- 18 Nisan 2018
- 537
- 855
- 18
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #68.361
Cok gecmis olsun Rabbim sifa versin masaj yaparken Ya Şafi ismini de zikret CanimMutlu haftasonları olsun güzel anneler doğru düzgün giremedim doğumdan sonra. Bebeğimin sağ gözü ile burnunun birleşim yerindeki damar mı kanal mı artık neyse şişti doğumdan beri. Doğduğunda vardı ama biz normal bebek şişliğidir iner dedik heryeri indi orası öyle kaldı birazda morardı.meğer tıkanıklık varmış gözünden yaş gelmiyor yavrumun iyice şişti dün gece üniversite hastanesi aciline götürdük, birde göz doktoru baktı, antibiyotik damla ve masaj yaparak ovalamamızı söyledi eğer geçmezse oğerasyon gerekecekmiş çünkü kistleşiyormuş. Nolur dua edin bizim için geçsin yavrumun gözü çok üzgünüz kaç gündür
Diyorum sadece benimmi öyleTamamen söylediğin gibi bir gündüz ve gece geçirdik , ne yapılan diye oturdum düşündüm bir ara , şimdi de zorla uyudu kımıl kımıl ediyor paronoyak oldum ben de uyuyamıyorum
Şu olayın gerçeğini bir öğrensek keşke bende uyandırıyorum aalımda acıkan bebek uyanır. Uykuda çok önemli bişiBenim kız 2 gündür ne gece ne gündüz uyumadi bu gece resmen bayıldı uykudan ben 6 saat oldu diye uyandirdim şekeri düşer diye acaba uyandirmasa miydim bence uykudan aciktigini da anlamadı çünkü
Ben su yüzden uyandiriyorum bunu anlattıktan sonra herkes uyandıracak eminim ama bence en az 3-4 aya kadar uyandiralim;Şu olayın gerçeğini bir öğrensek keşke bende uyandırıyorum aalımda acıkan bebek uyanır. Uykuda çok önemli bişi
Canim alttan cikartiyormu? Yiğit hic agzindan cikartmiyor emdikten sonra direkt alttan saliyor sadece. İstedigin kadar sırtına vur ayakta tut farketmiyor yatirip ayagini kendine ittirince alttan salip uyuyor.
Ben daha sabırsızım sanırım. 2-3 dakika omuzda tutuyorum çıkarsa çıkarır , çıkarmasa kendi bilir diyip yerine bırakıyorum
Ben 15 20 dk tutuyorum canim ve cikiyo agizdan cikmazsa alttan cikiyo
Kuzucum her bebiste fark ediyor sanırım bn omuzda 30 dakika tutuyorum doktorum öyle söylemişti ak şimdilerde ise 15 dakika içinde cikariyorsa yatiriyorum youtube da gaz çıkarma teknikleri var izledim ise yarıyor bir göz at istersen birde yüz üstü yatır demişti bana drum 3 dakika arkadan sivazla dedi birde emzirmeden önce alttan gaz çıkarttir demisti
Cevaplar icin sagolun kizlar.Bizimkide çok zor çıkarıyor canım hemşire bana çok yavaş vurduğumu söyledi birazcık daha sert yapmayı gösterdi ama onunki kadar olmasa birazdaha sert yapıyorum eskiye oranla daha kusa sürede çıkıyor
Goguslerin sagima alisik degil ondan az cikmis sakin kucumseme cikan rakami. Tabiki sütun varsa ve ememiyorsa oncelik anne sutu emmeye emmeye sütünü de azaltirsin zaten. Bende ilk bir hafta kendi sutumu takviye ettim. Emsin akabinde sag ve cikani ver. Bebek tarafindan gogsun uyarildigi icin sagimdanda verim alirsin. Ve zamanla sagimda daha cok cikar pompayada memeler alisacagi icin.Bugün sütümü sağdım tek yapışta 2 göğüsten 50cc çıktı.Mamayı bırakıp 2 saat arayla biberonla Anne sütü verip aralardada emzirsem olurmuki surekli emziremiyorum çünku henüz tam kavrayamiyor memeyi bu sebeplede aç kalıp ağlıyor bebeğim
Zeytinyagi kullaniyorum ben.Çok sağol yarın hemen yapacağım Bebek yağımı yoksa natürel zeytin yağı ilemi yapayım
O kovayı bende bekliyorum indirim olursa benide etiketleyinCanim e bebek sitesine girdiginde arama butonuna çöp kovasi yazinca cikiyor.beyaz uzunlamasina bi kova.bende alicam ama indirime girmesini bekliyorum suan.eger 2 haftaya kadar girmeze indirime alacagim kendi fiyatından
Rabbim şifa versin insallah ilaçla geçer dualarımız sizinleMutlu haftasonları olsun güzel anneler doğru düzgün giremedim doğumdan sonra. Bebeğimin sağ gözü ile burnunun birleşim yerindeki damar mı kanal mı artık neyse şişti doğumdan beri. Doğduğunda vardı ama biz normal bebek şişliğidir iner dedik heryeri indi orası öyle kaldı birazda morardı.meğer tıkanıklık varmış gözünden yaş gelmiyor yavrumun iyice şişti dün gece üniversite hastanesi aciline götürdük, birde göz doktoru baktı, antibiyotik damla ve masaj yaparak ovalamamızı söyledi eğer geçmezse oğerasyon gerekecekmiş çünkü kistleşiyormuş. Nolur dua edin bizim için geçsin yavrumun gözü çok üzgünüz kaç gündür
Sadece zeytinyagi degil ilk 6 ay anne sutu disinda hicbirsey icirilmemeli dogru dogru olan bu. Onlarin bagirsak florasi henuz anne sutu disinda hicbirseye hazirlikli degil. Ben verdim birsey olmadi dedigimiz seylerin sonuclarini hemen gormemiz sart degil 5 ay sonrada olabilir 5 yil sonrada ama bir sekilde etkisi oluyor cocuklar uzerinde.Bir haziran annesi olarak tavsiyem
Haziran anneleri grupu da gec de olsa keşf etdi bu konuyu. Zeytinyaği sakin içirmeyin akcigerlerde kalici hasar yapiyor. Bizim grupta facede bi kiz bebegine icirmiş nefes yoluna aksa sa yağ olduğu için pek belli , bahriş etmemiş. Sonradan anlamiş doktor tamolarak hatirlamiyorum ondan sonra butun grup birakmaya karar verdi
Sağdığın miktara hiç takılma, bebeğin daha fazlasını emiyor. Mamayı bir kerede kesme, hergün bir öğün azaltarak bırakabilirsin. Sağmayı bırak şimdilik, sütünü arttıracak tek şey memeleri boş bırakmandır. Bebeğin kaç günlük bilmiyorum ama yenidoğan gibi sürekli emzir. Memeyi kavrayamıyorsa bununla ilgili videolar vs var, onları izle. Biberon vererek kafasını karıştırırsın, emmeyi öğrenemez. Önce emzirip sonra elinle sağdığın sütü kaşıkla verebilirsin.Bugün sütümü sağdım tek yapışta 2 göğüsten 50cc çıktı.Mamayı bırakıp 2 saat arayla biberonla Anne sütü verip aralardada emzirsem olurmuki surekli emziremiyorum çünku henüz tam kavrayamiyor memeyi bu sebeplede aç kalıp ağlıyor bebeğim
Şırınga ile çıkarmayı denedin mi?Kızlar benimde gogus uçlarim ice donuk hastanede silikon uc ile emzirdik eve gelince sol göğsümü verdik ama sağ halen çıkmadı sağma işlemi yapsam çıkarmı yada başka ne önerirsiniz
Ben her değiştirmede değil günde birkaç kere kuruladıktan sonra kantaron yağı sürüyorum.Kızlar her bez değişmede pişik kremini sürüyormusunuz? Pişik yoksa bile? Bugün tembelliğim üstümde sanırım yorgun olabilirim, hiç ekstra parmağımı oynatasım yok
Evet haklısın çok endişelendim boşuna stres yaptım doktorlar bir şeyi yok derken sürekli kurdum kafamda. Ultrason da tarihi sürekli geri gidince nasıl hesaplanacağımı da bilemedim. Pazartesi günü doktor söyleyecek artık ben kendimi beklemeye hazırlayayım en iyisi.Her doğumhaneye gönderildiğimde bir hafta yada 3 gün sonrasına gün verilip gönderildim. En son gittiğimde 5 hafta geri olduğunu hemen suni sancı ile alınması gerektiğini söylediler poliklinikte 39 hafta olmam gerekken 33 34 hafta gözüktüğünü söylediler, ama doğumhane nöbetçi doktoru yine sıkıntı Yok diyerek beni gönderdi, bebeğim o gün kanalada inmemişti ve Doğum belirtisi yoktu sadece bi kaç gün öncesinde nişanım gelmişti ama doktor Doğuma daha var diyerek gönderdi akşamına suyum geldi ve gece Doğuma alındım. Adet tarihime göre Doğum yaptım, ultrasona göre Doğum olacağını hiç sanmam öyle olmuş olsa her haftasından küçük bebek çok geç doğardı yada her büyük bebek erken doğardı, ama öyle olmuyo zamanını bekliyolar her birinin nefes alacağı vakit bellidir. Gönlünü ferah tut bebeğini kucağına aldığında bu kadar endişe ile boşuna bebeğimi içerde strese sokmuşum diyeceksin, çünkü ben de bu stresi çok yaşadım ve Doğuma girerken bebeğimde sürekli taşikardi oldu ve çok zorlandık, sadece boş yere stres yaptım rahatla artık.
anladım kafam karman çorman oldu. Vakti saati gelince doğar elbet. Sadece bir zarar gelmesinden korkuyorum. Doğum hesabı da yapamıyorum çünkü sürekli geri gidiyor.Kızımı son adet tarihine göre. Oğlumda ise son adet tarihine göre 43 haftalıktı. Ama ilk baştan beri geç döllenme olduğu için ilk ultrasona göre hesapladım hep. Sonra ki ultrasonlara göre hep küçük çıkıyordu.
Hiçbir zarar gelmez Allah’ın izniyle, bebeklerimize en çok zarar stresten geliyo gönlünü ferah tut, bebeğini eline aldığında bize sağlıkla aldım kucağıma yazıcaksın, dualarımız seninle ve bebeğinleEvet haklısın çok endişelendim boşuna stres yaptım doktorlar bir şeyi yok derken sürekli kurdum kafamda. Ultrason da tarihi sürekli geri gidince nasıl hesaplanacağımı da bilemedim. Pazartesi günü doktor söyleyecek artık ben kendimi beklemeye hazırlayayım en iyisi.
Tek korkum ona bi zarar gelmesi.
anladım kafam karman çorman oldu. Vakti saati gelince doğar elbet. Sadece bir zarar gelmesinden korkuyorum. Doğum hesabı da yapamıyorum çünkü sürekli geri gidiyor.
Çok geçmiş olsun Allah safi ismiyle şifa versin bebegineMutlu haftasonları olsun güzel anneler doğru düzgün giremedim doğumdan sonra. Bebeğimin sağ gözü ile burnunun birleşim yerindeki damar mı kanal mı artık neyse şişti doğumdan beri. Doğduğunda vardı ama biz normal bebek şişliğidir iner dedik heryeri indi orası öyle kaldı birazda morardı.meğer tıkanıklık varmış gözünden yaş gelmiyor yavrumun iyice şişti dün gece üniversite hastanesi aciline götürdük, birde göz doktoru baktı, antibiyotik damla ve masaj yaparak ovalamamızı söyledi eğer geçmezse oğerasyon gerekecekmiş çünkü kistleşiyormuş. Nolur dua edin bizim için geçsin yavrumun gözü çok üzgünüz kaç gündür
Ben de dün itibariyle tekim , annem gitti. O varken yine hazırlayıp getiriyordu bakalım bundan sonra nasıl olacak şenlik başlıyorDiyorum sadece benimmi öyleaz evvel uyandık şimdi emziriyorum ne zaman kahvaltı yaparım bilmiyorum bir de cevremizdekiler demez mi çok iyi beslemmem lazım sürekli yemen lazım nasıl vakit bulup yapacagım bilmiyorum.
İyidir canım, oğullarıyla uğraşmaktan giremiyor herhalde. Söylerim şimdi bitanemNesrinay86 canim @wintersun napiyor haberin var mi Yada sorabilirmisin gecende de yazdim ama yazmadi merak ettim 1 aydir hic sesi cikmadi
E Egepam biliyor bunu yanılmıyorsam, bakar şimdi girince, etiketledim canımKızlar bana yardım edin kaç gündür ellerim ayaklarım deli gibi kaşınıyor üstleri kabardı hep kasımazsam olmuyor yanıyor ya soğuk suya tutuyorum buz koyuyorum krem sürüyorum geçmiyor dün gece kaç saat kasıdım neden olur boyle
Haklısın canım. Dün çok yorgundum sanırım, ondan üşendim yapmadım. Sabah bez değişmemizde sürdüm ama. Dinlendim kafamı kendimi toparladımNesrinay86 ben her alt açmada pisik kremi sürüyorum eğer kızarıklık varsa mustelaninkini sürüyorum, yoksa bepantholunkunu sürüyorum mustela daha yoğun bepanthol daha hafif bir krem. Bence sur pisik olsa antalamayacak bu bebeler çok acı cekerler kendin mantar olmuş gibi düşün ben öyle düşününce usenmeyeyim yazık diyorum yoksa bana da bazen usengeclik geliyor
Canım inşallah geçecek üzme kendini. Bu bebeklerde çok sık görülen bir durum. Operasyon dedikleri ince iğne ile tıkanıklığı açıyorlar, gerisi kendiliğinden geliyor, ondan da korkma. Ama inşallah hiç gerek kalmaz canım, masajla geçer gider diye dua ediyorumMutlu haftasonları olsun güzel anneler doğru düzgün giremedim doğumdan sonra. Bebeğimin sağ gözü ile burnunun birleşim yerindeki damar mı kanal mı artık neyse şişti doğumdan beri. Doğduğunda vardı ama biz normal bebek şişliğidir iner dedik heryeri indi orası öyle kaldı birazda morardı.meğer tıkanıklık varmış gözünden yaş gelmiyor yavrumun iyice şişti dün gece üniversite hastanesi aciline götürdük, birde göz doktoru baktı, antibiyotik damla ve masaj yaparak ovalamamızı söyledi eğer geçmezse oğerasyon gerekecekmiş çünkü kistleşiyormuş. Nolur dua edin bizim için geçsin yavrumun gözü çok üzgünüz kaç gündür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?