Herkese gunaydin,
@bulasiksuyu gecmis olsun, umarim simdi hersey yolundadir. Araba kullanmanin bu durumla alakasi yoktur bence, tesaduf olabilir. Haftasonu oy kullanmaya gittik 2 saat gidis 2 saat donus, oturdum oylece, herhangi birsey olmadi.
gazelim_24
karinda gerginlik hissi bende de artti, normalde yururken birsey hissetmiyordum ama artik bi gerginlik hissediyorum.
Gecen hafta tamamen kendi inisiyatifimizle ozelde bir perinatologa gittik bebegin tum organlari iyi mi vb ogrenmek icin. Rahim agzina fln da bakti, hatta baski testi yapiyor aciliyor mu diye. Hersey normal gorunuyor dedi. Yalnizca soyle bir sorun var, bebek 31+0'da 2100 gram cikti :O
Ben hemen acaba sekerden olabilir mi diye sordum (iki kez test yaptilar, seker cikmamisti ben de diyeet fln yapmadim ama insan tedirgin oluyor), bebek simetrik olarak buyuk dedi. Esimi gosterip bu adam buyuk, buyuk ihtimalle genetik dedi (sonra hatirladik ki bize 20.haftada da biraz buyuk ama sorun yok demislerdi - yuzde90luk dilimin biraz ustunde diye). Esimin bebeklik fotograflari var, boyu hep uzun, sinifin en uzunuymus, ilkokul bittiginde 1.80dim diyor. Su anda cok uzun degil, 1,86 ama hizli gelisiyor sanirim genetik olarak.
Bu hizla buyurse 4 kiloyu gecer, 4.5 kg olursa da sezaryan tavsiye ediyorum dedi. 2-3 gun etkisinden cikamadim, bugune kadarki karin buyuklugu takibinde ortalamanin altinda seyrediyordu ben hep 3-3.5 kg bi bebek olur, normal dogum yaparim diyordum. Sonuc olarak, dogum oncesi bebegin gelisimi takip edilip, dogum planlamasi yapilmasini onerdi.
Kafam cok karisti, bir tarafta ultrasonda hata payi olabilir, bebek belki o kadar buyuk degildir diyorum. Diger taraftan, burada kolay kolay sezaryan lafini agizlarina almiyorlar (sezaryan orani yuzde 15 civari ki buna acil sezaryanlar dahil - planli sezaryan cok nadir oluyor). Sanirim hersekilde once dogumun baslamasini bekleyecegim, sezaryan istemiyorum ama tabi tum kaslarin param parca oldugu korkunc bir dogum da istemiyorum :S
Su anda yapabilecegim seylere odaklanicam. Bir tanidigimdan seker makinesi alip, sekerimi takip edicem, kilo almamaya calisicam.
Daha once 4 kilodan buyuk bebek doguran var mi aranizda, tavsiyelere acigim.