Her gece Uyandıramadigim kızım son 1 saattir etrafa bakınıyor ve sesler Çıkartyo :) uyku yok sanırım bu gece bize /) varmi uyanık olanlar bizden başka
Slm emzirip koydum yerine benimkini simdi uyuyor ama ben aliskanliktan bakiyim dedim size.
Benimki gece uyumasa bile aglamadigi,ac olmadigi surece besiginde ve bir zaman sonra dalip gidiyor.bende uyuyorum.
Gece uykusuna alistirmak isteyenler icin tavsiyelerim var dikkate alan olursa;
-hicbir zaman odanin isigini acmayin.girisin veya gece lambasinin isigiyla uyuyun ve emzirme, alt degismeyi de bu isikla yapin.
-bebekle konumamaya calisin gerekmedikce.konusursaniz da kisik sesle olsun.
-her ses cikardiginda tasimayin.yaninda durup elini tutun ya da basini oksayin cook yavas sekilde.
-gazi varsa besiginde yan cevirin ve sirtini sivazlayin sessizce.ise yaramiyorsa kucakta yardimci olun sessizce ve los isikta.
-bebek sallamaya alismissa sallama hizini yavaslatin.bir sure sonra durarakta uyur ve bir bakmissiniz yatagina koyup birakinca bile uyumus.
-gunduz bile tasirken severken emzirirken bebegi sallamayin.sallayani azarlayin.
Ben bu sekilde yapiyorum.gece ve gunduz bir ihtiyaci yoksa uyanikta olsa yerinde duruyor.uykusu varsa uyuyup uyaniyor.
Bazen uzuluyorum cok sevemiyorum.
Abisi cok kiskanc.emzirdigimi bile gorse atluyor ustumuze.