• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Artık bir doktora gitsem iyi olacak . Benim ilk hamilelikdede sabit bir doktorum ve hastanem olmamisti bundada olamiycak belliki . İstanbukda oturuyorum ama doğum için memlekete geliyorum özel hastanelerin gereksiz islem yaptiklarini düşünerek oralarda muayene olmuyorum devlet hastanesine gidiyorum doğumumuda memlekette devlet hastanesinde yapmistim . Dualarımı kabul eden rabbim sabaha karsi doğum yaptığım halde bayan doktor ve bayan ebeler nasip etti. Erkek doktor nöbetçiydi ama benim doğum zamanima bayan bir doktor geldi . Hamileliğimin ilk gününden doğuma kadar bayan ekiple çalisan hastane aradik yoktu yada biz bulamadik . Bende hep dua ettim şimdi yine dua zamanı galiba zira memlekette bayan ekipli hastane yok

Ben ilk cocukta hep dua ettim Allah ım iyi insanlarla karsılastır. En basıdnan beri aynı hastane aynı doktora gittim. Ama dogımun ne zaman nerede olacagı belli olmayacagı için hiç duamı eksik etmedim. Gece 2 de dogurdum cok sukür iyi insanlarla karşılaştm. Yine aynı dualarla devam. Kendımi şartlamıyorum ama ben kadın doktor ve kadın ekip istiyorum ben de

Sigara sorunu olan arkadaşlar bir okuyun, belki bir faydası olur, ekşisözlükten

anne adayı hamileyken içtiği bir dal sigara bebeğin 4 sigara içmesine karşılık geliyormuş.
doğduğunda yanında içilen tek dal sigarada 2 sigara etkisi yaratıyormuş yavrucağızda.

ve hamileyken sigara içen kadınların çocukları doğduğunda emmeyi reddetmesi anne sütünün içine karışan nikotinin tadından dolayıymış.

Hamileyken sigara içen kadınların bebeklerinin ilk 3 ayda diğerlerine oranla daha huysuz daha ağlak olmasının sebebide çektikleri nikotin eksikliğinden oluyormuş genelde.yani yeni doğan bebek nikotin bağımlısı olarak doğuyormuş.

Gunaydiiiiin :) nasilsiniz citir hamileler :) gecmisi okuyamadim umarim hersey yolundadir :) oglumla ugrasmaktan ne okuyabiliyorum ne de yazabiliyorum :KK43: ozledim buralari :)

Günaydın canım nasıl oldu oğluşun?
Mrb bende yüzüstü olmazsa uyuyamayanlardanım netten bi bak uyumamak lazım yüzüstü rahime basınç yapıyormuş diğer bebeğimi doğurana kadar yatakta eşimle ben hariç 4 kişi daha vardı sanki her yana yadtık koyuyordum ki yüzüstü dönmeyeyim diye :KK43:

Ben de yüzüstü yatardim simdi bacağımın arasına yastık koyuyorum fark etmeden yüzüstü donmeyeyim diye ve donmedim tavsiye ederim

Günaydın anneler, az önce koyu renkte bi akıntım oldu biraz panik oldum ayni şekilde akıntı yaşayan varmi ? Aslında ilk günden beri az az akıntım alıyordu fakat rengi açıktı bu şekilde değildi , ne yapmalıyım , bugün pazar doktora ulaşamam. Çok moralim bozuldu üstelik Doğum günüm bugün

Canım ben tüp bebek ile hamile kaldım. Ve doktorum kalp atışını duyduktan sonra bütün ufak riskleri bana bir bir anlattı. İlişki yasak dedi dışarıda yeşillik yeme dedi.ilk kez bir yerde yemek yemek yasak koydu. Soğukta kalmam riskli olabilirmiş çünkü rahim kasiliyormus. Birde bundan bahseti. Ben oksijen gitmez diye düşündüm basınç uygular diye. Kesin olacak diye bir şey yok tabi ama riskleri ortadan kaldırmak istedik.
Benim de tüp bebek ama bana normal hayatına devam et dedi doktor örneğin transfer sonrası burada okuduğum birçok kişi tuvalet dışında ayağa bile kalkmamaya dikkat ettiklerini yazmışlar ama benim doktorum normal hayata devam etmenin daha sağlıklı olduğunu söylemişti bende tabiri caizse atlaya zıplaya geçirdim transfer sonrasını. İlk tüp bebek denemem olmasına ve sadece tek yumurta transferi olmasına rağmen tutundu bebeğim o yüzden riskli bir durum (allah korusun düşük riski vs) olmadıkça çok pimpiriklenmeme taraftarıyım ben ama tabi herkesin bünyesi de psikolojisi de aynı olmuyor sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap allah sağlık sıhhatli bi hamilelik nasip etsin inşallah :dua:

Bir uğraşın olursa odak noktan hamilelik ve bulantı olmaz hiç olmazsa psikolojik olarak da olsa rahatlarsın oğlum çok küçük sürekli evdeyim malum havalar soğuk her yanımda bir sıkıntı var :anneadayı:
Gercekten de oyle insan kendini dinledikce daha fena oluyor :) evden tiksinmistim artik :) su an bile aklima eve gidip mutfaga girmek gelince geriliyorum:)

Günaydın anneler, az önce koyu renkte bi akıntım oldu biraz panik oldum ayni şekilde akıntı yaşayan varmi ? Aslında ilk günden beri az az akıntım alıyordu fakat rengi açıktı bu şekilde değildi , ne yapmalıyım , bugün pazar doktora ulaşamam. Çok moralim bozuldu üstelik Doğum günüm bugün
Pedi doldurmadıkca korkma canım, yatman gerek, varsa progestanı fitil olarak koy. Az az da olduğuna göre progesteron eksikliğin var büyük ihtimalle. Başımıza gele gele kadın doğum uzmanı olduk . doktora bile gitsen başka bir şey yapmıyorlar canım. Doğum günün kutlu olsun bu arada.

Benim de tüp bebek ama bana normal hayatına devam et dedi doktor örneğin transfer sonrası burada okuduğum birçok kişi tuvalet dışında ayağa bile kalkmamaya dikkat ettiklerini yazmışlar ama benim doktorum normal hayata devam etmenin daha sağlıklı olduğunu söylemişti bende tabiri caizse atlaya zıplaya geçirdim transfer sonrasını. İlk tüp bebek denemem olmasına ve sadece tek yumurta transferi olmasına rağmen tutundu bebeğim o yüzden riskli bir durum (allah korusun düşük riski vs) olmadıkça çok pimpiriklenmeme taraftarıyım ben ama tabi herkesin bünyesi de psikolojisi de aynı olmuyor sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap allah sağlık sıhhatli bi hamilelik nasip etsin inşallah :dua:
Aynı yastayiz benimde ilk denemem ve tek yumurta ile hamile kaldım. Herşeyimiz aynı :) benimde doktorum artık sen normal bir gebesin tüp bebeği tedaviyi unut artık dedi. Kendisi çok pimpirkli değil bana normal hayatına devam et ama 5 kilodan fazla kaldırma dedi. Tabiki dikkat etmemiz gereken şeyler var ama sağlıklı bir insan nasıl yaşar öyle devam et hayatına dedi. Kaçıncı kaftadasin sen canım?

Ben 9+5 günlüğüm. Hep endişeli evhamliyim. Burada okudum bir arkadas vardı 7.haftada bebeğinin kalbi durdu çok uzuldum ve etkilendim hic aklimdan çıkmıyor. Sende de var mı endişe hali?

Annisler mrb.Ben clexan igne yapıyorum her gün,göbekten.Bugun baktım iğne yerim şişmiş çok sert dokunamiyorum bile bastırınca ağrıyor ve dediğim gibi sert.Doktora mi gitsem yaa offf:KK43: acaba iğne birikti dağılmadı mi yoksa normal mi :KK43:bu iğneden yapanlar bi yardimci olursanız sevinirim :KK42:

Pedi doldurmadıkca korkma canım, yatman gerek, varsa progestanı fitil olarak koy. Az az da olduğuna göre progesteron eksikliğin var büyük ihtimalle. Başımıza gele gele kadın doğum uzmanı olduk . doktora bile gitsen başka bir şey yapmıyorlar canım. Doğum günün kutlu olsun bu arada.
Evet az oldu tekrar etmez insallah, progestan kullanmıyorum yarın dr sorarım, kasım agrilarim da çok değil ama başlangıçtan beri var, normal
Agri olur demişti, acaba enfeksiyon olabilirmiyim ki yaa, dinleniyorum genelde evde.
Teşekkür ederim canim Doğum günümü kutladığın icin.

Annisler mrb.Ben clexan igne yapıyorum her gün,göbekten.Bugun baktım iğne yerim şişmiş çok sert dokunamiyorum bile bastırınca ağrıyor ve dediğim gibi sert.Doktora mi gitsem yaa offf:KK43: acaba iğne birikti dağılmadı mi yoksa normal mi :KK43:bu iğneden yapanlar bi yardimci olursanız sevinirim :KK42:

Ben varım inohep kullanıyorum dediğin gibi bende de ayni şekilde oluyor sert beze gibi toplanıyor hatta morarıyor korkma bunlar normal
Kaçınılmaz yanı,, iğneyi dik şekilde ve elinle deri altına yapmak gerekiyor benim 2. Hamileliğim ilkte de ayni oldu şimdide 9 ay idare edicez artık allah yardımcın olsun canim seninde

Ben 9+5 günlüğüm. Hep endişeli evhamliyim. Burada okudum bir arkadas vardı 7.haftada bebeğinin kalbi durdu çok uzuldum ve etkilendim hic aklimdan çıkmıyor. Sende de var mı endişe hali?
10+2 :) herşeyimiz benziyo neredeyse desene. Aramızda yalnızca birkaç gün var onun dışında aynı sayılır :KK25: bakalım cinsiyet de tutacak mı :)) hangi şehirdesin depply ben ankaradayım benim doktorum pimpirik aslında biraz ama ben normalde sakin bir insanımdır buna rağmen ben de az biraz endişe ediyorum zaman zaman. Bir de hiç hamilelik belirtisi hissetmiyo olmam etkili bunda sanırım. Herkes çok şanslı olduğumu söylüyo doktorum da herşey yolunda diyo ama gene de az biraz bulantım olsa kendimi daha rahat hissedecektim galiba

10+2 :) herşeyimiz benziyo neredeyse desene. Aramızda yalnızca birkaç gün var onun dışında aynı sayılır :KK25: bakalım cinsiyet de tutacak mı :)) hangi şehirdesin depply ben ankaradayım benim doktorum pimpirik aslında biraz ama ben normalde sakin bir insanımdır buna rağmen ben de az biraz endişe ediyorum zaman zaman. Bir de hiç hamilelik belirtisi hissetmiyo olmam etkili bunda sanırım. Herkes çok şanslı olduğumu söylüyo doktorum da herşey yolunda diyo ama gene de az biraz bulantım olsa kendimi daha rahat hissedecektim galiba
Ben bursadayim canım. Kimbilir belkide cinsiyetlerde tutar :) ben pek evhamliyım sorma çok üzüyorum kendimi. Doktorumda kalp atışı dinlettigi gün hersey yolunda demişti ama burada bazen okuduklarım canımı sikabiliyor. Ne zaman sonraki kontrolün benim 18 ocakta olsun dedi doktorum. Tam da dogum günüme denk geliyor :) inşallah hersey yolunda giderde en güzel hediyeyi almış olurum

Bende yapıyorum Her gun. Sürekli yapıldığı için artık iyice hassaslasmistir. Benimde acıyor artık sıkma canını normaldir sinire falan gelmiştir. Sen neden yapıyorsun igne

Allah yardımcınız olsun tüpbebekle hamile kalan arkadaşlar iyiki yok bulantın kocam çocuğum evim herşey kokuyor parfümler bile deli ediyor inanki benimde olmasa ne vardıııı:KK43:

Back
X