• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Su an sirf bunun icin goturmeyecegim doktora.
Kendim haftalik endokrin bolumune gidiyorum. Bugun dr izinliymis , bir sonraki hafta ona soracağım. Duruma göre seni de bilgilendiririm canim.

Sağol canım benim. Az önce tekrar dikkat ettim var bizimkiler ergenliğe çabuk girdi sanırım :) kıllı bıdık lar (:

Kızlar bu arada sizin bebekler genelde kaç saatte bir uyuyor. Gündüzleri bazen bizimki 1 saat uyuyup uyaniyor 1 saat sonra tekrar emip tekrar uyuyor bazen 2 saat uyanık kalıyor normal mi yada uyutmamam mi gerekli bilemedim anlayamadım ben bu duzeni

Kızlar oğluma 3 aydır günlük 3 biberon kadar mama veriyordum. İlk ay yoğun doktor kontrolleri ve ameliyat stresinden dolayı sütüm doyurmuyordu.3 hafta önce dr kilo alımını fazla bulduğu için mamayı artık bırakın dedi ve biz 1 haftadır mamayı bıraktık artık ama bazen aç mı tok mu diye endişeleniyorum.
Kilo alımı için hem geçen hafta hem bu hafta sağlık ocağına götürdük ama tartı bozukmuş :KK62:
Kendi doktorumuza da 3 hafta sonra gideceğiz. Yer yakın olsa gidip tarttırırım ama merkeze inmek zor oluyor.
Emzirme konusunda tecrübeliler belki yardımcı olur bana.
Şöyle ki benim oğlan 1.5 saatte bir tek meme emiyor ve uyuya kalıyor. Uyumadığı zaman ise diğer memeyi verince diliyle geri itiyor. Sırıtıp oyun oynuyor memeyle :KK48:
Uyuyunca 45 dk - 1 saat uyuyor.
Uyanık olunca keyfi yerinde oluyor. Gülücükler agular...
Buraya kadar her şey yolunda ama bezde ki çiş miktarı çok az geliyor bana .
Yani 3 saatte bi değiştiğimde çok hafif.
Sanki sadece 2-3 kere çiş yapmış gibi.
Kaka sayısı günlük 4 kere filan.
Yani beni düşündüren konu bezin hafifliği.
Genel olarak keyifli bir bebek olduğu için sesi de çıkmıyor..
Aç kalmıyordur umarım :110:
Cis konusunda cok arastirma yapip en guvenilir bilgiye ulastim :)
Dolu bez = 1 yumurta agirligi kadar olan bez, ya da temiz beze 3 yemek kaşığı su doktugunde olusan agirlik kadar
Gun boyunca5-6 yumurta agirliginda bez aliyorsan bebek doyuyor.
Ya da 1 gunun toplami 1 margarin agirligindaysa yine bebek doyuyor demek.
Kakalar sayilmiyor :)

Cis konusunda cok arastirma yapip en guvenilir bilgiye ulastim :)
Dolu bez = 1 yumurta agirligi kadar olan bez, ya da temiz beze 3 yemek kaşığı su doktugunde olusan agirlik kadar
Gun boyunca5-6 yumurta agirliginda bez aliyorsan bebek doyuyor.
Ya da 1 gunun toplami 1 margarin agirligindaysa yine bebek doyuyor demek.
Kakalar sayilmiyor :)

Bu bebeler bizi ne hale getiriyor ya :))
Mutfak tartısıyla bez tartmaya başlayacam yakında :)))
Bu arada teşekkür ederim cevabın için ;)

Bu bebeler bizi ne hale getiriyor ya :))
Mutfak tartısıyla bez tartmaya başlayacam yakında :)))
Bu arada teşekkür ederim cevabın için :KK66:
Bizim bezler de hic dolu dolu olmayinca cok kafa yordum bu konuya :)
Boyle benim gibi kafayı cise takmis birine su yorum yapilmisti : 24 saat boyunca bezlerini bir posete koy, günün sonunda bezlerle margarin agirligini kıyasla. Ona gore karar ver :)
Ben yapmadim ama bence denenebilir yani neden olmasin :))

Kızlar oğluma 3 aydır günlük 3 biberon kadar mama veriyordum. İlk ay yoğun doktor kontrolleri ve ameliyat stresinden dolayı sütüm doyurmuyordu.3 hafta önce dr kilo alımını fazla bulduğu için mamayı artık bırakın dedi ve biz 1 haftadır mamayı bıraktık artık ama bazen aç mı tok mu diye endişeleniyorum.
Kilo alımı için hem geçen hafta hem bu hafta sağlık ocağına götürdük ama tartı bozukmuş :KK62:
Kendi doktorumuza da 3 hafta sonra gideceğiz. Yer yakın olsa gidip tarttırırım ama merkeze inmek zor oluyor.
Şöyle ki benim oğlan 1.5 saatte bir tek meme emiyor ve uyuya kalıyor. Uyumadığı zaman ise diğer memeyi verince diliyle geri itiyor. Sırıtıp oyun oynuyor memeyle :KK48:
Bence dusunme artik emzir devam et aynen ayrica 3 4 dk da doyurucu sekilde emebiliyorlar kizim gunduz asla 5 dk dan fazla emmiyor ve 2.5-3 saatte bir emiyor ayrica tek meme. Doyuyordur merak etme kaka sayisi guzel. Cis miktarida guzel kendine dert arama yok yere :)

Kızlar bu arada sizin bebekler genelde kaç saatte bir uyuyor. Gündüzleri bazen bizimki 1 saat uyuyup uyaniyor 1 saat sonra tekrar emip tekrar uyuyor bazen 2 saat uyanık kalıyor normal mi yada uyutmamam mi gerekli bilemedim anlayamadım ben bu duzeni
Saat tutmuyorum uykusu geldimi uyuyor bazen 5 dk bazen yarim saat. Bazende emerken uyuyor. Zorla hadi uyusun diye ugrasmiyorum. Gece duzeni varsa uyuyorsa gunduz icin mudahale etme bence. Uykusu gelirse huysuzlanir anlarsin zaten.

Bunun en guzel ornegi benim canim ama ben panikledim:) 40 gun muayenesinde Mirayida cocuk dr una goturdugumuzde tam 2 kilo ! Almisti. Yazdim hatta dr emzirme araligini uzat emzik ver dedi alistir dedi diye mumkun mertebe oyaladim emmesin diye. Evet anne sutu alan bebek obez olmaz ama yazik gunah o mide bagirsaklar bu tempoyu kaldiramazki. Esasen kriterin aglayan, mizildayan, hasta olmayan bir bebekse kilo alimina cok takilmamak olmali. Ac bebek durmaz, keyifli olmaz gelisimi geri kalir bir problem yoksa keyif kacirmamaliyiz.
Evet hatirladim senin yazdigini.
Fazlasi da endise verici gercekten.
Benim kizim da koşar adim kilo aliyordu 1 yasina kadar.ben de cok kafaya takmistim, kilosu fazla diye kac farkli doktora goturmustum:)
Oysaki zaten 4kg dogan bir bebekti ve boyuyla orantili bir sekilde büyüyordu.
Ama benim cevremde kizimin yasiti bir suru akraba cocugu vardi ve bana surekli hormon mu veriyorsun buna, yarmagul gibi olacak diye baski yapiyorlardi.
Salak ben de bunlara üzülüyorum, cocuga dunyanin eziyetini ettirdim. Dr bakmak istemezdi ben tonla tahlil yaptırdım zorlayarak.
Samimiyetle söylüyorum kizimin bebeklik fotograflarini görsen hic oyle sisman bir bebek olmadi. Ama ben takintili anneydim her soylenen icin kendimi uzdum.
Evet yine konuyu dagittim:)))) nerden nereye geldi laf :))

Inanmasi guc ama benimki koca gün boyunca bir oglen bir de ikindin olmak uzere sadece iki kere uyuyor.
Bazen de emerken kestiriyor kucagimdan birakmazsam bir 10-15 dk oyle uyuduğu oluyor.
O iki uykunun suresi degisiyor. Birini genelde uzun uyuyor 2 -2,5 saat kadar. Uyanip emip tekrar uyuyor.
Aksam uykusuna da eger dogru vakti kacirmazsam 9da dalmis oluyor. Yok baska bir sey araya girer de o zamani kacirirsam 11 e kadar gidiyor tekrar uyku toplamasi.

Inanmasi guc ama benimki koca gün boyunca bir oglen bir de ikindin olmak uzere sadece iki kere uyuyor.
Bazen de emerken kestiriyor kucagimdan birakmazsam bir 10-15 dk oyle uyuduğu oluyor.
O iki uykunun suresi degisiyor. Birini genelde uzun uyuyor 2 -2,5 saat kadar. Uyanip emip tekrar uyuyor.
Aksam uykusuna da eger dogru vakti kacirmazsam 9da dalmis oluyor. Yok baska bir sey araya girer de o zamani kacirirsam 11 e kadar gidiyor tekrar uyku toplamasi.
Benimki de aynen böyle bi ara gündüz hiç uyumuyordu yine buna da şükür diyorum

Kızlar son 2 gündür bizimki sürekli agliyo r geceleri , dün 2.5 saat aralıklı aralıklı ağladı. Ne emiyor ne susuyor mamayı birakmistik 2 aydır bıraktırdim:) onu bile verdim yok kesinlikle aç ama almıyor hiç birşey. Red desek onu bir ara yaşadık geçti bitti.

Bu red dönemi tekrarlıyor mu ara ara ?
canım benim oğlanda 3-4 gündür bu şekildeydi..uyutamıyorduk..emmeyi çok sever normalde memeyi istemiyordu..sürekli sebepsiz ağlıyordu..ama bugün biraz daha iyi..bizim doktorumuz bunların bu ay olabilceğini söylemişti..genellikle dişten dolayı olur bunlar dedi..dişin çıkması 6. ayda olsa da belirtileri ağrıları sızıları bu ayda başlar dedi..meme reddinin sebeplerinden biri de diş bildiğim kadarıyla onun içinde ara ara tekrarlayabilir bence..

kızlar oğlum birdenbire kaskatı kesilip ellerini ayaklarını yanlara açıp kendini sıkıp gözlerini de koskocaman yaparak kıpkırmı oluyor..2 kere yaptı bunu çok korktum..neden olduğunu da anlamadım..kucağıma alıp öpüp koklayınca düzeliyor..sizde böyle bir şey oldu mu hiç? neden olmuş olabilir?

Saglik ocaginda bakildi ordaki dr herhangi bir yorum yapmadi.
Ebe kiloyu soyleyince ben aaa cok sukur iyi kilo almis dedim kadin hihi evet falan dedi :)))
Normal sartlarda alt sinir kabul ediliyor ama bence normal. Seninkini bilmem de benimki tam kuduruk. Sallanmayan besigi sallayabiliyor cirpinarak:) bir de surekli kusuyor. Bu sartlar altinda bence ideal bir kilo.
Bir de bebeklerin dogum kilosunu ikiye katlamasi gerekiyor 4-6 ay arasinda. Mantiken dusununce her ay 1 kg almalari bu sınırı coktan geciyor.
Yani bence isler yolunda:)

Bugün bebek görmeye geldiler annemin arkadaşları. Bir tanesi çooocugum için fısır fısır ' ımmh pek kilosu yok' diyordu. Balon gibi şişirip ne yapmayı planliyorlarsa. Boyuna göre normal falan diye açıklamaya girecektim. Ay kime ne anlatacaksın diyerek güldüm gectim. Bunu diyende senelerdir kilo vermeye çalışan bir hatun :)) komikler ya.

Bugün bebek görmeye geldiler annemin arkadaşları. Bir tanesi çooocugum için fısır fısır ' ımmh pek kilosu yok' diyordu. Balon gibi şişirip ne yapmayı planliyorlarsa. Boyuna göre normal falan diye açıklamaya girecektim. Ay kime ne anlatacaksın diyerek güldüm gectim. Bunu diyende senelerdir kilo vermeye çalışan bir hatun :)) komikler ya.
O kadinlarin gercekten ayari yok.
Ne kiloluyu begenirler ne zayifi.
En iyisi hic ciddiye almamak.

Ama amaa bir gram et bin ayip orter dogru demis hatun sende beslememisson bebeeee:))) uyuz oluyorum soyle tiplere hdr durumda bir yorumlari fikirleri var

Ama amaa bir gram et bin ayip orter dogru demis hatun sende beslememisson bebeeee:))) uyuz oluyorum soyle tiplere hdr durumda bir yorumlari fikirleri var
Ben hep cok zayif biri oldum ( su an diyette olmam cok trajik:)
Bir kuzenim var, kadini göreceğim diye korkardim.
Ayyyy cok zayifsiaaan, ayy beline bak kiriliverir yavas bas
Abartmiyorum gördüğü anda verdifi tepkiler hep boyleydi.
Ilk dogumumu yaptim kisa bir sure sonra gorustuk, daha görür gormez
Aaaa ay senin gobegin kalmis hemen diyet yap!
Yaranamazsin yani naparsan yap.
Kendi de 40 kilo falan manyak kendine bakmadan kafayi benle bozduydu:)))

ca
canim bizim dr da mamayi azaltarak kes dedi en son kilo olcumunde
simdi bende de ayni stres doyuyomu
ben evde olctum bikac kere
yani once kendim sonra ikimiz ciktik
birebir dogru cikmadi aslinda ya da ben tuturamadim
ama bi dene istersen

Bizimki mayıs 22 var daha. Sen yurt dışında değilmiydin canım benmi yanlış hatırlıyorum :)
canım ben dogumu yurtdışında yaptım kv nın yanında
normalde ıst da yaşıyorum
ama benım kv ler her yerde maşallah
peşimizden turkıye ye geldıler
şimdı bursaya yanlarına geldık

Ben hep cok zayif biri oldum ( su an diyette olmam cok trajik:)
Bir kuzenim var, kadini göreceğim diye korkardim.
Ayyyy cok zayifsiaaan, ayy beline bak kiriliverir yavas bas
Abartmiyorum gördüğü anda verdifi tepkiler hep boyleydi.
Ilk dogumumu yaptim kisa bir sure sonra gorustuk, daha görür gormez
Aaaa ay senin gobegin kalmis hemen diyet yap!
Yaranamazsin yani naparsan yap.
Kendi de 40 kilo falan manyak kendine bakmadan kafayi benle bozduydu:)))
Çeşit çeşit kulların var ya Rabbim :ıslık:

Eyvah eyvah 2. Ay aşısında öldürdü beni. Bu aşıyı düşünemiyorum Allah yardımcın olsun canım benim. Hemşire söyledi zaten ağır diye ayin 22sinin telaşı şimdiden sardi beni
evet ınsanı gunler oncesınden stresı satıyo
ben sımdıden temmuzdakı 6. ay asılarını dusunmeye başladım
Allah onlara hastalık yuzu gostermesın ama o ıkı dk lık avaz avaz aglamaları
gece mahsun mahsun kucakta durmak istemelerı bıle bıtırıyo ınsanı

Back
X