- 31 Ekim 2012
- 1.031
- 962
- 323
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #17.741
Aa olur mu hamileler günde 7,5 saatten fazla çalışamaz. Ben bulayım sana kanunu.B
Ben bizimkilere soyledim oyle birsey yok dediler
Benim ilk hamileliğim de senin gibiydi, şimdi iştahım açık. İlki kadar az kilo almayacağım galiba. Asıl önemlisi doğum sonrası almamak. Süt olsun diye neler yedim neler ben.Benim tatli pek canim istemedi şu haftaya kadar istahim ilk haftalarda açıktı şimdi normal.hamur isi de fazla tuketmedim 2.5 litre su iciyorum.15.haftada da yuruyuslere başladım .ondan dengelemiş olabilir.kilo çok artmasa da göbek büyüyo :) iç karın genişliği diyolar belki ondandır.doğumdan sonra koştururken illaki gidicek:)
Evet doğumdan sonra istah açiliyoAa olur mu hamileler günde 7,5 saatten fazla çalışamaz. Ben bulayım sana kanunu.
Benim ilk hamileliğim de senin gibiydi, şimdi iştahım açık. İlki kadar az kilo almayacağım galiba. Asıl önemlisi doğum sonrası almamak. Süt olsun diye neler yedim neler ben.
Dogumdan sonra emzirirken istah aciliyo diye okudum bi yerde ben.bi de süt yapsın diye yerken kilo aliniyomus ama en cok su sütü arttiriyo yazıyo nette.ilkinde kac kilo almıştın?Aa olur mu hamileler günde 7,5 saatten fazla çalışamaz. Ben bulayım sana kanunu.
Benim ilk hamileliğim de senin gibiydi, şimdi iştahım açık. İlki kadar az kilo almayacağım galiba. Asıl önemlisi doğum sonrası almamak. Süt olsun diye neler yedim neler ben.
Benimko 9 saat ama 1 bucuk saat mola dusuyorlarmis
Sabah bı ara yağdı sonra kesildi canım sanirm yarın yagcakmisSabah 8 de Başakşehir de de azıcık vardı şimdi hiçbir şey yok.. Orda var mı kar?
Canım hiç moralini bozma Bebekler iyiymiş ya çok şükür sen de yatarsın zaman bir şekilde geçiyor ve doğumdan sonra bu yattığın günleri arayacaksın Dinlenmenin tadını çıkar benceSelam kızlar
Dr dan geldim herşey çok güzeldi hareketlilerdi ölçümleri iyiydi biri 7 gün biri 8 gün önde imiş 2 kızım değil 2 oğlum oluyormuş pipilerni de net bir şekilde gördük herşey böyle iyiyken rahimin alttarfına doğru baktı wcye gönderdi vajinal ultrasona geçti
Rahimde açılma başlamış riskli seviyede değilmiş ama işe gittikçe ayakta ve oturur pozisyonda aşağı baskı uygulayacakalr açılma hızlanacak dedi onun için 30 hafta bitimine kdar heyet raporu yazdı 6 hazirana kadar yani .. sonrada doğum izni hakkın geliyo hemen ona ayrılacaksın dedi
Ben bi de çok hareketli sıkılgan uerinde duramayan bir insanım nasıl geçiririm bilemiyorum şuan şoktayım resmen atlatmaya çalışıyorum sağlıklı olsunlar tek diyorum sonra da nasıl geçecek kalan haftalar diyorum
Çok karmaşık duygular içindeyim
Aldim gonderdim ama nafile 9 saat calisma assati 90 dk mola diyorlarKanun maddesi var nettem bulabilirsin bende yazan arkadaslardan dilekce ornegi alicam
Evet canim benimki 9 saatHamile kadınların ise ; 16.08.2013 tarihli 28737 sayılı resmi gazetede yayınlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ‘ nın Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmeliğin 9. Maddesinde “Gebe veya Emziren çalışan günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz” denilmektedir. Burada haftalık standart çalışma süresi olan 45 saatin ve buna bağlı olarak günlük çalışma saati süresi olan 9 saatlik süre dikkate alınması gerekmektedir. Bu 9 saatlik sürenin hesabında ara dinlenme süreleri de dikkate alınmalıdır.
İlk başta iki oğluş hayırlı olsun , sonrasında da çok çok geçmiş olsun sorunsuzca geçsin inşallahSelam kızlar
Dr dan geldim herşey çok güzeldi hareketlilerdi ölçümleri iyiydi biri 7 gün biri 8 gün önde imiş 2 kızım değil 2 oğlum oluyormuş pipilerni de net bir şekilde gördük herşey böyle iyiyken rahimin alttarfına doğru baktı wcye gönderdi vajinal ultrasona geçti
Rahimde açılma başlamış riskli seviyede değilmiş ama işe gittikçe ayakta ve oturur pozisyonda aşağı baskı uygulayacakalr açılma hızlanacak dedi onun için 30 hafta bitimine kdar heyet raporu yazdı 6 hazirana kadar yani .. sonrada doğum izni hakkın geliyo hemen ona ayrılacaksın dedi
Ben bi de çok hareketli sıkılgan uerinde duramayan bir insanım nasıl geçiririm bilemiyorum şuan şoktayım resmen atlatmaya çalışıyorum sağlıklı olsunlar tek diyorum sonra da nasıl geçecek kalan haftalar diyorum
Çok karmaşık duygular içindeyim
benim tahlil sonucuma gore tsh 0.35 5.5 yaziyor canim ama doktorum 3.5 tan sonrasina yuksek diyor t4 u bilmiyorum caniminteriorarchitect canim hamilelikte tsh veya serbest t4 degeri araligi kac maliydi. Ben tsh 2.20 cikmis
Insallah normale doner canim gerek kalmaz ilacadasevindim cnm evet doktorum gebelikde ilk üç troidin yüksek olmasını normal karşıladı dahiliye doktoru ıkı hfta sonra deişmesse duruma bakacak normal seviyeye geleceğini umuyor inşallahda öyle olur
Insallah canim..HErsey yolunda olsun da saglikli olsun da varsin gec hissedeyim..Yatakta saga sola donunce birden karnim kasiklarim batiyor sizlerinde oyle mi?Bu haftadan sonra netlesir narindir kızın :) bagirsak harketleri sandigin bebisin de olabilir.asagida rahimde kasiklarin orda hissediyosan bagirsak degildir bence
9 kilocukEvet doğumdan sonra istah açiliyo
Dogumdan sonra emzirirken istah aciliyo diye okudum bi yerde ben.bi de süt yapsın diye yerken kilo aliniyomus ama en cok su sütü arttiriyo yazıyo nette.ilkinde kac kilo almıştın?
Geçmiş olsun. Enfeksiyonun bebeğe zararı daha çok. İçini ferah tut.Kızlar ne zamandır idrar enfeksiyonuyla urasiodum bugün kultur sonucu çıktı hala enfeksiyon ürüyomus kulture gore içtiğim antibiotikte bi işe yaramadı çok morelim bozuldu 2 kutu antibiotik içtim yok gecmio şimdi en son iğne verdi yine kultur sonucuna göre cezol igne 5 gun boyunca çok korkuorum bu kadar ilaç vs bebeğe zarar verir diye hepsi b grubu ama kendimi kötü hissediYorum :/
Özel sektör olunca işte. Zorla hakkını kullansan başka bi yerden zararı dokunur.Evet canim benimki 9 saat
Aldim gonderdim ama nafile 9 saat calisma assati 90 dk mola diyorlar
Aynı durum bende de var cnm. Sağa sola dönerken bi bıçak saplanıyor sanki olduğum pozisyonda kitleniyorum. Bide öksürürken bazen aniden oluyorInsallah canim..HErsey yolunda olsun da saglikli olsun da varsin gec hissedeyim..Yatakta saga sola donunce birden karnim kasiklarim batiyor sizlerinde oyle mi?
Benimki top gibi olup sertlesince batiyo.asagiya inerse batıyo.senin her döndüğünde mi batıyo?Insallah canim..HErsey yolunda olsun da saglikli olsun da varsin gec hissedeyim..Yatakta saga sola donunce birden karnim kasiklarim batiyor sizlerinde oyle mi?
Ayy canim kalsin ya 10 yildir calisiyorum rqpor falan aldim kimse ses etmedi tup bebek surecimdede oyle haklari bende fazla 1 saat icin degmezCanim kanun var ama şirket isterse kalan süre için cumartesi günü gelmeni isteyebilir. Senin için daha zor olacaksa hiç girme bence o işe daha zararlı çıkabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?