- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #20.061
Sağol canım anlamadım ben de tek taraflı bir ağrı ama öyle çok değil, bol su içiyorum zaten umarım üşütmüşümdür. Bİr kaç yerde hamilelikte böbrek büyümesini okudum da, bir de onu yaşamayayım yaGeçmiş olsun canım geçen benim de iki gün ağrıdı bol su içtim geçti geçmese gidecektim çok ilginçti eğilince falan çok ağrıyordu ama böbrek mi gaz sıkışması kas ağrısımı bilemedim
Ya içinde bişey geziyomus gibi oluyo tarifi çok zor yagaz varmış gibi oluyo hareket edince karnının ici. Gerçi benim hareketlerim çok belli olmaya başlamıştı arabada giderken hiç durmuyodu bugünde hareket etmiyo sıpa onu düşünüp duruyom. Her türlüsü kötü hissetsen hareket etmeyince noldu acaba diyosun hissetmesen ayrı düşünüyosun bize de yazık ya :)))
Kızlar geç hissettirirmis benim oğlan 16. Haftada hissetmeye başladım. Çocuktan çocuğa degisiyo işte canım. Sağlıklı olsunlar yeter. Doğunca yeterince hareket edicekler çok peşlerinden kosucaz :)))Benim kizim epey tembel sanirim. henuz bana kendini cok hissettirmedi. Bana cekmis tembellikte. Sanırım annesi gibi hep uyuyor
Bak ben sana dedim uyuyordur diye aynen olsunda hep tekme atsin razym sen bole anlatysn sanki hic yasayamicam gibi hissedyrm bazenBugün bi kere hareket etti ondan rahatladım ama kıpır kıpır olan bugün durdu nolduysa küstü mü napti:)) hareket etmeye başlar inşallah bian önce seninki de ya çok güzel bişey insan hep hareket etsin istiyo etmeyince böyle pimpirikleniyosun o da kötü. Şimdi tekmelemeye başladı insan korkuyo walla
cnm maşallah bugun ayrintiliya da girmissim hic bi sorun da yokmus daha korkma cnm hareketlerini hissedicez biz de artik minislerin biraz daha sabredelim ben gecen gordum bebisi rahatladim sen de rahatla cnmSağol canım ya bende İstemiyorum gitmek boşa stres yani bekliyorum bakalım hanımefendi oynar inşallah
bana da bazi anneler gec hisseder korkma dedi sonucta usg de hareketliydi ve bi aksilik yoktu cnm o yuzden telaslanma bazi doktorlar insani telaslandirmayi cok seviyo ..Ben bugün doktordaydım hissetmem gerektiğini söyledi 15 güne kadar net hissedemezsen profesöre yönlendircem dedi valla artık panik haldeyim Allah yardımcımız olsun
benim de gecen 2 gun once gece 3.30 civari iki kere kasığıma tekme attı sanki hissettim bayagi ama kasığa tekme atması normal mi ya ben hic kasıkta beklemiyordum karnimda falan bekliyordum.çok şükür hisettim ama bebek mi değil mi kasıkta oldugu icin cözemedim yine.Ben biseyler hissediyorum ama bebek mi hic emin olamiyorum. Daha yeni 1 haftadir batma hissediyorm karnimin icinden. Sanki biri icerden igne batieiyo gbi. Bazen gaz sancisi gibi bisey oluyor. Bazen de gidiklanma. Bunlardan hangisi cocuk acaba.hic anlayamiyorum.
Canım geçen 2 hafta boyunca böbrek ağrısından öldüm. Hidronefroz diye bişey. Hamilelikte oluyor. Bebek büyüdükçe böbreğe baskı yapıyor ve meshaneyle böbrek arasındaki damarı şişiriyor. Yüzde 90 da sağ böbrekte görülüyor. Belli dereceleri var. Benimki 1.dereceymiş 3 veya 4.derece olunca operasyonla stent takılıyor. Ama çok sancılar çektim böbreğimi alın diye ağladım günlerce. İnşallah senin öyle olmaz. İhmal etme üroloğa git.Kızlar böbrek ağrısı çeken var mı? Belimin sağ tarafı arkadan sırta doğru ağrıyor bir kaç gündür, böbrek diyw tahmin ettim ama daha önce yaşamadığım için bilemedim. Ultrasonda böbreklerde problem varsa görünür müydü? Yoksa bayramdan sonra bir ürolojiye gideyim diyorum.
cnm ultrasona bi gir baktir ultrasonda cikiyo bebim gibi safra kesendede taş olabilir bobrek tasi da olabilir ama gobeginiz buyuyoya ondan da olabilir benim de oluyoKızlar böbrek ağrısı çeken var mı? Belimin sağ tarafı arkadan sırta doğru ağrıyor bir kaç gündür, böbrek diyw tahmin ettim ama daha önce yaşamadığım için bilemedim. Ultrasonda böbreklerde problem varsa görünür müydü? Yoksa bayramdan sonra bir ürolojiye gideyim diyorum.
Tamam canımCanim doktor ne dicek merak ettim burayada yazar misin
o kadar agriya serum falan takmadilar mi cnm sana agri kesiciCanım geçen 2 hafta boyunca böbrek ağrısından öldüm. Hidronefroz diye bişey. Hamilelikte oluyor. Bebek büyüdükçe böbreğe baskı yapıyor ve meshaneyle böbrek arasındaki damarı şişiriyor. Yüzde 90 da sağ böbrekte görülüyor. Belli dereceleri var. Benimki 1.dereceymiş 3 veya 4.derece olunca operasyonla stent takılıyor. Ama çok sancılar çektim böbreğimi alın diye ağladım günlerce. İnşallah senin öyle olmaz. İhmal etme üroloğa git.
3 ayrı üroloğa gittim. Üçü de sadece parol kullanabilirsin dediler canm. O da bir işe yaramıyor zaten. Kullanmadım. Bol su içme su da böbreği şişirir normal miktarda iç dediler. Gerçekten de 3-4 litre içtiğim suyu 2 litreye düşürünce biraz daha ağrım hafifledi. Bende kum taş falan çıkmadı. İnşallah tekrarlamaz. Dediğin gibi bebek biraz daha büyüdüğünde yine şişerse diye ödüm kopuyor.o kadar agriya serum falan takmadilar mi cnm sana agri kesici
benim de safra kesemde taş varmis da brnde korkuuyorum dayanilmaz agrilardan taşa hamileyken mudahale edilmiyo zorunlu olmadikca
dkgumdan sonra ameliyat demisti doktor bana
ben bazen sağ ve sol gogsumun hemen altinda hafif agrilar yasiyorum ama son 3 aydan korkuyorum bebek buyudukce baskı articak agri yapicak diye
Benim de sol arkamda agri vardi bir urolojiye gorun dedi doktor ve malesef tas ciktiKızlar böbrek ağrısı çeken var mı? Belimin sağ tarafı arkadan sırta doğru ağrıyor bir kaç gündür, böbrek diyw tahmin ettim ama daha önce yaşamadığım için bilemedim. Ultrasonda böbreklerde problem varsa görünür müydü? Yoksa bayramdan sonra bir ürolojiye gideyim diyorum.
Bende de bobrekte tas cikti ufacik bir agri hissetsem aklim cikiyor, saatli bomba gibi hissediyorum her an bir agriyla baslicak diye cok korkuyorum. Doktorum dua et hamilelikte yerinden kipirdamasin taslar dedio kadar agriya serum falan takmadilar mi cnm sana agri kesici
benim de safra kesemde taş varmis da brnde korkuuyorum dayanilmaz agrilardan taşa hamileyken mudahale edilmiyo zorunlu olmadikca
dkgumdan sonra ameliyat demisti doktor bana
ben bazen sağ ve sol gogsumun hemen altinda hafif agrilar yasiyorum ama son 3 aydan korkuyorum bebek buyudukce baskı articak agri yapicak diye
Ah bende de tas var bobrekte. Buyume olabilir demisti doktor buyume yokmus ama tas dusurursem cok agri cekerim. Ben 3 litre iciyorum. Bol ic dedi. Allah korusun hepimizi hamilelikte olmasin insallah.3 ayrı üroloğa gittim. Üçü de sadece parol kullanabilirsin dediler canm. O da bir işe yaramıyor zaten. Kullanmadım. Bol su içme su da böbreği şişirir normal miktarda iç dediler. Gerçekten de 3-4 litre içtiğim suyu 2 litreye düşürünce biraz daha ağrım hafifledi. Bende kum taş falan çıkmadı. İnşallah tekrarlamaz. Dediğin gibi bebek biraz daha büyüdüğünde yine şişerse diye ödüm kopuyor.
Allah korusun cnm taş ve bobrek agrisi cok zor oluyor Allah im korusun3 ayrı üroloğa gittim. Üçü de sadece parol kullanabilirsin dediler canm. O da bir işe yaramıyor zaten. Kullanmadım. Bol su içme su da böbreği şişirir normal miktarda iç dediler. Gerçekten de 3-4 litre içtiğim suyu 2 litreye düşürünce biraz daha ağrım hafifledi. Bende kum taş falan çıkmadı. İnşallah tekrarlamaz. Dediğin gibi bebek biraz daha büyüdüğünde yine şişerse diye ödüm kopuyor.
msj tekrari3 ayrı üroloğa gittim. Üçü de sadece parol kullanabilirsin dediler canm. O da bir işe yaramıyor zaten. Kullanmadım. Bol su içme su da böbreği şişirir normal miktarda iç dediler. Gerçekten de 3-4 litre içtiğim suyu 2 litreye düşürünce biraz daha ağrım hafifledi. Bende kum taş falan çıkmadı. İnşallah tekrarlamaz. Dediğin gibi bebek biraz daha büyüdüğünde yine şişerse diye ödüm kopuyor.
5-6 yıl önce kum dökmüştüm onun sancısını da iyi bilirim canm. Ürolog böbrek ağrısı için doğum sancısıyla eşdeğer bir ağrı dedi. Allah yardımcımız olsun.Ah bende de tas var bobrekte. Buyume olabilir demisti doktor buyume yokmus ama tas dusurursem cok agri cekerim. Ben 3 litre iciyorum. Bol ic dedi. Allah korusun hepimizi hamilelikte olmasin insallah.
Canm valla bazen diyorum ki herkes çok rahat geçiriyor ben niye böyle zor geçiriyorum hamileliği. 2. Ve 3.ay kanamalarla geçti. Sonra böbrek karın kasık ağrıları. Hep birşeylerden söyleniyorum. İnşallah sonu güzel olur da çektiğimiz sancılara değer.Allah korusun cnm taş ve bobrek agrisi cok zor oluyor Allah im korusun
benim de taştan dolayo tetikledigi icin halen bulantilarim kusmalarim bitmedi gecen 3 gun icmeyim dedim bosey yiyemedim kustum ve zofer kulaniyorum cok korkuyorum ama onsuz da yiyemiyorum bendr kendimce azalttim bi tanesni kirip iciyorum insallah bebege bisey olmasinda.oncrki doktorum ic bisey olmaz dedi gecem bi doktora gittim biraksan iyi olur dedi biraktim mahvoldum.napcami sasirdim artik hep bi umut belmi bu aydan sonra biter diyorum yok bitmiyo.bari son 3 aya bitse de kullanmasam artik hap.
ve agri yasamayalim da insallah sag salim atlatalim hamileligi valla korka korka yasamak da cok zormus ya
Allah yardimcimiz olsun bizim ve bebislerimizin
ah ah bu taşlarla basimiz belada aynen korkularla yasiyorum bende canımdan bezdim artik 3 ay gecsin bitsin bebegini sag salim goruyum istiyorum sirf bu taş yuzunden ve korkumdan sezeryan istiyorum 38 haftada alsinlar istiyorum. normal dogum yaparken bi de o sirada tas yerinden oynarsa diye normal iatemiyorumBenim de sol arkamda agri vardi bir urolojiye gorun dedi doktor ve malesef tas ciktiinsallah sende yoktur. Cok fazla su iciyorum insallah hamilelikte sikinti cikarmaz.
Bende de bobrekte tas cikti ufacik bir agri hissetsem aklim cikiyor, saatli bomba gibi hissediyorum her an bir agriyla baslicak diye cok korkuyorum. Doktorum dua et hamilelikte yerinden kipirdamasin taslar dedibol su iciyorum baska yapacak birsey yok.
Bu arada gebelikten once benim saframda tas vardi ameliyat oldum o agriyi da cok iyi biliyorum cok zordu. Senin de hamilelikte sikinti olmaz insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?