2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay ben deli gibi nasil.kasindim ama kendi kendine gecti yuzum kollarim kasindi benimde

Kucağa almalı mı, almamalı mı?

Paylaş
Paylaş
Ufaklık her istediğini elde etmek için ağlamayı bir yöntem olarak kullanıyorsa, dahası ağlama krizine giriyorsa ne yapmak gerekir? Uzmanlar ten temasının çok önemli olduğunu söylüyor ancak her ağlamada bebeğin kucağa alınmasının bağımlılık yaratabileceğinin de altını çiziyor. Peki dengeyi nasıl kuracağız?
Yazı: Gülru İncu

Bebeğinin ağlaması her anneyi tedirgin eder. Siz de bebeğiniz ağlarken dünyanın başınıza yıkıldığını zannedebilirsiniz ama her ağlama bir sıkıntı ya da hastalık habercisi olmuyor, merak etmeyin. Bu ağlamaları dindirmek için de ilk yöntem olarak genellikle kucağa alınır bebek. Gerçekten de çoğu zaman işe yarar bu taktik. Fakat bebeğin kucağa alınmasıyla ilgili farklı yaklaşımların olması, son dönemde kafamızı karıştırır oldu. Bu yaklaşımlardan biri bebeğin olabildiğince az kucağa alınmasından yana… Bunun nedeni bebeğin kucağa alışmasını, şımarmasını önlemek ve annenin rahat etmesini sağlamak. Diğer yaklaşım ise tam tersi yönünde. Bu görüşe göre bebek hala anne karnındaymış gibi uzunca bir zaman anneyle neredeyse yapışık bir yaşam öneriliyor. Amerikan Hastanesi’nden Pedagog Güzide Soyak, bebeklerin yeni doğdukları günlerde sıklıkla ağladığını, bu ağlamaların bir kısmının da nedensiz olduğunu söylüyor. Yani bebekler çoğunlukla ihtiyaçlarını belirtmek için ağlıyor ve bu onların iletişim kurma yöntemi. Pedagog Soyak, “Yeni ebeveynlerin bu ağlamaların nedenlerini bulmakta ve uygun çözümleri oluşturmakta başlangıçta oldukça zorlandığını gözlemliyoruz. Bu süreç biraz da deneme-yanılma yöntemiyle öğreniliyor. Bebeğini tanımaya başlayan anne-babalar ise zamanla telaşlarının azaldığını hissediyor” diyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Bölümü’nden Uzman Psikolog Özge Merve Türk ise, “0-2 yaş ‘bırakalım ağlasın’ dönemi değildir” diyerek bu dönemin temel güvenin oluştuğu evre olduğuna ve ağladığında yanında olup sakinleştirmenin, şarkı söylemenin ve dokunmanın bebeği rahatlattığına dikkat çekiyor.

Ben kaynanamdan duymuştum onunda kaynanası yaparmış

Bez değiştirme zamanı yaptım kızlar. Düşündüğümün aksine, sırtından bir şet çıkmadı, var olan kılların ucu sertleşti düğüm gibi ve böyle bir görüntü oldu. Şimdi de birer ikişer koparıyorum onları bebişe çaktırmadan.

Canim ne oldu bebise sanki kil donmesi olmus gibi

Arkadaslar bebeginizin kil cikacak bolgelerine daha az kil cikmasi icin karinca yumurtasi yagi auruyor musunuz bana tavsiye ettiler

Biberonjnun ucu hizli akiyordur oda o hizdan tatmin oluyordur ve her emmedem sonra o akisi bekliyordur. Deneyimlemeyle sabit biberonun ucunu yavas akan yaptim artik emmenin sonunda biberon beklemiyor cunku memeden daha cok efor sarfediyor
Yavaş akan nasıl yaptin benim süt kanallarım geniş sütler akıp boşa gidiyor bende kalkanla biriktirip veriyordum 2 gündür meme reddine başladı bende artık vermiyorum ve sitler boşa gidiyor ne yapmam lazım bendeki biberon avent

Slm ebemin tavsiyesiyle kurtulduk bu durumdan.kaynayip ilimis yarim kupa bardak suya 1 tatli kasigi tuz koyup onunla sildim.2. Gune kalmadi bile.

Anneler günaydın dün doktor kontrolümüz vardı kilo alımı normalden biraz az dedi sizde bakarmışsınız

Doğum : 2945
3.gun. : 2700
13.gun. : 2920
17.gun : 3100

Mama ver demedi ama daha fazla beslensin dedi zaten sürekli emzirmek icin yatağından alıyorum
Gündüzleri gaz sorunumuz aksama kadar devama diyo cok huysuz ve memeyi almakta zorluk cekiyor
Gece ise yorgun düşüp uyuyor bu ara ve uyanmak bilmiyor uyansada 5 dk emip geri uyuyor ne yapsam uyanmiuor çözümü yok
Biberon dan korkuyorum vermek istemiyorum sağdıgim sütleri, kaşıklaDa dökülüyor ağzından yada boguluyor yarısı üstüne yarısı mideye :)
Bi akıl verin acilen

Arkadaslar bebeginizin kil cikacak bolgelerine daha az kil cikmasi icin karinca yumurtasi yagi auruyor musunuz bana tavsiye ettiler
Karınca yağı, hamamotu yağı aslında ağır kimyasal ilaçtır biliyorsun değilmi?! Bebeğin hasss cildi ne tepki verir bilemeyiz, deneme bence

Canim ne oldu bebise sanki kil donmesi olmus gibi
Canım gece gece bak etiketlediğimi denedim böyle oldu

Ayy
Gurubun cogu temmuzda dogurdu canim ozaman hepimizin tasinmasi lazim temmuz annelerine agustos anneleri kovsada gitmem vallah hiç biyere
Ben haziranda dogurdum bide
Sizin hepiniz hamisken gittim baktim hazirana bilgi edineyim diye kimseyi tanimam etmem ciktim hemen sizi bekledim dogurdukca senlendik zaten aile gibi olduk

Canim benimde öyleydi 3. Aya girdiğiniz de daha rahat edeceksin 1
Kucaga alistirmissin cümlesine gicik oluyorum kucakta emiyor bu cocuk heralde orada duracak hem sadece emmek icin degil güven icinde anne kucagini istiyor dusunsene 9 ay 24 saat kucagindaydi zaten simdi 12 zaat bile tutsan ona az gelir
Ben gunduz kundak yapiyorum artik kendi istiyor hatta rahatliyor demekki beşiğine koyup muslin bezle sarıyorum salliyorum besigi gozler kayiyor zaten dene bence

Canim biz antalyadayiz evde surekli klima çalışıyor ven sadece citcitli body ce çorap giydiriyorum ne isilik ne.pisik olmadi hic cok şükür uyaninca terli bile oluyor azaltarak dene bence

Canim ebe bana soyle dedi
Ilk emzirmede diyelim ki sag memeyi emzirdin
Ikinci emzirmede yine sag memeyi verip sonra soldan devam edince besleyici sutu almis olurmjs

Hatta bunu emzirme odasında söyledi orda bi kadin emziriyordu cok şanslısın bunu bana keske ilk çocuğunda soyleselerdi o cok zayifti simdi bu cok cabuk toparlayıp kilo aldi dedi

Öyle dene istersen

Enjektörle ver sağdığın sütleri canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…