2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bebeğin 24 saat içindeki bezleri 5 yumurta ağırlığındaysa doyuyor demekmis. 1 yumurta 3 yemek kaşığı su ile eşdeğer boş beze 15 yemek kaşığı su dokuyorsun 24 saatlik bezlerini biriktirip bakıyorsun ağırlığı eşit mi diye bir dene istersen

Oncelikle mama verdiginde goguslerini sag her mamada. Bir anda mama kesilmesi tavsiye edilmiyor uc degilde ikiye dusur bir kac. Sagdigin sutu bir ogunde ver. Sonra iki ogunu sute çevir. Uyanmasi acliktan degil heleki amma alan bir bebekten bahsediyoruz. İnan 4 gecedir uyku uyuyor oglum. Ac mi? Kesinlikle hayir ve suan yarim saat once uyudu gozlerim kapaniyor ama yatamiyorum kizimda var. Uyumadiginda agladiginda hemen aclik gelmesin akliniza. Onceligin mamayi 2 ye dusurmek olsun anlattigindan bir ogunluk sagim yapabildigini anliyorum. Gogusler sagima iyice alisinca sagdiginda artacak zaten.

Zeytinyagli kalip sabun ile ben cozmustum. Camasirdaki kaka lekesini onunla elde yikayip öyle makinaya atacaksin. Yada once sizin deterjanla yikayacaksin sonra bebginkiyle. Onlarinkilerde kimyasal olmadigk icin bu tarz lekeler cikmiyor malesef.

Yenidogan bebege ek gida oncesi hicbirsey verilmesi tavsiye edilmiyor. Bagirsak florasi henuz oturmadigi icin suan olmasa bile ilerleyen donemde zararini goruyorlar etkileniyorlar. Kimyon olsun rezene olsun anason olsun bunlari anne icmeli sutunden faydalanmali bebekler.

Son düzenleme:
Rosalie-00 canım ben yıkamadan önce beyaz sabunla temizliyorum çitiliyorum yani öyle makineye atıyorum . Lekeli kalan hiçbirşeyi yokk. İlk zamanlr kaka çok bulaşıyor

Zeytinyagli kalip sabun ile ben cozmustum. Camasirdaki kaka lekesini onunla elde yikayip öyle makinaya atacaksin. Yada once sizin deterjanla yikayacaksin sonra bebginkiyle. Onlarinkilerde kimyasal olmadigk icin bu tarz lekeler cikmiyor malesef.

Sabunla deneyeyim o zaman. Ama yıkandı kurudu taze leke değil çıkarır mı ki yine?

O suni sancı ya ben niye dayanamadım ya benimde suyum geldi gittim kendi sancım 0 dı suni sancı bağladılar o ağrılar bir arttı ben bağırdım hep dakika da bir sancı geliyordu sinir krizine girdim resmen ya
Canım çoook kötüydü ben de yarı baygın dayandım diyebilirim ama benim kısa sürdü işte. 6 saatte 3 cm açılmam olmuştu, öncesi de var gece saatlerce evde çekmiştim. Suni sancıdan sonra 1.5 saatte 9 cm’e çıktı. Yoksa dayanılacak gibi değildi hakikaten. Sen sezaryen mi oldun canım? İkimiz bekliyorduk sonra senden haber alamadım giremediğim için :)

Sabirsiz61 benim oglum surekli memede durmak istiyor hatta orada uyuyor memelerim.bos bos doyuyor mudur cok tereddutte kaliyorum doymadigi iciin mi surekli istiyor bide memede olmazsa basiyor cigligi gazida yok yani eminim
Yavrucum al eline bos bir bebek bezini git mutfaga üzerine 15 yemek kasigi su dok. Gunluk 24 saatte tam o agirlikta toplamda cikan cisli bezlerinin agirligi varsa doyuyordur. Bebek bos memede durmaz aglar birakir duruyorsa keyif yapiyor. Bos dedigin meme bos degil ayrica. Hem siz bebeklerin memede olmasini sadece doymak icin dusunmeyin. Memenin agri kesici ozelligi var, sakinlestirici ozelligi var. Korkmustur, kokunu istemiştir illa karin doyurmak degil amaclari.

Ay ne bilim surekli agliyor bi yeri kirik gibi uyanik.oldugu surece amaci kucakda degil meme sadece emip birakmiyor uyusada memeyi birakmak istemiyor birakmayinca hic memede doluluk hissi yok mesela ama bi saat emmezse var boyle olunca ac mi vs diyorum kafa kalmadi bi turlu sakinleyemedim buyukde ki gibi mamaya mum olmak istemiyorum acikcasi

15 yemek kasigi ne ki belki onun 3 kati bez agirligi oluyor dedigin sekildr süt sagip verecek ölçeyim bide

Cok sagoll cnmmm

Biran once sakinlesmelisin hep ayni sey etraginda donup duruyorsun sutunu azaltacaksin

Deterjanini degistir canim izaman belki ondan cikmiyo olabikir

exixizimm canım arkadaşın söyledikleri çok doğru bir de mama vermen senin süt arzının artmasını engelliyor .Mamayı eds ile ver sana ozelden de yazacağım bir kaç taktik var :)

Evet canım kendi isteğimle sezeryan oldum gece bi uyandım su geliyor sızıntı şeklinde doğru hastaneye gittik ama hiç sancım yoktu suni sancı bağladılar saat sabaha karşı dörtte öğlen bir olmuştu daha açıklık 2 cm di tabi bende sancıdan kıvranıyodum beni nts ye baglyolar ben geri kalkıyorum dayanamadım sezeryan istedim ama pişman oldum :) sen hangi tarihte doğum yaptın

Doğumdan sonra ilkkez dun tartildim 57 kiloyum. Normal hamile kaldıgm.kiloma donmusum.. sanki cok kilo almisim bide eski kiloms donmeme seviniuom zaten 7 kilo almsistm doğumla gitms ods

Aynen benim de gece suyum geldi sabah hastaneye gittik çok benzer ilerlemiş doğumlarımız. Olsun ne fark eder sağlıkla almak önemli kucağımıza :) 31 ağustos’ta doğum yaptım ben. Sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…