2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Peki spinalden pisman misin :) ilk anlarina sahitlik etmek hep bana cazip geliyordu kizimda spinal oldum ve cok memnun kaldim. Sen mecburi oldugun icin merak ettim dusunceni spinalden cekinen arkadaslar var cunku.

Ben saliyorum gidiyor :) ne kadar tutabilirim ki benimde son bir haftadir sıkıştırıyor cok. Hos etrafimda cok insan yok esim yazik garibim cikarsa cikiyor odadan cikmazsada basina geleni cekiyor :) her sikistirmada odadan ciksam cocuk koridorda dogar :)

Kesin doğurmam canım. Perşenbeye kadar zamanı var bebişin yoksa suni sanci, tabi ben 1-2 gün daha bekletmezsem ama o kadar cesur değilim.

Bilmiyorum canım benim geçen ntsmde böyleydi işte agrıda vardı 50 ye kadar ancak çıktı sancım

Gunaydin kizlar. Kac gundur firsat buldukca okuyup yazayim diye girip ciktim ama firsat olamadi bi turlu. Bir arkadas bebegini doguran bebegini de aldi gitti buralar tenhalasti diye yazmisti, dogru soylemis. Ilk zaman fırsat bulmak cok zor oluyor.
27.07 bayagi atraksiyonlu bir tarih olmus. Suyu gelen gelene doguran dogurana gibi bir durum olmus. Mesajlarin hepsini okuyamadim ama listeye gore benden sonra ONTK enesomerzeliha B Busbebek06 _Eda_ Ftm41 Nesrinay86 dogum yapmis. Hepinizin gozu aydin kizlar, allah anali babali buyutsun. Kalanlar sa tez zamanda en hayirli haliyle bebeklerini kucaklarina alsinlar insallah.
Dogum hikayemi paylasmistim. Hastane cantamda unuttugum seylerden biri gogus kalkani biri de gogus kremi olmustu. Aman diyeyim sakin unutmayin. Gogus yarasi muhabbeti dönmüştü bir ara. Ben dogumdan 2 ay once lansinoh kullanmaya baslamistim. Sunu sakin dusunmeyin, lansinoh ya da baska yontemler mucizevidir gogsum hic acimayacak... uzulerek soyleyeyim oyle bir dunya yok. O gogusler aciyacak. Olayin daha beter olmamasi elimizde ama. Bebek emdigi ilk andan itibaren gogus ucu naziklesiyor ve sizliyor. Her emmeye basladiginda cok aciyor bi muddet sonra alisiyorsunuz. Acirken bebegi strese sokacak sekilde bagirip korkutmayasiniz. Bebek emdikten sonra once gogsu yumusatacak birsey muhakkak surulmeli. Lansinoh, tahin yagi, gamatan pomad.. elinizde ne varsa. Sonra aventin delikli kalkanini koyun. Bi dahaki emmeye kadar nemli kalsin. Bunu her emmede acisi azalsin diye degil, daha beter olmasin yara ve kabuk baglamasin kanamasin ve daha cok acimasin diye yapmamiz gerekecek. Kalkan cok buyuk bir nimet, hem nemli tutuyor hem de naziklesmis gogus ucunun atlete sutyene yapismasini önlüyor. Inanin bunu hic istemezsiniz. 4 gun oldu bu sekilde devam ediyoruz. Gunden gune ilk emerken ki aci azaliyor ve kuruyup kabuk baglamadigi icin henuz kanamadi. Gogus kremleri tek basina yeterli gelmeyebilir mucize beklemeyin derim, onemli olan bakim ile az acili bir sekilde atlatmak.
4 gunluk deneyimim ile sizlere bunu soyleyebilirim. Ben ilk gunden ne olacak diyip yanima almamistim. 2 emzirmeden sonra hemen istettim. O yuzden cantaya hemen lansinoh krem ve avent kalkan koyun arkadaslar benden size tavsiye.
Kizim ve ben iyiyiz. Benim fitik agrim tavan yapti, dogumda tetiklemiş olabilir. Bel agrimdan baska sikintim yok. Kizim da gazi olmadigi surece iyi. Dun topuk kani verdik, bugun de ilk yenidogan doktor kontrolumuz var. Biz de hersey yolunda. Yazamasam da firsat buldukca sizi uzaktan takip edip, deneyinlerimi paylasmaya devam edecegim. Allah hepinizi bir avazda saglikla kurtarsin insallah

Günaydın güzel anneler dün bebeğimi 17:00 civarı kucağıma aldım. Son dakika sezaryen oldum (bebeklik ve çocukluk döneminde geçirdiğim bir dizi kalça çıkıklığı ameliyatlarından dolayı normal yapamayacağımı bebeğin kanalda kalabileceğini söyledi doktorum)
Bir kaç gündür altımda sürekli ıslaklık hissediyordum aynı zamanda idrar yolları enfeksiyonu geçirdiğim için ondan kaynaklanıyor sanıyordum meğer suyum sızıyormuş.
Rutin kontrole geldiğimde su yetersizliğinden apar topar yatış verildi.
Neyse çok uzattım 3350 gr ağırlığında 51 cm boyunda bir oğlum oldu.
Allah hepinizi sağlıcakla yavrularınıza kavuştursun.

Canim 38+3 olcam dogum olacak gunde yani 10 gun kaliyor 40 a bende oglumda 37+5 ti ama onda boyle tarih alip gitmemistim sancim vardi mecburi sezeryan olmustu simdi planli olunca acaba yine sancimi mi beklesem diye dusundum ama cogu arkadaş normal bi tarih diyo
Inan bana cok mantikli :) dicem ki kizim sen ters durmaktan hoslaniyorsun al bakalim sana :) :) dun kontrol çıkışi diyorum ki Allahim insallah bu kizimin ilk ve son tersligi olur :) hanimefendi bi kiz olur :) :) hepimiz saglikla alalim insallah yavrularimizi kucagimiza
Kizimda 38+2 idi sezeryan tarihim ama o erken geldi :) suanda yine 38+2. seninle ayni gun planlanan dogum tarihi 08.08. doktorum 37+6 ile 38+6 arasinda gun secmemi istemisti. Erken degil yani icin rahat olsun.
Ya ilk dogumum 37+5 ti ama sanciyla gelmisti kendi rizasiyla :) ama mecburi sezeryan olmustu hani acaba dedim yine rizasini mi beklesem diye ama normal sanirim bu tarif efendi efendi gidip olcam sezeryanimi galiba

Ztonder sende gözükmüyorsun aklıma geldi yoksa doğurdunmu sende
Yok canım doğuramadım daha, hiç doğuracakmışım gibi de gelmiyor
ama yakın zamanda doğursam çok makbule geçecek, darlandım artık. Sonunda eşyalarımı vs hazırladım, çok minik eksiklikler kaldı sadece, öyle koşturmacadan bakamadım hiç. Yokluğumda gelen bebiş çok mu?

Gözün aydın, Allah sizlere bağışlasın, ömrü güzel olsun kuzunun

Aynen atarli bisi oldum yuz vermiyorum :) fotograflari yakindan cekiyorum oglum sukur burusuk olmadigi icin iyi cikiyo. Kilo alcaz toparlanacaz insallah bugun taburcu oluyoruz evimizde aliriz kilomuzu

Gözün aydın. Bir an önce toparlarsın inşallah. Allah yavrularına güzel bir ömür versin

Slm kızlar 24 saat dişini sıkan ağustos annesi olmayı başarırhadi bakalım yarış başladı
Benimkine çıkma oğlum desem birkaç yıl kalır gibi. Çocuğum 37 haftalık oldun bir yalandan kasıl, doğacakmış gibi yap, bir heyecan yaşat anana babana... yok bizimki anca balık gibi debelensin içerde

Tadı filan kalmadı ki son günlerin canım ya valla fenayım akşama kadar ter döktüm Halim kalmadı hiç şimdi ölü balık gibiyim yine agrımda başladı ühü ühü yani
Benim oglan 2 hafta erken geldi seninde tam oyle kalmis heran gelebilir canim biliyorum son gunler bitmiyo cekilmiyor ama azicik daha sabir. Ay ben istemiyorum odasi hazir degil dedim cocuk geldi durmadi. Saglikla gelsin insallah. Firuzeyi ornek al kizin gunu gecti ve dogurmadi masallah cok iyi dayaniyor sende oyle olsa kafayi yersin ya kiz sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…