- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #67.881
Canim benim kiz 15 dk emiyo kendisi birakiyo şimdi anlamadigim şey sulu sûtümû iciyo sadece kilo alimimizda iyi 5 gùnde 150 gram almis en son ben nasil ayarlayacam onu ben doktora ve ebeye sordugumda 15 dk emiyo doyuyormu diye onlarda cekim gùcû iyi doyuyor diyorlar pazartesi muayene var bakalimEbe dedi ki, bebek emerken ilk sulu süt geliyor, yani bebek su ihtiyacını karşılıyor, sonra çorba-az yağlı, en son ağır yemek yani yağlı süt geliyor. Sen bebeği erken ayırırsan bebek kilo almaz çünkü sulu sütle beslenmiş olur. O zaman önünü sağayım dedim, o zaman da çocuğun su ihtiyacını ödeyemezsin dedi. Sonuna kadar birini ver emsin dedi
Yutkunuyorsa içiyor canımPeki bir memenin bosaldigini nasil anlicam canim?
Ben birini boşaltmadan öbürüne geçmiyorum canım küvezde bana 10 dk biri 10 dk biri diyorlardı çok sıkıntıya girdi göğüslerim ikiside boşalacağı yerde daha da doluyordu sonra oğlum Memede uyuduğundan tekrar almıyordu artık yarım saat olmadan digerine geçmiyorum
Walla bilemiyorum onu doktora sormak lazim. Ama sonucta 40 gun lohusalik aslinda iyileşmek icin var. 40 gun de vucut anca toparliyor demek. En azından lohusalik bitene kadar dinlenmeye bak, sonrasina doktorun cagirmistir illaki, bi kontrol ettirirsin dikisleriniAyyy şimdi korktum bak ben ev işlerini yapmaya başladım dış dikişler iyi iyleşmiş görünüyo diyedikkat edeyim daha. Nekadar sürüyor acaba iyleşmesi
O gerekeni alıyor demek ki. Benimki de vantuz gibi 10-15 dk çekiyor sonra kafa arkaya,gözler kayıyor tamam. Versem de almaz gerisini sağıyorum artık çünkü yapacak bir şey yok. Biz aynı günde doğurduk seninle, evde baskülle tartıyorum 4100 geliyor. 3140 doğmuştu, 3 günlükken 3040tı.Canim benim kiz 15 dk emiyo kendisi birakiyo şimdi anlamadigim şey sulu sûtümû iciyo sadece kilo alimimizda iyi 5 gùnde 150 gram almis en son ben nasil ayarlayacam onu ben doktora ve ebeye sordugumda 15 dk emiyo doyuyormu diye onlarda cekim gùcû iyi doyuyor diyorlar pazartesi muayene var bakalim
Taze dereotu yemek de aynı işi görüyor canım. Ben bayılıyorum ya rezeneyeBebek sahibi olma surecinde başıma gelen her şeyi şükür ile kabul ettim de şu rezene çayı içmek var ya benim için bir ölüm((
Bitki caylarindan nefret ederim midemi bulandiriyor boykkkk(( Allahım yardım et
Kesinlikle yasaklanmali. Biz de bebisler de anca kendimize geliyoruz. Gelen giden bi de hizmet bekliyor, hadi hepsini gectim en kizdigim benim koklamaya kiyamadigim minnacik yavrumu kucaklamalari. Sormak yok, alabilir miyim demek yok. Sadece bakip masallah deseler hayirli etmis olmuyorlar mi.Bence lohusalık bittikten sonra ziyarete gidilmeli
Canın yanıyor zaten bebek en hassas döneminde
Ellerinde bir tatlı bir börek çay servisi bekliyorlar
Sizleri bilmiyorum ama bayram olmasa da bunlar yaşanılan şeyler
İlk 40 gün doktorlar yasak koymalı aslında
Ben ikinci günün sabahı duş aldım tekrar pansuman yapıldıKızlar pazartesi doğum yaptım doktorum perşembe günü bantı çıkarıp duş al dedi. Sizler nasıl yaptınız 4. günüm oluyor perşembe, bantsız yıkanmak için erken değilmi?
Ama sana bir şey deyim mi: Doğumun ertesi günü eczaneye gittik reçete edilenleri almaya. Gazlıbez isteyince eczacı “dikişler için mi?” diye sorarken karnını işaret etti :) çıkınca güldüm bayağı :) demek ki sezaryenliler de yapıyor bu pansumanı diye düşündümgirlinred canim normal dogumlarda oyle yapiliyor ben 2 sezeryan oldum ikisinde de oyle bi sey yapmadim
Kesinlikle yasaklanmali. Biz de bebisler de anca kendimize geliyoruz. Gelen giden bi de hizmet bekliyor, hadi hepsini gectim en kizdigim benim koklamaya kiyamadigim minnacik yavrumu kucaklamalari. Sormak yok, alabilir miyim demek yok. Sadece bakip masallah deseler hayirli etmis olmuyorlar mi.
Bugun cocuk emip uyumak istiyor, kucagimda durmuyor agliyor, birakip gitsem en az 30 dk yalniz birakacam onlari. E zaten ziyaretin kisasi makbuldur. Gozlerine bakiyorum kalksinlar da cocugu emzireyim uyutayim diye, kucagimda aglayan cocuga acisinlar diye... teyzem yayildigi koltuktan diyor ki ver göğsüme burda uyusun. Pardon annesi varken senin gogsunde niye uyusun, ayrica cocuk kucak degil meme istiyor uyumak istiyor. Ayyy cok gerildim bir sey de diyemiyorsun. Sadece anlayis lazim aslinda maalesef o da bizim insanimizin cogunda yok
Demek oluyor ki lohusa iken bizde misafir gidilmez meselesini diretmekte akıllılık etmişim. Bir de annem kızıyordu valla ağzıma sağlık kafamız rahat yaşıyoruz.
Cok gecmis olsun kzuum kurban olurum ben ona kiyamam canim benim,insallah hemencecik iyilesirHem sarılık hem enfeksiyon vardı canım çok kilo kaybetmişti
Ben bir emzirmede birini, diğerinde öbürünü veriyorum.Kizlar kimse bilmiyor mu? Bir de bebeklerinizi gece kac saate bir uyukudan kaldiriyorsunuz?
Canım bizim işler biraz karışık. Şu an Ankarada olduğum için burada bir çocuk doktoruna gittim. Bebeğin az kilo aldığını söyledi. Bir gün boyunca sütümü sagip olctum ve ona göre mama desteğine başladık.Canim senin kuzu kilo almiyormuydada mama destegi yapiyorsunuz anlamadim
Çok şükür canım benim oğlum biraz değişti kullanmaya başlayalı gazını çok rahat çıkarıyor du şimdi çok zorlanıyor onunla alakali mi bilmem ama ben ilaca bağladımBenim oğlan daha ilk günden antibiyotikle tanıştı canım ve 2 hafta boyunca kullandık bebeğe zarar vermeyenden veriyorlar bizde sorun olmadı şükür
Canimcim sizlanmak gibi olacak da dereotu da yerken ağzımda büyüyor o da fena :)Taze dereotu yemek de aynı işi görüyor canım. Ben bayılıyorum ya rezeneye
Göstermekde fayda var sanırımBence doktora göster
Reflü olabilir o zaman ilaç tedavisi başlanıyor canım
3250 dogum kilosu 3 kilo 80 gramla hastaneden ayrildik 1 haftalik kontrolümúzde 3 350 kiloydu 15 gúnlúk kontrolde 3 750 kiloydu ayin 14 de ayin 19da 3 905 dùn baskülde kiyafatleeiyle tarttim 4 200 kilo geldi canimO gerekeni alıyor demek ki. Benimki de vantuz gibi 10-15 dk çekiyor sonra kafa arkaya,gözler kayıyor tamam. Versem de almaz gerisini sağıyorum artık çünkü yapacak bir şey yok. Biz aynı günde doğurduk seninle, evde baskülle tartıyorum 4100 geliyor. 3140 doğmuştu, 3 günlükken 3040tı.
Ebenin uyardığı her seferinde iki memeyi de vermeme konusunda canım. O zaman önden gelen sulu sütle doyarlar çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?