Hepimizin anneler günü kutlu olsun arkadaşlar. Tum mesajlari okuyamadim evde degilim birikmis biraz.
E
edanne
sana ozelden yazacagim.
Anne sutu - mama konusu konusulmus biraz. Dogumdan sonraki 3 gun yani hastanede kaldigim sure boyunca oglumu gunde sadece 2-3 kere o da belki ikiser dakika emzirebildim. Cok zor bir dogum ve sonrasi oldu az cok hatirlarsiniz. Eve geldikten sonra ise baslayan sarilik, hic uyanmayan bir bebek ve artik cümle alemin bildigi meme yaralari. Su dakika bu mesaji yazarken tek meme acikta ve gidip ilac surecegim. Yaralarin ustune eklenen bir suru sey oldu, cok detaya girmek istemiyorum. Agizdan ilac bile aliyorum artik duzenli sirf bu yuzden.
Bunlara ragmen emzirmekten hic vazgecmedim. Buna ister ego tatmini deyin ister kendini motive ediyor deyin ama alinmayin kimseye sen soyle yaptin ben boyle yaptim demiyorum.
Ama yasadiklarima bizzat sahitsiniz. Bu sekilde emizremezsin sutten kes diyen 2 dr oldu. Ama cok sukur 40 cikmadan mamayi bıraktık, o zamandan beri sadece anne sutu aliyor oğlum.
Ilk zamanlar sut arttirici seyler diye kafayi yerken 1 ayi gecti hicbir seyi umursamiyorum.
Sutum cok dalgalaniyor. Dogumdan sonra ortaya cikan tiroid rahatsizligim var. Doktorun kendisi de sutu azaltabilecegini ama yine de ilacsiz takip etmek istedigini soyledi. Tibbi gerekcem bile var ama artik ben memelerime inandim arkadaslar.
Allah bir memeyi bir bebek, iki memeyi iki bebek doysun diye yaratmis. Bu organlarin var olma sebebi bu.
Belki komik gelecek ama benim emzirirken sutun gelmediğini hissedip memelerimi tokatladigim bile oldu. Bagirarak kanasaniz da patlasaniz da o sutu ureteceksiniz siz bunun icin varsiniz diye resmen siddet uyguladim göğüslerime.
Oyle ya da böyle emziriyorum cok şükür. Sut yapan yegane sey bebegi emzirmek buna cok yurekten inandim. Bos meme diye bir sey yok, ne kadar bosalirsa o kadar dolacak. Sut biriksin de emzireyim soz konusu bile degil. Keske ilk zamanlar da kafami bu kadar toplayabilseymisim.
Sag gogsumde olusan tibbi sorunlar gozumu korkutuyor, ama yine de gittigi yere kadar emzirecegim insallah.
Ben psikolojisi saglam bir insan degilim.
Ben bile yaptiysam herkes yapar.
Sirf bu yuzden uzun uzun yazdim ,
E
edanne
lutfen ozellikle oku.
Bir de oglumun kilo alimi da aman aman degil. Ilk 2 ay 1 kg uzerine cikti. 3.ay 850, 4.ay 550 gr.. Ama karni tok, eminim :))