- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #68.321
Ezzaneden aldigin canim benimkide devit 3 aynimi onun icin merak ettimEczaneden aldığımmı canım? Devit-3 yazıyor
Sağlık ocağının verdiği tera d3
Canım mesajına rastladım için rahat etsin diye yazıyorum. İki bebeğimde küçük doğdu. Kızım 2500 gr doğdu. 39+2 de Doğum yaptım. Dr o zaman ultrasonda 35 36 hafta görünüyor demişti. Oğlum ise 2700 gibi doğdu. Doğuma gittiğimde dr 33 34 haftalık görünüyor Dedi. 39+3 te doğurdumBiliyorum hepiniz bebeklerinizi kucağınıza aldınız. Okursanız sevinirim destekçim kimsem yok.
Benim sorunlu bir gebeliğim geçiyor. Erken Doğum derken aynı anda gelişim geriliği var dediler başka hastanede. Daha sonra orada ayrıntılı ultrasona girdim fark 2 haftaydı. Hastaneden çıkışım yapıldıktan sonra başka radyoloğa gittim orda da 12 günlük gerilik çıktı ama doktor sağlıklı olduğunu söyledi. Radyoloji kontrolünden 2 hafta sonra doktorum izinden döndü raporları ona götürdüm. O da sorun olmadığını nst ve suyun iyi olduğunu söyledi. Ama fark 5 haftaya çıkmıştı. 37 haftalık olmam lazımken 33+5 çıkmıştım.
Az önce Google’dan araştırdım siimetrik gelişim geriliğini kromozom bozukluğu falan bir sürü şeyler okudum. 2’li testim detaylı ultrason da falan sorun çıkmadı. Doktorlarda bir şey demedi içim içimi yiyor Doğum da yapamadım. Kendi kendime diyorum ki sağlıklı olsa haftasına yakın olsa doğmaz mıydı bu zamana kadar?
ağlamaktan harap oldum. Destek olacak kimsemde yok. Eşim çalışıyor evde değil. Etrafınız da yaşadıklarımı yaşayıp sağlıklı Doğum yapanlar oldu mu acaba?
Benden 4 gün ondesin hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bu hafta doğum yapabilirizCanım ben 39+3’üm hiçbir belirtim yok bekliyoruz bakalım
Bizimkide çok zor çıkarıyor canım hemşire bana çok yavaş vurduğumu söyledi birazcık daha sert yapmayı gösterdi ama onunki kadar olmasa birazdaha sert yapıyorum eskiye oranla daha kusa sürede çıkıyorKizlar bu agizdan gaz cikarma konusunda biz hic iyi degiliz. Siz her emmeden sonra kac dk omuzda tutuyorsunuz gaz cikarmasi icin. Ben 5 dk tuttuktan sonra gaz cikarmayacak demek diyip birakiyorum, sonra da gaz sancisi cekiyoruz. Daha uzun tutup gaz cikartan var mi
Aynisi canimEki Görüntüle 2182155 Aynımı canım?
Biliyorum canim dogurana kadarda gecmiyor maalesef o yuzden rahatca diyorum ki sana rahat ol drlar sorun yok diyorsa yokturEn son gittiğimde tüm ölçümleri ile gerideydi doktorum sıkıntı yok dedi ama 37 haftalık olmam lazımken 33+5 çıktı kilosu da 2280 gr dı. Doktor 2500 olsun sıkıntı yok demişti. Doğum da 3 hafta içinde olur dedi 1 hafta kaldı adet tarihime ve doktorun dediğine göre de hala tık yok bende. Böyle olunca da korkuyorum. Peki adet tarihine göre mi Doğum yaptın yoksa ultrason tarihine göre mi?
amin inş geç döllenme olsa fark giderek açılmaz ki böyle olması beni üzüyor işte.
evet haklısın işte ama içimde ki o hissi sizde bilirsiniz. Bir şey var mı yok mu korkusu yiyip bitiriyor.
Canım birşey sorcm adet olmaya başladınmı benden bugün kahverengi akıntı geliyor adet öncesi gibiUmarim tesaduf değildir baya lavman yapilms gibi yapti çocuğum
Canim annemde melikenin gazi hemen cikiyordu sonra bana biraz sert vur dedi bende sert canini acitir dedim oda gaz cikmazsa cani daha cok acir ben sizlerinkini hep òyle cikarttim dedi denedim gerçektende biraz sert vurunca cikiyoBizimkide çok zor çıkarıyor canım hemşire bana çok yavaş vurduğumu söyledi birazcık daha sert yapmayı gösterdi ama onunki kadar olmasa birazdaha sert yapıyorum eskiye oranla daha kusa sürede çıkıyor
Canim kim onermisti hatirlamiyorum ama kulak cubugunu zeytinyağına batirip hafif makatina sür demisti.bi dene istersen.zarari yoksa tabi.yegenine bi sor daKızlar buakşam benim melegim kakasina baya zorlaniyo gúndúz gúzel yapiyo aksam olunca zorlaniyo ben uyutuyorum sonra kakasi gelince agliyarak uyaniyo ikiniyo yapamiyo benim çocuk doktoru yigenim var onu aradim sordum bana gûn icerisinde yapiyosa birde gabiz degilse hiçbirsey yapma dedi ama kiyamiyorum lizçemi òyle aglarken gòrúnce bugún cok zorlaniyo
Ben her gun hosaf yiyorum canim bugunde yapmadiBebisleri kaka yapamayan annelerbasbelasiyim
Baska kim var hatırlayamadım
Biz 1 defa hastanede 2 defa evde lavman yapmak zorunda kaldik 2 defa pisik kremi 1 defa zeytinyagi ile popoyu uyardik yok yapmiyor hergun dus aliyor yapmiyor
Bu hafta 5. Gunundeydi yaptiginda
Kayisi suyu icin gunde 1 bardak ilk gun az yapti bugun lavman yapmış gibi doldurdu bezini
Daha once mamasina yada direkt zeytinyagi icirin dedigim arkadaslar olmuştu bizde cok sanci yapiyor artik vermiyirum sizinde aklinizda olsun
Canım 7 güne kadar normal sayılıyor eğer hemen müdahale edersen bağırsaklar tembelleşiyor oyzıden dltrlar hemen müdahale etmek istemiyorlarKızlar buakşam benim melegim kakasina baya zorlaniyo gúndúz gúzel yapiyo aksam olunca zorlaniyo ben uyutuyorum sonra kakasi gelince agliyarak uyaniyo ikiniyo yapamiyo benim çocuk doktoru yigenim var onu aradim sordum bana gûn icerisinde yapiyosa birde gabiz degilse hiçbirsey yapma dedi ama kiyamiyorum lizçemi òyle aglarken gòrúnce bugún cok zorlaniyo
Pişiği iyileşti geçti. Şimdi kararsızım kullanıp kullanmamakta canım
Yok baskamadi canim ara ara leke geliyorCanım birşey sorcm adet olmaya başladınmı benden bugün kahverengi akıntı geliyor adet öncesi gibi
Demekki benimkinde o lekelerden:) Dikişin nasıl iğleştimş ben çok kafama takıyorudm ama şu kremi kullandığından belli daha çabuk iğleşme oluyorYok baskamadi canim ara ara leke geliyor
Haklısın aslında ama içim içimi yiyordu biraz da olsa rahatladım. Kendi doktorum da rahat doktor olduğu için ve diğer doktorlarda net bir şey söylemediği için yoruldum.Oncelikle hayırlı bir doğum diliyorum canım sana. Biliyorum kolay değil ama yapman gereken tek şey var kendini rahatlatmak. Sen bu mesajı yazdıktan sonra o kadar çok örnek verilmiş ki. Bir tane de benden gelecek. Küçük yeğenim için down sendromu var demişlerdi. Maşallah hiçbir sorunu yok. Biz ne kadar örnek verirsek verelim her şey sende bitiyor. Hamileliginin tadını çıkar. Kafandaki olumsuz düşünceleri at.
32. Haftadan itibaren amniyon sivisi azligi nedeniyle bebeğin sürekli hareketlerini takip ettim gece 2 saatte bir kalkıp bebeğin hareket edip etmediğini kontrol ettim. Nette sürekli araştırma yaptım. Zeka geriliği vs bir sürü problemden bahsediyordu. Üzüldüm mu evet ama sonra dur dedim.
Beboş doğdu amniyon sivisi ile ilgili bir problemimiz olmadı ama hiç tahmin etmediğimiz bir şey oldu ve bebeğin koprucuk kemiği kırıldı doğumda. Bebegim doğduğu günden itibaren sürekli hastanelerdeydik. Sarilik oldu. Kemik kırılması sinir hasarina sebep olduysa sol kolunu kullanamayacakti. Onun için büyük bir şehire iyi bir doktor için geldik. Duzenimiz bozulduğu için süt miktarım azaldı. Etrafimda beni rahatlatmak yerine iyice geren insanlarin sayısı arttı ama buna rağmen umudumuzu hiç yitirmedik. Çok konuştum sanki :) Biraz da Daldan dala atladım. Yaşadığın anın tadına var
Peki ultrason da çıkan tarihe göre mi 39 haftalıkken Doğum yaptın yoksa adet tarihine göre mi?Canım mesajına rastladım için rahat etsin diye yazıyorum. İki bebeğimde küçük doğdu. Kızım 2500 gr doğdu. 39+2 de Doğum yaptım. Dr o zaman ultrasonda 35 36 hafta görünüyor demişti. Oğlum ise 2700 gibi doğdu. Doğuma gittiğimde dr 33 34 haftalık görünüyor Dedi. 39+3 te doğurdum
Çöp kovası mı bu nasıl birşey merak ettim adı görseli varsa yazarmısınİçine yaklaşık 20 tane bez sigiyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?