- 3 Şubat 2018
- 6.658
- 10.405
- 248
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #62.561
Hahaha ay oylemi oldu eyvah eyvah :)))) velette bana cok duskun benim kokumu ariyo boyle devam ederse kv kp belalarini buldu zaten :))Tabi sırtını oğluna dayadın nede olsa artıkın bir kv asayişin
Amin kuzum cumlemizinkini. Kiz benimki fotografta esmer gibi ama degil sarisin kumral. Benziyolar kardesler yerim onlari bahtlari tahtlari guzel olur insallah hayirli evlar olurlar.Benim düşüncem o bebeği ben kucağıma alıp emzirmeden büyütmeden süt evladım diye düşünmem canım. Tabiki herkesin görüşü farklı. Kanser hastalarına da olur, sonuçta bir canlıya fayda olur.
Sağol güzel dileklerin için canım.
Kuzum inancım o şekilde değil. Bir bebek o süte gereksinim duyacak, ben de diyeceğim ki, kusura bakma evladım, ben sana süt veremem ileride oğluma talip olursun falan. Bana o gelmiyor . Ben veririm kime gerek duyarlarsa ona verirler, rabbim de şifasını verir, benim tanımama gerek bile duymuyor. Ama şöyle düşündüm yarın bizim ebeye söylerim mahallede ihtiyacı olan varsa günde gelir alır
Canım bebiş acıkana kadar süt doluyor, yine memeden yiyoruz, sağdığım fazla kalıyor hep. Onu versem yine meme kalacak.
Oyy Maşallah güzelim benimmm. Benimkine benziyormuş oğlun. Giysiler standart olsa kolaylıkla yutarım yani. Rabbim kem gözlerden esirgesin.
Armut düşüyor sanırım
Ohh aslan anne
İnternette süt yardımını gördüm ben alınabilir diye haberi vardı Doğum yardımını görmedim. Az daha bakayım bariEğer hak varsa geriye dönük de yararlanılabiliyor, süt parası için bilmiyorum ama doğum yardımında geriye dönük alanlar var
Sagol canim amin cumlemizinkini insallah. Meleklerin hepsi birbirinden tatli teyzesi agustos anneleri olarak cogaldik valla masallahCanim Doğumda tam olRak kaç haftalık olacaksın benimde 38+4 te tarih verdi doktorum bende erken mi acaba diye düşünüyorum ilk oğlumda tam
39 haftalıktım
Canm sızıntı gibi geldiginde oluyormus öyle duydum birde bisey sorucam ben secdeye varamıyorum malum karinla, oturarak kılıyorum peki sen nasıl başarıyorsun ? Çünkü ben otur kalk yaparken bile zorlanıyorum bende mi bi gariplik var
Masallah kuzum Allah nazardan korusun nasıl tatlı :)
Anaaa :)))) Benim karnım da tam da böyle oluyor
Agri eşliğinde yalancı kasılma bumu şimdi yaadoktora soruyorum yalancı kasılmadır diyor
Canim Allah sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin, gözünüz aydın.. bebislerde sende insallah carcabucak toparlanırsın..
Sagol canim seninde gozun aydin. Biz ayni gun dogum yaptik galiba ben 26.07 de oglumu kucagima aldim.Gunaydin kizlar. Kac gundur firsat buldukca okuyup yazayim diye girip ciktim ama firsat olamadi bi turlu. Bir arkadas bebegini doguran bebegini de aldi gitti buralar tenhalasti diye yazmisti, dogru soylemis. Ilk zaman fırsat bulmak cok zor oluyor.
27.07 bayagi atraksiyonlu bir tarih olmus. Suyu gelen gelene doguran dogurana gibi bir durum olmus. Mesajlarin hepsini okuyamadim ama listeye gore benden sonraONTK @enesomerzeliha @Busbebek06 @_Eda_ @Ftm41 Nesrinay86 dogum yapmis. Hepinizin gozu aydin kizlar, allah anali babali buyutsun. Kalanlar sa tez zamanda en hayirli haliyle bebeklerini kucaklarina alsinlar insallah.
Dogum hikayemi paylasmistim. Hastane cantamda unuttugum seylerden biri gogus kalkani biri de gogus kremi olmustu. Aman diyeyim sakin unutmayin. Gogus yarasi muhabbeti dönmüştü bir ara. Ben dogumdan 2 ay once lansinoh kullanmaya baslamistim. Sunu sakin dusunmeyin, lansinoh ya da baska yontemler mucizevidir gogsum hic acimayacak... uzulerek soyleyeyim oyle bir dunya yok. O gogusler aciyacak. Olayin daha beter olmamasi elimizde ama. Bebek emdigi ilk andan itibaren gogus ucu naziklesiyor ve sizliyor. Her emmeye basladiginda cok aciyor bi muddet sonra alisiyorsunuz. Acirken bebegi strese sokacak sekilde bagirip korkutmayasiniz. Bebek emdikten sonra once gogsu yumusatacak birsey muhakkak surulmeli. Lansinoh, tahin yagi, gamatan pomad.. elinizde ne varsa. Sonra aventin delikli kalkanini koyun. Bi dahaki emmeye kadar nemli kalsin. Bunu her emmede acisi azalsin diye degil, daha beter olmasin yara ve kabuk baglamasin kanamasin ve daha cok acimasin diye yapmamiz gerekecek. Kalkan cok buyuk bir nimet, hem nemli tutuyor hem de naziklesmis gogus ucunun atlete sutyene yapismasini önlüyor. Inanin bunu hic istemezsiniz. 4 gun oldu bu sekilde devam ediyoruz. Gunden gune ilk emerken ki aci azaliyor ve kuruyup kabuk baglamadigi icin henuz kanamadi. Gogus kremleri tek basina yeterli gelmeyebilir mucize beklemeyin derim, onemli olan bakim ile az acili bir sekilde atlatmak.
4 gunluk deneyimim ile sizlere bunu soyleyebilirim. Ben ilk gunden ne olacak diyip yanima almamistim. 2 emzirmeden sonra hemen istettim. O yuzden cantaya hemen lansinoh krem ve avent kalkan koyun arkadaslar benden size tavsiye.
Kizim ve ben iyiyiz. Benim fitik agrim tavan yapti, dogumda tetiklemiş olabilir. Bel agrimdan baska sikintim yok. Kizim da gazi olmadigi surece iyi. Dun topuk kani verdik, bugun de ilk yenidogan doktor kontrolumuz var. Biz de hersey yolunda. Yazamasam da firsat buldukca sizi uzaktan takip edip, deneyinlerimi paylasmaya devam edecegim. Allah hepinizi bir avazda saglikla kurtarsin insallah
Ben 26 yi 27 ye baglayan gece 03.40 da dogum yaptim canim.Sagol canim seninde gozun aydin. Biz ayni gun dogum yaptik galiba ben 26.07 de oglumu kucagima aldim.
Ee işte birilerinin yanında yapılmıyor haftaici evde misafirim vardı bende kaldılar ne zorlandım valla :))Ben saliyorum gidiyor :) ne kadar tutabilirim ki benimde son bir haftadir sıkıştırıyor cok. Hos etrafimda cok insan yok esim yazik garibim cikarsa cikiyor odadan cikmazsada basina geleni cekiyor :) her sikistirmada odadan ciksam cocuk koridorda dogar :)
aminn cümlemize canımbrctkc Tebrikler canım. Rabbim sana kızların ile birlikte mutlu huzurlu sağlıklı bir ömür nasip etsin.
Her girişimde sana bakıyorum her an gideceksin gibi geliyorsun sen :)
hiç pişman değilim iyi ki genel olmadım.belden iğne fikri korkutuyodu o da hiç acımadı.sonrasında 6 saat uyuşukluk vardı ağrı hissetmedim ama akşama doğru ağrılar başladı ağrı kesiciyle o da azaldı.şimdilik sadece gaz sancısı var onu da dr gelip bakacak birazdanPeki spinalden pisman misin :) ilk anlarina sahitlik etmek hep bana cazip geliyordu kizimda spinal oldum ve cok memnun kaldim. Sen mecburi oldugun icin merak ettim dusunceni spinalden cekinen arkadaslar var cunku.
12 saat sonra çıktılar küvözden yanımdalar şimdi şükür.birinin kilosu az emerken de çok çabuk yoruluyo onun dışında iyiyiz teyzesiGözün aydin Allah anali babali babali buyuek nasip etsin. Cok kalmazlar kuvezde insallah haftanizda guzel ikiz gebelik olarak tez vakitte saglikla evinize dönersiniz insallah.
Aa ne guzel bilmis. Benim oglan 26.07 aksami gelmek istedi bende suyum patladi nisan hepsi ust uste 21:56 da oglumu kucagima aldim sezeryanla anlayacagin agustos annesi olacam kararliyim dedim benim yavru erkenden kavusmak istedi.Ben 26 yi 27 ye baglayan gece 03.40 da dogum yaptim canim.rofleli_kedi nin bana soyledigi tarihti. Doktorum tatile gidiyordu, doktoru yakalayabildigimiz son tarih 27 di, rofleli teyzemiz senin kiz 27 sinde gelecek dedi ve tuttu :)
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünGünaydın güzel anneler dün bebeğimi 17:00 civarı kucağıma aldım. Son dakika sezaryen oldum (bebeklik ve çocukluk döneminde geçirdiğim bir dizi kalça çıkıklığı ameliyatlarından dolayı normal yapamayacağımı bebeğin kanalda kalabileceğini söyledi doktorum)
Bir kaç gündür altımda sürekli ıslaklık hissediyordum aynı zamanda idrar yolları enfeksiyonu geçirdiğim için ondan kaynaklanıyor sanıyordum meğer suyum sızıyormuş.
Rutin kontrole geldiğimde su yetersizliğinden apar topar yatış verildi.
Neyse çok uzattım 3350 gr ağırlığında 51 cm boyunda bir oğlum oldu.
Allah hepinizi sağlıcakla yavrularınıza kavuştursun.
Kızlar size bir konuda danışmak istiyorum son aylara gelince gaz sorunu yaşamaya başladım bağırsaklarım çok sıkıstıyor hele ki birileri varsa yanımda kendimi sıkmaktan bi hal oluyorum siz ne yaptınız bununla ilgili önerileriniz varmı
O kilosu az olan daha cabuk toparlayacak gor bak ne kiz olacak annesi :) sevindim yaninda olmalarina darısı basimiza insallah.12 saat sonra çıktılar küvözden yanımdalar şimdi şükür.birinin kilosu az emerken de çok çabuk yoruluyo onun dışında iyiyiz teyzesi
Evet ya bende öyleyim. Mecbur cekicek galiba :)Benim de aynı eger insanlarla dolu bir yerde bir kaç saat gecireceksem aç olmaya çalışıyorum açken daha az gaz oluyor ama yine de sıkıştırıyor bazen. geldiği an tuvalete gidiyorum ki o gidiş yolunda bile tutmak çok zor oluyor
Evet ya bende öyleyim. Mecbur cekicek galiba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?