• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
merhaba, 10. haftamda bende lekelenme yasadım ama daha sonrasında düzeldim. şu an için bir sorun yok. ben 21. hafta da 3lü boğmaca tetanos oldum 1 doz. 2. dozu olmayacagım. ayrıca şeker yüklemesi de yaptırmadım. doktorum da normal oldugunu söyledi. :)
Merhaba cevap için teşekkürler 😊 benim hem kaybım var öncesinde hem bu gebelikte riskli görülen pembe lekelenme yaşadım ve 3 ay civari sanırım kullandım progestan. Bi ara doz azaltmayı denemiştik ve tekrar olmuştu o yüzden dozu tekrar arttırıp devam etmek zorunda kalmıştım. O ara yaşadığım korkuyu tarif edemem. Dr um çok rahat biri ona rağmen 4. Ayı doldurmayı bekledi. Şimdi de sanki hiçbiri olmamış gibi hersey normal diyor herşeye okey diyor da ben içimdeki korkuyu atamıyorum elimde değil 😅 hormonlarin etkisi belki evham bilemiyorum 😅 şeker yüklemesi de 50 gr la yaptırabilirsin dedi öneriyorum ama sen bilirsin dedi. Zaten hicbirsey için zorlamiyor ya da korkutmuyor. Ben hastanede çalıştığım için orada açlık tokluk birkaç gün takip edip onu Dr uma götürüp tekrar gerek var mi diye sormayı düşünüyorum

Kızlar çok teşekkür ederim desteğiniz için doktor muayene etti bir sıkıntı görmedi rahim ağzı uzunluğu normal açılma vs yok ama yine de bir nst ye bağlayalım dedi şimdi onu bekliyorum. Bebiş çok büyümüş 32 cm 700 gr ve çok hareketli hareketlerini hissediyorsun kafası yukarıda dedi ekranda kendini ittirip zıplıyordu
Sıkıntı olmadığını tahmin ediyordum ve çok sevindim, maşallah bebişe de 🥰

Ya annelik çok zormuş ben ikinci çocuğu düşünmüyorum çünkü her an bir endişe hali hamileliğimden keyif alamıyorum bir an önce zamanı gelsin ve sağlıkla doğsun istiyorum. Banada şimdi sancı yok dedi mesela ama progestan fitil niye verdin o zaman sürekli kafamda bir şeyler dönüyor kurup duruyorum böyle olunca
Canım geçmiş olsun. Ben de 2. Düşünmüyorum. Hayırlısıyla bebişimi kucağıma alsam yeter diyorum. Anksiyete oldu bu gebelikte bende. Çok endişeliyim sürekli. Böyle değildim

Selam kızlar bende bugün rutin kontrole gittim 24+3'üm bebeşin kafası 1 hafta önde 25 hafta küsür çıkıyor ama doktor sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum 750 gram olmuş boyunu sordum onun doğruluk payı yok söyleyenlerde öylesine bakıp sallıyor dedi bir gülme tuttu beni 🤣 doğunca boyu belli olacak zaten ona takılma dedi, zaten iki büklüm durdukları için gerçek anlamda onu hesaplamak çok zor. Pazartesi şeker yüklemesi yaptıracağım çok çikolata ve tatlı tüketiyorum 18.haftadqn beri bu tüketimimden dolayı 4 kilo aldım maalesef 73 ile hamile kalmıştım 77 olmuşum görünce çok üzüldüm tatlı yemenin zararları maalesef :( şeker yükselmesini sırf bu yüzden yaptıracağım şayet sınırın üstünde çıkarsa hemen diyet ve dengeli beslenmeye girmem lazım çıksana çıkmasada böyle yapacağım çünkü daha önümde 15 hafta var ne son haftalarda aşırı bir kilo alımı olabiliyor varil gibi doğuma girmek istemiyorum 🤭

Merhaba cevap için teşekkürler 😊 benim hem kaybım var öncesinde hem bu gebelikte riskli görülen pembe lekelenme yaşadım ve 3 ay civari sanırım kullandım progestan. Bi ara doz azaltmayı denemiştik ve tekrar olmuştu o yüzden dozu tekrar arttırıp devam etmek zorunda kalmıştım. O ara yaşadığım korkuyu tarif edemem. Dr um çok rahat biri ona rağmen 4. Ayı doldurmayı bekledi. Şimdi de sanki hiçbiri olmamış gibi hersey normal diyor herşeye okey diyor da ben içimdeki korkuyu atamıyorum elimde değil 😅 hormonlarin etkisi belki evham bilemiyorum 😅 şeker yüklemesi de 50 gr la yaptırabilirsin dedi öneriyorum ama sen bilirsin dedi. Zaten hicbirsey için zorlamiyor ya da korkutmuyor. Ben hastanede çalıştığım için orada açlık tokluk birkaç gün takip edip onu Dr uma götürüp tekrar gerek var mi diye sormayı düşünüyorum
evet canım korkma kesinlikle. rahat ol bebişin artık büyüdü son zamanları, tadını çıkar :)

Selam kızlar bende bugün rutin kontrole gittim 24+3'üm bebeşin kafası 1 hafta önde 25 hafta küsür çıkıyor ama doktor sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum 750 gram olmuş boyunu sordum onun doğruluk payı yok söyleyenlerde öylesine bakıp sallıyor dedi bir gülme tuttu beni 🤣 doğunca boyu belli olacak zaten ona takılma dedi, zaten iki büklüm durdukları için gerçek anlamda onu hesaplamak çok zor. Pazartesi şeker yüklemesi yaptıracağım çok çikolata ve tatlı tüketiyorum 18.haftadqn beri bu tüketimimden dolayı 4 kilo aldım maalesef 73 ile hamile kalmıştım 77 olmuşum görünce çok üzüldüm tatlı yemenin zararları maalesef :( şeker yükselmesini sırf bu yüzden yaptıracağım şayet sınırın üstünde çıkarsa hemen diyet ve dengeli beslenmeye girmem lazım çıksana çıkmasada böyle yapacağım çünkü daha önümde 15 hafta var ne son haftalarda aşırı bir kilo alımı olabiliyor varil gibi doğuma girmek istemiyorum 🤭
merhaba. bugun bizde gittik kontrole 24+1 deyim. 694 gram çıktı. ama geçen haftalar da benim oglumda günü 1 hafta önden gidiyordu. sonra gününü yakaladı. merak etme sorun olsa söyler doktorun :)

Canım bizim bebeğin plasenta aşağıda ya riskli gebelik sanırım bu sebeple dikkate aldı. Nst de sancım çıkmadı ama doktor progestan fitil verdi önlem amaçlı dedi. Şu bebekler zamanında sağlıkla bir doğsalar ömrümüzden ömür gidiyor ya
canım geçmiş olsun :) bugun bizde konaktaydık. 24+1 deyim. 694 gram çıktı. her sey yolunda. kan sekerim de iyi. firdevs hanımla devam ediyoruz. :) yüzü kapatıyor ama sürekli göremedik. :)

merhaba. bugun bizde gittik kontrole 24+1 deyim. 694 gram çıktı. ama geçen haftalar da benim oglumda günü 1 hafta önden gidiyordu. sonra gününü yakaladı. merak etme sorun olsa söyler doktorun :)
Genel olarak 2 3 gün önden çıkıyor zaten ama kafası büyük olunca insan endişeleniyor bir sıkıntı olmasında aman gerisi önemli değil tabiki :)

Canım geçmiş olsun. Ben de 2. Düşünmüyorum. Hayırlısıyla bebişimi kucağıma alsam yeter diyorum. Anksiyete oldu bu gebelikte bende. Çok endişeliyim sürekli. Böyle değildim
Bende aynı düşüncedeyim Allah bu yavrularımıza sağlıklı güzel uzun bir ömür nasip etsin

canım geçmiş olsun :) bugun bizde konaktaydık. 24+1 deyim. 694 gram çıktı. her sey yolunda. kan sekerim de iyi. firdevs hanımla devam ediyoruz. :) yüzü kapatıyor ama sürekli göremedik. :)
Yaaa öyle mi çok sevindim bende bugün Gülçin hocamdan çok memnun kaldım çok güzel ilgilendi merhamet etti bana sanırım 🤣🤣 bebişede maşallah 🧿 🧿🧿

Genel olarak 2 3 gün önden çıkıyor zaten ama kafası büyük olunca insan endişeleniyor bir sıkıntı olmasında aman gerisi önemli değil tabiki :)
Ölçüm kaynaklı da olabilir ya. Benimkinin haftasiyla aynı yazardı baş çevresi ya da 2-3 gün daha büyük. Son kontrolde 1 hafta önde çıkmış ölçümde ama Dr birsey demedi ben ultrason kağıdında gördüm. Minnacık bile farklı işaretleme yapsalar farklı çıkıyor, bi de 1 haftalık önde olsa dahi normal deniliyor çok büyük fark olmadığı için. Son kontrolden bir önce göbek cevresi de birkaç gün geride çıkmıştı hatta ama şimdi günüyle uyumlu. Hiçbirine takılmadım Dr sağlığı yerinde diyorsa birsey yoktur 😊 ölçümlerin hepsinde yanılma payı var 😊

Selamlar güzel anneler, temiz içerikli deterjan krem vs ürünlerle ilgili paylaşım yapan, içerik inceleyen bir sayfa var, bilenleriniz vardır belki, ilk çocuğumda baya faydalanmıştım, kimya mühendisi sanırım kendisi, sosyal medyada, yazmak yasak mı bilmiyorum, muhendisinoglu ismiyle bulabilirsiniz, baya ayrıntılı analizler var

Back
X