2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cevap için çooook teşekkür ederim ; ) Dogumhanede bir ebe var yaklaşımı çok hoşuma gitti. Onlar da yapıyorsa bu işi o gelsin diye dua edeceğim bol bol

benım de ılkınde hep ebeler muayene etmıstı canım 33-34 den sonra sanırım baslamıstı alttan muayeneler
nst de de sancım cıkıyodu cunku
en son dogum zamanı da doktor 10 cm olunca doguma geldı:)

ben de oradan sıparıs edecegım ınsallah ama henuz karar vermedım bakalım ne alsam dıye
sen alınca lınkını göndersene fıkır olsun:)

BEN tam 32 gittim 1800 du şimdi gitsem tahmını senınkı kadardır normal bence ama muz kaşar peynır c evız ye bunlarda kğ aldırır sağlıklı olsunlar yeter cabuk toparlanırlarbenım doktor ılk bebeğimin kaç kğ doğduğunu sordu buda 2800 civarı doğar dedi

Aa sen 36. Haftada notmal mi yaptın. Yani benimde olabilir mi erken normal doğum

yanı benım o gune kadar cok ciddi sıkayetım bile yoktu
36+0 da ızne ayrıldım 36+5 de persembe gunu ogleden sonra aşırı bel agrım vardı
hatta esıme de söyledım belım cok agrıyo dıye
o gunde arkadasım geldı otururyorz felan halıları yıkamaya verdık adama acele etme dıyoruz:)
sonra aksam 6 gıbı kan geldı azcık
doktoru aradım dedımkı pazartesi acıklık bakıldı ondan mıdır, cunku daha önce de bıkac kere acıklık bakılıp sonrasında kan geldıgı olmustu

doktorda artık 36dasın bı nst gıt gır dedı
nst ye gırdım sancı yok acılma yok hadı eve gıt dedıler, uzerımı gıyınırken suyum geldı

suyun geldı bırakamayz dedıler, doktorla konustuk acılma yok sancı yok sabaha sezeryan dıye anlastık
aksam 10dan sonra bır basladı sancılar gece doktoru karsımda görunce anladım doguracagımı

sabah sezeryan olcam dıye hastane cantamı bıle annemlere yarın getırın demıstım dusun durumumu:)

kızımda ultrasnda genel olarak ya haftasında gıderdı ya gerıden gelırdı:) hıc öyle önden gıttıgı olmamıstı

zaten 2600 kusur dogdu ama hamdolsun kuvoze ıhtıyac olmadı

senın doğum anında güzelmiş cnm hep 37 kadar çalısıcam dıyordum bundan sonra 36 oldum hafta işi bırakıcam zaten zor geliyorum inşallh sağlıklı bebişlerimiz olur bazen 40 haftada doğan bıle küveze girebiliyormus tamamıyle erken doğğmasıyla alakalı degil galıba

Günaydın arkadaşlar uykusuz bir geceydi yine benim için sıcaklardan bayılıyorum sabah bir uyandım ellerim şişti zaten ama şuan balon gibi oturduğunda ayak parmaklarimda öyle sisiyo ya daha erken degilmi bu ödem için ne yapmak lazım tavsiyesi olan varmı parmaklarimi katlayinca aciyo

Hareketleri atabilirsem atayım buraya normalde egzersizlerin inanılmaz faydası oluyor yaptıgımdan beri uykularım biraz rahatladı kendimi daha dinç hissettiriyor

Evet canım kuvoz ısı haftası veya kılosıyla alakalı degıl aslnda
saglıklı olsunlarda ne zaman gelmek ısterlerse hayrlısıyla gelsınler ınsalllah

Bazıları öyle canım boşver ne yapsan anlamazlar kim ne olduğunu lazım olduğunu sen bilirsin allah kolaylık versin sana inşallah güzel güzel büyüsün odasında sağlıkla Bebişin:)

Ay benimkide bazen öyle şekerim aklına gelesi tutar konuşuyorlar öyle benimki doktorda niye ölçmedin şekerini diye doktorla beraber bana kzııyor geçen muayenede acaba neden dedim şeker aletinin ölçen kağıdı bitti elli sefer dedim umursamadı kaldı tabikide bende Bıraktım ölçmeyi suç benim ama :)

canım sarmaları buzluğa mı atıcaksın pirinçleri ufalanıyo ya buzlukta bunun bi püf noktası var mı bildiğin
Dolmaları çözdürmesen direkt suya atmak. Tencerenin dibine koy onları. Üstüne ister soğuk ister kaynar su boşalt. Biraz zeytinyağı gezdir. Afiyet olsun :)

Bu hamilelik takvimimde B grubu streptokok enfeksiyonu testi 35-37. Haftalar arasında yapılabilir diyor bu ne bilen yaptıran varmı bana bişey demedi dr
Evet bu test burada zorunlu, randevusunu aldim. Bu bakteri annede olabiliyor, anneye bir belirtisi veya etkisi yok ama dogum sirasinda bebege gecerse bebek icin riskliymis. O nedenle annede var mi diye test ediyorlar, varsa dogum sirasinda bebegi korumak icin, antibiyotik veriliyor.

Günaydın canım iki gündür uyandığımda benimde ellerim baya şişmiş oluyor, uyanır uyanmaz hissediyorum çok gergin uyuşuk gibi. Gün içinde de ayaklarım şişiyor. Demekki normal takma kafaya. Yüzünde vücudunda şişme olmadıkça normal dedi dr. Tuzlu yeme dedi ama ben tuzsuz asla yiyemem.

Son düzenleme:
Gece gece aklıma bir şey takıldı Çatı muayenesini doktor mu yapıyor? Yoksa dogumhanedeki ebeler de yapabiliyor mu?
canım çatıya 37 den sonra bakıyo doktor muayene esnasında doğum şekline karar vermek için ve doğumhanedeki ebeler de doğum için yatış yaptığından itibaren düzenli olarak açılma olmuş mu diye bakıyolar 2 cm ,4 cm , 7 cm gibi kontrollü ilerliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…