- 7 Nisan 2016
- 1.501
- 2.666
- 133
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #17.661
canım tetanoz aşısı için bebek hareketlerini mutlaka soruyolar ben 20. haftada hissetmiyodum daha gitmiştim o zaman doplerle kalp dinleyelim dedi kalp dinleyip vurdu aşıyıNasil uygun gorulecek peki? Hadi normal insanlari gectim biz iki can tasiyoruz ve bu vitaminlerin eksiklikleri bir cok seyi etkileyebiliyor. Tahlil olmadan ezbere ilac mi alalim. 5. Haftada tiroidi normal bir gebe ilerleyen haftalarda dusuk veya yuksek tiroide sahip olamaz mi. Bir kere mi bakiliyor sadece.
Zaten ne kadar ariza tip varsa gelip beni bulur. Hayret bir sey ya
inşallah gönlüne göre olur canımInsallah hayırlı sağlıklı olsun. 1 kızım var degisik cinsiyet tabiki gönülde ister. Insani sinir eden sadece kesin bi bilginin olmamasi
Geçmiş olsun canım herşey düzelir inş. Ben şeyi merak ettim plesenta yapışıklığı ultrasonla anlaşılabiliyo muymuş bildiğim doğum sırasında farkediliyomuş ama kötü düşünme sadecr biraz daha dikkat edeceksin kendine o kadar canım
canım tetanoz aşısı için bebek hareketlerini mutlaka soruyolar ben 20. haftada hissetmiyodum daha gitmiştim o zaman doplerle kalp dinleyelim dedi kalp dinleyip vurdu aşıyı
ya çalgıcı mantığıyla hareket ediyo napıcaktı acaba ultrasonun ucuna mı sıkıştırıcaktı zurna gibi19. Haftada hala kesin bişi solememesi entresan ayrıca cinsiyet soylemek icinmi ekstra para istiomuş kusura bkma ama artık yuhhh diyorum
morelını yüksek tut bade iyi düşün iyi olsun stres hamılelıkde cok zor bılırım BOL dua et geçeçek kucagına alacaksın inşallah öyle düşünbenım durumum da barız bı yakınlasma ve yapısma var canm o nedenle erken tespıt edıldı
ılk kızımda dogumda anlasılmıstı bıraz gec cıkmıstı yapısıkmıs onda da, ama cıkmıstı
sımdı kı yerı acısından tehlıkelı bı yerde oldugu ıcın bu haftada sorun olustrdu
Bende cumartesileri yeni haftaya giriyorum.1 gün var aramızda:) .bugün 17+3 benim seninde 17+4 olmalı.doktora gittiğimde de çıktı veriyo haftam kilom fetal ölçümlerin olduğu yerde de olduğum haftayı yazıyo.ondan merak ettim:) 17+1 de 4.ayi doldurduk.girdiğimiz hafta değil de şuan bulunduğumuz haftaya göre kontrollerimiz oluyo sanırım.canım benim kontrol 23 martta ben su an 18. haftamdayım her cuma yenı haftaya gırıyorum yanlıs mı hesaplıyorum ben :)
02 mart 19. hafta
09 mart 20.hafta
16 mart 21.hafta
23 mart 22. hafta girdiğim gün detaylı ve kendı doktor randevum
cnm hiç gerilme kafalarına göre yapıyorlar benıde her gn arıyorlar gel kan alacagız tahlıl fılan ben dıyorum ben hastanede zaten yaptırdım e sonucu getir barı burda girelım calısıyorum hastaneye zor gidiyorum brde sağlık ocagı cıktı 20 haftadada aşı var dedı her ay cagıracakms dedım gelemem zor izin alyorum e hastane gününe ayarlarız izin aldığın zaman .Her turlu vitamin icin su onemli bu onemli baktirin diyip duruyorlar. Napalim hamile halimizle hastane kapilarinda tahlil icin dolasalim mi. Saglik ocagi neye var. Sabahtan aksama tansiyon bakip tahlil yaziyorlar baska isleri var mi? Her gittigimde masalari dolup tasiyor caylar kekler borekler. Hastaya bakmaya gelince niye hastasin der gibi surat yaparak kalkiyorlar. Ya hakkaten bu tipler nasil tıp kazanmis nasil okumus bazen sasip kaliyorum yemin ederim. Sanki haftalik gunluk tahlil istiyoruz. Bu haftada zaten kontrol amacli cagirmissin tahlil yapacaksin zaten bakilmasi gereken parametreler degil mi bunlar. Esas bomba ise protokolde tiroidin olmasi. Ne diye soyletiyorsun o zaman. Istedim ama protokolde oldugu icin siz istediginiz icin degil diyor bana.
Zaten protokolde var ben isteyecem tabiki dese gıkım cikmayacak. Sabah sabah bir suru gerildim
Bende sabah gittim saglik ocagina.bebek biraz daha buyusun 20 haftalikken vuralim.düşük riski gecmis olsun ilki dusuk oldugu icin dedi.onun icin mi sordular sana acaba.?Gunaydin kizlar. Saglik ocagina tekrar giden var mi? Ben 5. Haftamda kayit yaptigimda bana 27 subatta tekrar geleceksin demisti. Gittim bebegin hareketlerini net hissediyor muyum diye sordu. Bazen evet bazen hayir dedim. 2 hafta sonra belirgin hissettigin zaman tetanoz yapilacak dedi. Asi ile bebegin hareketlerinin iliskisini anlamadim. Siz duydunuz mu hic?
Bir de doktor istedigim tahlilleri yapmamak icin elinden geleni yapti. D vitamini Kalsiyum B12 Demir tiroid bakilsin dedim. Protokol neyse o olacakmis bilmem ne.. sabah sabah sinirlendim. Hamileler icin protokol neyse onu yapiyorlarmis. Ben de dedim ki sade bir vatandasim geldim tahlil istedim yapmayacak misin? Sikayet varsa yapiyorlarmis. Peki tsh dusuklugunun sikayetini nerden bilecez. Burada bir kac arkadasin tsh sinirda sifira yakin cikmisti. Sikayetiniz mi vardi yoksa tedbir amacli mi bakildi.
D vitamini diyorum salak, toplum olarak zaten dusuk diyor bana. Yani gozle bakti seninki de dusuk cikacak demeye getirdi. Zaten ben de takviye aliyorum yeterli mi baktirmak istiyorum dedim. Yok efendim saglik ocaginda yapilan tahlil zaten dusuk cikarmis. Laboratuara ulasana kadar falan filan. Ne istesem bir bahane buldu cikardi. Deli oldum. Bimere sikayet edecegim
Ben daha once hic asi olmadim. Bebek hareketini sormasi ilginc geldi ve acikcasi huylandim. Sebebi ne olabilir acaba?canım tetanoz aşısı için bebek hareketlerini mutlaka soruyolar ben 20. haftada hissetmiyodum daha gitmiştim o zaman doplerle kalp dinleyelim dedi kalp dinleyip vurdu aşıyı
Onu denemedim canim. Ama cins zaten. Sikayet edecemBen dün gittim ne istersem ikiletmeden yaptı sağolsun aile hekimim.. Ben hemotolojiye de gidiyorum kan değerlerim için tahlilleri sağlık ocağında yaptırıp gösteriyorum doktora.. Sami Bey bunları bunları istedi diyorum hepsini yapıyorlar.. Sen de kendi doktorunun talep ettiğini söylesen sorun çıkartır mı yine?
Himmm bak bunu dusunmedim. Erken dogum riski yapiyormus diye duydum ama emin degilim. E simdi de buyusun hareket etsin diye bekliyorlarsa baglantisi olabilir. Ben nerdeyse yaptirmaktan vazgececemBende sabah gittim saglik ocagina.bebek biraz daha buyusun 20 haftalikken vuralim.düşük riski gecmis olsun ilki dusuk oldugu icin dedi.onun icin mi sordular sana acaba.?
9 ay boyunca 4 muayıne var bir sorun olup kendin gitmesen. Bu arada gurcustanda ama marneulide yanı yoksa tiflizin dr gercekde cok iyi dokdorlar. Uzak olduğu için sadice ordakı bir özel hastanede doğum olucak.Sen Türkiye de değilsin sanırım ,neresi olduğun yer acaba ?19. Haftada muayene edip bir de 30. Hafta çağırıyor çok enteresan.. 3 ayda bir muayene mi olur?
Evet gurcustandayım. Bir net sonuc olsa en azında kafamızdakı soru işareti gider.Aaa neden oyle yurt dışında mısın yoksa sende? Aynisi banada oldu 13 haftalikken yüksek ihtimalle kiz dedi sonra farkli iki dr da bacak arasi kapali belli degil kiz gibi dedi. Gibisini birakip kesin konussalar rahatlicam bende
Himmm bak bunu dusunmedim. Erken dogum riski yapiyormus diye duydum ama emin degilim. E simdi de buyusun hareket etsin diye bekliyorlarsa baglantisi olabilir. Ben nerdeyse yaptirmaktan vazgececem
Sankiii ama bilemiyorum. Ilkinde yapmamistim bunda da yapmasam nolacak kiAynen öyle ben hemşire tanıdığıma sordum 20. Haftadan önce düşük olarak geçtiği için risk almak istemiyoruz falan dedi tedirgin oldum asi düşük etkisimi yapıyor yani
Canım çok geçmiş olsun dünden belli aklımdasın da n yazmadım Bugun daha iyi haberler alırız diye inşllah herşey yoluna girer rabbim sağlıkla hayırlısıyla doğurmayı nasip etsinbu sabah gittim arkadaşlar doktora. oda aynı teşhisi koydu ama kendı doktorum kadar olumsuz konusmadı
ayrıca böbreklerde büyüme var dedı bebekte
yanı üzerine olumsuzluk eklenerek döndum ama genel tutumu ılımlıydı sağolsun
detaylı ultrason için erken yapılmasını önerdi
20 gün sonrasına randevu verdı
bana ıkı kere daha geleceksın 1er ay arayla durumu sana netleştireceğim dedi
ınsallah herseyın hayırlısı olur
Allah razı olsun cnaım ama aban her ay gidiyorum dktra öyle 30. Hafta kadar bekleme falan Yok yani gerçi öyle birşey deseler Türkiye geliyorum her ay ama yinede zor gerçekten burasıBelli zaten başka bir yerde olduğu.. Allah yardımcıları olsun..
Bana aşı tarihi verdiler. detayliya gittigimde sorcam prof.a bu kez yaptır dicek mi bakalım.bi riski var mi diyeHimmm bak bunu dusunmedim. Erken dogum riski yapiyormus diye duydum ama emin degilim. E simdi de buyusun hareket etsin diye bekliyorlarsa baglantisi olabilir. Ben nerdeyse yaptirmaktan vazgececem
Gunlerimiz ayni canim. Ben de ilk hamileligimle kiyaslayinca net hissetmedigimi dusunuyorum. Bu konuda benim de kafam karisikKızlar 17+2 haftalık olduk biz ama net olarak bir hareket hissedemiyorum sizde durumlar nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?