- 1 Aralık 2017
- 4.631
- 8.894
- 158
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #66.521
Oy canım geçmiş olsun . inşallah bir an önce eve çıkarsınız canım benim. Bebekten kalanı sağ depola canım. Eğer mümkünse oda tutup kalman en iyisi.Kızlar yazamıyorum kaç gündür giremiyorum başımıza neler geldi oğlumu küveze aldılar bugün sürekli ağlıyordu ve kaka çiş yapmamaya başladı sabah apar topar hastaneye götürdük kanında beslenemiyor çok kilo kaybetmiş diye hastaneye aldılar sonuçlarına göre kanında enfeksiyon çıkmış Doğum sırasında benden geçmiş ve sarılığı çok Yüksek çıkmış sürekli gidiyorum hastaneye 3 saate bir galiba bizde oda tutup kalıcaz zor oluyor dinlenemiyorım çok ağladım sabahtan beri çok üzüldüm ama akşam ki ziyaret saatinde keyfi iyi gibiydi oğlumun beni çok güzel emdi biraz rahatladım bende göğüslerim felaket durumda en son morardı sol göğsüm nasıl boşaltıcam iyileştiricem onu düşünüyorum denemediğim yağ krem kalmadı biraz iyileştirdi nisavit diye krem ama yinede tam geçemedi
Kızlar yazamıyorum kaç gündür giremiyorum başımıza neler geldi oğlumu küveze aldılar bugün sürekli ağlıyordu ve kaka çiş yapmamaya başladı sabah apar topar hastaneye götürdük kanında beslenemiyor çok kilo kaybetmiş diye hastaneye aldılar sonuçlarına göre kanında enfeksiyon çıkmış Doğum sırasında benden geçmiş ve sarılığı çok Yüksek çıkmış sürekli gidiyorum hastaneye 3 saate bir galiba bizde oda tutup kalıcaz zor oluyor dinlenemiyorım çok ağladım sabahtan beri çok üzüldüm ama akşam ki ziyaret saatinde keyfi iyi gibiydi oğlumun beni çok güzel emdi biraz rahatladım bende göğüslerim felaket durumda en son morardı sol göğsüm nasıl boşaltıcam iyileştiricem onu düşünüyorum denemediğim yağ krem kalmadı biraz iyileştirdi nisavit diye krem ama yinede tam geçemedi
E Egepam Tuhaf bir hikaye de bizde var. Benim beboş sarılık olduğu için çok tedirginim. Rengi biraz değişse panik oluyorum ki sakinim normalde. Etrafimdakiler buna annem de dahil mamayi verme verme dediler lanet olsun dedim beboşu sadece emzirdim. Bir baktım beboş yeniden sarariyor. 2 gün bu bebek sarı hastaneye gideceğim dedim annem engel oldu. Dün dayanamadım hastaneye tek başıma gittim. Bebek yeterince kilo alamamış ve gerçekten sararmış. Allahtan sarılık sınırın altında. Eve geldim sinir kupuyum ayrıca salya sumuk takılıyorum. Anneme bir daha sizi dinlemeyecegim dedim. Biraz sesimi yükseltmiş olabilirim
Kisacasi Annem nazima en fazla 20 gün dayanabildi. Bugün aynı evde olmamıza rağmen hiçbir şekilde benimle konuşmadı. Torununu kucağına almadı. Yüzümüze bile bakmadı. Sorun ne diye sordum bir daha kimsenin işine karismayacagim dedi. İyi dedim ben de ama beboş ağlarken gelip neyi var diye sormuyor ya o çok canımı acitti. Ben her isimi kendim hallederim. Yetmez ailedekilerin tüm dertlerini dert edinip derman bulmaya çalışırım. Sanırım annem de o olmadan beboşu buyutebilecegimin farkında ama şu dönemde böyle bir muameleyi hak etmedigimi düşünüyorum. Beni derinden yaraladiginin farkında değil. Bütün gün boyunca diğer iki torunun peşinde disaridaydi. Alt komşunun tarhanasina yardım etti vs vs. Bizi gozu görmedi. Biz de beboşla sağlık olsun diyoruz yarın babaannemize gidiyoruz.
İnanki bilmiyorum benim hiç bi sıkıntım Yoktu sadece akıntım vardı ondan tahmin ettik tahlil vermedim daha bugün akşam belli oldu enfeksiyon oldugu bebeğim dogdugundan beri bi defa idrar yaptı sadece iki günde çok ağladı ama biz karnı aç doymuyor diyerek mama verdik ki doymuyormuşta zaten ilk kilo kaybı sıvı kaybı dediler hemen mamaya başlandı girer girmez sonra Işın tedavisi ve antibiyotik tedavisine başlamışlar biz tekrar gidinceye kadarGecmis olsun, dogumda benden kapmis dedigin su B grubu bakterilerden kapılan enfeksiyon mu? Bebekte ne gibi rahatsizlik yapti? Cok gecmis olsun cabucak toparlanirsiniz insallah
rofleli_kedi herkes Öykü’yü merak ediyor
Bakalım neler yaşayacağız
Blog bile açabilirim Öykü Duru ve Ece Mira günlükleri diye
Bebekte ates oldu mu? Kanda crp ye bakarak mi karar verdiler enfeksiyon olduguna. Maalesef bazi bakteriler bizde belirti yapmiyor ama bebege gecip onu hasta edebiliyorlar. Onceden tespit edilse dogum esnasinda antibiyotik verirlerdi.İnanki bilmiyorum benim hiç bi sıkıntım Yoktu sadece akıntım vardı ondan tahmin ettik tahlil vermedim daha bugün akşam belli oldu enfeksiyon oldugu bebeğim dogdugundan beri bi defa idrar yaptı sadece iki günde çok ağladı ama biz karnı aç doymuyor diyerek mama verdik ki doymuyormuşta zaten ilk kilo kaybı sıvı kaybı dediler hemen mamaya başlandı girer girmez sonra Işın tedavisi ve antibiyotik tedavisine başlamışlar biz tekrar gidinceye kadar
Korkum kulagina su kacmasi canim, kulak agrisi olursa ya da enfeksiyon olursa diye. Oğlum da cok cektim kulaktan. E bi de sampuanli su yutunca karni agriyor. Yazik yavrucaklara... yoksa oyle boyle yikiyorsun.Gebelik mi zor lohusalik mi cok bilmiyorum
Ben simdi alınganın takıntıliyim lohusalikta yandım
T TubaSude dogumundan ziyade öykü nun tepkisini merak ediyorum
Bakalim ne yaoacak kucuk prenses hayırlısıyla atlat insallah
P Poouh gecmis olsun bir an önce geçer insallah çıkarsınız hastaneden
bulasiksuyu annelerde lohusaliklarini hatırlıyor galiba
Senin canın yanmış kizina. Ve çıkışmışsın tamam üzülmüş olabilir ama sizinle cok ilgisiz olmasi da kötü olmuş ki sen giderken cok mutluydun
Babaanneniz de bakar size iyi üzme hiç canini neleri atlattınız bu da geçer
E Egepam ben yıkamayı gec tutmaktan bile korkarım
Bir de senin gibi deneyimli anne bile korkuyormuş hepten tırstım bakalim biz napcaz
Benim gogsumde agrili yumru olustu yaBugún basima geleni anlatayim arkadaar benim sol gògsúmde sût baya oluyo melikede normalde iciyo ama bugún òglene kadar emdi ondan sonra tam emmeden birakti memeyi tabi benim gògús şişti pompaliyorum sút gelmiyo ama gòguste syt var osira bi arkadas aradi onunla konuşurken bana banyoda sıcak suyla birtane yumuşak bir tûlbent ve sabunla suyu dòkerek yukardan asagiya okşayarak masaj yapmami sòyledi onun bebis ilk dogdugunda sût gelmiyormuş oda bunu yapmiş bende denedim yarim saat sicak suyla gercekten sùt kanallarimi acti gògsúm yumusacik oldu ve sûttmde eskisi gibi akiyo sizlerede tavsiye ederim
Canim bende anlamadim benim kiz emiyo ama tamamini degil oda kaliyo pomlaliyorum ama fayda ediyormu bilmiyorum bugún bende şaştim arkadasin dedigini yaptim fayda ettiBenim gogsumde agrili yumru olustu ya
Sicak su denedim havlu koydum olmadi. Sureyi mi uzatsam acaba. Aciyoooorrr
Gebelik mi zor lohusalik mi cok bilmiyorum
Ben simdi alınganın takıntıliyim lohusalikta yandım
T TubaSude dogumundan ziyade öykü nun tepkisini merak ediyorum
Bakalim ne yaoacak kucuk prenses hayırlısıyla atlat insallah
P Poouh gecmis olsun bir an önce geçer insallah çıkarsınız hastaneden
bulasiksuyu annelerde lohusaliklarini hatırlıyor galiba
Senin canın yanmış kizina. Ve çıkışmışsın tamam üzülmüş olabilir ama sizinle cok ilgisiz olmasi da kötü olmuş ki sen giderken cok mutluydun
Babaanneniz de bakar size iyi üzme hiç canini neleri atlattınız bu da geçer
E Egepam ben yıkamayı gec tutmaktan bile korkarım
Bir de senin gibi deneyimli anne bile korkuyormuş hepten tırstım bakalim biz napcaz
Cok sagol canku$um ❤O zaman kendin bak canım stres yapma başa gelen çekilir demişler kucagına alınca zaten üstüne o sorumluluk hissi gelir ama sakın korkma nasıl bakıcam edicem diye dünyaya gelen bir şekilde büyür hiç merak etme hem şimdi internet var bakar izlersin öğrenirsin sonra zaten alışırsın canım
aa bu cok iyi bi fikir kuzum bende gobegi dusene kadar boyle temizlesem yeter.cok iyi olur.gobusu dustukten sonra da banyo yaotiririm.eczabeden batikon alayim dursun.bi paket extradan temizleme pamugu daha alayim e bebektenYok file canını yakmaz canım o kadar da kristalden değiller korkma )) bizim göbiş geç düştü, o zamana kadar ben yanıma bir küçük kapta su koyardım, bebeği bir havluya yatırıp bebe temizleme pamığunu ıslatıp sabunlayıp vücuduna sürerdim, sonra da temiz pamukla ıslatıp ıslatıp silerdim göbişe değdirmeden. Oldu miss. Ardından da göbeği alkolle , batikonla kulak çöpüyle sildimmi çiçek gibi bebiş işte
Ondan da alirim kuzum.yeterki hazirliksiz yakalanmiyim hepsi olsunMi
Minderli fileler var onlardan al ötekiler sert oluyor
Onlar çok işe yarıyor canım. İndirimde bir de, benim de bugün temizleme pamuğu ve bebek bakım örtüsü geldi. İnce olanı çok iyi, yarıya kesip öyle kullanmak oluyor. Benim zıpır her açtığımda çişini kakasını hazırda tuttuğu için bize dayanmıyor )))aa bu cok iyi bi fikir kuzum bende gobegi dusene kadar boyle temizlesem yeter.cok iyi olur.gobusu dustukten sonra da banyo yaotiririm.eczabeden batikon alayim dursun.bi paket extradan temizleme pamugu daha alayim e bebekten
Oy yerim onu ben :)) ince olan alt degisme ortusunden bende aldim 1 paket.1 pakette pofuduk olandan aldim.1 paket temizleme pamugu almistim bitane daha alayim bari.12 li yenidogan islak mendil almistim uni babyden.keske almasaydim diyorum suanOnlar çok işe yarıyor canım. İndirimde bir de, benim de bugün temizleme pamuğu ve bebek bakım örtüsü geldi. İnce olanı çok iyi, yarıya kesip öyle kullanmak oluyor. Benim zıpır her açtığımda çişini kakasını hazırda tuttuğu için bize dayanmıyor )))
Tabi olabiliyor canım hatta benden bi hafta önce Doğum yapan bi arkadaşım vardı onada olmuş aynı şey Doktorum izne çıktı o yüzden telefonda görüştük sadece ama çocuk doktoru Dedi hatta küveze bizim yanımızda yatan anne ve bebeği de aynı sorundan yatıyorlar ama bi şikayeti yoksa çıkmaz inşallah dediğim gibi benim oğlum hiç uyumadı kaka çiş yapmadi görülmeyecek belirtiler değildiBebekte ates oldu mu? Kanda crp ye bakarak mi karar verdiler enfeksiyon olduguna. Maalesef bazi bakteriler bizde belirti yapmiyor ama bebege gecip onu hasta edebiliyorlar. Onceden tespit edilse dogum esnasinda antibiyotik verirlerdi.
Bu enfeksiyin konusunda ben de cok tedirgindim. Doktoruma israrla bak dedim, gerek yok dedi durdu. Sen de ates yapmayan enfeksiyin kana gecmez, bebek ancak kana gecen enfeksiyinu karindayken senden alabilir dedi. Atesli enfeksiyon gecirmedigim icin anne karninda kapilan enfeksiyonu eledi. Vajinal dedim, o sadece erken dogum riski icin onemlidir. Sen zaten erken dogum zamanini gectin ona da bakmaya gerek yok dedi. B grubu bakterileri onemli dedim, eskidendi dedi. Artik bakanlik rutin olarak bakmaktan cikarmis hatta dogumda yapilan antibiyotik tedavisinin bile etkisi tartisiliyor dedi. Adam nuh dedi oeygamber demedi, ben oldum o oldu, bana tahlil yapmadi. Simdi sen yazınca bak olabiliyormus demek lazim adama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?