- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #17.641
CNM dhılıyede tekrar kan aldılar yıne yüksek demıs doktor ıkı hafta sonra gelsın hamılelığe bağlı yükseklik olabılır demış ıkı hafta sonra tekrar kan vericem sen nasıl oldun ağrıların azaldı mıAynen canim oyle.. Sen Naptin doktora gidebildin mi
Ben ilk üç ayı uyumadım nerdeyse, yeni yeni uykum geliyor, uyuyorum. Çaylar günde bir fincandan fazla önerilmiyor canım .Süt yoğurt falan içiyorum ama faydası olmuyor. Hayatım stresli ama hep böyleydi uyku problemim olmazdı. Sanırım hamilelikle birleşti etkisini böyle gösteriyor. Papatya Melisa çayı falan zarar verir mi acaba.
Canim bendede kan uyuşmazlığı var ama bu anlattığın şeyi ilk kez duyuyorum gittiğim hiçbir doktor bana böyle bir riskten yada tedaviden bahsetmedi sadece doğumdan yada kürtaj düşük gibi bir durumdan sonra anneyi zehirleme ihtimaline karşı ıgne yapılıyor bende öyle oldu yani anlattıklarına şaşırdım açıkçası acaba tanidiginizin başka bir sağlık problemi olabilir mi ?Kizlar aklinzi kurcalicak birsey dicem. Blki panik yapanlar olacak ama soylmek istedim. Ablamn bı arkadaşı vardi smdi duyunca çok üzüldüm. İlk çocuğunda degil ama ikincj ve üçüncü çoğunda kan uyuşmazlığı yüzünden cocuklarnn gozleri yok goz yuvası bile glismems ki hani göz nakli olsun. Kan uyuşmazlığından hberleri olmayan arkadaşlar vardie die dedm. Bnmde kan uyuşmazlığı var evlilik sırasında yapilmadi kürtajdan sonra yapıldı blkide bebegimn kalbinin durmasının sebebi buydu.. doktorlar nasil anlamiyor sasiyorum.. blki bu bir sebep ama insanlarda sonuçta onlemini almasi lazm. Rabbimij takdiri sonucta bisey diyemeyiz tek sebep buysa insan kndini de suçlar. Bide üçüncü çocugu düşünürken demsler ablasini yardim ederler ama kendiside öyle olmuş. İçim parçalandi çok uzuldum. Rabbbm tasiyamaycagmz yük vermsn ins.
Seve seve canım. Listedeki bilgileri bana yolla.Benide ekler misiniz
Gürcistanda o canım. Gazelim24 de orda.Sen Türkiye de değilsin sanırım ,neresi olduğun yer acaba ?19. Haftada muayene edip bir de 30. Hafta çağırıyor çok enteresan.. 3 ayda bir muayene mi olur?
geçmiş olsun cnm sağlıkla kucağına al inşallah gebelikde sorun yaşamayan yok emın ol bazı doktorlar insanı dahada endişelendiriyorlar memnun değilsen başta değiştir bende değiştiricem memnun olmadımdan değil benı cabuk korkuttuklarından ii bir doktor bul ileride değişmek daha zor oluyorGünaydin kizlar dün her ne kadar berbat bir gün olsada detayli untrasonda bir sorun gözükmedi sadice hasta olduğum icin suyum bulanmiş ve rahim tonusu göründü serum ve ilac yazdi. Cinsiyet için ekstra ucert isdedi untrason yapan ve daha sonra kabul etsemde başim ağriyor bana sesin bebeğnin cinsiyeti lazım değil sağlikli olması lazım dedi benim için sağlik önemli ama cinsiyetnide merk etdim 13 haftada kız dedin dediğimde öyle dediysem öyledir o zaman dedi emin olmasamda kızım olucak neyseki kizmin eşyaları kiyafetleri yep yeni aliş veriş konusunda cokda endişelenmiyorum doğdukdan sonra alinir önemli olan kizimin sağliği ama kesin kararliyim dr değişicem hastaneyi deyişicem ablam bucün bi dr gidicek memnuk kalırsa bende ona gitmek isdiyorum herkes iyi bir dr olduğnu söylüyor bakalim. Ama yinede mutluyom bebişimin gelişimi normal. Umarım sizinde kontrolerinizden güzel haberlerle gelirsiniz
Ya canim uyusmazlik olanlarda bu haftalarda ıgne vuruldugundan haberim yoktu soktayim suan hiç doktor bana böyle bişey söylemedi uyuşmazlık olduğunuda biliyorlar ya problem olurmu acabaBen 5. Haftamda kan uyusmazligi asis oldum 28. Haftada yine olacagim ama tek basina kan uyusmazligi engelli yada organ eksikligi yapmaz biyologum cunku ben
Hakkında hayırlısı olsun inşallah , bol bol dua edelim Rabbim ne dilerse o olur .. Şükür ki kendi doktorun gibi çok olumsuz konuşmamış bir de bu teşhis koyulan gebelerin doğumunu riskli Doğum uzmanlarının yapmasını öneriyorlar. Doktorun yeterli değilse değiş bence..bu sabah gittim arkadaşlar doktora. oda aynı teşhisi koydu ama kendı doktorum kadar olumsuz konusmadı
ayrıca böbreklerde büyüme var dedı bebekte
yanı üzerine olumsuzluk eklenerek döndum ama genel tutumu ılımlıydı sağolsun
detaylı ultrason için erken yapılmasını önerdi
20 gün sonrasına randevu verdı
bana ıkı kere daha geleceksın 1er ay arayla durumu sana netleştireceğim dedi
ınsallah herseyın hayırlısı olur
Belli zaten başka bir yerde olduğu.. Allah yardımcıları olsun..Gürcistanda o canım. Gazelim24 de orda.
İlk çocuğuna mı hamilesin sen canım?Ya canim uyusmazlik olanlarda bu haftalarda ıgne vuruldugundan haberim yoktu soktayim suan hiç doktor bana böyle bişey söylemedi uyuşmazlık olduğunuda biliyorlar ya problem olurmu acaba
Magnezyum alıyormusun canım çocuk yukarı çıkıyo ya ondandır belki dr bana öyle demişti. Tüm organlar yer degiştiriyor o yüzden agrı olur demişti. Sen dikkat et canım genede ani hareketler yapma
Yok canim dr um vermedi henuz erken diyor neyi bekliyorsa :)Magnezyum alıyormusun canım çocuk yukarı çıkıyo ya ondandır belki dr bana öyle demişti. Tüm organlar yer degiştiriyor o yüzden agrı olur demişti. Sen dikkat et canım genede ani hareketler yapma
Olabilir canim adini koyamadim valla su riskler den dolayi gece 20 defa kalkiyorunCanim senin ki de round ligament agrisi olabilir belki 4.aylardan sonra zaman zaman alt karın bölgesinde ve kasıklarda aniden bıçak saptanır tarzda bir ağrıya sebep olur. Bu ağrı artık büyümekte olan rahmin etrafındaki bağların (bu bağlardan birisi round ligamenttir) gerilmesine bağlıdır. Buna round ligament ağrısı denir. Tipik olarak bu ağrılar aniden ayağa kalkarken, yatakta sağa-sola dönerken, ani hareketler yaparken, bazen öksürük sırasında şiddetlenir " internet alintisi"
Hayır ikinci bebeğim olacak dusuklerim oldu onlardan sonra ve doğumdan sonra ıgne vurdular sadece gebelik süresince bir tedavi uygulanmadi ilkinde de bundadaİlk çocuğuna mı hamilesin sen canım?
Yok canim sukur anlik hemencik geciyor ama sayi olarak tekrarlaninca korktum bence paikolojim bozuldubanada dr dedi
bugüne kadar kontrol bağırsaklarındı şimdi ufaklık yer açıyor kendine herşeyi kaydırıyor sağa sola
ağrı acı olacak normal
hapşurunca ani hareket edince
eğer ağrı 3-5 dk dan fazla uzun sürüyorsa
peşine kan ya da pıhtı geliyorsa
kesinlikle hareket edemiyorsan o zaman ara ya da gel dedi
Yok canim sukur anlik hemencik geciyor ama sayi olarak tekrarlaninca korktum bence paikolojim bozuldu
2 hafta sonra godocem olmadi sorayim canimBen oğluma hamileyken çok fazla oluyordu gece çığlık atarak uyandığımı biliyorum.. Dr um magnezyum vermişti rahatlamıştım.. Sen de bir danış istersen..
Bende gecen hafta kaydimi yaptirdim yaptirir yaptirmaz kan idrar aldilar bizde sizi takibe alalim diye ne demek tahlil yapamazlarmisGunaydin kizlar. Saglik ocagina tekrar giden var mi? Ben 5. Haftamda kayit yaptigimda bana 27 subatta tekrar geleceksin demisti. Gittim bebegin hareketlerini net hissediyor muyum diye sordu. Bazen evet bazen hayir dedim. 2 hafta sonra belirgin hissettigin zaman tetanoz yapilacak dedi. Asi ile bebegin hareketlerinin iliskisini anlamadim. Siz duydunuz mu hic?
Bir de doktor istedigim tahlilleri yapmamak icin elinden geleni yapti. D vitamini Kalsiyum B12 Demir tiroid bakilsin dedim. Protokol neyse o olacakmis bilmem ne.. sabah sabah sinirlendim. Hamileler icin protokol neyse onu yapiyorlarmis. Ben de dedim ki sade bir vatandasim geldim tahlil istedim yapmayacak misin? Sikayet varsa yapiyorlarmis. Peki tsh dusuklugunun sikayetini nerden bilecez. Burada bir kac arkadasin tsh sinirda sifira yakin cikmisti. Sikayetiniz mi vardi yoksa tedbir amacli mi bakildi.
D vitamini diyorum salak, toplum olarak zaten dusuk diyor bana. Yani gozle bakti seninki de dusuk cikacak demeye getirdi. Zaten ben de takviye aliyorum yeterli mi baktirmak istiyorum dedim. Yok efendim saglik ocaginda yapilan tahlil zaten dusuk cikarmis. Laboratuara ulasana kadar falan filan. Ne istesem bir bahane buldu cikardi. Deli oldum. Bimere sikayet edecegim
İşin ilginci şu son 1 haftaya kadar uyuyordum. Sonra başladı uykusuzluk. Gündüz uykularımı kaldırdım direnip uyumuyorum ama hala geceleri uykum yok. Gündüz gelip gece gidiyor.Ben ilk üç ayı uyumadım nerdeyse, yeni yeni uykum geliyor, uyuyorum. Çaylar günde bir fincandan fazla önerilmiyor canım .
çalısan biri olarak bende öyleyım cnm bazen bır hafta giremiyorum tekrar hoş geldin aramızaArkadaşlar çalıştığım için sürekli aktif olamıyorum, arada bir yazdığımda da hayalet gibi hissediyorum kendimi, kimse farketmiyor :)) kimseye kızmıyorum bunun için tabiki, hakkım yok. Ama gönül ister ki sadece her gün gördüklerinize değil benim gibi arada bir girebilenlerle de dostluğunuzu paylaşın. Hepinize hayırlı günler dilerim :)
Geçmiş olsun canım herşey düzelir inş. Ben şeyi merak ettim plesenta yapışıklığı ultrasonla anlaşılabiliyo muymuş bildiğim doğum sırasında farkediliyomuş ama kötü düşünme sadecr biraz daha dikkat edeceksin kendine o kadar canımbu sabah gittim arkadaşlar doktora. oda aynı teşhisi koydu ama kendı doktorum kadar olumsuz konusmadı
ayrıca böbreklerde büyüme var dedı bebekte
yanı üzerine olumsuzluk eklenerek döndum ama genel tutumu ılımlıydı sağolsun
detaylı ultrason için erken yapılmasını önerdi
20 gün sonrasına randevu verdı
bana ıkı kere daha geleceksın 1er ay arayla durumu sana netleştireceğim dedi
ınsallah herseyın hayırlısı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?