- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #66.961
Bebek memeyi birakana kadar emzir canim. Istedigi zaman da ver. Ben oyle saatli dakkali emzirmiyorum. Tek dikkat ettigim 2.5 max 3 saati geçmemekdogum yaptigimda ilk gunlerde sutum cok gelmedi, onun icin formul ver dedi doktor, dun kontrole gitigimizde oyle devam et dedi ama bugun 30 dk sonra hala sutum geliyor, onun icin vermek istemiyorum formulu, ama simdi kac dakika emzirmem gerektigini se bilmiyorum.
Herseyde bir hayır vardır gerçekten insan başına ne gelcegini kestiremiyor. Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsünEvet kızlar doğum hikayesi yazıyorum :)
Doğumdan 3-4 gün önce 1 kutu hurma almıştım yavaştan yerim diye bir başladım günde 6-8 tane falan yedim. Bı de kan pıhtılastırıcı kullanıyordum ben dedim ki 38.haftaya 2 gün var bırakıyım nolur nolmaz dedim icime doğmuş gibi. :) o sıralar bebek toplanıp duruyor tabi ama benim hiç aklımda yok yalancı kasılma diyip geçiyorum. 38.haftada sabah kontrole geldim eşim bıraktı beni hastaneye işe gitti. Sıra aldım beklerken adet sancısı gibi bir sancı girdi kasıklarıma. Nst sırasına girdim ama muayene sıram ondan önce gelince muayeneye girdim ve doktor bebeğin makat geliş dedi ben şok oldum çünkü 1 hafta önce baş gelişti. Neyse nst görelim dedi ama benim yürürken kalcam batıyor ve belim ağrıyordu. Bı yattm nst de sancılar var. Öğle arası çıktım bişeyler yemek için eltim aradı napıyon ne ediyon diye kontrole geldim dedim seni rüyamda gördüm doğum yapıyordun bebiş aynı babasına benziyordu dedi ve oğlum gercekten babasının aynısıdedim ki Allah iyiliğini versin sancılarım var dogum yapabilirim şok oldu kız resmen. Doktor muayene etti açılmam varmış bebek durursa dönmesini bekleriz dedi yatış verdi sancı odasına çıktım 1-2 saat içinde sancılarım arttı ve en son 80 in altına düşmedi 100 leri buldu. Mecburen sezaryana alındım ve doğum gerçekleşti oğlumu gördüğüm an dünyanın en güzel anı bu işte dedim. Sonra göğsüme yatırdılar oğlumu ama ben o kadar heyecanlandım ki kalp atışlarım tavan yaptı doktor sakin ol dedi ama zor sakinleştim :) sonuç olarak yavrum sağ salim dünyaya geldi ya daha ne isterim Rabbim isteyen herkese tattırsın
Benim de taş gibi oluyor hatta kizariklik da oluyor. Bebek agzina alamiyor o derece. Onun icin gunde 1 veya 2 defa bebek uyanmadan duşa giriyorum, sicak suyun altinda sertlikleri ve dugum gibi olan yerleri elimle ovaliyorum, yumusama oluyor. Diger seferlerde emzirmeden once sicak havlu koyuyorum. Uyaninca emziriyorum, en az 30 dakika ayni memede, bir sonrakinde diger meme (yoksa arada meme degistirirsem memeyi bosaltamiyor).Sıcak suyla masaji nasil yapiyotsun birde digrr yontemler ne acaba ben kizim emdikten sonra sagiyorum mecburen yoksa taş gibi oluyo benim
Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canım. Dün gece benim oğlan da çok hareketliydi mahvetti beni öyle olunca içime korku düşüyor doğum mu olucak diye39+4 deyim erkek bebek ilk dogumum olacak bakalik bekliyorum dun gece hic uyutmadi aşırı hareketliydi
Bnm 40+5 de oldu cnm. İki gun onceKızlar 39+5 Oldm ama hala kızım doğmadı benm gibi olan varmı
Merhaba, hastaneden eve bugün geldim ve tartıldım. Bebeğim 2750 gr doğdu. Bende sadece 3 kg vermişim. Bugün 3. gün benimde kanamam çok az. Karnımda inmedi.Merhaba arkadaşlar,
İlk dogumumda 36. Hafta da normal doğum yaptım 13 kılo almştm kızımda 2600 kusur dogdu eve geldim sadexe 3-4 kılo gitmişti kanamamda baya vardı sonra birer ikişer gitti, süt olsun diye yiyip tekrar aldıklarım hariç:)
Bu sefer doğuma 12 kılo almış olarak girdim 38. Haftada sezeryan doğumla, kızım 3500 civarı doğdu salı günü. Bu sabah tartıldm yine giden kilo 3-4 arası ve bu sefer kanamam cok az. Bu kadar az dvm ederse doktoruma soracagım.
Siz de kılo durumları nasıl?
Allah kolaylık versin tez zamanda kurtarsın inşallah canım bebişin senin çektiklerini hissedip gelmek ister belki kurtarır annesini sağlıkla kavuşursunuz inşallah.Açılma 2 cm tıkandı kaldi dün gece yatisim yapildi ama çok kötü bi ebe vardi alttan muayene ederken resmen canimi aldi sabaha kadar o nöbetçi olduğu için imza verip ağlayarak ciktim hastaneden bacaklarim titriyordu resmen bugune kadar bi çok defa alttan muayene oldum ama ilk defa boyle bi şeyle karsilastim..eve geldim geceden beri akıntıyla karisik kanama oluyo hafif hafif ama ben sancıları sadece kasılma olarak hissediyorum..napicam bilmiyorum açılma olmayinca da suni sancı vermiyolar
Oyy kuzum ya çok geçmiş olsun kıyamam yaa. Enfeksiyonu banyo yaptırırkenmi kapmış canım ne dedi dr? Parmağı ne durumda? Ay inşallah en kısa zamanda geçer gider hepsiGöbeği enfeksiyon kapmış... Allahım 2 gündür sınanıyorum sanki... Annem de gidiyor akşam eşim havaalanına götürecek kimse yokken bir posta ağlasam mı acaba??? Neyse kilo alımı iyi en azından ona sevineyim ben..
Bende deneyeyim bi nasil olacakBenim de taş gibi oluyor hatta kizariklik da oluyor. Bebek agzina alamiyor o derece. Onun icin gunde 1 veya 2 defa bebek uyanmadan duşa giriyorum, sicak suyun altinda sertlikleri ve dugum gibi olan yerleri elimle ovaliyorum, yumusama oluyor. Diger seferlerde emzirmeden once sicak havlu koyuyorum. Uyaninca emziriyorum, en az 30 dakika ayni memede, bir sonrakinde diger meme (yoksa arada meme degistirirsem memeyi bosaltamiyor).
Lahana yapraklarini buzdolabinda sogutup goguslerime sardim, igneyle kucuk delikler aciyorsun uzerine. Bir de elimle biraz bosaltiyorum ama sisinxe manuel pompa cok aci verdi onu kullanmiyorum.
Masaj sonrasi emzirme cok daha az agrili oluyor. Bugun genel olarak daha az sorun yasadim, sutum ihtiyaca gore dengelenecek umarim surekli fazla sut uretip sagmakla ugrasmak istemiyorum. Ebe zamanla ihtiyaca gore dengelenir dedi.
Bence bu kadar stres yapma sonuçta çocuk bu her günü aynı olmaz stres yaparsan sütun çekilir dikkat etKizlar benim bu kızce bugûn hep uyuyo uykusundan genekde aglayarak uyaniyo sonra kucagima aliyorum susuyo emzirmeye calisiyorumònceki gibi hemen almiyo agzina veriyorum zorla bugun hayret ettim yarim saat memeyi birakmadi ama ilk zamanlardaki gibi kuvvetli emmiyo yutkunma sesi kuvvetli gelmiyo sinirlerim bozuldu bugùn hep agliyorum neden gúzel emerken boyle oldu sútúmmú azaldi yada bebisdemi bir sorun var
Su an icin bende 7 gitti canim 9 daha var dedigin gbi azar azar gidiyor kilolar tabi yerini doldurmazsak:)Merhaba arkadaşlar,
İlk dogumumda 36. Hafta da normal doğum yaptım 13 kılo almştm kızımda 2600 kusur dogdu eve geldim sadexe 3-4 kılo gitmişti kanamamda baya vardı sonra birer ikişer gitti, süt olsun diye yiyip tekrar aldıklarım hariç:)
Bu sefer doğuma 12 kılo almış olarak girdim 38. Haftada sezeryan doğumla, kızım 3500 civarı doğdu salı günü. Bu sabah tartıldm yine giden kilo 3-4 arası ve bu sefer kanamam cok az. Bu kadar az dvm ederse doktoruma soracagım.
Bende 6 kilo gitti canım. Şuan bilmiyorum kaç kilo gittiğiniMerhaba arkadaşlar,
Canim ensesinin altindan azcik sık gidikla ben oyle uyandiriyordumKizlar cevaplariniz icin tesekkur ederim, bir de bebeginizi gece her 3 saat nasil uyukudan kaldiriyorsunuz, benim oglum gece cok zor kalkiyor, altini aciyoruz, konysuyoruz, butun isiklari aciyoruz yinede uyuyor
Canim bebisler 40 gune kadar 40 huy degistirir derler uzme kendini o emdigi zamanlarda doyuyordur endiselenmeKizlar benim bu kızce bugûn hep uyuyo uykusundan genekde aglayarak uyaniyo sonra kucagima aliyorum susuyo emzirmeye calisiyorumònceki gibi hemen almiyo agzina veriyorum zorla bugun hayret ettim yarim saat memeyi birakmadi ama ilk zamanlardaki gibi kuvvetli emmiyo yutkunma sesi kuvvetli gelmiyo sinirlerim bozuldu bugùn hep agliyorum neden gúzel emerken boyle oldu sútúmmú azaldi yada bebisdemi bir sorun var
Biberona da alışsın istemiyorum ama yarın bir daha kontrol var , eğer mecbursak yapacak bir şey yokBenimki de kasikla yemiyor biberonla ver bak nasil yiyor
Hatta kasikla baya uğrastim ben mamanın yarısi saçılıyor zorla yediriuordum
Canim ben emziriyorum baktim emdikten sonra hala ac gibi olursa biberonla sütümü veriyorumCanim bebisler 40 gune kadar 40 huy degistirir derler uzme kendini o emdigi zamanlarda doyuyordur endiselenme
40+1 im benimkide hala doğmadıBnm 40+5 de oldu cnm. İki gun once
Simdi yatis verdiler sanci var ama acilma yok bekliyoruz bakalim pasayi :)Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canım. Dün gece benim oğlan da çok hareketliydi mahvetti beni öyle olunca içime korku düşüyor doğum mu olucak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?