uzere cok pis yiyorum :) birde ceviz ve badem tuketiyorum sutu yaglandirmak icin daha doyurucu ve kilo aldirici oluyor hep yaziyoruzda yine yazayim dedim. Onun disinda gunde 2 ogun yemek yiyorum hic 3 ogun yapamadim cokta iyi beslenmiyorum sanirim birazda yapiyla alakali sut olayi. Bu ay meme reddi ve dis huysuzlugu var diye 7 8 saat kesintisiz uyuyan cocugu 2 3 saatte bir gece emzirdim iyi mi ettim kotumu bilmiyorum ama gunduz emmiyordu careyi gece emzirmekte buldum. Emerken 2 gogus mu emiyor Umut memeyi kendimi doyup birakiyor yoksa sutmu bitiyor bunu anlayabiliyor musun. Kimi bebek memeye daha cok duskun oluyor ama ben ne dersem diyeyim varsayimdan tavsiyeden oteye gidemem evlat senin nasil rahat ediyor daha iyi sen gozlemliyorsun senin dogrun neyse dogru odur. Ama mamayi azalrip emzirdikce sutunde ayni oranda artacak zaten.ooo maşallah senle aynıymışız
mamayı bırakamıyışım şuan kılo kaynaklı degıl :)
gercekten doymuyo ve yerı gogü ınlettıyo
yanı her aglama aclık degıl her emme ıstegı aclık degıl bılıyorum ama ınan hıçbır sekılde uyumuyo uyusa 5 dk aralıklarla kalkıyo
ama cok sukur hergun azalarak gıdıyoruz
azımle devam edıyorum
bıde aynı beslenme duzenıme ragmen ıstıkrarsız bı sütum var :/
aynen o acabadan kurtulamıyo ınsan bı turlu ama artık kendılerını guzel ıfade edıyolar aslinda aç oldularmı ortalıgı yıkıyolarBeni en iyi sen anlarsın o zaman :)
Herşey yolunda giderken biraz mızmızlansa "acaba " aç mı diye düşünmeden edemiyorum. Çoğunlukla keyfi yerinde olduğu için şu takıntılı durumumdan kurtulmam lazım.
Bugün mamayı bırakmamızın 3.cü günü.
Belki zamanla alışınca biraz daha rahatlarız bu konuda![]()
Dis huysuzlugu olabilir mi agzina baktinmi disleri yer etmis mi salyasi akiyor ve eli agzinda mi surekli.İyi geceler kızlar. Nasıl gidiyor. Kızla uğraşmaktan burayı takip edemiyorum. Gündüz uyumuyor gece uyuyor demiştim ya şimdi düzeni tamamen değişti. 1 haftadır ne oldu bu çocuğa anlamadım. Akşamları uyutmakta zorlanıyorum.Memede uykuya dalıyor saatlerce emziriyorum. Memeyi bırakıncada hemen koymuyorum ama beşiğine koyunca hemen kalkıyor. Kucağımda kalmak istiyor.Gece 12 1 hatta dün 2yi buldu uyuması. Ve sık sıkta uyanıyor. Kalkış saati hala aynı 7. Uykusunu alamıyor oyusden gündüzde yapıyor aynısını. Saatlerce memede kalmak istiyor ağlıyor. 2 saat emzirmeye karşılık yarım saat 1 saat filan uyuyor. 1 hafta öncesine kadar gündüz uyumaz akşam 8 de yatar gece 12 1e kadar aralıksız bi uyurdu. Sonrada 1,5 saatte bir kalkardı nadiren 2. Gündüz uyumuyor diye yazmıştım hatta. Ne oldu hic anlamadım. Eşimle kahvaltıya gitmiştik göl kenarı orman havası vs. Yolda uzundu biraz. Dönüştede görümceme gitmiş uyku 7 8 gibi eve gelmiştik. Orda mızırdanmaya başlamıştı uyku saati gelsiği için. O gün ve sonrasından beri böyle oldu. O günün gecesi bide esim hapşırdı diye kızım korkup uyanmış birkaç dakika gözü kapalı feryat figan ağlamıştı zor sakinleştirmiştik. Bunlarla ilgisi olabilirmi sizce.
Ben süt yapsın diye birşeyler yemeyi bıraktım. Sadece hergün dereotlu salata yyiyorum.Birde bol su içiyorum ve 1 bardak rezene kimyin çayı.Koyu yeşil yapraklı sebzeler süt yapıyor diye bildiğimden arada rokada alıp yiyodum ayriyetten limonluyup. Yada maydonoz. Sütümü azaltıyormuş onlar hiç bilmiyordum. Daha bugün yedim hattaaBezelye, maydanoz, roka yeme sutu azaltir. Bol su ic ben helvadan cok fayda goruyorum boza bitti malum esim yarim kilo almisti gecen hafta bitmek uzere cok pis yiyorum :) birde ceviz ve badem tuketiyorum sutu yaglandirmak icin daha doyurucu ve kilo aldirici oluyor hep yaziyoruzda yine yazayim dedim. Onun disinda gunde 2 ogun yemek yiyorum hic 3 ogun yapamadim cokta iyi beslenmiyorum sanirim birazda yapiyla alakali sut olayi. Bu ay meme reddi ve dis huysuzlugu var diye 7 8 saat kesintisiz uyuyan cocugu 2 3 saatte bir gece emzirdim iyi mi ettim kotumu bilmiyorum ama gunduz emmiyordu careyi gece emzirmekte buldum. Emerken 2 gogus mu emiyor Umut memeyi kendimi doyup birakiyor yoksa sutmu bitiyor bunu anlayabiliyor musun. Kimi bebek memeye daha cok duskun oluyor ama ben ne dersem diyeyim varsayimdan tavsiyeden oteye gidemem evlat senin nasil rahat ediyor daha iyi sen gozlemliyorsun senin dogrun neyse dogru odur. Ama mamayi azalrip emzirdikce sutunde ayni oranda artacak zaten.
Ben limon sütü azaltıyor diye duydumBen süt yapsın diye birşeyler yemeyi bıraktım. Sadece hergün dereotlu salata yyiyorum.Birde bol su içiyorum ve 1 bardak rezene kimyin çayı.Koyu yeşil yapraklı sebzeler süt yapıyor diye bildiğimden arada rokada alıp yiyodum ayriyetten limonluyup. Yada maydonoz. Sütümü azaltıyormuş onlar hiç bilmiyordum. Daha bugün yedim hattaa
Salyası hemen hemen 1 aydır yoğun bir şekilde akıyor ve iki elide sürekli ağzında. Son zamanlarda da eline değen herşeyi ağzına götürüyor.Uykusu gelmediği zaman herşey normal ölçüde ma uykusu gelince ellerine benim yüzüme bildiğin saldırıyor hırsından. Bir haftadır böyleeDis huysuzlugu olabilir mi agzina baktinmi disleri yer etmis mi salyasi akiyor ve eli agzinda mi surekli.
Aynen kalorisiz ve süt yapıcıBen limon sütü azaltıyor diye duydum
Maden suyu Da sütü artıyormuş çok sevmediğimden içmiyorum ama bi ara denedim cidden artmıştı benimki
Hem kalorisi Yok hem de süt artırıcı işte böyle şeyler lazım bize :))
Canım bebeklerin dünyası apayrı bence bu söylediklerin etki etmiş olabilir ama bilemiyorm bence sürekli bi değişim içindeler o yüzden şu an düzeni bozulmuş gibi geliyor sana ama bir iki gün sonra tekrar düzelebilir yada daha uzun sürebilirİyi geceler kızlar. Nasıl gidiyor. Kızla uğraşmaktan burayı takip edemiyorum. Gündüz uyumuyor gece uyuyor demiştim ya şimdi düzeni tamamen değişti. 1 haftadır ne oldu bu çocuğa anlamadım. Akşamları uyutmakta zorlanıyorum.Memede uykuya dalıyor saatlerce emziriyorum. Memeyi bırakıncada hemen koymuyorum ama beşiğine koyunca hemen kalkıyor. Kucağımda kalmak istiyor.Gece 12 1 hatta dün 2yi buldu uyuması. Ve sık sıkta uyanıyor. Kalkış saati hala aynı 7. Uykusunu alamıyor oyusden gündüzde yapıyor aynısını. Saatlerce memede kalmak istiyor ağlıyor. 2 saat emzirmeye karşılık yarım saat 1 saat filan uyuyor. 1 hafta öncesine kadar gündüz uyumaz akşam 8 de yatar gece 12 1e kadar aralıksız bi uyurdu. Sonrada 1,5 saatte bir kalkardı nadiren 2. Gündüz uyumuyor diye yazmıştım hatta. Ne oldu hic anlamadım. Eşimle kahvaltıya gitmiştik göl kenarı orman havası vs. Yolda uzundu biraz. Dönüştede görümceme gitmiş uyku 7 8 gibi eve gelmiştik. Orda mızırdanmaya başlamıştı uyku saati gelsiği için. O gün ve sonrasından beri böyle oldu. O günün gecesi bide esim hapşırdı diye kızım korkup uyanmış birkaç dakika gözü kapalı feryat figan ağlamıştı zor sakinleştirmiştik. Bunlarla ilgisi olabilirmi sizce.
Canım bende de öyle oluyorbende enteresan bı durum var sutumu arttıran bışey 3 gun sonra işe yaramıyo :/
sureklı bı drgışım yapıyorum
memede süt bıtıyor canım ve sakınleştırenıyorum :/
mama vermeyıp 45 dk 1 saat yada yarım saat aralıklarıyla emzırıyorum
ama akşama mamasız zaptedemıyorum :/
bıara gecelerı uyku arası tek meme yetıyodu artık ozamanda ıkı memeyı emıyo
bakalım elımden gelen herseyı yapıyorum 1 damla fazla sut için inşallah boylr devam ederım
ıkı hafta oncr bıkaç gun sutum tamamen gıtmıştı
bu halım bıle benı mutlu edıyo acıkçası
Uykusu geldigi saatleri not et az cok ayni saatlerde huysuzlaniyordur canim o huysuzlanmadan sen uyutmanin yoluna bakarsan isin daha kolay olur. Huysuzlugu distendir artik normal bu zamanlarda bizimki ellerimizi bile agzina sokmaya calisiyor battaniyesi yakalaigi herseyi agzinda :)Salyası hemen hemen 1 aydır yoğun bir şekilde akıyor ve iki elide sürekli ağzında. Son zamanlarda da eline değen herşeyi ağzına götürüyor.Uykusu gelmediği zaman herşey normal ölçüde ma uykusu gelince ellerine benim yüzüme bildiğin saldırıyor hırsından. Bir haftadır böylee
Olabilir canım inş kısa sürede düzelir. Kendimi geçtim kızıma üzülüyorum yeterince dinlenemiyor diye.Canım bebeklerin dünyası apayrı bence bu söylediklerin etki etmiş olabilir ama bilemiyorm bence sürekli bi değişim içindeler o yüzden şu an düzeni bozulmuş gibi geliyor sana ama bir iki gün sonra tekrar düzelebilir yada daha uzun sürebilir
Geçen bi uzmanı dinliyordum bebekler sizin hiç umursamadıgınız şeyleri bile duyup dikkate alabilir mesela yolda yürürken iki kişi kavga eder gibi yüksek ses tonuyla konuşsa belki sizin hiç dikkatinizi bile çekmez yada meşgul olduğumuzda duymayız ama bebekler öyle degil diyor
Gözlerini ovusturmaya başladığında deniyorum hemen de inmek istemiyor kucaktan. Saatler sonunda anca. Uzun bekleyincede terliyor kafası iyice bide boynu moynu ağrıycak diye endişeliyimUykusu geldigi saatleri not et az cok ayni saatlerde huysuzlaniyordur canim o huysuzlanmadan sen uyutmanin yoluna bakarsan isin daha kolay olur. Huysuzlugu distendir artik normal bu zamanlarda bizimki ellerimizi bile agzina sokmaya calisiyor battaniyesi yakalaigi herseyi agzinda :)