2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Minik kuzular canım çenesine işaret parmağınla ya da baş parmağınla güçlücene ağzı aralanana kadar bastır ve bırakma.tabi bunu yaparken aç ve ayık olsunki ağzını acabildiginizde göğsünü içeriye sıkıştırınca emme ihtiyacı hissetsin. ama çenesini sakin bırakma.emme boyunca çenesini mutlaka bastir(ben bir ara çocuğun çenesini çıkartacağız diye endişelendim hatta) dilini göğsünün altına koymak zorunda kalsın.bir de o doktor alt taraftan küçük parmağınızı sokarak diline degebiliyormusunuz diye kontrol edin demisti.bu arada o acıyla bu işi tek başına yapman zor olabilir.yaninda biri varsa destek al.o çenesini bastırsın sen göğsünü düzgün tutup sok yoksa cidden çok zor oluyor.diyorum ya yaklaşık bir hafta iki kişi çocuk emzirdik ya,bağır çağır ağla ağla psikolojim bozuldu.o şekilde emdiği için süt de çıkmıyo o zaman da azalıyor.bu arada sagmak(nazik bir şekilde tabi)göğüslerini rahatlatır.ben bir öğün emzirip bir öğün sağmıştım biberonla vermiştim ilk günlerde dayanamıyordum her seferine çünkü.istersen sen de öyle yap.benim sıpa biberondan bile çekmeyi beceremiyordu daha yeni yeni yapıyor onu bile.sabir.insallah düzelecek.bazen hala umudumu yitirdiğim zamanlar oluyor ama onca acıyı boşa çekmedim,bu kez başaracağım diye kendimi güdülüyorum.bakalim inşallah öyle de olur.

Benimkini artık sıcak tutsam fayda Yok sütüm kesildi tamamen tutmuyor artık bebeğimde mamanın çok gelmesine bir tane krem kullanıyorum şimdi dikişler için o bayağı iyi geldi bebişler sağlıklı olsunda deformasyonlara bir yol bulacağız

Ya bende öyle yapıyorum ama doyduğu için hıökırıyor ya mantıksız mı acaba dedim
Bendede öyle canım doyunca hıçkırık başlıyo dr az bişi süt midesine girince hıçkırık geçer demişti öyle yapıyorum bende. Normal emzirme deil de bikaç damla süt içerse geçiyor.

Canim yenidogan yaklaşık 15 20 gun tam yenidogan kiyafetleri giyiyor. Dogum kilosu uzerine 1 kilo koydugu zaman 0-3 aylik kiyafetler oluyor. Yenidoganlar 50 cm, 0 3 ay olanlar 56 cm. Oyle hemen 3 6 aya gecmezsin. Ayrica senin aldiklarini hepsini 1 gunde bile kirletebilir. Banyo yaptırdın ustundekileri cikardin diyelim, yeni kiyafeti giydirirken hooop cis attiriverir bi kiyafet daha gider. Baska bir tane giydirirsin tam temize cikti derken kiyafetine kusar. Zaten 3 tanecik almissin hepsi de kirlendi napacan?
O yuzden en az 3 tane daha yenidogan ve 3 tane daha 0 3 ay alman lazim

Maşallah kuzucuğa hızlı toparlanıyorlar benim oğlanda öyle.

Canım garmastan diye bir krem vermişti bana doktorum. Yıkamadan emzirilmiyor ama yaralar artınca onu sürmüştüm ben

Kızlar birde bebekleriniz ağzı pamukçuk olan varmı iki hafta önce kadar vardı ilaç almıştım ama şimdi ilaçı bulamıyorum sanırım annem çöpe attı karbonatla falan silin diyen oldu aileden ama ben yapmadım

Canım bana da ebe söyledi karbonatla silmemi ama komşu teyze maden suyu vererek bunu da önledi. Hıçkırığa, sarılığa ve pamukçuğa karşı maden suyu emzirme sonrası verilen bir çay kaşığı su sütü ağzından yıkadığı için mantar olmuyor. Ama artık olmuşsa bilmiyorum canım ben kızda ilaçla geçirmiştim bunda olmadı

Bence güzel emiyprsa verme kaç günlük bilmiyorum ama sarılık dönemide geçtiyse zorlama. Çok olduğundan kusuyorlar ve bu kusmaya bir alışırlarsa devam ediyor.
Emiyor ama doymuyor çok asabileşiyor resmen söyleniyor ya :) sarılıgın geçtiğini bilsem hemen keserim ama ödüm kopuyor yine sarılık olacak diye

Kizlar benim oglan kabiz sutum yeterlindegil evolvia mama kullaniyorum extra mamasina zeytinyagi koydum yine kabiz napicam bilmiyorum

Kizlar benim oglan kabiz sutum yeterlindegil evolvia mama kullaniyorum extra mamasina zeytinyagi koydum yine kabiz napicam bilmiyorum
Benimki de kabız değil ama yapamıyor ve çok sıkıntı veriyor..Karnına zeytinyağı ile masaj yaptım poposuna yağ sürdüm kulak çöpü ile içine değil tabi...karnını yaglamak iyi geliyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…