2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar ben kabız değilim yani zorlanmıyorum ama 2 veya 3 güne 1 yapıyorum siz her gün yapabiliyor musunuz ?
Canım 3hafta öncesine kadar hamileliğimin başından beri ciddi kabızlık yaşadım öyle 3-5 günlük cikamama değil daha fazla oyüzden sinir stres yapmıştı. doktor şurup hap falan vermişti banamısın demedi lavmanda verme taraftarı degildi. Ben hep en etkili kayısıdr die onu yedim ama sabah aç karnına o bulantıyla yemek ozaman işkenceydi ona rağmen hiç fayda etmedi, fakat sabah miden kaldırırsa kuru incir yiyip üstüne su iç miden bulanm0azsa dayanabilirsen enaz yarım saat bekle inş işe yarar şükür ben çok faydasını gördüm ama halen daha sabah onu yiyip aç açına beklemek bulantimi çoğaltıyo oyüzden buaralar yiyemiyorum eski bulantılı günler aklıma geldikçe tırsıyorum://

Bu çalışmadan sigortalı gösterme nasıl oluyor ayrıntılı anlatabilirmisiniz ben bilmiyorum da

Kızlar sizlere bi endişemi paylaşayım ben yıllardır panik atak hastasıyım çok nadir yılda 1-2 defa ataklarım olur ondada eğer çok sinirli değilsem kendi kendimi telkin ederek sakinleşir nabzımı kontrol altına alırım. Öyle video yazı vs pek okumama rağmen bir kaç gündür sebepsiz bir doğum korkusu sardı eğer uygun olursa normal istiyorum elimde olmadan hayal ediyorum ya doğuramazsam ya beceremezsem ya bebeğe zarar verirsem bir sürü senaryolar yazmaya başladım ve kendimi bu defa telkin edemiyorum nabzım yükselmeye başlıyor. Bu doktora muayene gitsem ne yapsam bilemedim şimdiden daha nerden çıkardım bu endişeyi bende bilemiyorum

Bende enson 24. haftaya kadar bakılıyor sandım ama randevu veren kız bakiliyo dedi.hatta eltimin komşusuda gecikmeli girmiş ama kaçıncı haftasında bilmiyorum, demekki 24.haftayı gecmißki gecikmeli dedi.
Hmm o zaman dr soruym bende yapiyim fiyatlari ne kadar oluyor bir arastrym

Kızlar ben kabız değilim yani zorlanmıyorum ama 2 veya 3 güne 1 yapıyorum siz her gün yapabiliyor musunuz ?
Canım bende günde 2 defa çıkıyorum oda megnezyumu içtikten hemen sonra o yuzden magnezyumu hep evde içiyorum :) hatta bazen günde 3 defa bile oluyor

Lavabo olayi bi gun arayla oluyor ama normalde de metabolizma sorunum vardi bitki caylari vs icerdim. Simdi icemiyorum ama bol bol su iciyorum. Gece bile uykum bolunuyor kackere :))

Doğum olayını düşündükçe bana da afakanlar basıyor. Düşünmemeye çalışıyorum şu günlerimizin tadını çıkaralım. Beceremezsem diye bir şey yok o illa doğacak bir şekilde sağlıkla gelsinler inşallah. Tatli bekleyişinin tadını çıkarmaya bak.

suyun tadı daha yeni yeni iyi gelmeye başladı o da soğuk olmali mutlaka geçer inşallah diyelim yeterki sağlıkla doğsunlar
aynen iyle cnm tek temennimiz o
ama bazen de hamileligi rahat gecirenlere cok imreniyorum
ben daha disari adim atmaya korkuyorum cunku bu aciliktan habire agzima biseyler atiyorum yoksa midemi bulandiriyor kusasim geliyor

22+4 cnm benim suan
cnm 22 hafta gayet bakilabilecek bi sure benim bildigim 24.hafta son
kesinlille baktir
benim 21+6 hafta oldu benim 18 haftalikken ayrintilaya bakildi ama icime sinmedi extra bi ucret de odememistim zaten ozel olmasina ragmen 3d falan bakilmadi rapor veriliyomus verilmedi iskillendim icim rahatlasin diye bi daha gidicem.
bugun bi kac hastane aradim ya fiyati bana pahali geldi ya radyolog yokmus bayram dolayisiyla ya da her gun bakilmiyomus gunleri varmis mesela beni yarin aricaklar cumartesiye gelebilirmisim
kesinlikle doktorun onayini bekleme doktor zaten ayrintiliya baktir dicek baktirma diyen doktor olamaz.bayram da gircek araya ona gore mutlaka baktir cnm icinde kalmasin kendi doktorun bakamasa bile bayram var cunku herkes musait degil izinler alinmistir baskasina baktirirsin
arayip randevu almani tavsiye ederim bayrama cok az kaldi gitmekle hic ugrasma cnm

cnm ben de cok cektim kabizliktan 2 kere lavman yapildi agridan mahvoldum.bana tek iyi gelen ılık ballı su oldu aç karnina 2 bardak. mideyi de tutuyordu tavsiye ederim
ben hala kabizlik cekiyorum ama eskisi gibi degil neyseki
yalniz benimki kroniklesti otomatikmen 3 4 gun arayla giriyorum hep tuvalete ve ıkınmadan da olmuyor malesef

Kabizliktan ben de cok cektim kizlar ama benim demir ilacina bagli oldu mahfetti beni. Ilacimi aile hekimi yazmisti boyle olmiycak diyerek kendi doktoruma danistim ilacimi degistirdim ve oh be dedim. Hergun cikmaya başladım. Valla cok onemli bagirsak olayi çeken bilir.

cnm doktoruna sor yine de ama panik atak hastasi biri her soylenenle telkin olmaz diye biliyorum ?
bende panik atak rahatsizligi yok ama bende panik bi insanim kim ne derse desin kalbim ikna olmakdiktan sonra o kusku endise bitmez bende
sahsi fikrim illa normal dogum yapmak zorunda degiliz sezeryanle dogum yapan muhtesem anne olamiyor diye bi kaide yok .evet normal dogum saglikli ama sagligimiz psikolojik ve ya bedenen izin verdigi surece saglikli.
bende fitik var safra kesemde taş cikti bana isterse doktor normal olabilirsin desin ben kendime ve doktora guvenip de tamam demem direk sezeryan istiyorum.bazi insanlar cok cesaretlidir bazilari korkar aklinda bin tilki dolasir iste onlardan biri benim mesela
ve her dogum hikayesi farkli bazisi 10 dk da doguruyo bazisi saatler sonra. bazisina suni sanci verilmesine gerek kalmiyo bazisina suni sanci verilmesine ragmen bebek gelmiyo sezeryane aliniyo.bazisi normal dogurcam diye hastaneye gidiyo amniyon sivisi bitmis direk sezeryane aliniyo gibi gibi..
yani bana gore sezeryan normalden daha kolay ve riski daha az.
burda doktorunla iletisimin cok onemli tabiki sor sen kendini en iyi taniyansin.ben mesela kendimi bildigim icin hic doktoruma falan sormam sezeryan istiyorum aksi bisey olmadigi surece
edidral mi spinal mi genel mi onda karar veremedim o konuda doktoruma danisirim ama genel istiyorum simdilik bakalim
ha bir de epidural normal dogum yapanlar da varmis bunu bi sormalisin bence doktoruna ben epidurali sadece sezeryande oluyo saniyodum

Bu çalışmadan sigortalı gösterme nasıl oluyor ayrıntılı anlatabilirmisiniz ben bilmiyorum da
İşyeri olan bi tanıdığın varsa, her sektör olabilir. 32.haftaya yakın işe girmişsin gibi senin girişini yapacak, geriye dönük daha önceden 90 gün primin varsa 32.haftanda doğum iznine cıkarken sgk n aktifse doğum izni paranı alıyorsun 16 haftalık doğum iznin bitince. Ama iznin bitene kadar seni çıkarmayacaklar, ama paranı devlet ödeyecek şirket değil. Onlar sadece 32.haftaya kdr girişini yapıp bi kaç hafta ödeseler yeterli. Olmadı sen cebinden ver onların ödeyeceği sgk parasını.

Ben Osman Ozyurt diye bi doktora gittim. Sislide. 350tl aldı cokta iyi baktı. Cd falan sormadım hic cokta önemli degildi zaten ama veriyormuş. Baya anlatıyor gormek için uğraşıyor. Bebek sirti dönük duruyordu böbreklerinden birini daha net görmek icin baya uğraştı. Için rahat olmayacaksa git o zaman canım. Senin rahat ol ki bebekte içerde mutlu olsun

2 ay öncesine kadar hergün ayni saatte yaoan bir insandim. Ama 2 aydir falan saçma olucak ama gunde 4-5 kere yapıyorum. Sürekli midemde şişkinlik var. Ishal değilim. Cok yemek yemiyorum normal yani. 1 kilo aldim daha. Ama midem karnimdan büyük resmen. Buda problem walla 2 saat dışarı ciksam hemen lavaboya gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…