- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
- 118
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #55.681
Merhaba canim takipteyim tabikii ve hala doguramadim yatiyorum surekli nefes almak dahi zor geliyorMinik kuzular sen neyapiyorsun canim bugyn sende yazmadin hic gõrmedim
Cevap için çooook teşekkür ederim ; ) Dogumhanede bir ebe var yaklaşımı çok hoşuma gitti. Onlar da yapıyorsa bu işi o gelsin diye dua edeceğim bol bol
Günaydın herkese. Haciseriften hastane icin cikolata siparisi veren arkadaslar özel tepsi yada kutuylami sipariş verdiniz yoksa kutuyu kendinizmi temin ediceksiniz? Bende bugün siparis vericemMinik kuzular sende ordan sipariş verdin dimi cnm?
BEN tam 32 gittim 1800 du şimdi gitsem tahmını senınkı kadardır normal bence ama muz kaşar peynır c evız ye bunlarda kğ aldırır sağlıklı olsunlar yeter cabuk toparlanırlarbenım doktor ılk bebeğimin kaç kğ doğduğunu sordu buda 2800 civarı doğar dediMerhaba arkadaşlar bugün muayeneden çıktım 33haftaligim doktor kilosuna 2150 gr dedi zayıf bir bebek deyip durdu boyunada42 cm dedi ben 12gun önce başka bir doktora muayeneye gitmiştim boyuna o zamanda 42 demişti boy 12gunde hiç uzamazmi bebeğim cokmu zayıf ya ben sulandırıcı iğne kullanıyorum acaba yetmiyormu 33 haftalıkken sizinkiler ne kadardı birde bir haftada nekadar alması gerekiyor bebeğin ya moralim çok bozuldu
Aa sen 36. Haftada notmal mi yaptın. Yani benimde olabilir mi erken normal doğum
senın doğum anında güzelmiş cnm hep 37 kadar çalısıcam dıyordum bundan sonra 36 oldum hafta işi bırakıcam zaten zor geliyorum inşallh sağlıklı bebişlerimiz olur bazen 40 haftada doğan bıle küveze girebiliyormus tamamıyle erken doğğmasıyla alakalı degil galıbayanı benım o gune kadar cok ciddi sıkayetım bile yoktu
36+0 da ızne ayrıldım 36+5 de persembe gunu ogleden sonra aşırı bel agrım vardı
hatta esıme de söyledım belım cok agrıyo dıye
o gunde arkadasım geldı otururyorz felan halıları yıkamaya verdık adama acele etme dıyoruz:)
sonra aksam 6 gıbı kan geldı azcık
doktoru aradım dedımkı pazartesi acıklık bakıldı ondan mıdır, cunku daha önce de bıkac kere acıklık bakılıp sonrasında kan geldıgı olmustu
doktorda artık 36dasın bı nst gıt gır dedı
nst ye gırdım sancı yok acılma yok hadı eve gıt dedıler, uzerımı gıyınırken suyum geldı
suyun geldı bırakamayz dedıler, doktorla konustuk acılma yok sancı yok sabaha sezeryan dıye anlastık
aksam 10dan sonra bır basladı sancılar gece doktoru karsımda görunce anladım doguracagımı
sabah sezeryan olcam dıye hastane cantamı bıle annemlere yarın getırın demıstım dusun durumumu:)
kızımda ultrasnda genel olarak ya haftasında gıderdı ya gerıden gelırdı:) hıc öyle önden gıttıgı olmamıstı
zaten 2600 kusur dogdu ama hamdolsun kuvoze ıhtıyac olmadı
Ne mutlu tam olarak anlatabildiysem
Bu tarifle doğumu yaşadım resmen
Hareketleri atabilirsem atayım buraya normalde egzersizlerin inanılmaz faydası oluyor yaptıgımdan beri uykularım biraz rahatladı kendimi daha dinç hissettiriyor
Benim bi arkadaşım emziremedi sadece mama verdi yine su yok. En iyisi doktoruna danışmak tabiki.Mama takviyesi yapanlar su veriyor sadece anne sütü verenler vermiyor diye biliyorum ben
senın doğum anında güzelmiş cnm hep 37 kadar çalısıcam dıyordum bundan sonra 36 oldum hafta işi bırakıcam zaten zor geliyorum inşallh sağlıklı bebişlerimiz olur bazen 40 haftada doğan bıle küveze girebiliyormus tamamıyle erken doğğmasıyla alakalı degil galıba
Burada yatak degil ama refluye karsi soyle bir yastik satiliyor, alsam mi diye dusunuyorum ben de. Bebek dogduktan sonra da karar verilebilir aslinda...Ben normal yatak aldım bebeğe hiç reflü yatağını duymamıstım.
Bazıları öyle canım boşver ne yapsan anlamazlar kim ne olduğunu lazım olduğunu sen bilirsin allah kolaylık versin sana inşallah güzel güzel büyüsün odasında sağlıkla Bebişin:)Bugün bebek odasını kurmaya geldiler evde tek olduğum için kayınpederi çağırdım montajcılara diyor ki böyle masrafa ne gerek var Fuzuli masraf bizim zamanımızda odamı vardı tavana çivi çakıp ip bağlayıp salıncak yaparlardı al sana beşik diyor bu daha doğmadan yapılan masrafa bak diyor torun mu geliyor oğlan mı evlendiriyoz ben anlamadım diyor dedim ne yapsaydım almasa mıydım beşik lazım onda yatacak dolap lazım nereye koyucam bebeğin eşyalarını dedim ya diyor el kadar bebeğin ne eşyası olur ya dedim bak göstereyim poşetlerde duruyor eşyalar yer olmadığı için yıkamadım bile dedim bebek de çıplak mı kalıcak üstü başı yokmu bebeklerin dedim hep diyor Fuzuli masraf onlar adam da dedi artık öyle şimdi herkes alıyor yapıyor dedi o eskiden mis dedi sinir etti kayınpeder beni ona göre ne alsak Fuzuli masraf
Ay benimkide bazen öyle şekerim aklına gelesi tutar konuşuyorlar öyle benimki doktorda niye ölçmedin şekerini diye doktorla beraber bana kzııyor geçen muayenede acaba neden dedim şeker aletinin ölçen kağıdı bitti elli sefer dedim umursamadı kaldı tabikide bende Bıraktım ölçmeyi suç benim ama :)Evet benim zoruma gitti baştan dese ki doktor yasakladı niye yiyosun tamam diycem ama önden diyor ki böyle hergun sana dondurmamı alcaz bi aksamda yeme evde bussuru şey var onları ye dedi bende ona alındım dediğin gibi fazla alıngan oluyoruz herhalde bu dönemlerde :)
Dolmaları çözdürmesen direkt suya atmak. Tencerenin dibine koy onları. Üstüne ister soğuk ister kaynar su boşalt. Biraz zeytinyağı gezdir. Afiyet olsun :)canım sarmaları buzluğa mı atıcaksın pirinçleri ufalanıyo ya buzlukta bunun bi püf noktası var mı bildiğin
Evet bu test burada zorunlu, randevusunu aldim. Bu bakteri annede olabiliyor, anneye bir belirtisi veya etkisi yok ama dogum sirasinda bebege gecerse bebek icin riskliymis. O nedenle annede var mi diye test ediyorlar, varsa dogum sirasinda bebegi korumak icin, antibiyotik veriliyor.Bu hamilelik takvimimde B grubu streptokok enfeksiyonu testi 35-37. Haftalar arasında yapılabilir diyor bu ne bilen yaptıran varmı bana bişey demedi dr
İlk muayeneyi doktor yapıp müsait mi karar veriyor. Doğum sürecinde ebe de yaparGece gece aklıma bir şey takıldıÇatı muayenesini doktor mu yapıyor? Yoksa dogumhanedeki ebeler de yapabiliyor mu?
Günaydın canım iki gündür uyandığımda benimde ellerim baya şişmiş oluyor, uyanır uyanmaz hissediyorum çok gergin uyuşuk gibi. Gün içinde de ayaklarım şişiyor. Demekki normal takma kafaya. Yüzünde vücudunda şişme olmadıkça normal dedi dr. Tuzlu yeme dedi ama ben tuzsuz asla yiyemem.Günaydın arkadaşlar uykusuz bir geceydi yine benim için sıcaklardan bayılıyorum sabah bir uyandım ellerim şişti zaten ama şuan balon gibi oturduğunda ayak parmaklarimda öyle sisiyo ya daha erken degilmi bu ödem için ne yapmak lazım tavsiyesi olan varmı parmaklarimi katlayinca aciyo
canım çatıya 37 den sonra bakıyo doktor muayene esnasında doğum şekline karar vermek için ve doğumhanedeki ebeler de doğum için yatış yaptığından itibaren düzenli olarak açılma olmuş mu diye bakıyolar 2 cm ,4 cm , 7 cm gibi kontrollü ilerliyoGece gece aklıma bir şey takıldıÇatı muayenesini doktor mu yapıyor? Yoksa dogumhanedeki ebeler de yapabiliyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?