Dogumum 38+3'te basladi. Cumartesiyi pazara baglayan gece 1de adet sancisi benzeri bir sanciyla uyandim. Bir sure takip ettim, 5-7 dakika araliklarla gelen ortalama 50 saniye civarinda suren sancilardi. Sabaha kadar nefes ve cesitli pozisyonlarla sancilari karsiladim. Sabah 8.30da hastaneyi aradik. Davet ettiler ve her ihtimale karsi hastane cantami da yanima almami soylediler. Ben daha gunum gelmedigi icin bunun dogum baslangici oldugunu, beni doguma alacaklarini dusunmuyordum. Yine de cantayi hazirladik, dusa girdim, kahvalti ve derken 11.30'da hastanedeydik. Bu arada sancilar hep ayni aralikla devam ediyordu. Nstde sancilar ayni siklikla cikti ve cati muayenesi 4 cm gosterdi. Dogum baslamisti ve ben ilk 10 saatini evde gecirmistim bile. Bu arada evde gecen ilk 10 saatte sancilar sirasinda nefesle birlikte, yurudum, comeldim, duvara yaslandim, kalcami salladim, yan uzanip bacak arama yastik koydum. Bunlar siddet olarak bir adet sancisi gibiydi, tek zorlugu uyutmuyordu beni.
Pazar oglen bizi dogum odasina aldilar, ebeyle tanistik, bana yemek getirdi ve dogumda kullanabilecegim agri kesicileri ( en basta epidural) anlatti. Dogum odasinda yatak, nst, pilates topu, dus, sallanan sandalye vb vardi. gezinerek sancilari karsiliyordum, pilates topuna tutunarak comeldigim sirada icimde bi pitirti oldu, kucuk bi balon patlar gibi, suyum gelmisti. Sonrasinda uykusuzluktan cogunlukla yan yatarak devam ettim arada ayaga kalktim. Karnimda sicak su torbasi, arka planda sakin bi muzik, bebegin kafasina taktiklari aletten gelen kalp atislarini dinleyerek rahim kasılmalarını karsiladim. Kasilmalarda iyi gevseyemezsem hem daha cok agri oluyir hem de be egin kalp atisi yavasliyordu. Bu da beni yaptigim ise konsantre olmaya zorluyor, bebek stres olmasin diye nefeslerime odaklandim. ikinci vardiyadaki ebe, mudahalesiz dogum yapmaya calistigimi farkedince bana destek oldu, idrarimi yapamadigimi farkedince bosalttilar. Acilma 8cm gectikten sonra, rahim sancisi disinda arka tarafta baski hissi de baslamisti, o asamada esimden yardim istedim. Bebek kemigi disari iterken o da ters baski uyguladi. Ikınma asamasinda ebe kendi hissimle nasil ikinacagimi anlatti ve esime sirtimdan beni one desteklemesini soyledi. Basta yan yatarak sonra yari comelerek ikindim. 26 dakikalik ikinma sonunda oglum cikti. İnanilmaz bir histi. Hemen gogsume verdiler, 2 kucuk yirtigim oldu. Dogum yaptigim yatakta emzirdim, yemek yedik, dus aldim ve sonra otele gectik.
Dogum toplam 20.5 saat surdu, 10 saati evde gecti. Bugun 6. gun, gobegi dustu, duzene girdik 3 saatlik dilimlerle emiyor, uyuyor. Herkese gonlunce bir dogum dilerim, ihtiyacimiz olan kendimizi dinlemek ve ona guvenmek.