2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar bende gebelik şekeri çıktı :KK43: iki saatlik tokluk ile gitmiştim 50 gr şeker yüklendi 1 saat sonra kan alındı Max 140 çıkması gereken değer 150 çıktı. Doktor bayağı ilgilendi çok önemli bir şey bundan sonra seyir değişecek dedio_O akademik olarak sırada 100 gr şeker yüklemesi var ama istersen diyet eşliğinde iki haftada bir bebeğin karın çevresi ölçümleri ile takip edelim boşuna 100 gr şeker yüklemeyelim dedi kabul ettim artık iki haftada bir gideceğim yani zaten hiç 3 haftayı geçirmemiştim. Netten şeker için diyet listesine baktım ben o kadar bile yemiyorum ki nasıl diyet yapacağım anlamadım :KK43: listeden az yersem bebek gelişmez diye de korkuyorum bilemedim yaa normalde 54 kiloydum şuan 63 oldum. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu hiç şeker diyet problemim olmamıştı bugüne kadar. diyetisyene mi gitsem acaba??
şeker yüklemesi açken yapılır 2 saat toklukla neden gittin doktor mu o şekilde söyledi canım

şeker yüklemesi açken yapılır 2 saat toklukla neden gittin doktor mu o şekilde söyledi canım
bana da şeker yüklemesini 2 saat toklukla yaptılar. Yükleme için aç olmaya gerek yokmuş. Hatta aç olduğunda daha çok mide bulantısı ve baş dönmesi hatta bayılma yapıyormuş.

canım ben dün akşam kasıklarımdaki ağrıdan yürümekte bile çok zorlandım ve sabah direk hastaneye gittim. doktor idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve hamileliğin bu zamanlarında çok görülen bir durummuş.bebek büyüdüğü için idrar torbasına baskı yapıyomuş ve idrar torbasını tam boşaltamıyormuşuz.içinde kalan idrar da bakteri oluşturup enfeksiyona sebep oluyomuş. tedavi olmayıp enfeksiyon ilerlerse de erken doğumu tetikliyormuş.bu yüzden böyle bi durum yaşıyorsanız hiç aksatmadan gidib doktra.ben tahlilleri verdim bakalım salı günü alcam sonuçları
Benim tahlilim temiz cikti dun, yarim saatte verdiler sonuçları maalesef onunla alakasi yokmuş.

A ankr_25 bencede ac karnina yaptirsaydin keske belki de yanlis sonuc oldu. Bana 2 gebeligimde de hep ac olmami soylediler bi zararini gormedim tabi bunye meselesi ama oyle bayginlik falan olmadi. Daha dogru sonuc verdigine inaniyorum. Yani en az 8 ila 10 saat ac kalmak gerekiyor diye biliyorum.

Benim ilk çocuk evde sadece iki kişiyiz ama artık bende yapamıyorum iş dün dolap sildim toz aldım belimin ağrısından duramadim belim yandı resmen kasiklarimda biraz sancilandi dedin artık ben yapamayacağım Kasım'da kadın çağırmayı dusunuyordum ekimdede yarım gün cagiracagim mecbur

Bizde 2 kişiyiz cokda is yok ama malesef ben hamileliğin başından beri hic temizlik yapamıyorum. Bel ağrısı, bacak ağrısı, bilek agrisi falan. 2 kere temizlikçi geldi ama hic biri temiz yapamıyor eşimin icine sinmedi. Eşim benden daha temizdir valla yalan yok. Cok da güzel yapar. Simdi 2 haftada bir eşim yapıyor. Ben sadece yemek yapıyorum. Çamaşır bulaşık makinasını açıyorum. Daha dün aksam ben oturdum eşim temizlik yaptı üzülüyorum adamada işten gelip yorgun argın iş yapıyor. İnşallah doğumdan sonra hepimizin tüm ağrıları geçer.

kızlar alt tarafım çok sancılaşmaya başladı bende bugün doktora gittim şükür kızım iyi 27+6 tam haftasına uyumlu 36.75 cm 1115kg maşaAllah  :KK200::nazar:sağlık ocağında kanım düştüğü için kan ilacını ikiye çıkart dedi kadın doğum sende hem anemi var hem kansızlık sadece bir tane al sende fayda olmuyor yani emmiyor kan ve ters tepki zehirlenme yapar dedi (kan verdim orda demir kana emip emmediğini değerler varmış ekstra onu baktırdı) yani günde bir kan ilacına devam (bunu almanyada doktorumda demişti kannilacı sana fayda etmez diye şükür türkiyede buldum aynı fikirde olanı) daha sonra bana proluton haftada bir ve progestan günde bir verdi birde erken doğumu önlemek için 12 saat aralıklı akçiğer iğnesi verdi. kızım 35 haftalık doğduğu için önlem alalım dedi birde sancı için rahim kapalı yorgunluktandır dedi ama önlem amaçlı yinede bunları verdi. bakalım hayırlısı artık Allaha emanetiz:anne:

bana da şeker yüklemesini 2 saat toklukla yaptılar. Yükleme için aç olmaya gerek yokmuş. Hatta aç olduğunda daha çok mide bulantısı ve baş dönmesi hatta bayılma yapıyormuş.
işte bilmiyoruz ki doktor ne derse onu yapıyoruz. aç gel açlık şekerine de bakalım dedi öyle gittim bende

Bizde 2 kişiyiz cokda is yok ama malesef ben hamileliğin başından beri hic temizlik yapamıyorum. Bel ağrısı, bacak ağrısı, bilek agrisi falan. 2 kere temizlikçi geldi ama hic biri temiz yapamıyor eşimin icine sinmedi. Eşim benden daha temizdir valla yalan yok. Cok da güzel yapar. Simdi 2 haftada bir eşim yapıyor. Ben sadece yemek yapıyorum. Çamaşır bulaşık makinasını açıyorum. Daha dün aksam ben oturdum eşim temizlik yaptı üzülüyorum adamada işten gelip yorgun argın iş yapıyor. İnşallah doğumdan sonra hepimizin tüm ağrıları geçer.
Benimde ilk başlarda eşim yardım ediyordu kardeşim gelip yapıyordu şimdi kardeşinden okula gitti eşim rahattır oda eskisi gibi yapmıyor bende öyle oturamiyorum az az yapıyordum ama artık onuda yapamaz oldum benim çağirdigim kişi sağolun güzel yapıyor eşinden Allah razı olsun sağolsun düşünüp yapiyor inşallah dediğn gibi doğumdan hemen sonra düzeninizi kurar işlerimizi halledebiliriz

Bende kendim az az yapiyorum ama bi tek camlari silemiyorum. Maalesef temizlikcide yok bulamadim. Ya kirli camlara razi gelicem ki esim de bunu soyluyo sagolsun hic temizligi sevmez :) yada ona yaptiricam artik yaparsa. Napalim biz iyi olalim da az kirli kalsin evler artik cok takamiycam.

Bende kendim az az yapiyorum ama bi tek camlari silemiyorum. Maalesef temizlikcide yok bulamadim. Ya kirli camlara razi gelicem ki esim de bunu soyluyo sagolsun hic temizligi sevmez :) yada ona yaptiricam artik yaparsa. Napalim biz iyi olalim da az kirli kalsin evler artik cok takamiycam.
Aynen bende öyle diyorum bebeğim ben iyi olayın önemli olan o ilk defa evim böyle oldu diyorum kendime ama yapamiyorum huzursuz oluyorum elimden gelen birşeyde yok neyse ki az kaldı Allah'ın izniyle sağlıkla tamamlayalim önemli olan o

Evet. önce tokluk şekerine bakılıp daha sonra sıkıntı çıkarsa ya diyet ve takip veriyorlarmış ya da 100 mg aç karnına yükleniyormuş. Biz takibi seçtik bakalım hayırlısı olsun ama can sıkıcı bir durum gerçekten :KK43:

A ankr_25 bencede ac karnina yaptirsaydin keske belki de yanlis sonuc oldu. Bana 2 gebeligimde de hep ac olmami soylediler bi zararini gormedim tabi bunye meselesi ama oyle bayginlik falan olmadi. Daha dogru sonuc verdigine inaniyorum. Yani en az 8 ila 10 saat ac kalmak gerekiyor diye biliyorum.
Ben doktorun tavsiyesine uydum canım hatta bu şekilde isteyince bir şaşırdım ama çok da kurcalamadım :/ bir daha 100 mg yükletmek istemiyorum açıkcası bebeğin karın çevresi ölçümleri ile kontrol altında tutmaya çalışacağız bakalım hayırlısı olsun

ben çalışıyorum cnm 2 gündür ev boyanıyordu, dün akşam 7 de eve bir girdik karı koca gece 2 ye kadar camlar kapılar parkeler perdeler bir sürü iş yaptık.Rabbime şükrettim öyle bir eş nasip ettiği için.bu hafta temizlik bitecek naipse haftaya bebiş kıyafetlerine başlayacağız.
ne kardeşim var ne elti görümce herkes uzakta.kendi kendimize yetiyoruz şükür.

Ben doktorun tavsiyesine uydum canım hatta bu şekilde isteyince bir şaşırdım ama çok da kurcalamadım :/ bir daha 100 mg yükletmek istemiyorum açıkcası bebeğin karın çevresi ölçümleri ile kontrol altında tutmaya çalışacağız bakalım hayırlısı olsun
Tabi doktorun ne diyosa onu yapmissin yapcak bisey yok bizlerde oyle yapiyoruz ama keske ac karnina 50 mg ile olculseydin sanki sonuc farkli çıkardı gibi geldi cnm

ben çalışıyorum cnm 2 gündür ev boyanıyordu, dün akşam 7 de eve bir girdik karı koca gece 2 ye kadar camlar kapılar parkeler perdeler bir sürü iş yaptık.Rabbime şükrettim öyle bir eş nasip ettiği için.bu hafta temizlik bitecek naipse haftaya bebiş kıyafetlerine başlayacağız.
ne kardeşim var ne elti görümce herkes uzakta.kendi kendimize yetiyoruz şükür.
Ah cnm bizde ayni bi kari koca kendimiz yetiyoruz her seye bide kizim var o da dagitmakla mesgul:) allah bizlere saglik versin yapabildiğimiz yere kadar yapariz.

kızlar alt tarafım çok sancılaşmaya başladı bende bugün doktora gittim şükür kızım iyi 27+6 tam haftasına uyumlu 36.75 cm 1115kg maşaAllah  :KK200::nazar:sağlık ocağında kanım düştüğü için kan ilacını ikiye çıkart dedi kadın doğum sende hem anemi var hem kansızlık sadece bir tane al sende fayda olmuyor yani emmiyor kan ve ters tepki zehirlenme yapar dedi (kan verdim orda demir kana emip emmediğini değerler varmış ekstra onu baktırdı) yani günde bir kan ilacına devam (bunu almanyada doktorumda demişti kannilacı sana fayda etmez diye şükür türkiyede buldum aynı fikirde olanı) daha sonra bana proluton haftada bir ve progestan günde bir verdi birde erken doğumu önlemek için 12 saat aralıklı akçiğer iğnesi verdi. kızım 35 haftalık doğduğu için önlem alalım dedi birde sancı için rahim kapalı yorgunluktandır dedi ama önlem amaçlı yinede bunları verdi. bakalım hayırlısı artık Allaha emanetiz:anne:
Geçmis olsun canım bende ciger geliştirici iğne yaptırdım 24 sats arayla ignenin adi ne acaba

Back
X