- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #68.141
Karbonat iyi geliyor canim dene istersenKızlar birde bebekleriniz ağzı pamukçuk olan varmı iki hafta önce kadar vardı ilaç almıştım ama şimdi ilaçı bulamıyorum sanırım annem çöpe attı karbonatla falan silin diyen oldu aileden ama ben yapmadım
Bıze doktor agzı pamukcuk olursa karbonatlı suyla sılın dedıKızlar birde bebekleriniz ağzı pamukçuk olan varmı iki hafta önce kadar vardı ilaç almıştım ama şimdi ilaçı bulamıyorum sanırım annem çöpe attı karbonatla falan silin diyen oldu aileden ama ben yapmadım
Bazen benimki uyanmıyor çökmelerin uyuyor altinida açsam yok saatimiz geçiyor oyle oluncada bende stres yapıyorum ac kaldı diyeCanım ben gece 3 saatte bir gündüz 2 saatte bir emziriyorum. Bazen uyamıyoruz çünkü benim minnoş 1-1.5 saat emiyor. Mesela dün gece 12 buçuğa kadar emdi 3 e ve 6 ya alarm kurdum alarmlar çalmadan önce hep kendi uyandı. Ben uyansın diye zıbınıyla bırakıp yatağa atıyorum serin olunca uyanıyor ya da altını aç o zaman da uyanıyor
Bizimki de ayni ağzını açmıyor Acsada uyukluyor ağzında duruyor uyuyup uyaniyor emmeye başlasadaBende alarm kuruyorum gece de 2 saatte bir kalkıyorum canım, uzun sürüyor bizim emzirme işi, uyuyor sürekli memede bende ağzında sıkarak içirmeye çalışıyorum. Hiçbir şekilde kurala uyamıyoruz yani
Bizim de 10 gün oldu herhalde bu saatten sonra sarılık olma riskimiz azalmıştır fakat bu doktorların 2 saat diye direttiği kasıt ne ? Bebek uyuyorsa keyfi yerindeyse uyandırmak cok eziyet geliyorSarılığı geçtiğinden beri saat kurmuyorum canım. Kendisi uyanıyor zaten acıktığında
Sirkeli suyla gargara mikrobu oldurur, birde ılık ballı limonlu su iç canim bende bunlar ise yâriyorKIZlar terliydim balkonda oturuyordum şimdide boğazlarım ağrıyor, daha fazla ilerlemeden önerebilceğiniz nir şeyler var mı?
Denicem.bunu canim acidan degilde yaramaz acmiyor agzini kiyip da nasil yaparim bilmiyorumMinik kuzular canım çenesine işaret parmağınla ya da baş parmağınla güçlücene ağzı aralanana kadar bastır ve bırakma.tabi bunu yaparken aç ve ayık olsunki ağzını acabildiginizde göğsünü içeriye sıkıştırınca emme ihtiyacı hissetsin. ama çenesini sakin bırakma.emme boyunca çenesini mutlaka bastir(ben bir ara çocuğun çenesini çıkartacağız diye endişelendim hatta) dilini göğsünün altına koymak zorunda kalsın.bir de o doktor alt taraftan küçük parmağınızı sokarak diline degebiliyormusunuz diye kontrol edin demisti.bu arada o acıyla bu işi tek başına yapman zor olabilir.yaninda biri varsa destek al.o çenesini bastırsın sen göğsünü düzgün tutup sok yoksa cidden çok zor oluyor.diyorum ya yaklaşık bir hafta iki kişi çocuk emzirdik ya,bağır çağır ağla ağla psikolojim bozuldu.o şekilde emdiği için süt de çıkmıyo o zaman da azalıyor.bu arada sagmak(nazik bir şekilde tabi)göğüslerini rahatlatır.ben bir öğün emzirip bir öğün sağmıştım biberonla vermiştim ilk günlerde dayanamıyordum her seferine çünkü.istersen sen de öyle yap.benim sıpa biberondan bile çekmeyi beceremiyordu daha yeni yeni yapıyor onu bile.sabir.insallah düzelecek.bazen hala umudumu yitirdiğim zamanlar oluyor ama onca acıyı boşa çekmedim,bu kez başaracağım diye kendimi güdülüyorum.bakalim inşallah öyle de olur.
Canim o kremi ilk bebgimde kullandim temizlemek iskence gibiydi simdi goguslerim daha cok yara lansinoh suruyorum ve geceden beri acikta memelerim iyi gelir gibi oldu saka gibi memeler disarda geziyorum.artikCanım garmastan diye bir krem vermişti bana doktorum. Yıkamadan emzirilmiyor ama yaralar artınca onu sürmüştüm ben
5. Kutumuzu dun aldik canim memeleride actim hava.aliyorlarMinik kuzular ben lansinoh almıştım çok iyi geldi
Evet canim aldim ama indirimdeydi o zaman 65 tlye aldim simdi 429 tl yinede link atayim sanaMinik kuzular cnm sen mi almstin ana kucağı internetten ve hangi sayfaydi.... Almadigima çok pişman oldm bugun annenanmkere gttim ama taksiyle zor oldu..
En az ilk 15 gun yenidogan giyecek canim, hic almadiysan 3 tane al en azindan. Hastane cikisi almadiysan teki hastane cikisi olur zaten. Citcitli badi atlet niyetine kullanacak. En az 6 tane olsun derim. Hepsini uzun kol aldiysan, en az 3 tane de yarim kol al. Eylul soguk olur diyorsun ama sen guneydogu idin, bu taraflara güz hemen gelmiyor. Iki uzun kollu sicak olursa diye 3 tane yarim kol kenarda dursun. Battaniye kac tane aldin, en az 3 tane de battaniye olmalicanlar,ben hic yenidogan almamistim.sadece 0-3 aylik takim almıştım 3 tane.bu kadar kirleniyorsa o zmaan,3 takim yenidogan,3 takim da 0-3 ay alayim bari.toplamda 6 takim 0-3 ay olacak.elim kolum baglanmasin yarin gideyim de bebek magazasina alayim bari hemen.cok sagolun.yeter dimi 3 takim yenidogan.sonra 0- 3 ayliga falan gecerim.alttan citcitli zibinlar cok ise yariyor diymi.onlardan da 4 tane var 0-3 ay. 3 tane de yenidogan alirim.bana yenidogan alma alma diyip durmuslardi.ozellikle bebek magazasindaki kiz düşünün yani.hemen küçülüyor falan diyip duruyordu.acaba elinde yoktu da oylemi dedi anlamadim.o yuzden hep 0-3 aylik almistim bende
Yenidoğan beyaz bodyleri ebebekten almıştım cnmAy suan varya sinir oldum o bebek magazasindakilere.yahu nolurdu bi kac tane yenidogan alsaydim,hemen yarin gidip alacagim ama yenidogan
Sağol canım hemen uygulayayım. Bebeğe geçmesinde gerisi önemli değil.Sirkeli suyla gargara mikrobu oldurur, birde ılık ballı limonlu su iç canim bende bunlar ise yâriyor
Birde keci boynuzu pekmezi varsa şurup niyetine çiğnemeden yut Boğaz’a cok iyi geliyor geçmiş olsun ilerlemez insallah
Çok sevindim canım hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebişiniYaptım canım pazartesi günü aldım bebeğimi kucağıma şükürler olsun
Ben dogdugundan beri once meme sonra mama takviyesi yapiyorum bugun 16 gunluk oldukCanim sut ve mamahla ayni anda beslenen bebeklerdr 7 gun nornal senin kC gun oldu
Ben 2 farklı zamanda zeytinyagi verdim cok fazla agriai6 oldu dikklat et dr onermisti bana ama atlasa iyo gelmiiyor demekki
Ayy kiyamam ya bende oyleyim anim kaka yolu bekliyorum dun hic yapmadi onceki gun bizim zorlamamizla yapti acaba doymuyormu diyorumbasbelasiyim benim ilk kızımda ilk 6 ay anne sütü almasına ragmen hep kabızdı
9 gün kaka yapmama rekoru var, nette okumştm anne sütü alan bebekelrde 10 güne kadar normalmiş ( niye nete güvenıyosam )sonra doktora sorduk bebek huZursuz olmasa bile 5. Gün rahatltmak lazımmıs sadece anne sütü bile alsa
Sonra fitili koydgugmz gibikendi kendine kaka yaptgı zaman eşime msj atıyodum deli gibi sevınıyoduk
Bende saf gibi gittim soğuk su içtim hemen bademciklerim ağrıdı zor konuştum hatta. Hemen boğazımı pamuklu yemeniyle sardım gece ve öylece yattm çok terledigim için hemen ısındı şu an nerdeyse yok gibi. Dikkat etmemiz lazım lohusayız her şeye açığız şu anSağol canım hemen uygulayayım. Bebeğe geçmesinde gerisi önemli değil.
Aynen öyle bağısıklık sistemimiz çok zayıf. Hastalıklara çok açıgız.Bende saf gibi gittim soğuk su içtim hemen bademciklerim ağrıdı zor konuştum hatta. Hemen boğazımı pamuklu yemeniyle sardım gece ve öylece yattm çok terledigim için hemen ısındı şu an nerdeyse yok gibi. Dikkat etmemiz lazım lohusayız her şeye açığız şu an
Canum kaka yapmayali kac gun oldu demek istemistimBen dogdugundan beri once meme sonra mama takviyesi yapiyorum bugun 16 gunluk olduk
Ben her gece atlas yatinca sürüyorum memeler fora yatıyorum uyaninca memenin birini silip emziriyorum5. Kutumuzu dun aldik canim memeleride actim hava.aliyorlarazicik bi oyilesme var gibi insallah duzelecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?