2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar oğluma 3 aydır günlük 3 biberon kadar mama veriyordum. İlk ay yoğun doktor kontrolleri ve ameliyat stresinden dolayı sütüm doyurmuyordu.3 hafta önce dr kilo alımını fazla bulduğu için mamayı artık bırakın dedi ve biz 1 haftadır mamayı bıraktık artık ama bazen aç mı tok mu diye endişeleniyorum.
Kilo alımı için hem geçen hafta hem bu hafta sağlık ocağına götürdük ama tartı bozukmuş :KK62:
Kendi doktorumuza da 3 hafta sonra gideceğiz. Yer yakın olsa gidip tarttırırım ama merkeze inmek zor oluyor.
Emzirme konusunda tecrübeliler belki yardımcı olur bana.
Şöyle ki benim oğlan 1.5 saatte bir tek meme emiyor ve uyuya kalıyor. Uyumadığı zaman ise diğer memeyi verince diliyle geri itiyor. Sırıtıp oyun oynuyor memeyle :KK48:
Uyuyunca 45 dk - 1 saat uyuyor.
Uyanık olunca keyfi yerinde oluyor. Gülücükler agular...
Buraya kadar her şey yolunda ama bezde ki çiş miktarı çok az geliyor bana .
Yani 3 saatte bi değiştiğimde çok hafif.
Sanki sadece 2-3 kere çiş yapmış gibi.
Kaka sayısı günlük 4 kere filan.
Yani beni düşündüren konu bezin hafifliği.
Genel olarak keyifli bir bebek olduğu için sesi de çıkmıyor..
Aç kalmıyordur umarım :110:
Sadece anne sütü ile Benim bebekte 3 4 kez falan kaka yapıyor. Çişli bezi sadece sabahları ya da 5saatte almadıysam falan ancak dolu oluyor. Çünkü kakayla çişle sık değiştiriyoruz normal bence. doymayan bebek uyumaz huzursuz olur anlardın aç kalsa :) gece daha uzun uyuyor ama gündüz bizimkide yarımsar saat civarı uyuyor. Yani bence gayet iyi senin bebişin :) veee kilosunu merak ediyorsan eve bi tartı al önce sen cık sonra bebişin. Kıyafetin kalınlığına göre 100gr falan düş. Bebişin kilosu buuu :))

Uykusu geldigi saatleri not et az cok ayni saatlerde huysuzlaniyordur canim o huysuzlanmadan sen uyutmanin yoluna bakarsan isin daha kolay olur. Huysuzlugu distendir artik normal bu zamanlarda bizimki ellerimizi bile agzina sokmaya calisiyor battaniyesi yakalaigi herseyi agzinda :)
Aynen ya bi bakıyorum battaniyeyi agzına sokmaya çalışıyor bide güçlü tutuyorlar :))
Ne bulsa agzına götürme peşinde bu aralar :))
Severken Yanağım değse ağzını açıyor hemen burnuma elime her yerime salyalı öpücükler :)))

Kızlar bu arada sizin bebekler genelde kaç saatte bir uyuyor. Gündüzleri bazen bizimki 1 saat uyuyup uyaniyor 1 saat sonra tekrar emip tekrar uyuyor bazen 2 saat uyanık kalıyor normal mi yada uyutmamam mi gerekli bilemedim anlayamadım ben bu duzeni
Gündüz çok karışmıyorum ben. 3saatte bir emiyor. Bu üç saat içinde bi kez belki yarım saat belki 45dakka belki 1saat uyuyor. Ya da uyumuyor. Karısmıyorum bızdığa. Ama uyku uykuyu ceker der büyükler doğru gerçektende. Uyursa daha da cok uyumak istiyor. Uyuyamazsada cok zor dalıyor

Acd3 vitaminini bilmiyorm ama ismindeki gibi içinde a, c ve d vitamini varsa bizim doktor karışık vintaminleri önermemişti hatta a vitaminini şimdi vermek fazlalık olur alerji yapabilir demişti
Evet bende burda okudum vermeyin demişler. Ama işte kendi doktorumuz ve akraba doktora sorduk. Birbirlerinden habersiz acd 3 vitaminini önerdiker cok kararsız kaldım

Kızlar
Artık bu aydan sonra emme sıklığı azalır diyor aylık gelişiminde.yani daha çok emip doyup daha geç acıkırmış ama benimki bu hafta resmen meme manyagı oldu sürekli agzında kalsın istiyor
Azalmadı arttı yani gece uykusunda da saat başı oldu gene
Yani kocakarıları dinlesem aç bu çocuk aç moduna girsem mi :))
Yok yok diş huysuzlugu benimki kesinlikle ne zaman damakları kaşınsa memeyle kaşımaya çalışıyor ona da çekiştirip sinirleniyor Zaten
Ama anne için çok yorucu bi şey bu ya çabuk geçsin inşallah ben de 3 saatte bir emzireyim artık lütfen :)

Eyvah eyvah 2. Ay aşısında öldürdü beni. Bu aşıyı düşünemiyorum Allah yardımcın olsun canım benim. Hemşire söyledi zaten ağır diye ayin 22sinin telaşı şimdiden sardi beni
22 sinde bizim de aşımız var korkusu şimdiden sardı benim kız fena ağlıyo kriz geçiriyo sanki

Öncelikle İstanbul daki anneler olmak üzere bir sorum var. Bebişleri nasıl giydiriyorsunuz. Gece uyurken üzerine ne örtüyorsunuz. Kombiler hala yanıyormu kapattınızmı.

Öncelikle İstanbul daki anneler olmak üzere bir sorum var. Bebişleri nasıl giydiriyorsunuz. Gece uyurken üzerine ne örtüyorsunuz. Kombiler hala yanıyormu kapattınızmı.
Canım ben çıtçıtlı body üstüne tulum yada alt üst giydiriyorum bide çorap o kadar gündüz uyurken sadece bir penye battaniye örtüyorum gece penyenin üzerine pamuklu battaniye de örtüyorum kombimiz de yaklaşık 1 haftadır kapalı ama cumartesi soğuyacakmış hava açarız belki az bişey

zıbın üzerine uzun kollu alt üst takım.üzerine pamuklu battaniye örtüyorum.geceleri kombi yakıyorum sabah erken saatlerde kpatıhorum yoksa evin sıcaklığı 27 dereceyi buluyor

adoniss34 adoniss34 kombi bir aydir kapalk nerdeyse. Gunduz askili citcitli body ve ince bir corap (balkona cikarirsam corapsiz penye alt)
Gece penye alt uzerine uzun kollu penge tshirt.
Penye battaniye var incecik. Diğerlerini kaldirdim. Yaza da muslin ortulur sadece. Tek bezle kalir.
Manisa

Canım ben çıtçıtlı body üstüne tulum yada alt üst giydiriyorum bide çorap o kadar gündüz uyurken sadece bir penye battaniye örtüyorum gece penyenin üzerine pamuklu battaniye de örtüyorum kombimiz de yaklaşık 1 haftadır kapalı ama cumartesi soğuyacakmış hava açarız belki az bişey

zıbın üzerine uzun kollu alt üst takım.üzerine pamuklu battaniye örtüyorum.geceleri kombi yakıyorum sabah erken saatlerde kpatıhorum yoksa evin sıcaklığı 27 dereceyi buluyor

adoniss34 adoniss34 kombi bir aydir kapalk nerdeyse. Gunduz askili citcitli body ve ince bir corap (balkona cikarirsam corapsiz penye alt)
Gece penye alt uzerine uzun kollu penge tshirt.
Penye battaniye var incecik. Diğerlerini kaldirdim. Yaza da muslin ortulur sadece. Tek bezle kalir.
Manisa
Ben düne kadar hala,iki alt yarım kollu çıtçıtlı üzerine uzun kollu üst, 2 çorap giydiriyordum. Kombiyi 1 haftadır gündüz kapatıp gece açıyordum. Dün kombiyi hiç açmadım. Üst aynı altı tek alta düşürdüm. Üzerinede 1 orta kalınlıkta battaniye örtüyorum. Giydirsem sıcakmı diyorum,çıkarsam az geliyor. Bilemedim yani. Evin ısısı kombisiz minumum 22 derece oluyor.Bir de dün tam bu değişiklikleri yapmışken her uyandığında üstü tamamen açıktı atmış battaniyeyi tepine tepine. Umarım üşütmemişimdir :-(

Usudu mu terledi mi kaygisi bende de oluyor ev disardan daha soğuk bu günlerde kombi 23 dereceyi dusunce çalışıyor, tek alt uZun kol citcitli ustune bluz uyaninca orgu yelek giydiryrm ,vucudu asiri sicak olmuyor. .ustunu acmaya benim kiz da basladi bi de uyaninca battaniyesini tutup kafasina çekiyor burnu agzi kapanıyor diye surekli takipteyim,buarada hava alsin diye disari çıkardım carsamba gubu dun hep hapsurdu bugun de uyanınca cok hapsurdu,acaba ağaçlardan bahar alerjisi falan mivar

Ben askili citcitli uzerine bir kat alt ust takim giydiriyordum.
Ama su an ustunde tek atlet var :))
Ben kisa kolluyla duruyorum, cocukta bir huzursuzluk vardi, baktim biz kisayiz o niye uzun deyip cikardim su an acayip mutlu, corap da yok ayakta. Kombi birkac haftadir kapali.
Yer ic anadolu :)

Bir taraftan deli gibi emmek isterken diger yandan memeyi tutmak istememek nasil bir olaydir ya? Ne zaman gececek bu meme reddi illallah dedirtti artik !
Ha bir de benim oglanin agzinda memeyle birlikte kafasını 180 derece ceviremeyecegini anlamasi gerekiyor artik.
Ne cekti su benim memeler gariplerim cok uzuluyorum onlara :))
2 yasina kadar emzirebilirsem insallah sutten kestigim gun kina yakacagim ellerime bakin bunu da buraya yaziyorum o gun hatirlatirsiniz bana :)))

Bende zıbın üstüne alt üst takım altına çorap gündüz normal battaniye gece kalın battanitesini örtüyorum dışarı çıkarken tek battaniyesini örtüyorum yanıma bide yedek alıyorum ama tek battaniyede bile terliyo burası izmir yaklaşık iki haftadır kapalı kombi burada havalar ısındı

Aynen ya bi bakıyorum battaniyeyi agzına sokmaya çalışıyor bide güçlü tutuyorlar :))
Ne bulsa agzına götürme peşinde bu aralar :))
Severken Yanağım değse ağzını açıyor hemen burnuma elime her yerime salyalı öpücükler :)))
Dun alt komsum seviyordu havaya kaldirdi salyasini birakiverdi agzina :KK70:onun salyasi bile en tatli baldan tatli tabi bana o ne dusundu bilmiyorum :süslü:

Kızlar, benim lohusa kanamam 35 gğn sürmüştü, 40'ım çıktığında doktora muayene olduğumda rahimde küçük bi kanama bölgesi olduğunu, yakında yine hafif bi kanamam olabileceğini söylemişti. Kırk çıktıktan sonra olabiliyor, normal demişti doktor ama benim ne kanamam ne de lekelenme hiç bir şey olmadı. Henüz regl de olmadım, bi ağrım sızım da yok. Doktora mesaj attım dün, isterseniz muayeneye gelin demiş sadece. Bu günlerde fırsatım olmuyor doktora gidemem, aklıma takıldı size sorayım dedim. Böyle bir durumda olan ya da çevresinden duyan eden var mı aranızda? Bir sorun var mıdır sizce?

Kızlar
Artık bu aydan sonra emme sıklığı azalır diyor aylık gelişiminde.yani daha çok emip doyup daha geç acıkırmış ama benimki bu hafta resmen meme manyagı oldu sürekli agzında kalsın istiyor
Azalmadı arttı yani gece uykusunda da saat başı oldu gene
Yani kocakarıları dinlesem aç bu çocuk aç moduna girsem mi :))
Yok yok diş huysuzlugu benimki kesinlikle ne zaman damakları kaşınsa memeyle kaşımaya çalışıyor ona da çekiştirip sinirleniyor Zaten
Ama anne için çok yorucu bi şey bu ya çabuk geçsin inşallah ben de 3 saatte bir emzireyim artık lütfen :)
Kesinlikle disten bizimki memeye cok duskundu ama simdi bilhassa gece dahada duskunlesti dus kasiyici olarak kullaniyor dogumdan beri ilk defa dun gece sol gogsum sizim sizim sizladi parmagimi aradan sokup aldim agzindan karanlikta goz kapali yavru kus gibi araniyordu agzini acip kapatip digerini verdim. Birde cikinca disler napicaz bilmiyorum.

Edirne cevap verebilir mi :))
Merkezi sistem ve 10 gundur yanmiyor evimiz her cepheden gunes aliyor. Gunduz kisa kol ust, ince bir alt yada tayt, yarim corap. Aksam sifir atlet uzerine yarim kol ust ince alt corapsiz yatiyor. Uzerine penye battaniye. Surekli kontrol ediyorum sirti gogsu serinse ince bir penye daha ortuyorum. 1 haftaya altida kisa sorta donmeyi planliyorum ama corapsiz gunduz bir sure daha tutamam sanirim.

Selam herkese. Gecen hafta 4. Ay aşısini oldu oğlum. Hafif ateş yaptı. Bir de 5 gün baya huzursuzdu. :KK43: D vitamini olarak da doktorumuz devit vermeyin dedi.Ocean vitamin d3 veriyorum ben.onu önerdi. Her sabah bir püf.

Back
X