- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #69.681
Insallah bizde kullanabiliriz o kadar bizim evde abinin yatagi var ona gecicez ama onada ayri bi yatak almam lazim o yuzden ne kadar gec o kadar iyi9-10 aya kadar kullanmış bizim kuzen canım. Ben fazla kullanmak istemiyorum kocaman büyüyen mobilya beşik aldım. Kullanamazsam içim sızlar :)
Sokturmuyor o kadar inat ki en sonunda pes edip istediği gibi emiyor. Parmağımla itiyorum ağzına almıyor. İki parmağımın arasına sıkıştırıp öyle ağzına itiyorum kabul etmiyor canımı çok yakıyor Ama canımdan can gidiyor. Nasıl doğru emmeyi öğreticem bilmiyorum.Çok kötü yara olur göğüs ucun
Yarılır
Tüm memeyi ağzına sokmaya çalış
Ah canim Allah yardimcin olsun krem kullanmaya basla istersen benim yaramazda tam kavramiyor goguslerim helak haldeBenim zillide emmeyi beceremiyor. Minicik ağzına meme ucunun yarısını alıyor canımdan can gidiyor ama sabretmeye çalışıyorum. En kısa sürede öğrenir inş.
Sarılıktan çok korkuyorum. Emmeyi beceremiyor canımı yakıyor mama takviyesi önerdi doktor. 2 anne emişmesinden sonra 1 kere mama. O 2 emme süresi canımdan can götürüyor. Meme ucu ağzına büyük geliyor ya da tutmayı beceremiyor yarısını emiyor tam ucunu bu da canımı yakıyor.
Yok canim.gostermediler seninki nasil resim atabilir misin rica etsemBenimki de küçük olduğu için o şekilde emiyor.. nasıl kullanacağını gosterdilermi?? Sıkıca tutturunca emdikce gelir...
Anneler günaydın emzirme sonrası fırsat buldukça ben sağıyorum az az , sonra buzdolabına koyuyorum gün içind, gece olunca birleştirip sur saklama poşetine koyup buzluga atıyorum acaba bu şekilde yapmamın bi sakincasi varmi bi müddet buzdolabının Altında beklemiş oluyor
En rahat bebek duz yatarken senin uzanip memeyi vermenle aliyorlar hepsiniSokturmuyor o kadar inat ki en sonunda pes edip istediği gibi emiyor. Parmağımla itiyorum ağzına almıyor. İki parmağımın arasına sıkıştırıp öyle ağzına itiyorum kabul etmiyor canımı çok yakıyor Ama canımdan can gidiyor. Nasıl doğru emmeyi öğreticem bilmiyorum.
Merhaba bu konuda ayrintili yardima ihtiyacim var benim.korkuyorum ve tiksiniyorum ben aspiratorle alirken.birkac sorum var aydinlatirsanizBirkaç damla süt damlatıp sonra aspiratör ile aspire ediyorum ben . Tamamen tıkanmasını beklememek gerek bence , solunumunda hırıltı oluyor, emerken rahatsız oluyor bırakıyor nefes alıp tekrar emmeye devam ediyor
Benim annemde hep öyle söylenir durur laf eder. Konuşmak uzsktan çok kolay. Sen en iyisi ile bakıyorsundur merak etme. Yenidoğanlar bazen huysuz bazen sıkıntılı oluyor normal yani öyle el bebek gül bebek olmuyor yani. Sıkma canınıKızlar benim ilk bebeğim ve tek bakiyorum.. doğumda falanda kimse gelmedi.. Bugün Yenidoğan çekimlerimız vardi.. çok ağladı bebeğim sakinlestiremedimgöğüs ucu ile emzirdigim için dışarda çok zor oluyo çünkü tutana kadar cebellesiyoruz üç dört kere ucu düşürüyor sinirleniyo falan.. Bugün ziyan oldu çocuğum bende çok kötü hissettim acaba layıkıyla bakamiyormuy ben bu çocuğa diye bide anneme resim atmistim 20 günlük çocuğun başı öylemi tutulur soyle yap boyle yap diye bi ton laf etti çok moralim bozuldu.. bide pisik olmuş güzel bakamiyorum galiba
Fake dediler bu foto için canım ya. Bişmiyorum ne kadar doğru tabiSu habere cok duygulandim ben yaaaEki Görüntüle 2184405
Bizdede öyle canım yiğenimdede öyleydi kız kardesim dra götürmüştü dr normal büyüdükçe geçecek demişti geçti. Bende hiçbirşey yapmıyorum burun için.Kızlar bebeğin burnunun tıkalı olduğu nasıl anlasilir?? Rahat nefes alması için bişey yapiyormusunuz?? Ben hiç birşey yapmıyorum görünürde burnu temiz ama hırıltılı nefes alıyo ve cok sesli acaba burnumu tıkalı diyorum...
Peki diyelim fake, kendimizi dusunelim.. bu haldeyken bebislerimiz acliktan aglasa ne yapardınız?Fake dediler bu foto için canım ya. Bişmiyorum ne kadar doğru tabi
Bir bebeğe annesinden daha iyi kimse bakamaz. İlk bebeğinse acemilik yaşaman çok normal, yardım etmeyen birinin-kim olursa olsun- laf etmeye de hakkı yok. Ayrıca yalnız olman belki de daha iyi, inan ben annemin gelmesini istemiyorum. Çünkü ya mama verelim aç bu diye başlıyor, ya gazı var kimyon kaynat içir diyor, ya tuzluyacak mıyız diye soruyor, tartışıp duruyoruz. O yüzden yalnızlık bazen iyidir, burda aklına takılan her şeyi sorabilirsin. Göğüs ucun olmadığı için mi göğüs ucu kullanıyorsun? Enjeksiyon ile çıkarmayı denesen? Pişik için de önce ıslak mendili bırakabilirsin. Ben pamuğu ıslatıp siliyorum, kuru bezle kuruluyorum. Eğer ağlamıyorsa azıcık da açık bırakıyorum. İlk çocuğum ishal olduğu zamanlar haricinde pişik olmamştı. Olursa da kantaron yağı kullanıyorum.Kızlar benim ilk bebeğim ve tek bakiyorum.. doğumda falanda kimse gelmedi.. Bugün Yenidoğan çekimlerimız vardi.. çok ağladı bebeğim sakinlestiremedimgöğüs ucu ile emzirdigim için dışarda çok zor oluyo çünkü tutana kadar cebellesiyoruz üç dört kere ucu düşürüyor sinirleniyo falan.. Bugün ziyan oldu çocuğum bende çok kötü hissettim acaba layıkıyla bakamiyormuy ben bu çocuğa diye bide anneme resim atmistim 20 günlük çocuğun başı öylemi tutulur soyle yap boyle yap diye bi ton laf etti çok moralim bozuldu.. bide pisik olmuş güzel bakamiyorum galiba
İlk kontrolde doktorumuz eğer hepsini ağzına alamazsa biri alt çenesini tutup aşağı çeksin demişti. Belki işine yarar.Sokturmuyor o kadar inat ki en sonunda pes edip istediği gibi emiyor. Parmağımla itiyorum ağzına almıyor. İki parmağımın arasına sıkıştırıp öyle ağzına itiyorum kabul etmiyor canımı çok yakıyor Ama canımdan can gidiyor. Nasıl doğru emmeyi öğreticem bilmiyorum.
Buzdolabinda 3 gun bekleyebilir sorun degil. Bu anlattigin sekilde saklaman uygun. Tabi 3 gun beklettigin sutu buzluga atmaman lazim. Zaten ayni ayn atiyormussun. Onemli olan ayri ayri sagimlardaki sutlerin ayni sicakliga gelince birlestirilemsi zaten ona dikkat ediyormussun.Anneler günaydın emzirme sonrası fırsat buldukça ben sağıyorum az az , sonra buzdolabına koyuyorum gün içind, gece olunca birleştirip sur saklama poşetine koyup buzluga atıyorum acaba bu şekilde yapmamın bi sakincasi varmi bi müddet buzdolabının Altında beklemiş oluyor
Takılma sen ne annene ne de başkasına. Bebeğim çok huysuz kucak çocuğu, çünkü çok gazlı. Yardıma kayınvalidem geldi. Söylemediği kalmadı sanki benden çok Benim çocuğumu düşünebilirmiş gibi. (Her söylediği kale alınacak biri değil, söyler sonra pişman olur. Kafasında senaryoludur) Bende çok ağladım ama alışma evresinde normal kuzum benim sakin ol. Yenidoğan çekimleri 6-10 günde yapılıyor daha kolay uyudukları için zorlanman geç kalmışsın ondan olmuş.ve sen herşeye rağmen emzirmeye çalışan bir kahramansın. Ben normal şekilde bile zorlanıyordum alışacağız.Kızlar benim ilk bebeğim ve tek bakiyorum.. doğumda falanda kimse gelmedi.. Bugün Yenidoğan çekimlerimız vardi.. çok ağladı bebeğim sakinlestiremedimgöğüs ucu ile emzirdigim için dışarda çok zor oluyo çünkü tutana kadar cebellesiyoruz üç dört kere ucu düşürüyor sinirleniyo falan.. Bugün ziyan oldu çocuğum bende çok kötü hissettim acaba layıkıyla bakamiyormuy ben bu çocuğa diye bide anneme resim atmistim 20 günlük çocuğun başı öylemi tutulur soyle yap boyle yap diye bi ton laf etti çok moralim bozuldu.. bide pisik olmuş güzel bakamiyorum galiba
Buzdolabinda 3 gun saklayabilirsin canim bisey olmaz benimki gogsumu emmiyor bende surekli sagip sagip bekletiyorum dolapta
Buzdolabinda 3 gun bekleyebilir sorun degil. Bu anlattigin sekilde saklaman uygun. Tabi 3 gun beklettigin sutu buzluga atmaman lazim. Zaten ayni ayn atiyormussun. Onemli olan ayri ayri sagimlardaki sutlerin ayni sicakliga gelince birlestirilemsi zaten ona dikkat ediyormussun.
Bende ayni durumdayim kizimda bildigin bir derindondurucu sutu cope attim. Biberon almiyordu ama sagmam gerekmisti. Simdi ise gunde iki kezi asmamaya calisiyorum mecbur kaldikca sagiyorum. Mumkun mertebe ablasinin pesine kosuyorum gel em diye gogusler rahatlasin amaciyla :)Evet dolapta bekletip gece birleştiriyorum ayni ısıdayken aslında bu konuda cok bilgim var ilk çoçuğun 3 sene emzirdim ama yine de sorayım dedim :) stok yapmak cok istemiyorum aslında sonra nasıl içiricwz biberon yasak kaşıkla da cok zor oluyor saatlerce sürüyor ilerde ek gıda falan kullanırım diyorum ama oğlumda da çoğu tarihi geçince dökmek zorunda kaldım sağmasam benim bebis az emiyor sütüm azalsın istemiyorum kısır döngü yanı ..
Benim oğlumda 4 yas 3 ay lik geçen sene bu zamanlarBende ayni durumdayim kizimda bildigin bir derindondurucu sutu cope attim. Biberon almiyordu ama sagmam gerekmisti. Simdi ise gunde iki kezi asmamaya calisiyorum mecbur kaldikca sagiyorum. Mumkun mertebe ablasinin pesine kosuyorum gel em diye gogusler rahatlasin amaciyla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?