2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım, bebeğinle beraber çok büyük bir stres atlatmışsın. Her konuda katılıyorum sana, hediye de al, özür de dile. Ama kararından taviz verme. Keşke ağır konuşmasaydın ama işte annelik hormonlarımız bu arada tavan.
Misal 1. Bana çok baskı yapıldı bebeğin saçı dipten kazınmalı, yoksa yenisi gelmez diye. İzin vermedim çok ta kızdım. Sonuç:saçı kazınmadı ve de çok güzel poposundan saçları var.
Misal 2. Bebek doğduğunda kafa şekli uzun oluyor ya, sonra yuvarlaklaşıyor. Kv tutturmuştu çocuğun alnını tülbentle sıkı sıkı sar , kafa şekli düzelsin. Dedim ben çocuğa beyin dahili tansiyon çıkartamam kafa şekli düzelteceğim diye. Israr etti, küstü, gelmedi. Çok umrumdaydı. Bebişin kafası top gibi yuvarlak oldu kendiliğinden bir kaç aya.
Misal 3. Ben daha hamileyim 8 aylık, karşı komşunun bebeği olmuş, hastaneden geldiler, kapıda bebeğin halasını gördüm, tebrik ettim. Bilmiş bilmiş dedi ki , bebeğe koca bir kaşık bal yutturdum. Yaa neden dedim küçücük bebe balı nasıl sindirecek, olurmu dedi bal her derdin dermanıdır, ilaçtır. Akşam bir baktık kapılarında telaşe, bebeği hastaneye götürdüler. Fenalaşmış,kaç gün yattılar hastanede.
Bu arad kızım da tuzlanmadı

Amiinn canim insallah.benim de kızım olucak.erken doğanlar hep erkek ama dedigin gibi.kizlar gecikti yada kiz bebislerin sayisi bilmiyorum korkularim endiselerim cok fazla.tek ıstediğim saglikls ve hsyirlisiyla bebegime kavuşmak

Birebir bende boyle dusunuyorum canim,bunlarin hic birinin yapilmasini birak lafinin gecmesine bile tahammulum yok.eski zamanlarda bebek ölümleri bunlardan oluyordu belkide.insanlar bilemiyordu.tuzlama da yaptirmiycam hicbisey yaptirmiycam.babama kibar bi dille,baba annem böyle seyler soyluyo israr ediyo.eğer böyle seyler yapacaksa lutfen ikna et gelmesin diycem kibar bir dille.Allah korusun benden gizli gece uyurken agzina falan tuz koyar da.o zaman evde koca bi yaygara kopar

Herkese çok tesekkur ederim. Çok göremiyorum henüz alışıyoruz 3 çocuklu hayata. Doğum yapanlara Allah analı babalı büyütsün inşallah geçmiş olsun. Yapacaklara da hayırlı doğumlar diliyorum.
Canım tekrardan Allah analı babalı büyütsün. Durumunuz nasıl hersey yolundamı ? Bebiş kaç kilo doğdu kuveze gerek kalmadı deilmi?

Kızlar bn iyice sabirsizlanmaya basladim.
Kizimin herseyi hazır bekliyoruz.
Boyle bir bekleme havasina girdim ki sormayin gunler geçmiyor.Duygusalim falan biran evvel olsun istyrm nerede kaldi diyorum sizlerde de var mi böyle şeyler
Aynı durum bizdede var canım ama benim hazırlıklar baslamadığı için heycan biraz daha az ve zamanında gelsin diye dua ediyorum

Bebeğin kızı erkeği fark etmez takma milleti sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Canım burda sezeryan için son güne kadar bekleniyormuş yani benim doğum normali 10 Agustos bende doktoruma 08.08 olurmu dedim neden olmasın dedi ve netleşti oğlum erken gelmeye kalkmazsa eger 08.08.2018 de dnyaya gelecek bol 8 lerle :) kimse doğum tarihini unutmaz özel olur diye düşündük

Valla benimde anne gitti nevresim yaptirdi napiyorsa yapsin kendi haline biraktim tukendim :)) benim yatagima takariz ben salonda yatamam birde bebegi o kalabaliga sokamam
Lohusa yatagı için neden hazırlık yapılır onuda anlamış değilim. Ben yatak odama kimseyi sokmak istemem. Kayınvalide bakmak isterler falan gibi laflar etti. Ben iatemem dedim. Mantık ne acaba?

Biliyormusun kasık ağrısı bir iki gündür bende de var. Yeni başladı diyebilirim. O neki acaba? Hafif ama şiddetli değil

Kızlar bn iyice sabirsizlanmaya basladim.
Kizimin herseyi hazır bekliyoruz.
Boyle bir bekleme havasina girdim ki sormayin gunler geçmiyor.Duygusalim falan biran evvel olsun istyrm nerede kaldi diyorum sizlerde de var mi böyle şeyler
Bende çok heyecanlıyım ama hamilelik bitecek onada üzülüyorum. Hayatım boyunca hamile kalma hayali kurmustum. Evlendim olmadı 1,5 sene. Çok üzülmüştüm. Tedavi ile hamile kaldım çok şükür. Ne bileyim seviyorum ben bu hamileliği. Tabi bunun yanında endişese var. Bir yandan doğurmak bir yandan benimle biraz daha kalsın istiyorum. Gel git akıllı oldum çıktım :)

Bitecegi icin bnde üzülüyorum canim.prenseslik dönemi diyorum hamilelige ben.karnimizi oksar ksrnimiza koyariz artık ozledikce bu günleri.Rabbim ne guzel nasip etmis sana bu sekilde hsyirliymis demek ki.hsyirlisiyla da kucagimiza almayi nasip etsin ins.hepimize

Şuanda öğretmenlik düşünmüyorum canım uzak illere atanırsam diye korkuyorum. Memurluk için başvuracağım ama şimdilik sadece kafamda plan kuruyorum.
Seneye yok yok ama kuzum memurluk sınavları 2 yılda bir oluyor. Bı dahaki 2020 de. Öğretmenlik her sene oluyor sadece malesef :/

Çok güzeller. Kendin mi yaptın hepsini keşke elimden gelse benimde
Yavrucum bende o yetenek ne gezer Çok güzel sipariş veririm. Sadece kitapların kurdela Ve hazır rafyalarını ben yapıştırdım. Sularında etiketlerini yapıştıracağım. Kardan adamlıkları yengem yaptı. Ama tasarımlar tamamen benim sayılırsa

Hormonlarımız duygularımız çok karışık ama biraz fazla üstüne gitmişsin bence. Her annenin bi takım istekleri var onlarda heves ediyorlar kendilerine göre öyle düşün daha uygun dille anlat mesela bırak vücudunu tuzlasın ama ağzına sürme anne dr a sordum sakın dedi felan de yani biraz orta yol bulmaya çalış çok kırma cnm annedir oda.

Bugün annem bi olay anlattı nettede gördüm sonra paylaşmışlar cnm çok sıkıldı bi bakıcı bebek uysun diye bıngıldağına iğne batırıyormuş çocuk felç gibi biley olmuş dr lar çözememişler yıllarca ikinci bebeğede yapmış oda aynı durum birisi duyup aileyi uyarmış çıkmış ortaya çok moralim bozuldu nasıl insan bunlar bende işe dönücem bakıcı arıyorum nasıl güvenicem gerçek değildir umarım diyorum. Acaba bayanlar çalışmasın diye uydurulan hikayemi diye bile düşündüm çünkü sonunda kariyer için çocuklarınızı bırakmayın çalışmayın vs yazılmıştı umarım gerçek değildirde kimsenin başına böyle birşey gelmemiştir

Oyy kuzular yaa iyi olsunlar da onemli olan o katlaniriz her zorluga yeter ki saglij olsun.
Senin yaralarin nasıl toparlsndin mi?
Ben ilk günden ayaklanmak zorunda kaldığım içşn sürekli hastaneye git gel ağrı da sızı da hissetmedim ameliyat ile ilgili ama yatmaktan kaynaklananlar yok oldu baya

Kafama en fazla takılan konulardan biri bu, daha şimdiden tasalanıyorum çünkü evde en fazla 6 ay durabileceğim sonra işe başlamam gerekiyor , Allahım merhametli insanlarla karşılaştırsın bizi ve çocuklarımızı inşallah

O kardan adamlıklar nasıl yapıldı peki? Çok sekerler valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…