2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam tatlış anneler. Beboşun rengi tekrar sariya dönünce Ankarada da bir çocuk doktorunu ziyaret ettik. Doktor beycigimiz bir gün boyunca sütünü sağ ve kaç cc olduğuna bakalım dedi. Çünkü benim beboşum istenilen kiloyu alamamış
Titiz çalışmalarım sonucu günlük 478 cc süt ürettiğimi tespit ettim. Normalde doktorun hesabina göre 518 cc olmaliymis. Aslında süt miktarım hiç kötü değilmiş 200 cc ek mama takviyesi ile devam edeceğiz yola. Doktora göre sütüm çok kaliteli olmayabilirmis. Eğer 15 gün sonra beboş yine istenilen kiloya ulasmazsa anne sütünü azaltıp mamayi artiracagiz. Ne çektin be yavrummmm bir kendimize gelemedik. Ben de senin annensem o sütun kalitesi artacak uleynnn
Bu arada kalitesiz anne sütü mü olurmuş yahuuu ((

Kullanilabiliyor diye biliyorum suda bekletebilirsin 1 gun
Benimki dokunmaktan hoşlanmıyor masaj yapamıyorum ama cesmenin altina tazyikli su iyi geliyor
Toprakta bekletip yıkayın diyorlar, deneyeceğim. İnşallah gazı olmaz da ben de kolyeye yorarım
İlk kez masajtan hoşlanmayan bi bebek duyuyorum. Biz her yolu deneyip de susturamayınca banyoya koşuyorduk ve her seferinde işe yarıyordu.

Oluyormus demekki bende sutumun kalitesinin oldugunu dusunmuyorum hic. Sarilik tekrar artarmiymis ki ya benim oglan da sanki biraz rengi duzelir gibi oldu ama simdi sanki yine limon gibi olctuler mi degerini kac cikti

Oluyormus canim kalitesiz derjen bazi annelerin sûtû suku bazilarininki yagli oluyormuś yagli olan súte iyi diyorlar ama nekadar dogru acaba

Sarılıktan biz de muzdaribiz doktor 2 gün öncebolca emzir ve emzirme sonrası mama takviyesi yapalım dedi. Canım hiç istemese de altından girdim üstünden çıktım ama mama yediremedim oğlana , 2 3 kaşık alıp sonra ağzını kapatıyor . Tekrar kontrolümüz vardı bugün değeri artmamış ama düşmemiş de , mamayı da söyledim zorlamayın anne sütüne devam edin sık sık dedi , 3 gündür uyandırıp uyandırıp emzirmeye çalışıyorum. İnşallah en kısa zamanda düşer çünkü değerimiz sınırda biraz artarsa fotorerapi almamız gerekecek

Masallah hayirli olsun canim ❤

Dünden beri doğru düzgün giremedim. Yeni doğum yapanlar var galiba Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsunlar inşallah. Nişanı gelen açılması olan arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun kolaylık versin sağlıkla kucaklarına alsınlar inşallah. Annem kuzenim geldi artık dinlenmeye çekildim bende Pazartesi 8 buçuk 9 gibi gel dedi doktorum, bir yandan heyecan, bir yandan stres sabaha kadar 10 kere uyanıyorum çok uykusuz kalıyorum, değişik duygular içindeyim.

Oluyormus demekki bende sutumun kalitesinin oldugunu dusunmuyorum hic. Sarilik tekrar artarmiymis ki ya benim oglan da sanki biraz rengi duzelir gibi oldu ama simdi sanki yine limon gibi olctuler mi degerini kac cikti
Canım değeri 8.3 çıktı sinir 10 mus. İlk gittiğime göre rengi daha normal. Artmazmis merak etme ama gözün yine de üstünde olsun tereddüt edersen götür derim. Mama verdiğim için beslenmeye başladı sanırım. Rengi duzeldi
Bir de araştırma yaparken şöyle bir yorum ile karşılaştım ne kadar doğru bilmiyorum mesela benim sütüm atletime vs damladiginda kurduktan sonra iz falan bırakmıyor normalde birakirmis. Acaba bu yeterli düzeyde yağ barindirmadigi için mi bilemedim. Dur ben bi sütümü kağıt üzerine damlatayim kuruyunca nasıl olacak.

Corap zor giydiriyorum ya o ksdar dokunmaktan hoşlanmıyor cocuk
Almanyada bi tanidik butun çocuklarımı büyüttüm bu kolyeyle diye bana da gonderiyor

Kıyamam ya inşallah tez zamanda açılman olurda sağlıkla alırsın kucağına kuzucuğu ağrın sızın herseyi mis kokusuyla unutturur.
Açılma 2 cm tıkandı kaldi dün gece yatisim yapildi ama çok kötü bi ebe vardi alttan muayene ederken resmen canimi aldi sabaha kadar o nöbetçi olduğu için imza verip ağlayarak ciktim hastaneden bacaklarim titriyordu resmen bugune kadar bi çok defa alttan muayene oldum ama ilk defa boyle bi şeyle karsilastim..eve geldim geceden beri akıntıyla karisik kanama oluyo hafif hafif ama ben sancıları sadece kasılma olarak hissediyorum..napicam bilmiyorum açılma olmayinca da suni sancı vermiyolar

Benimki de kasikla yemiyor biberonla ver bak nasil yiyor
Hatta kasikla baya uğrastim ben mamanın yarısi saçılıyor zorla yediriuordum

Sutu bende deneyeyim leke degilde sert bisey oluyor sutum damlayipda kuruyunce dikkat edeyim hep koyu renk giyiyorum. Ya nasil sinir 10 benim oglanin 11.5 cikti dr dediki sinir 17 beslersen guzelce duzelir dedi ama sanki bugun dune gore daha sari artmazmis dimi olan haline gore 1 hafta oldu dra gideli 2 hafta sonra goruselim dedi

Kaç yaşındasın canim benimde açılma olmadi sancısız kasılma bir haftadır sürekli var ben 42 yaşındayım doktorum yarın sezaryan yapmaya karar verdi

Ben eksik yazmışım canım. Biz tedavi gördük ya o zaman değerimiz 17.8 di düşüşe geçti. Düşüşe geçtikten sonraki sinirimiz 10 mus. Dün doktor bu şekilde açıklama yaptı. Sen panik olma. Senin beboşun değeri sınırı aşmış değil. Bebeğin kaç günlük oldu bilmiyorum ama bizim sarılık degerimiz bir anda arttı ilk haftaları atlattiysaniz artacağını düşünmüyorum.
Sarilik sadece kafada ise sorun olmuyormuş. Bizim en yüksek değerde bacaklara kadar inmişti. Ben o yüzden göbekten asagisini kontrol ediyorum. Rengi normalse sorun yok diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…