2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Doktorun gün vermedi mi sana?
Hayır 1 hafta daha bekleyelim dönmezse gün vereyim dedi pazartesi dönmemiş ise gün verecek.Galiba 39+0 da almayi düşünüyor suan 38+3'üm 1.5 ay bekledik dönmesini,dönmedi.Neden ısrarla 1 hafta daha bekleyelim dedi anlamadım

Tekrar merhaba,

Güzel dileklerini ileten herkese ayri ayri teşekkür ediyorum. Doğum sonrası yoğun geçti, sütüm 5. gün geldi o zamana kadar ek beslenme icin mama yerine hastaneden anne sütü desteği aldık. Süt gelince sonunda evimize geldik.

Foruma bakamadım hiç, varsa doğum yapanları tebrik ediyorum, bekleyenlere sabir ve kolayliklar diliyorum. Dogum hikayemi hizlica yazmaya calistim, dogum yapacaklara referans olarak. Daha genis vakit olursa detaylandirmaya calisirim. Bebegini kucagina almis olanlara Meme'den selamlar.

Daha inatmış Atlas. 1-2 kere yap canım, ıkkına ıkına çıkarır inşallah. Asıl olay doğduktan sonraymış
Kesinlikle Hamileyken içeriden çıkarıp sevesim vardı. Şimdi ise geri yerine koyasim var Belli bir süre hala icerideymis gibi hareket hissettim :)))

Dogumum 38+3'te basladi. Cumartesiyi pazara baglayan gece 1de adet sancisi benzeri bir sanciyla uyandim. Bir sure takip ettim, 5-7 dakika araliklarla gelen ortalama 50 saniye civarinda suren sancilardi. Sabaha kadar nefes ve cesitli pozisyonlarla sancilari karsiladim. Sabah 8.30da hastaneyi aradik. Davet ettiler ve her ihtimale karsi hastane cantami da yanima almami soylediler. Ben daha gunum gelmedigi icin bunun dogum baslangici oldugunu, beni doguma alacaklarini dusunmuyordum. Yine de cantayi hazirladik, dusa girdim, kahvalti ve derken 11.30'da hastanedeydik. Bu arada sancilar hep ayni aralikla devam ediyordu. Nstde sancilar ayni siklikla cikti ve cati muayenesi 4 cm gosterdi. Dogum baslamisti ve ben ilk 10 saatini evde gecirmistim bile. Bu arada evde gecen ilk 10 saatte sancilar sirasinda nefesle birlikte, yurudum, comeldim, duvara yaslandim, kalcami salladim, yan uzanip bacak arama yastik koydum. Bunlar siddet olarak bir adet sancisi gibiydi, tek zorlugu uyutmuyordu beni.

Pazar oglen bizi dogum odasina aldilar, ebeyle tanistik, bana yemek getirdi ve dogumda kullanabilecegim agri kesicileri ( en basta epidural) anlatti. Dogum odasinda yatak, nst, pilates topu, dus, sallanan sandalye vb vardi. gezinerek sancilari karsiliyordum, pilates topuna tutunarak comeldigim sirada icimde bi pitirti oldu, kucuk bi balon patlar gibi, suyum gelmisti. Sonrasinda uykusuzluktan cogunlukla yan yatarak devam ettim arada ayaga kalktim. Karnimda sicak su torbasi, arka planda sakin bi muzik, bebegin kafasina taktiklari aletten gelen kalp atislarini dinleyerek rahim kasılmalarını karsiladim. Kasilmalarda iyi gevseyemezsem hem daha cok agri oluyir hem de be egin kalp atisi yavasliyordu. Bu da beni yaptigim ise konsantre olmaya zorluyor, bebek stres olmasin diye nefeslerime odaklandim. ikinci vardiyadaki ebe, mudahalesiz dogum yapmaya calistigimi farkedince bana destek oldu, idrarimi yapamadigimi farkedince bosalttilar. Acilma 8cm gectikten sonra, rahim sancisi disinda arka tarafta baski hissi de baslamisti, o asamada esimden yardim istedim. Bebek kemigi disari iterken o da ters baski uyguladi. Ikınma asamasinda ebe kendi hissimle nasil ikinacagimi anlatti ve esime sirtimdan beni one desteklemesini soyledi. Basta yan yatarak sonra yari comelerek ikindim. 26 dakikalik ikinma sonunda oglum cikti. İnanilmaz bir histi. Hemen gogsume verdiler, 2 kucuk yirtigim oldu. Dogum yaptigim yatakta emzirdim, yemek yedik, dus aldim ve sonra otele gectik.

Dogum toplam 20.5 saat surdu, 10 saati evde gecti. Bugun 6. gun, gobegi dustu, duzene girdik 3 saatlik dilimlerle emiyor, uyuyor. Herkese gonlunce bir dogum dilerim, ihtiyacimiz olan kendimizi dinlemek ve ona guvenmek.

Valla korka korka söyledim bebeğe şiddet uyguluyormuşsun derler diye. Ama işe yarıyormuydu, her sefer yarıyordu. Dolu dolu kaka yapardı gazını çıkarırdı, bebek de rahatlardı ben de.
Zaten uzun süren kabızlıklarda doktorlar da bu sonuca varıyorlar canım. Ne şiddeti. Yavrunun sağlığı için gerekiyorsa yapacaksın, candan kıymetli ne var söylenen söylensin dursun. Oğlunun tuvaletini yaptığında yüzüne yayılan rahatlık ve huzur yeter sana

Canım ben 5 takım almıştım , 3 tanesini kullandık ,bir gece kaldık ama kakasını falan tam hastaneden çıkarken yaptı . Oradan da veriyorlarsa yeter muhtemelen ama sadece 3 takım yetmeyebilir
Hastaneden 2 takım veriyorlarmış öyle söylemişlerdi ama dediğim gibi ben giydirelim desem de eşim çok titizdir yok organik kumaş mı onlar, acaba hangi deyerjanla yıkadılar diye beni huzursuz eder en olmadı hastane yakın eşimi annemleri falan yollar ilave kıyafet getirtirim

Ne kadar güzel ve herşeyin sırasıyla ilerledigi bir dogum olmuş. Allah bizlerede nasip etsin inşallah. Sağlıkla sıhhatle büyüsün oğlunda.

Canım benim üzülme stres yapma benimde pazartesi Doğumum artık kavuşuyoruz sakinleş bi duş al mum yak gez dolaş kahvaltıya falan git bugün mesela keyfi şeyler yap biraz kendini sıkma

Dün akşam yemekte annemlerdeydik yemeğe tam oturacağımız sırada felaket bi Ağrı girdi hiç umursamadım alışkınım zaten beni biliyorsanız sonra yemekte böyle tarif ettikleri gibi aralıklarla giriyor ve ben o sırada nefes falan alamıyorum yemekte oğlum çok hareket ediyor sonrada karnım kasılıyor böyle saat 7 den akşam 12 ye kadar sürdü eve gelip duşa girince geçti gerçekten çok fenaydı konuşamıyordum bile o sırada bu yalancı sancılar bile gün geçtikçe şiddetleniyor şu an hafif adet agrısı gibi agrım var ama eşimle son hafta sonumuz olduğundan önce kahvaltı sonrada gezme yapıcaz bide gündüz dün büyük abdestimi o kadar çok yaptım ki dört beş defa çıkmışımdır dün baya ciddi şüphelendim gerçek şancı mı diye uzun zaman sonra

Maslalh kimseye deme kiz nazar değer bize soyle ama :) baska kimseye deme

Dün en son çare olarak ıslak pamuk kullandım işe yaradı ama kıyamadım, acaba doğru mu diye de merak içindeydim , teşekkürler :)
İlk bebeğimi başka türlü uyandıramazdım. Evet kıyamıyor insan ama daha ikinci kontrolde sarılık değeri düşünce iyi ki demiştim. Sizin değeriniz de çabucak düşer inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…