2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ablamiz 20 aylik gece gunduz emiyor sidik yaristiriyorlar birbirleriyle :) bebde rahatlatacagi kadar ekstra emmesinin pesindeyim :) aslinda abiye kendi sutun oldugunu soylemesen icmezmi sut kutusundan falan doksen yada ne bileyim gevrek falan yiyorsa onunla yapsan anlarmi.

En rahat bebek duz yatarken senin uzanip memeyi vermenle aliyorlar hepsini
Sezaryen Doğum yaptığım için sağıma ya da soluma uzanınca sanki içimden bir şey koparıyorlar mecbur kucakta emziriyorum.

. İlk kontrolde doktorumuz eğer hepsini ağzına alamazsa biri alt çenesini tutup aşağı çeksin demişti. Belki işine yarar.
Bunu deneyeceğim.

Ah canim Allah yardimcin olsun krem kullanmaya basla istersen benim yaramazda tam kavramiyor goguslerim helak halde
Lanolin ve incia diye bir krem kullanıyorum ama ucunu aldığı için iyi gelmiyor.

Yetiyordur canim ilk gelen sut cok onemli bol bol ver zaten :)) o suan guven duygusundan dolayi memede kalmak istiyordur dunyaya adaptasyon sureci bir nevi

Iyi hafta sonlari kizlar bir sey sorcam uc gundur sagmayi biraktim direk memeyi emdiriyorum acaba sutte azalma olurmu

Kizlar benim saclarim cook dokuluyor, kel kalican sanki, sizde de boyle birsey var mi? Ne zaman durur bu sac dokulmesi?

Söz konusu kendi yavrumuz olunca tiksinme falan kalmıyor merak etme :)
Sütü damlatıyorum bir iki dakika sonra aspire ediyorum yetiyor, henüz çok ciddi tıkanıklığı olmadı şükür bu kadar yetti. Aspire ederken de kaç kere olduğuna burnunun açılıp açılmamasına göre karar veriyorum. Benim ilk bebeğim şu an kimse de yok yanımda belki doğruyu yapmıyorum ama doğru düşündüğümü yapıyorum inşallah oluyordur.
Bebek yan yatarken sütü veya deniz suyunu damlatmak daha güvenli solunum yoluna kaçmaması için. Ama oldu ki kaçtı ve öksürmeye başladı hemen ufaklığı kaldırıp elimin üzerine yüz üstü alıyorum ve sırtına pışpışlıyorum.

Iyi hafta sonlari kizlar bir sey sorcam uc gundur sagmayi biraktim direk memeyi emdiriyorum acaba sutte azalma olurmu
Sutun bebegine yetecek kadar olur yani sagima gerek kalacak sekilde şişme dolma rahatsizlik olmaz. Esasen anne bebek birarada anne calismiyor yada calismayacaksa sagim onerilmiyor. Cunku kontrolsuz sut uretimi basliyor ve disari bile ciksan sagmak geregi duyuyorsun. Ama ilk donem sutu cogaltmak adina ben sahsen ikisindede sagdim. Hatta kizimda 7 ay sagdim sut kizimada sut vermek adina.

Son düzenleme:
Kizlar benim saclarim cook dokuluyor, kel kalican sanki, sizde de boyle birsey var mi? Ne zaman durur bu sac dokulmesi?
Kizim 10.5 aylikti hamile kaldigimda ve hamile kaldigimda direkt kesildi sac dokulmem. Emzirdigim surece devam etmisti yani. Eger cok rahatsizsan ve dokulme coksa dr dr tavsiyesi ile vitamin takviyesi faydali oluyormus diye duydum.

Kizim 10.5 aylikti hamile kaldigimda ve hamile kaldigimda direkt kesildi sac dokulmem. Emzirdigim surece devam etmisti yani. Eger cok rahatsizsan ve dokulme coksa dr dr tavsiyesi ile vitamin takviyesi faydali oluyormus diye duydum.
Tesekkur ederim canim, 1 haftadir cok dokuluyor

Kizlar yenidoğan bebeklerde tahris ve damarlarda catlama kanama olabileceginden ilk donemlerde aspire tavsiye edilmiyor. Anne sutu yada serum fizyolojik sikilip birakiliyor. Agiz yoluyla diskiyla atiliyor. Hatta bizim cocuk doktoru biraz ilac karsiti oldugu icin halis bilindik tereyagi varsa mercimek kadar burnunun icine birak eritip akacak genzinden ve beze atilacak demisti. İhtiyac olmadigi icin denemedim. Ama en mantiklisi ne kullanirsaniz kullanin cekmeyin aksin gitsin. Kaliyorsada yikama sirasinda atiyorlar zaten hemen hapsirikla falan.

Bana doktorum söylemişti tıkanırsa aspire edebilirsin diye ama söylediğin çok mantıklı canım, benim de içim gidiyor yaparken zaten. Teşekkür ederim bilgilendirmen için

Bana doktorum söylemişti tıkanırsa aspire edebilirsin diye ama söylediğin çok mantıklı canım, benim de içim gidiyor yaparken zaten. Teşekkür ederim bilgilendirmen için
Dogrudur her dr un onerisi farkli biraz buyuse kizimdaki gibi bende cekerim daha cabuk hizli cozum oluyor aspire etmek ama coook kucucuk bir burun ve orantisiz bir nefes :) korktum gecen hirliyordu hemen serum fizyolojik sıktım biraktim nefes almasi duzeldi. Cekmeye kalksam inan bir ucuna bir burnuna baktim normalde aspiratorun ucu burnuna girmeli ama benim oglanin burun numunelik minyatur tam tersi oluyordu burnu icine giriyordu yapmadim :)

Acil yardım kızlar. Gözü pılçıklanan bebeklere ne damlası aldınız? Eczane kapanmadan alaym çay fayda etmedi

Evdeyim calismayida dusunmuyorum ilk zamanlar sagdim 28 gunluk olduk su uc gundur sagmiyorum sutum yetiyordur heralde genede sagiyimmi

Bende eve ciktigimizda tikanmisti tereyag surdum burnunun girisine kulak cubuguyla aksama acilmisti bende aspirenin dogru oldugunu dusunmuyorum

Evdeyim calismayida dusunmuyorum ilk zamanlar sagdim 28 gunluk olduk su uc gundur sagmiyorum sutum yetiyordur heralde genede sagiyimmi
Aylik tartida kilo alimini gorursun eger sorun yoksa sagma olduda sisti agridi rahatlatmak adina sagarsin. Yada kilo alimi az gelirse sagip arada sagdiklarinida teklif edersin emme sonrasinda ama 28 gun saydiysan kilo alminizda iyidir. Biberon araya ne kadar az girerse o kadar iyi.

Bende eve ciktigimizda tikanmisti tereyag surdum burnunun girisine kulak cubuguyla aksama acilmisti bende aspirenin dogru oldugunu dusunmuyorum
İlk donem evet bende dogru bulmuyorum ama ilerleyen aylarda yag sut serum fizyolojik tek basina fayda etmiyor buyuk insan gibi doluyor burunlari sertlesiyor mecburen cekmek zorunda kalacagiz:) birde aklinizda olsun o aparatlarin ic sungerine ekstra para vermeyin temiz mutfak bulasik sungerini kesip onun yerine koyabilirsiniz cok daha uyguna geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…