2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Öğretmen arkadaşlar, nöbetten düşmek için rapor alıyormuşuz kontrolünüzde söylemeyi unutmayın. Ben haftaya alırım inşallah
evet 24 haftadan itibaren muafiz ben de onun için devlete gidip rapor alacağım..inşallah ders programımız bir şeye benzer bari hamile halimizde işkence gibi bir şey olmaz ..

Öğretmen olanlara çalışanlara kolaylık sağlık diliyorum vallahi zor bişey teneffüslerde uzanacak bir yer ayarlasanız kendinize solunuza yatıp en azından ayak şişkinliğini azaltırsınız kan akışı olur beliniz dinlenir
o dediğin zor canım malesef hatta imkansız üstelik endüstri meslekte öğretmenim 5 dakika bile oturamıyorsun

arkadaşlar sizlere bir soru özellikle öğretmen arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz.şimdi 2 yıldır dersine girdiğim bir sınıf var 2 yıldır bana kök söktürdüler 20 kişilik sınıfta hiç abartmıyorum sadece 1 kişi ders dinliyor diğerleri terbiyesizlik peşinde hiç dersle alakaları yok.hamileliğimin o bulantıları dönemlerinde bunlar beni iyice deli etti şahsi saygisizliklari oldu ..bu yıl bu sınıfı hiç çekemem valla gereksiz stres olacak su halimle çünkü inanılmaz saygısızlar. şimdi sorun su bu sınıfı istemiyorum desem idareye acaba nasıl olur etik olmaz gibi ama inanın hiç çekemeyeceğim.rüyalarıma giriyor abartmıyorum.meslek lisesinde branş öğretmeniyim bu arada

İyi akşamlar arkadaşlar bugün kontorlüm vardı bebegim 769 gram olmuş gayet iyidi ne üçlü ne şeker yüklemesi hiçbirini yaptırmadım doktorumda gerek görmedi yanlız ben tüp bebekle hamile kaldıgım için bide kan sulandırıcı igne kullandıgım için doktorum sezeryanle almayı önerdi riske atmaya gerek yok dedi 14 hafta sonra alırız dedi :( beb normal olsun çok istiyordum

arkadaşlar sizlere bir soru özellikle öğretmen arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz.şimdi 2 yıldır dersine girdiğim bir sınıf var 2 yıldır bana kök söktürdüler 20 kişilik sınıfta hiç abartmıyorum sadece 1 kişi ders dinliyor diğerleri terbiyesizlik peşinde hiç dersle alakaları yok.hamileliğimin o bulantıları dönemlerinde bunlar beni iyice deli etti şahsi saygisizliklari oldu ..bu yıl bu sınıfı hiç çekemem valla gereksiz stres olacak su halimle çünkü inanılmaz saygısızlar. şimdi sorun su bu sınıfı istemiyorum desem idareye acaba nasıl olur etik olmaz gibi ama inanın hiç çekemeyeceğim.rüyalarıma giriyor abartmıyorum.meslek lisesinde branş öğretmeniyim bu arada
Sinifci oldugum icin branslari pek bilemiyorum ama bizdeki branscilar her sene siniflari tekrar paylasiyorlar devam ettirmedikleri de oluyor. Strese sokacaksa teklif edilebilir bence.

İyi akşamlar arkadaşlar bugün kontorlüm vardı bebegim 769 gram olmuş gayet iyidi ne üçlü ne şeker yüklemesi hiçbirini yaptırmadım doktorumda gerek görmedi yanlız ben tüp bebekle hamile kaldıgım için bide kan sulandırıcı igne kullandıgım için doktorum sezeryanle almayı önerdi riske atmaya gerek yok dedi 14 hafta sonra alırız dedi :KK43: beb normal olsun çok istiyordum
Benim de tüp bebek. Doktorum normal doğumcu olmasına rağmen bana sezeryan yapmak istiyor. Normal doğum bebek için daha riskli senin bebeğini riske atamam diyor. Ben de doktorumu dinleyeceğim. Ama 39 bitmeden almıyormuş. Hatta kilosu az olursa 40’ı da beklerim dedi.

Benim de tüp bebek. Doktorum normal doğumcu olmasına rağmen bana sezeryan yapmak istiyor. Normal doğum bebek için daha riskli senin bebeğini riske atamam diyor. Ben de doktorumu dinleyeceğim. Ama 39 bitmeden almıyormuş. Hatta kilosu az olursa 40’ı da beklerim dedi.

Benim doktor normalci ben normal önerir diye bekliyordum ama riske atmayalım dedi bide boyuma göre çatımın da dar olabilecegini söyledi zorlamayalım dedi benim 14 hafta sonra 39 olacak büyük ihtimalle öyle alacak hayırlısı olsın hakkımızda bakalım saglıkla gelsinler yavrular

Benim doktor normalci ben normal önerir diye bekliyordum ama riske atmayalım dedi bide boyuma göre çatımın da dar olabilecegini söyledi zorlamayalım dedi benim 14 hafta sonra 39 olacak büyük ihtimalle öyle alacak hayırlısı olsın hakkımızda bakalım saglıkla gelsinler yavrular
Doktorlar en iyisini bilir canım, hepimiz sağlıkla alalım inşallah kucağımıza.

İyi akşamlar arkadaşlar bugün kontorlüm vardı bebegim 769 gram olmuş gayet iyidi ne üçlü ne şeker yüklemesi hiçbirini yaptırmadım doktorumda gerek görmedi yanlız ben tüp bebekle hamile kaldıgım için bide kan sulandırıcı igne kullandıgım için doktorum sezeryanle almayı önerdi riske atmaya gerek yok dedi 14 hafta sonra alırız dedi :KK43: beb normal olsun çok istiyordum
bence normal yapılabilir doktorlar biraz kolaya kaçıyor tüp bebek olabilir ama sonuçta normal bir kadınsın doğurma yedisu bizlerde var olan bir şey doktoruna normal doğurmak istediğini söyleyebilirsin.bu konuda kararlı olduğunu dile getirebilirsin.hem 14 hafta sonra doktor bebeği alırız diyor da bakalım bebek gelmek istiyor mu hazır mi bunlar önemli bence

Ben hic baslamayi düşünmüyorum da senin yerinde olsam almazdim aynen. Zaten hassas bir donem bagiracaksin kizacaksin kesin ve kendini kotu hissedeceksin. Bebegin icin de o cocuklar icin de en iyisi onlarla baska birinin ilgilenmesi

Valla cok saygisiz bi uslupla karsilastim orda gecen hafta bayagi canim sıkılmıştı ama ustunde durmuyorum artik. Bizde gebenin ve bebegin durumuna bakilmaksizin herkese rutin olarak yapılıyor bu bana cok dogru gelmiyor.

Benim doktorum glikozlu seker yüklemesi testi yapmiyor onun yerine kandan açlık ve tokluk sekeri testi istedi. Tokluk şekerinin şeker yükleme testi ile ayni sonucu verdigini söyledi. Bugün bu sekilde yaptırdım testlerimi. Gebelik şekerinin önemli olduğunu düşünüyorum ben. Dedigin gibi karatay diyeti şeklinde besleniyorsan gerek yok ama o şekilde beslenen pek yok gibi. Gün içinde hamurlu şekerli seyler tüketiyorsan bence gerekli ve önemli. Eger vücuduna glikoz almak istemiyorsan kandan baktirabilirsin.

Benim daha alınacak bir sürü şeyim var, bir tek kıyafet aldım ve çok gözümde büyüdü her şey nedense

Ben hic baslamayi düşünmüyorum da senin yerinde olsam almazdim aynen. Zaten hassas bir donem bagiracaksin kizacaksin kesin ve kendini kotu hissedeceksin. Bebegin icin de o cocuklar icin de en iyisi onlarla baska birinin ilgilenmesi
hiç ilgilenilmek istemiyorlar işin kötü yanı çünkü ben istiyorum ki onlar ne öğrenirse kar bunu dile getiriyorum sizin anadolu lisesinde okuyan bir arkadasınızdan geri kalmanızı istemiyorum her acıdan kendinizi geliştirin diyorum ama onlar pek takmıyor ve takmadıklarını dile getiriyorlar hatta beni de takmadıklarını dile getiriyorlar sorun da burdan çıkıyor zaten hayatta hicbir şeyi takmıyorlar nasıl bir gençlik Allah sonumuzu hayır etsin. haklisin galiba strese gerek yok

Ben hemen hemen herşeyi aldım sadece bez ıslak mendil ve şampuan krem tarzı şeyler kaldı. Bir de oda takımı ve odasına alacağımız abajur perde halı gibi büyük parçalar kaldı. Hep internetten alıyorum büyük kolaylık oldu. Çalıştığım için çıkıp mağaza gezme fırsatım olmuyor. Haftasonu da hep koşturmacayla geçiyor zaten. Bir de internette herşeyi daha uyguna buluyorum.

Benim daha alınacak bir sürü şeyim var, bir tek kıyafet aldım ve çok gözümde büyüdü her şey nedense
sen yine kıyafet almışsın bende o da yok..bu ay bayram masrafı su bu derken bir şey almadım. eylülde de okul açılıyor kızın kreş masrafı ve kömür parası üstelik kömür paralari dolar üzerinden toplanıyor yine bir şey alamam geriye ekim kasım kalıyor her şey üst üste olacak gibi gözümde büyüyor..nasıl halledeceğiz bilmem

Yok cnm sorun değil seni anlıyorum kötü günler ama geçecek inanıyorum çok şükür bu halimize yine en azından boğazımızdan birşeyler geçtiği günleri gördük valla ikinci çocuk için kesinlikle büyük konuşmak istemem ama eşim bile çok çektin istemiyorum diyor :) bakalım hayırlısı artık o dediğim takviye içimin dr kullanma demez emin ol kullan der ben süt ürünleri yiyip içemiyorum tiksiniyorum dün ilk kez peynir yedim azıcık ama yine midem kalktı kusarken onları tükettim diye tiksindim bakalım Doğumdan sonra geçecek mi bu his....benim bu ikinci gebeliğim ilki öldü bu ikinci ilk gebelikte de reflü yüzünden sıkıntı başlamıştı bunun gibi kusma olmamıştı ama zaten 8 haftalık kürtaj olundu bunda da 7 haftada başladı halada devam ediyor isyan etmiyorum artık rabbim beterinden korusun diyorum bol bol dua et
basin sagolsun cnm cok uzuldum Rabbim cok sukur ki 2.yi de nasip etti sana insallah sag salim kavusursun bebisine
ben 3 ay annemde kaldim esim pek o kotu gunlerimi gormedi ondan sanirim bi kac kussam uzuluyo canı sıkıliyo hele ki o ilk 3 ayimi gorse ne derdi :-) ben konusamiyodum bile bulantidan cok zor gecti
ayme cnm hamd olsun Rabbime beterinden korusun insallah bazen duygularim cok inisli cikisli oluyo hamileliktem ve saglik sorunlarimdan dolayi.
kahve falan da yasak bana ama iciyorum ben gunde 1 kere ya da 2 gunde 1.cunku bulantimi tutuyo cok iyi geliyo.
ben de peynir yiyorum krem peyniri oneririm cnm bogazdan gecmesi daha rahat oluyo beyaz oeynir daha agir oluyo ama krem peynir hafif.zeytin yiyemiyorum.bal yiyorum az bisey o da mideyi rahatlatiyo
süt de yeni yeni icmeye basladim eger icebilirsen hazir satilan milkshakeler var minik pakette soguk soguk iyi oluyo.ya da nesquikle de deneyebilirsin.
ama iste insanin midesi bulanmaya gorsun bi kere bi daha da o seyi gormek istemiyo ama istersen bi dene cnm
valla ben yarinda yarim zofer icicem galiba bagisiklik mi kazaniyorum napiyorum bugun icmeme ragmen bulantim vardi bayagi kusmadim ama azicik yedim yemek korkumdan.
esimin isi dolayisiyla haftaya gidicem insallah doktora cnm aslinda gider alirim da eczaneden tirsiyorum bi de safra kesesindeki taşa yan etki yaparsa diye
iceriginde sadece zemcefil ve b6 vitamini mi var cnm
ben bi de demir ilaci kullaniyorum doktor verdi pembe renkli gyno-tardyferon adi.ve reflu icin lansor kullaniyorum yan etki falan yaparsa diye tirsmasam yarin gider alirim valla.napiyim ilactan bin kat iyidir hatta yarin ben esime bi sorduruyum eczaciya bakim ne dicek ona gore maasta alabiliriz ancak zaten
bana da iyi gelirse her gun duacin olurum cnm :-) saka bi yana cidden heo dua ediyorum tum isteyenlere hamilelere.Allah herkese rahat hamilelik nasip etsin diyorum.tamam sonunda mutlu olmak var ama 8 ay da az bi zaman degil 8 ay boyunca her gun durmadan mide bulantisi cekmek de iskence gibi.
Allah bebislerimizi bize sag salim bagislasin insallah
cnm peki doktor sana zofer hakkinda bebege kotu etki birakir falan demismiydi ya da etrafinda sordugun danistigin doktorlar ne dedi zofer hakkinda saglikciyim deyince cnm sen bizden cok daha iyi bilirsin cunku Allah korusun da beynimi kemiriyo bu dusunce

sen yine kıyafet almışsın bende o da yok..bu ay bayram masrafı su bu derken bir şey almadım. eylülde de okul açılıyor kızın kreş masrafı ve kömür parası üstelik kömür paralari dolar üzerinden toplanıyor yine bir şey alamam geriye ekim kasım kalıyor her şey üst üste olacak gibi gözümde büyüyor..nasıl halledeceğiz bilmem
Kasımın ortalarında bitmiş olsun diye düşündüm ne olur ne olmaz yoksa benim doğum aralık sonu aslında daha var ama...
Herkes erken alma diye diye bekledim kesin sıkışacağım. Eylül ayı bizim için de iptal, kasko,sigorta,vergiler vs derken belki az bir şey alabilirim ancak. bebeğin ihtiyaçları tamamlanmadığı gibi daha benim geceliğimdi lohusa malzemeleriydi hiç bir şey yok

Bizde hepinizle aynı durumdayız birkaç parça kıyafet iki battaniye onun dışında birşeyi yok dört gözle okulların açılmasını bekliyoruz ek ders bira destek olur diye Ekim gibi dolabını beşiğini almayı dusunuyorum bazen geçikebiliyor cunku zaten anca yıkama ütüleme var daha indirimde buldukça ufak tefek almaya çalışıyorum bakalım Eylül'de ne kısmet olur

Canim marketlerde hazir dogranmis soganlar var kendin yapana kadar idareten alabilirsin, ben alip atmistim buzluga ilk aylar o sekilde kullandim.
cnm ben oldum olasi sevemiyorum marketten oyle seyleri sanki kokuyo gibi geliyo hele ki hamileyken hic yiyemem cnm ben zaten dogranmis sogan da yemem yemekte :-) robottan su gibi gecirip hafif pisirip buzluga atiyorum minik minik kutularim var onlara 2 3 yemek kasigi koyuyorum iyi oluyodu da bu isi esime devrettim artik :-) yoksa yemek yiyemicek :-)
ya bi de sulu yemek yapamiyorum ben midem kalkiyo
artik kisin da corba falan istersen hazir corba al dedim esime kendi yapar.sallama çay alcam bi de kendine yapsin cay da yapamiyorum :-)
sinir geliyo bazen bu yuzden bana :(

Back
X