interiorarchitect
canım internette bulmuştum kopyaliyorum buraya .Doktorlar beni dövecek
Kalça kaldırma egzersizi
10-15 dakika süren bu egzersizi günde 2-3 kere tekrarlayın. Bebeğinizin hareketli olduğu zamanlarda yapmaya çalışın. Egzersiz sırasında bebeğinize odaklanın ve vücudunuzu gevşetin. Özellikle karın kaslarınızı gevşetmeniz bebeğinizin dönmesini kolaylaştırır.
Kalçanızın altına sert birkaç yastık koyarak yerden 30 cm yukarı kaldırın. Kanepe minderi bu egzersiz için kullanılabilir.
Ütü masası ile yapılan egzersiz
Ütü masasınının bir kenarını 30 cm yükseklğindeki kanepenin ucuna veya bir sandalyeye koyun. Yer ile masa arasında 45 derece açı bulunmalıdır. Sağlam olduğuna ve devrilmeyeceğine emin olun. Günde 2-3 kere 10-15 dakika sure ile başınız aşağıda ayaklarınız yukarıda olacak şekilde uzanın.
Bu iki egzersiz de aynı prensip ile etki eder. Başınız vücudunuzun daha altında kalmasının etkisi ile oluşan yer çekimi etkisi ile bebeğin başı sizin rahminize baskı yapacak ve bebeğin çenesi bebeğin göğsüne baskı yaparak bebeğin dönmesine yardımcı olacaktır. Bebeğin kafasının arkasında basınç oluştukça bebek önce yatay pozisyona gelecek ve sonrada baş aşağı pozisyona dönecektir.