- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #32.101
He cok abarttim156 çok canım. Abartmışsın azıcık akşamı
12. Haftadan sonra basladik canimBu arada demir ve kan hapini kacinci haftada veriyorlar doktorlar
Ben bu konuyu bir doktorumla konusayim kafam karisti simdi12. Haftadan sonra basladik canim
Cnm sendemi kansizlik vardı öyle kalmış aklımda et süt peynir vs yemené dikkat ettiğin haldemi kansizlik cikiodu sende??12. Haftadan sonra basladik canim
Yok canim.. kansizlik problemim yoktu tedbir amacli baslatti doktor. Ama bugun tahlil verdim ilk kez demir eksik cikti. Ilaclari biraz kafama gore aldim bu ara ondan oldu herhalde. 4 haftada bitecek vitamin 6 haftada bitti. Demiri zaten bir alip bir almiyorum. Sonuc demir eksikligi. Ciddi duzeyde degil ama yarin kontrol gunum doktora soyleyecegim.Cnm sendemi kansizlik vardı öyle kalmış aklımda et süt peynir vs yemené dikkat ettiğin haldemi kansizlik cikiodu sende??
Canım tatlı şeyler yeme fazla biraz dikkat ed birtanesi Yüksek görünüyor ekmekte pilav bınları yememeye çalışHe cok abarttim
Bu yemege bagli yukselmistir diye dusunup onlari mi yemesem yoksa diyet gerekir mi. Endiselendim
Oo sende iyiymissin canım neyse ins durdurabiliriz kendimiziBende 15-16 kadar almadım ama az once tartırldım 9 olmuş. Beni gecen olmuycak sanırım.
Sekere kanda bakiliyor canim. Kani o yuzden aliyorlar. 12 sa ac kalip sabah erkenden ac karnina doktora gidecen. Aclik sekerin alinacak sonra sana 50 mg seker yuklemesi yapacaklar. Ilk 1 sa ve 2 sa icin degerlerin olmasi gerekenden yuksek ise sonra 75 mg ile 3 saatlik teste geciyorlar. Aclik sekerin ile tekrarli alinan 3 sekerin olcumune beraber bakiyorlar. Bunlardan 2 si olmasi gerekenden yuksekse diyet oneriyorlar. Bunlar benim bildiğim. Uygulama farki olabilirKızlar bişey sormak istiyorum smdi şeker yüklemesi nasil yapılıyor? Haftaya gidip kan vericem gerci şeker yüklemesi yaptirmicam dr. Da Yapmicam dedi. Smdi anlamadigim hani ac karnina gidip kan verip bı saat snra bidaha veriliyor ya kan. Bu şeker yüklemesi yapıldığı gun mu. Doktor neden kana bakicK bu kan tahliline gore mi seker yüklemesi yapılıyor. aklim da deli sorular. İns karışık yazmamisimdir
Sorma valla bende öyleyim çocuk gibi şekerli sakız jelibon kremini bunları canım çekiyor eşim yasakladı çok yiyorum diyeOff valla bdn bu hafta diyetteyim seker kontrolu icin yemenin tadini cikar normaldr yemedigim seyleri bile canim.ister oldu hamilyeim ben yaa yazik degilmi bana
Biraz baktim nete. Seker degerleri icin ilk 1 sa 180, 2. Saat 150 yu gecmemeli diyor ama bu degerler 12 sa acligin uzerine seker yuklemesi icin geçerli galiba. Ben aksam sekeri olctum. Gun boyu yemenin icmenin etkisi de varCanım tatlı şeyler yeme fazla biraz dikkat ed birtanesi Yüksek görünüyor ekmekte pilav bınları yememeye çalış
Canim gecmis olsun. Suyun fazlaligi icin neden kaynaklanir dedi. Ben sanki sekerden olabiliyor diye duymustumSelam kizlar cuma sabahina seker yukleemesi icin gidecektim bugun is cikisi randevu alip ayrica gittim gitme sebebbimde gecen yasamis oldugum sinir bozuklugu sonrasi iki gundur bebekk hareketlerini hissetmememdi ben nornalde yarinida bekler oyle giderim diyordum aama arkadaslar durdurmadi suyum cokmus seker sonrasi degerlendirecekmis doppleri iyi ama tepkisiz dedi biseyler ye ic yarim saate bi daha gel yine bakalim dedi yine bi tepkisizdi boyle degildi cocukda gerildi demekki velhasil cuma sekere bakilacak sonrasinda suyun fazlalligi degerllendirilecekk bu tur durumda fitil veriyoruz dedi bakalim hayirlisi
Smdi ben şeker yüklemesi yaptirmicam ama tedbiren bakilck sanırsam. Sadece kan vericm. Bu dediklerin ac karnina beklemeler yükleme yapılacağı gün. Acaba dedm bnde ac karnına vericem kan bide tok karnına mi vericem. BlmedigimdenSekere kanda bakiliyor canim. Kani o yuzden aliyorlar. 12 sa ac kalip sabah erkenden ac karnina doktora gidecen. Aclik sekerin alinacak sonra sana 50 mg seker yuklemesi yapacaklar. Ilk 1 sa ve 2 sa icin degerlerin olmasi gerekenden yuksek ise sonra 75 mg ile 3 saatlik teste geciyorlar. Aclik sekerin ile tekrarli alinan 3 sekerin olcumune beraber bakiyorlar. Bunlardan 2 si olmasi gerekenden yuksekse diyet oneriyorlar. Bunlar benim bildiğim. Uygulama farki olabilir
Atlatırsın canım merak etme bak benimki nekadar yüksekti şimdi şükür iyi bende cihaz aldım 3 gündür ölçüyorumBiraz baktim nete. Seker degerleri icin ilk 1 sa 180, 2. Saat 150 yu gecmemeli diyor ama bu degerler 12 sa acligin uzerine seker yuklemesi icin geçerli galiba. Ben aksam sekeri olctum. Gun boyu yemenin icmenin etkisi de var
Ama yine de hareketi suyu artirip seker beyaz ekmek pilav ve makarnayi kesecem. Sekerim yukselecek diye ac da kalmamak lazim. Ara ogunlerde ufak atistirmalar gerekiyormus. Hem kilo alimim dengelenir hem de daha saglikli olmama yardimci olur. Hayirlisiyla atlatirim insallah
Yani evet.. aclii ve tokluk ayri ayri bakiliyor. Sonucta aclik sekeri icin de esik degeri var.Smdi ben şeker yüklemesi yaptirmicam ama tedbiren bakilck sanırsam. Sadece kan vericm. Bu dediklerin ac karnina beklemeler yükleme yapılacağı gün. Acaba dedm bnde ac karnına vericem kan bide tok karnına mi vericem. Blmedigimden
Seker sonucuna gore degerlendiricez dediCanim gecmis olsun. Suyun fazlaligi icin neden kaynaklanir dedi. Ben sanki sekerden olabiliyor diye duymustum
Esim diyor ki o kadar sekerli yedikten sonra bakilir mi? Ama bakmasam ben bundan sonra da boyle yemeye devam edebilirdim. Bu noktada yasin da bir faktor oldugunu dusunuyorum. Ileri yas hamileler aslinda hep dikkat etmemiz lazim. Disari ciktim yarim sa yurudum rahatladim hafifledim sanki. Senin degerlerin nasil cikiyorAtlatırsın canım merak etme bak benimki nekadar yüksekti şimdi şükür iyi bende cihaz aldım 3 gündür ölçüyorum
Yemeğe bağlı oluyor zaten canım. Dondurma yediğin akşam başka tatlı yemeyiver, yada tatlı yedin çaya şeker atma gibi hafif dikkat et bence sorun olmazHe cok abarttim
Bu yemege bagli yukselmistir diye dusunup onlari mi yemesem yoksa diyet gerekir mi. Endiselendim
Benim kan değerim düşüktü canım. 17. haftadan beri denedik ama kusturuyordu beni, şurup iyi geldi. 21 gündür içiyorum düzenli olarak.Bu arada demir ve kan hapini kacinci haftada veriyorlar doktorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?