2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Yani hastane hariç doktor ne kadar almiş oldu?benim de yapacağım hastane nasipse fiyatı uygun ama doktorum ne kadar alacak onu bilmiyoruz. Kontrole gittiğimde soracağız bakalım.
Tam olarak bilmiyorum onu canım ama galiba 2.500-3.000'ini doktor alıyordur.

100 lira falan internetten baktım da, yani hastaneye çok kişi gelmez gerek var mı bilemedim.

Bizde de hiç yoktur öyle adetler ama İstanbul'da herkes uçmuş ne yapacağımı şaşırdım resmen. Ben de çikolata, hediyelik ve kapı süsü düşündüm sadece oda süslemem ama dün eşim şerbet diyince yapılmalı mı diye aklıma geldi.

Tuvalet falan da daha kolay olur elbiseyle, pijamayla uğraşılmaz gibi geldi bana.

aslında lohusa için bu şerbet, hem kan kaybı hem süt için galiba. Bizde şerbet ve hoşaflar yapılır ama lohusa içer gelene dağıtılmaz da buralarda böyle adetler varmış.

Aaa ne güzelmiş, ben daha hastaneye karar veremedim bile
ben kızımda da yapmadım hiç öyle şeyler ki hastaneye zaten anne baba bir de kardeşler geliyor diğerleri hep eve geliyor gerek yok bence ama sen bilirsin yine de

Kizlar ocak anneleri grubunda da bunu sordum ve goruslerimden dolayi resmen linc yedim, bu uye gitsin aralık anneler grubunda takilsin zaten orda da aktif diyen bile oldu : seker yuklemesi yaptirmayi dusunmeyen var mi?

Neden
Kizlar ocak anneleri grubunda da bunu sordum ve goruslerimden dolayi resmen linc yedim, bu uye gitsin aralık anneler grubunda takilsin zaten orda da aktif diyen bile oldu : seker yuklemesi yaptirmayi dusunmeyen var mi?
neden linc edilsin hic de absurt degil ben de cok kararsizim. Daha once aclik tokluk sekerime sekerime baktirdim 3 haftada bir ya da ayda bir rutin tahlil yaptiriyorum. Yarin randevum var ac gel demis bana doktorum. 9.30 a kadar ac susuz bekleyip seker yukletmek yukletmek de istemiyorum bi yandan da yaptirmasam aklimda kalacak

Neden
neden linc edilsin hic de absurt degil ben de cok kararsizim. Daha once aclik tokluk sekerime sekerime baktirdim 3 haftada bir ya da ayda bir rutin tahlil yaptiriyorum. Yarin randevum var ac gel demis bana doktorum. 9.30 a kadar ac susuz bekleyip seker yukletmek yukletmek de istemiyorum bi yandan da yaptirmasam aklimda kalacak
Seker yuklemesi yapilmasini dogru bulmadigimi zaten saglikli beslenen hamur isi, seker tuketmeyen birinin gebelikte yukleme yaptırmasına gerek.olmadigini soyledim. Karatay a saydiran mi istersin, yurt ici ve yurt dışında seker yuklemesinin gerekli oldugunu dusunenlerin yazilarini paylasanlar mi dersin, ozellikle bir uye nedense bayagi siddetle karsi cikti goruslerime onunla atistik daha cok. Yaptirmaya gerek yok diyerek vebal aliyormusum :)
Kimseye yaptirmayin demedim ama sahsen aclik tokluk sekeri ve trigliseridleri takip edilen, saglikli beslenen, doktoru tarafından riskli bir durum gorulmeyen bir gebenin yaptırmasına gerek yok dedim tek dedigim bu. Ben de dusunmuyorum.

Ben yaptırmayı düşünüyordum ama doktorum bugün şeker yüklemesi yapmayacağını, bebekte aşırı kilo yada plasentada bir terslik olmadığını söyledi. Ben de doktoruma güveniyorum yaptırmayacağım. Neden linç ediyorlar seni isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz.

100 lira falan internetten baktım da, yani hastaneye çok kişi gelmez gerek var mı bilemedim.

Bizde de hiç yoktur öyle adetler ama İstanbul'da herkes uçmuş ne yapacağımı şaşırdım resmen. Ben de çikolata, hediyelik ve kapı süsü düşündüm sadece oda süslemem ama dün eşim şerbet diyince yapılmalı mı diye aklıma geldi.

Tuvalet falan da daha kolay olur elbiseyle, pijamayla uğraşılmaz gibi geldi bana.

aslında lohusa için bu şerbet, hem kan kaybı hem süt için galiba. Bizde şerbet ve hoşaflar yapılır ama lohusa içer gelene dağıtılmaz da buralarda böyle adetler varmış.

Aaa ne güzelmiş, ben daha hastaneye karar veremedim bile
O 100 lira olanlardan değil kurnalı gibi mevlütlük olanlar biraz daha şaşalı benim gördüklerim yani 250 civarı bişey demişlerdi ozamanlar hastanede gerek olmasada evdede yapılıyor bizde lohusa şerbeti illaki olur ama sunum işini herkes bütçesine göre abartabilir elbette

Ben yaptırmayı düşünüyordum ama doktorum bugün şeker yüklemesi yapmayacağını, bebekte aşırı kilo yada plasentada bir terslik olmadığını söyledi. Ben de doktoruma güveniyorum yaptırmayacağım. Neden linç ediyorlar seni isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz.
Valla cok saygisiz bi uslupla karsilastim orda gecen hafta bayagi canim sıkılmıştı ama ustunde durmuyorum artik. Bizde gebenin ve bebegin durumuna bakilmaksizin herkese rutin olarak yapılıyor bu bana cok dogru gelmiyor.

Valla cok saygisiz bi uslupla karsilastim orda gecen hafta bayagi canim sıkılmıştı ama ustunde durmuyorum artik. Bizde gebenin ve bebegin durumuna bakilmaksizin herkese rutin olarak yapılıyor bu bana cok dogru gelmiyor.
benim doktorum da genelde yapmıyor. riskli bir durum görürse yapıyor. zaten şöyle diyor sen yemene dikkat ediyorsun, aşırı şeker ve hamur yemiyorsun. Aşırı kilo da almadın. Bebeğin de aşırı kilolu değil. Gerek yok yüklemeye. Sen yediklerine dikkat et yeter diyor.

Bende yaptirmak istemedim doktorum karsi cikti belli olmazmis o işler halbuki zayif biriyim ve sekerimde dusuk cikiyor. 3 eylul randevum mecbur yaptircam gibi bilmiyorum doktorlada ters dusmek dogru olmaz.

o tarz doğumlar daha pahalı oluyor bir de Ankara daha pahalı sanırım İstanbul'dan benim arkadaş da o civarlara yaptı doğumu, doğum paketi almadığıma çok pişman oldum diyordu geçenlerde.
Evet özel doktor muanehanesine gitmek bu açıdan baya masraflı. Geçen aylarda acaba degistirsem mi bi hastaneye mi geçsem diye çok dusundum ama doktorla aramız çok iyi. Cok ilgili biri. Ne sorsam cevaplar hatta alir defterimi (sorularimi yazarim genelde) yazar cevapları unutmamam için. Doğum icin doktor 2500 alıyor. Düşündüğüm hastanede en son 3500 civarı demişti. İnşallah artmaz biz doğurana kadar.

Yani hastane hariç doktor ne kadar almiş oldu?benim de yapacağım hastane nasipse fiyatı uygun ama doktorum ne kadar alacak onu bilmiyoruz. Kontrole gittiğimde soracağız bakalım.
Benim doktorum 2500 alıyor doğumda. Hastaneler bulunduğum ilçede pahalı. En uygunlarindan biri ile görüştüm 3500tl fiyat aldım.

kızlar kontrole kaç haftada bir gidiyorsunuz. Beni 3 haftada bir çağırıyor doktor. Son haftalara kadar bu şekilde devam edecekmişiz.

Ben doğum paketini de çok araştırdım da onun için de doğum paketi aldığın hastanenin kendi doktoruyla doğum yapman gerekiyor. Bana uymadı.
Evet aynen, buradaki paketler de bana uymadı hastaneler uzak ve zaten o fiyatların yarısına ben doğum yaparım.

ben kızımda da yapmadım hiç öyle şeyler ki hastaneye zaten anne baba bir de kardeşler geliyor diğerleri hep eve geliyor gerek yok bence ama sen bilirsin yine de
bana da çok gelen olmaz çevrem yok burada gelen eve gelir zaten. ben yine minimum tutayım yapacaklarımı :=

canım yaptırmayan çok var herkesin tercihi zorunlu ve riskli olsa her doktor yaptırmak isterdi zaten. Ben yaptırmayı düşünüyorum ama riskli bir öyküm yok bakarsan. Ailemde şeker yok, beslenmem fena değil ama bilemedim göze alamadım sanırım.

O 100 lira olanlardan değil kurnalı gibi mevlütlük olanlar biraz daha şaşalı benim gördüklerim yani 250 civarı bişey demişlerdi ozamanlar hastanede gerek olmasada evdede yapılıyor bizde lohusa şerbeti illaki olur ama sunum işini herkes bütçesine göre abartabilir elbette
Ben sadece kendime yaparım şerbeti hoşafıi gelenler çay kahve içsin o zaman :D

Evet özel doktor muanehanesine gitmek bu açıdan baya masraflı. Geçen aylarda acaba degistirsem mi bi hastaneye mi geçsem diye çok dusundum ama doktorla aramız çok iyi. Cok ilgili biri. Ne sorsam cevaplar hatta alir defterimi (sorularimi yazarim genelde) yazar cevapları unutmamam için. Doğum icin doktor 2500 alıyor. Düşündüğüm hastanede en son 3500 civarı demişti. İnşallah artmaz biz doğurana kadar.

Benim doktorum 2500 alıyor doğumda. Hastaneler bulunduğum ilçede pahalı. En uygunlarindan biri ile görüştüm 3500tl fiyat aldım.
Doktor iyiyse gerek yok bence, benim eşimin patronu da çok iyi ve ilgili. Biraz da geveze bir şey sormana gerek kalmıyor zaten her şeyi söylüyor. Yer yakın olsa onu tercih ederdim ama rutin kontrollere bile git gel çok yorucu bir de acil bir şey olsa hiç ulaşamayız. Bir ara telefonla görüştüm kaşıntım falan var napayım diye asla ben görmeden bir şey kullanma dedi. Gereksiz ilaç, vitamin, krem vb kullanımına da karşı. E ben her problemim olduğunda da gidemem ki. Şimdi yakınlarda bir hastane bulmayı düşünüyorum bakalım.

Şeker yüklemesini ablam yaptırdı, ve çıkmıştı. ama ablam kilolu değildi bebek de normal kilodaydı. yani 28. haftada daha çok ortaya çıkabiliyor etkileri bazen.

Bu arada hic nstye girecek olan var mi? Beni haftaya cagirmisti, o zaman nstye baglar bakariz demisti ama daha cok erken degil mi, riskli bir durum da yok yani.

Back
X