2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oy canım geçmiş olsun . inşallah bir an önce eve çıkarsınız canım benim. Bebekten kalanı sağ depola canım. Eğer mümkünse oda tutup kalman en iyisi.

Gebelik mi zor lohusalik mi cok bilmiyorum
Ben simdi alınganın takıntıliyim lohusalikta yandım

T TubaSude dogumundan ziyade öykü nun tepkisini merak ediyorum
Bakalim ne yaoacak kucuk prenses hayırlısıyla atlat insallah

P Poouh gecmis olsun bir an önce geçer insallah çıkarsınız hastaneden

bulasiksuyu annelerde lohusaliklarini hatırlıyor galiba
Senin canın yanmış kizina. Ve çıkışmışsın tamam üzülmüş olabilir ama sizinle cok ilgisiz olmasi da kötü olmuş ki sen giderken cok mutluydun
Babaanneniz de bakar size iyi üzme hiç canini neleri atlattınız bu da geçer

E Egepam ben yıkamayı gec tutmaktan bile korkarım
Bir de senin gibi deneyimli anne bile korkuyormuş hepten tırstım bakalim biz napcaz

Geçmiş olsun canım
Rabbim Şafii ismiyle hem sana hem kuzuna şifa versin inşallah

Valla insan diyecek birşey bulamıyor bazı durumlarda
Bu da öyle bir durum
Evet eskilerin bildiği ve gerçekten işe yarayan formülleri var ama işe yaramayan hurafeleri de çok.
Doktorun yap dediği bir şeyi uygulamaya kalkınca bir de surat asılıyor
Demek ki herkeste var
Rabbim bizi esirgesin öyle ebeveynler olmayalım inşallah

Gecmis olsun, dogumda benden kapmis dedigin su B grubu bakterilerden kapılan enfeksiyon mu? Bebekte ne gibi rahatsizlik yapti? Cok gecmis olsun cabucak toparlanirsiniz insallah
İnanki bilmiyorum benim hiç bi sıkıntım Yoktu sadece akıntım vardı ondan tahmin ettik tahlil vermedim daha bugün akşam belli oldu enfeksiyon oldugu bebeğim dogdugundan beri bi defa idrar yaptı sadece iki günde çok ağladı ama biz karnı aç doymuyor diyerek mama verdik ki doymuyormuşta zaten ilk kilo kaybı sıvı kaybı dediler hemen mamaya başlandı girer girmez sonra Işın tedavisi ve antibiyotik tedavisine başlamışlar biz tekrar gidinceye kadar

Bebekte ates oldu mu? Kanda crp ye bakarak mi karar verdiler enfeksiyon olduguna. Maalesef bazi bakteriler bizde belirti yapmiyor ama bebege gecip onu hasta edebiliyorlar. Onceden tespit edilse dogum esnasinda antibiyotik verirlerdi.
Bu enfeksiyin konusunda ben de cok tedirgindim. Doktoruma israrla bak dedim, gerek yok dedi durdu. Sen de ates yapmayan enfeksiyin kana gecmez, bebek ancak kana gecen enfeksiyinu karindayken senden alabilir dedi. Atesli enfeksiyon gecirmedigim icin anne karninda kapilan enfeksiyonu eledi. Vajinal dedim, o sadece erken dogum riski icin onemlidir. Sen zaten erken dogum zamanini gectin ona da bakmaya gerek yok dedi. B grubu bakterileri onemli dedim, eskidendi dedi. Artik bakanlik rutin olarak bakmaktan cikarmis hatta dogumda yapilan antibiyotik tedavisinin bile etkisi tartisiliyor dedi. Adam nuh dedi oeygamber demedi, ben oldum o oldu, bana tahlil yapmadi. Simdi sen yazınca bak olabiliyormus demek lazim adama

Korkum kulagina su kacmasi canim, kulak agrisi olursa ya da enfeksiyon olursa diye. Oğlum da cok cektim kulaktan. E bi de sampuanli su yutunca karni agriyor. Yazik yavrucaklara... yoksa oyle boyle yikiyorsun.

Benim gogsumde agrili yumru olustu ya
Sicak su denedim havlu koydum olmadi. Sureyi mi uzatsam acaba. Aciyoooorrr

Kızlar sonunda girebildim. Doğum hikayem
Saat 11 gibi Nst ye girdim baktık sancı mancı yok . 11:30 randevu doktor bebiş büyümüş baya dedi 3.800 gibi çıkıyordu ultrasonda. Ogün Doğum günüydü zaten bebişin ayın 13 ü. Gel bi bakalım dedi ne durumda diye. Zaten bir haftadır 3 cm el geziyordum bir baktık açıklık 6 cm olmuş. Hadi bakalım yatıyoruz dedi. Saat 1:30 suni sancı vermeye başladılar. Birkaç kere muayene olduk . Sonra 20 dk nst yine sancı Yok arttırdılar derken 100 yazıyordu sancı derecesi. Tabi sancılar gelmeye başladı . Sanırım 2 saat sürdü 8 gibi dediler. Son 1 saat artık ıh falan dedirtiyordu sancılar . Dans ettim resmen sürekli yürüdüm ve sancı gelince eğilip bacak açma hareketi yaptım.
En son ilk Doğumdan bildiğim için epidrol istedim Canlar.
Sonra 9 cm oldu dayan falan dediler. Dedim dayanamam yapın . Onu bekledim epidrol çok sancı olduğu için epey acıdı çünkü kasılıyordum. İlk Doğumda 4 cm de almıştım ve sinek ısırığı gibiydi.
Neyse çok rahatladım sancılarım 10 dk sonra hissetmedim hiç . Bu arada sürekli baskı hissedersen çağır falan dediler . Sonra tabi geliyor dedim. Aldılar odaya doktorum geldi baktı tamam 5 dk yürü dedi Doğum odasında. Tabi aşapı indim ama keşke inmeseydim bir sancı..
Geri çıktım zorla ve 10 dk içinde bebiş kucağımdaydı. Çok şükür fazla sancısız ve çok ağrısız bi doğumdu. Hala isim koyamadık çünkü dede küsüyor falan ... çok uzun oldu hakkınızı helal edin . Rabbim herkese tattırsın bu duyguyu inş .

Benim gogsumde agrili yumru olustu ya
Sicak su denedim havlu koydum olmadi. Sureyi mi uzatsam acaba. Aciyoooorrr
Canim bende anlamadim benim kiz emiyo ama tamamini degil oda kaliyo pomlaliyorum ama fayda ediyormu bilmiyorum bugún bende şaştim arkadasin dedigini yaptim fayda etti

Kızlar tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın. Hepinize tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Nesrinay86 Minik kuzular kızlar hiç olmadı bende isteyeceğim fitil. gerçekten gaz ağrısı kötü oluyor aksi gibi kabızım birde şimdi. T TubaSude inşallah sağ Salim kucağına alırsın yavrunu. Geçmiş olsun diyeyim şimdiden. Başka doğumu olan arkadaşlar varsa sağ Salim kavuştursun rabbim . kucağına alanlarda analı babalı büyütsün. Bu arada ilk doğumumda yürüyüş yaptım ama çıkmadı meret pırt Dese yetecek

bulasiksuyu ne kadar cikismis olabilirsin ki. Hakkaten anneler de lohusaligi hatirliyor bence de.
Benim bu surecte hep kv yanimdaydi. Kv diyorki lohusa evde yalniz kalmasin iyi degil. Kadin beni hic birakmadi Allah var. Bi gun ogleden sonra annem bahceden gelmisti dedi ki sen gelki ben de anneme gideyim. Annesi kriz gecirmisti kadinin. Annem bahceden gelmis ordan gitmis ablamin kv sine orda oturmus cay iciyorlar kek pasta yiyorlar. Aradim dedim hadi gelmiyor musun kv seni bekliyor. Dedi beni niye bekliyor gitsin. Dedim benim yalniz kalmami istemiyor o yuzden seni bekliyor. Ne dese begenirsiniz.. niye sen cocuk musun tek kal nolacak. Of anne dedim. Of tamam of diye cikisti bana. Ona of dedim diye ben kötü oldum, kendimi buyuguyle konusmasini bilmeyen kotu evlat gibi hissettirdi bana. Sonra geldi gec de olsa, kv giderken dedi ki aksama yemek yok bir seyler yaparsin. Pasta börek yemis hanim ac mi ki. Birden yorgun olasi geldi, ogluma da dolapta kalan 2 gunluk mercimek corbasini icirdi. Aksama baska yemek yok bunu iceceksin dediginde yemek yapmaya niyeti olmadigini anladim. Esimi aradim yemek getirmesini istedim. Hic getirmesin yemek yapariz falan demedi. Geleni de benden cok yedi. Sonra da gece yanimda kalmasi gerekirken ben eve gidip dinleneyim acil bir sey olursa ararsiniz dedi gitti. Ayni apartmandayiz zaten, ben de tmm dedim. Zira patlama noktasina gelmiştim. Ama bahcede emek veriyor bana domates salatalik patlican getiriyor diye super anne. Bunun kiymetini bilmezsem hayirsiz evlat oluyorum.
Bugun 20 gunluk olduk, yarim kirkimizi cikarmak icin yarin yine kv gelecek. Cok sukur kv varmis diyorum simdi.

Cok sagol canku$um ❤

aa bu cok iyi bi fikir kuzum bende gobegi dusene kadar boyle temizlesem yeter.cok iyi olur.gobusu dustukten sonra da banyo yaotiririm.eczabeden batikon alayim dursun.bi paket extradan temizleme pamugu daha alayim e bebekten

E Egepam iyi ki gebeyken kv ile konuşup sorunları cozmussun onu anlamışsın ki bu donemde yanında oldu
Kadının kendi sıkıntısı varken. Sizinle de uğraşıyor ayni zamanda
Annen hata yaptığını anlar belki ama gec olmaz umarım
Bag bahçe kaçmıyor ama senin kırgınlığın hep kalacak

aa bu cok iyi bi fikir kuzum bende gobegi dusene kadar boyle temizlesem yeter.cok iyi olur.gobusu dustukten sonra da banyo yaotiririm.eczabeden batikon alayim dursun.bi paket extradan temizleme pamugu daha alayim e bebekten
Onlar çok işe yarıyor canım. İndirimde bir de, benim de bugün temizleme pamuğu ve bebek bakım örtüsü geldi. İnce olanı çok iyi, yarıya kesip öyle kullanmak oluyor. Benim zıpır her açtığımda çişini kakasını hazırda tuttuğu için bize dayanmıyor )))

Oy yerim onu ben :)) ince olan alt degisme ortusunden bende aldim 1 paket.1 pakette pofuduk olandan aldim.1 paket temizleme pamugu almistim bitane daha alayim bari.12 li yenidogan islak mendil almistim uni babyden.keske almasaydim diyorum suan

Tabi olabiliyor canım hatta benden bi hafta önce Doğum yapan bi arkadaşım vardı onada olmuş aynı şey Doktorum izne çıktı o yüzden telefonda görüştük sadece ama çocuk doktoru Dedi hatta küveze bizim yanımızda yatan anne ve bebeği de aynı sorundan yatıyorlar ama bi şikayeti yoksa çıkmaz inşallah dediğim gibi benim oğlum hiç uyumadı kaka çiş yapmadi görülmeyecek belirtiler değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…