2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

O iğne çok işe yarıyor canım
Ben hapını aldım içiyorum hala
Ben de bugün dr a gittim dinlen dedi
Sağ uç dikişte azıcık iltihaplanma başlamış
Hafif bir yanma başladı
Dediğin gibi dün çok yoruldum ben
Bugün de dinleneceğim dedim misafir geldi şimdi çıktılar yeni girdim yatağıma
Azıcık nazlı olup, lohusayız anacım diyip yatmamız lazım

Hem mama hem anne sutu veren anneler bebegim 19 gunluk sutumde cogu zaman var ama bazen hic yok gibi ve bebis cok aglayip araniyor bugun mamaya basladim kac cc veriyorsunuz emen bebeklere ve gunde kac kere
Canım bir tavsiyem olacak. Mesela bu aksam saat 23.00 da eğer varsa pompa ile sütünü sağ. Ama bebeği emzirme bu esnada. Çıkan sütü enjektör ya da kaşık ile bebeğine ver. Çıkan sütun miktarını kaydet. Daha sonra ertesi gün saat 23.00 a kadar 3 saatte bir sütünü sağ. Miktarları kaydet. Kaç cc sütun çıktığını gör.
Ben bu işlemi yaptım. 25 gunluk iken 478 cc süt çıktı bir günde. Doktor günlük 518 cc üretmem gerektiğini söyledi ve beboşa 200 cc ek mama başladı. 1 günde 4 kere 50 cc veriyorum. Bazen ihtiyaç duymuyor mamaya günde 2 kez verdiğim oluyor.
Biz mama miktarını bu şekilde belirledik.

Kizlar kimse bilmiyor mu? Bir de bebeklerinizi gece kac saate bir uyukudan kaldiriyorsunuz?
Canim benimki 1 memeyi emiyo birakiyo digerini verdigimde almiyo gecede genelde 2 saatte bir kaldiriyorum bazi geceler alarmi duymuyorum ama kizim beni acikinca aglamasiyla uyandiriyo

Kizlar kimse bilmiyor mu? Bir de bebeklerinizi gece kac saate bir uyukudan kaldiriyorsunuz?
Canım ben her iki memeyi de vermeye çalışıyorum eğer uyuyup kalmazsa. Bir memede 20 dk kalıyor. Daha sonra sagiyorum. Süt çıkarsa uyurken alırsa onu da veriyorum.
3 saat sonra baktım uyanmıyor, uyandırıp emziriyorum. Uykuya yenik düşerse sagip veriyorum.

Bana misafir demeyin, zira sinirim tepemde... tmm gelsinler beni de bebegi de gormeye eyvallah. Ama kapidan iceri alip dis kapiyi örtesiye kadar aaaaaa bebis diyip cocuga abanmak nedir ya... ben yetisene kadar 3 kucak gezdi cocuk zor kurtardım. Emzirmek icin odama gittim, elbise var ustumde yakasi acilmadi diye alttan siyirdim. Bildiginiz nerdeyse çıplak vaziyette emziriyorum, zort diye kapi acilmaz mi.. yatak odam hem de. Gelen teyzem. Musait degilim diyorum ben yabanci miyim diyor. Boyle bir sacmalik görmedim. Hayirlisi bir bitse su bayram. Lohusayken bayram hic cekilmiyormus birilerine fena patlayacam yakindir

Bence lohusalık bittikten sonra ziyarete gidilmeli
Canın yanıyor zaten bebek en hassas döneminde
Ellerinde bir tatlı bir börek çay servisi bekliyorlar
Sizleri bilmiyorum ama bayram olmasa da bunlar yaşanılan şeyler
İlk 40 gün doktorlar yasak koymalı aslında

Kızlar pazartesi doğum yaptım doktorum perşembe günü bantı çıkarıp duş al dedi. Sizler nasıl yaptınız 4. günüm oluyor perşembe, bantsız yıkanmak için erken değilmi?

Sezeryan olanlardan hep duydugum bir sey var, dis dikislerin iyileşmesi ic dikişlerin iyilesmesi anlamina gelmiyormus. Disardan iyi gorunuyordu iyilesmisti sandim diyip ic dikislerini patlatan duydum. Bi muddet dikkat etmek lazım sanki
Ayyy şimdi korktum bak ben ev işlerini yapmaya başladım dış dikişler iyi iyleşmiş görünüyo diye dikkat edeyim daha. Nekadar sürüyor acaba iyleşmesi

Kizlar emziriken sadece bir memyi mi vermek daha iyi, yoksa ikisini mi, ben 15dk birisini sonrada 15dk baskasini veriyorum. Siz nasil yapiyorsunuz?
Ebe dedi ki, bebek emerken ilk sulu süt geliyor, yani bebek su ihtiyacını karşılıyor, sonra çorba-az yağlı, en son ağır yemek yani yağlı süt geliyor. Sen bebeği erken ayırırsan bebek kilo almaz çünkü sulu sütle beslenmiş olur. O zaman önünü sağayım dedim, o zaman da çocuğun su ihtiyacını ödeyemezsin dedi. Sonuna kadar birini ver emsin dedi

Kizlar emziriken sadece bir memyi mi vermek daha iyi, yoksa ikisini mi, ben 15dk birisini sonrada 15dk baskasini veriyorum. Siz nasil yapiyorsunuz?
Ben birini boşaltmadan öbürüne geçmiyorum canım küvezde bana 10 dk biri 10 dk biri diyorlardı çok sıkıntıya girdi göğüslerim ikiside boşalacağı yerde daha da doluyordu sonra oğlum Memede uyuduğundan tekrar almıyordu artık yarım saat olmadan digerine geçmiyorum

Hem mama hem anne sutu veren anneler bebegim 19 gunluk sutumde cogu zaman var ama bazen hic yok gibi ve bebis cok aglayip araniyor bugun mamaya basladim kac cc veriyorsunuz emen bebeklere ve gunde kac kere
Ben her emzirmenin arkasından 60 cc veriyorum canım yaklaşık 60 80 cc de sütüm oluyormuş o 60 dan bazen 20 kalıyor bazen kalmıyor sütümün durumuna göre değişiyor ilk 30 la başlayabilirsin ama bu ölçüler günlük degil öğünlük

Peki bir memenin bosaldigini nasil anlicam canim?

Canim senin kuzu kilo almiyormuydada mama destegi yapiyorsunuz anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…