- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #69.701
Ablamiz 20 aylik gece gunduz emiyor sidik yaristiriyorlar birbirleriyle :) bebde rahatlatacagi kadar ekstra emmesinin pesindeyim :) aslinda abiye kendi sutun oldugunu soylemesen icmezmi sut kutusundan falan doksen yada ne bileyim gevrek falan yiyorsa onunla yapsan anlarmi.Benim oğlumda 4 yas 3 ay lik geçen sene bu zamanlar
Memeyi bıraktı :) simdi sağdıklarimi bardakla vereyim diyorum kardeşimin sutu anne diyor ve içmek istemiyor:) normalde sutu sever. Mecbur buzluga atıyorum biseyler düşünüyorum muhallebi vs yapıp en azindan abisi yesin çöpe gitsin istemiyorum bende. Senin büyük bebis 2 kere emse günde yeter saymakta
Uğraşmazsın ne güzel. Bende 2 yi geçmiyorum hem
Fırsat olmuuor hemde stok fazla olsun istemiyorum biraz sağıp bırakıyorum hemen rahatlasın yeter.
Sezaryen Doğum yaptığım için sağıma ya da soluma uzanınca sanki içimden bir şey koparıyorlar mecbur kucakta emziriyorum.En rahat bebek duz yatarken senin uzanip memeyi vermenle aliyorlar hepsini
Bunu deneyeceğim.. İlk kontrolde doktorumuz eğer hepsini ağzına alamazsa biri alt çenesini tutup aşağı çeksin demişti. Belki işine yarar.
Lanolin ve incia diye bir krem kullanıyorum ama ucunu aldığı için iyi gelmiyor.Ah canim Allah yardimcin olsun krem kullanmaya basla istersen benim yaramazda tam kavramiyor goguslerim helak halde
Yetiyordur canim ilk gelen sut cok onemli bol bol ver zaten :)) o suan guven duygusundan dolayi memede kalmak istiyordur dunyaya adaptasyon sureci bir neviSağol canım teşekkür ederim :) dünden beri zaten emzirmeyle uğraşıyoruz sütüm yoktu sürekli emzirip durdum bebekte maşallah hiç memeden ayrılmak istemiyor hatta istiyor ki memede uyuyayım geliyor sütüm ama bebeğe yetecek kadar çok gelmiyor :) bak başladım bile emme muhabbetine
Amin inşallah çok sağolun
benimde cok dokuluyorKizlar benim saclarim cook dokuluyor, kel kalican sanki, sizde de boyle birsey var mi? Ne zaman durur bu sac dokulmesi?
Söz konusu kendi yavrumuz olunca tiksinme falan kalmıyor merak etme :)Merhaba bu konuda ayrintili yardima ihtiyacim var benim.korkuyorum ve tiksiniyorum ben aspiratorle alirken.birkac sorum var aydinlatirsaniz
-sutu damlattiktan sonra ne kadar beklemek lazim?
-bebek yatar pozisyonda mi yoksa oturur pozisyonda mi olmali?
-bebek nefessiz kalir mi bu islemi yaparken?
-en fazla ne kadar sure ya da kac kere cekmeliyiz bir yapista?
Ve daha neler neler...
Peceteyle temizlenmiyor iyice.aspirator kullanmam lazim artik.
Sutun bebegine yetecek kadar olur yani sagima gerek kalacak sekilde şişme dolma rahatsizlik olmaz. Esasen anne bebek birarada anne calismiyor yada calismayacaksa sagim onerilmiyor. Cunku kontrolsuz sut uretimi basliyor ve disari bile ciksan sagmak geregi duyuyorsun. Ama ilk donem sutu cogaltmak adina ben sahsen ikisindede sagdim. Hatta kizimda 7 ay sagdim sut kizimada sut vermek adina.Iyi hafta sonlari kizlar bir sey sorcam uc gundur sagmayi biraktim direk memeyi emdiriyorum acaba sutte azalma olurmu
Kizim 10.5 aylikti hamile kaldigimda ve hamile kaldigimda direkt kesildi sac dokulmem. Emzirdigim surece devam etmisti yani. Eger cok rahatsizsan ve dokulme coksa dr dr tavsiyesi ile vitamin takviyesi faydali oluyormus diye duydum.Kizlar benim saclarim cook dokuluyor, kel kalican sanki, sizde de boyle birsey var mi? Ne zaman durur bu sac dokulmesi?
Tesekkur ederim canim, 1 haftadir cok dokuluyorKizim 10.5 aylikti hamile kaldigimda ve hamile kaldigimda direkt kesildi sac dokulmem. Emzirdigim surece devam etmisti yani. Eger cok rahatsizsan ve dokulme coksa dr dr tavsiyesi ile vitamin takviyesi faydali oluyormus diye duydum.
Malesef hamilelikte dokulmeyenler dokuluyor bu surecte. Saclarin uzunsa kisaltabilirsin en azindan dokulen gozune cok gelmez ben cozum bulamamistim hamile kalmak direkt cozdu olayi :)Tesekkur ederim canim, 1 haftadir cok dokuluyor
Bana doktorum söylemişti tıkanırsa aspire edebilirsin diye ama söylediğin çok mantıklı canım, benim de içim gidiyor yaparken zaten. Teşekkür ederim bilgilendirmen içinKizlar yenidoğan bebeklerde tahris ve damarlarda catlama kanama olabileceginden ilk donemlerde aspire tavsiye edilmiyor. Anne sutu yada serum fizyolojik sikilip birakiliyor. Agiz yoluyla diskiyla atiliyor. Hatta bizim cocuk doktoru biraz ilac karsiti oldugu icin halis bilindik tereyagi varsa mercimek kadar burnunun icine birak eritip akacak genzinden ve beze atilacak demisti. İhtiyac olmadigi icin denemedim. Ama en mantiklisi ne kullanirsaniz kullanin cekmeyin aksin gitsin. Kaliyorsada yikama sirasinda atiyorlar zaten hemen hapsirikla falan.
Dogrudur her dr un onerisi farkli biraz buyuse kizimdaki gibi bende cekerim daha cabuk hizli cozum oluyor aspire etmek ama coook kucucuk bir burun ve orantisiz bir nefes :) korktum gecen hirliyordu hemen serum fizyolojik sıktım biraktim nefes almasi duzeldi. Cekmeye kalksam inan bir ucuna bir burnuna baktim normalde aspiratorun ucu burnuna girmeli ama benim oglanin burun numunelik minyatur tam tersi oluyordu burnu icine giriyordu yapmadim :)Bana doktorum söylemişti tıkanırsa aspire edebilirsin diye ama söylediğin çok mantıklı canım, benim de içim gidiyor yaparken zaten. Teşekkür ederim bilgilendirmen için
Evdeyim calismayida dusunmuyorum ilk zamanlar sagdim 28 gunluk olduk su uc gundur sagmiyorum sutum yetiyordur heralde genede sagiyimmiSutun bebegine yetecek kadar olur yani sagima gerek kalacak sekilde şişme dolma rahatsizlik olmaz. Esasen anne bebek birarada anne calismiyor yada calismayacaksa sagim onerilmiyor. Cunku kontrolsuz sut uretimi basliyor ve disari bile ciksan sagmak geregi duyuyorsun. Ama ilk donem sutu cogaltmak adina ben sahsen ikisindede sagdim. Hatta kizimda 7 ay sagdim sut kizimada sut vermek adina.
Bende eve ciktigimizda tikanmisti tereyag surdum burnunun girisine kulak cubuguyla aksama acilmisti bende aspirenin dogru oldugunu dusunmuyorumKizlar yenidoğan bebeklerde tahris ve damarlarda catlama kanama olabileceginden ilk donemlerde aspire tavsiye edilmiyor. Anne sutu yada serum fizyolojik sikilip birakiliyor. Agiz yoluyla diskiyla atiliyor. Hatta bizim cocuk doktoru biraz ilac karsiti oldugu icin halis bilindik tereyagi varsa mercimek kadar burnunun icine birak eritip akacak genzinden ve beze atilacak demisti. İhtiyac olmadigi icin denemedim. Ama en mantiklisi ne kullanirsaniz kullanin cekmeyin aksin gitsin. Kaliyorsada yikama sirasinda atiyorlar zaten hemen hapsirikla falan.
Aylik tartida kilo alimini gorursun eger sorun yoksa sagma olduda sisti agridi rahatlatmak adina sagarsin. Yada kilo alimi az gelirse sagip arada sagdiklarinida teklif edersin emme sonrasinda ama 28 gun saydiysan kilo alminizda iyidir. Biberon araya ne kadar az girerse o kadar iyi.Evdeyim calismayida dusunmuyorum ilk zamanlar sagdim 28 gunluk olduk su uc gundur sagmiyorum sutum yetiyordur heralde genede sagiyimmi
İlk donem evet bende dogru bulmuyorum ama ilerleyen aylarda yag sut serum fizyolojik tek basina fayda etmiyor buyuk insan gibi doluyor burunlari sertlesiyor mecburen cekmek zorunda kalacagiz:) birde aklinizda olsun o aparatlarin ic sungerine ekstra para vermeyin temiz mutfak bulasik sungerini kesip onun yerine koyabilirsiniz cok daha uyguna geliyor.Bende eve ciktigimizda tikanmisti tereyag surdum burnunun girisine kulak cubuguyla aksama acilmisti bende aspirenin dogru oldugunu dusunmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?