- 25 Ağustos 2008
- 647
- 449
- 303
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #30.321
Oo maşşallah sen bitirmişsin nerdeyse. Darısı bana. Tabanı kaça aldın canım?Kızlar ben örüyorum puset . örecek olanlar muttttlaka danışın. bilen birine danışmadan malzemelerinizi almayın.göründüğü kadar kolay değil :)
aynen cnm ama cok erken ya insalah olmaz 33 haftaya yeni girdim daha.Benimde hastane cantam hazir degil hazirlicam ben valiz degil cantann icine koyucam genis cantam var onun icine koyucam tekrrdan valize para vermiyim senn korkun varsa bak kafasi karskogretmnn bianda olmus hazrlikli olmalyz bence
Sanciyi kestikten sonra yapacaklarmis. Hafta sonunu bi gecir de bakalim dedi doktorCanm ciger gelistirici igne yaptrsaydn nolur nolmaz ole oldugu zaman bebek kuvezde kalmiyor aliyorsun yaptrdn mi
Kizimda orttum ama sarilik olmustu :) onla alakasi yok tabi ben yine ortucem ama sarilik icin degilde yuzu acik kalmasin diye.aynen cnm ama cok erken ya insalah olmaz 33 haftaya yeni girdim daha.
bebisin kilosu da cok dusuk daha.daha yarin ilk kez nts ye gircem cok merak ediyorum
bizde de buyuk sirt cantasi var dagci cantasi gibi ama esim ben onu goturmem hastaneye diyo bavul alcak.adam kendini dusunuyo hastaneye o cantayla gidilmezmisbenim hic oyle takintilarim yoktur hersey posetiyle duruyo.
ay bu arada kaynanam sari tülbent yaptirmis ya simdi kullanmasam niye kullanmadin der.bende inanmiyorum boyle seylere hani sariligi aliyormus falan ama kullanirim guzel olmus dedim.bi tulbent neticede.sizde kullancakmisiniz sari tulbent
ben müslin ortu almistim onu ortcektim nese o gun bari gostermelik ortuyum igne oyasi yaptirmis bi de kenarlarinaKizimda orttum ama sarilik olmustu :) onla alakasi yok tabi ben yine ortucem ama sarilik icin degilde yuzu acik kalmasin diye.
Ayy canım şaşkınım. Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim korumuş. Gözün aydın korkma inşallah bebeğin de toparlanır. Duamız seninle.Kizlar merhaba.
Açılışı yaptim, dun 35+ 3 te dogum yaptim.
Çarşamba gunu saglik ocaginda tahlil ysptirmistim. Persembe yani dun sonuçları kendi doktoruma gosterdim. İlk defa tsh yuksek çıktı ve idrarda da protein kacagi vardı. Nst ye girdim kalp atislari normaldi, sanci yoktu. Doktor preeklemsiden şüphelendiği icin 24 saatlik idrar tahlili istedi bir de tsh icin yeni bir tahlil istedi. Kan verdim sonucu 2 saat sonra cilacakti ben de hastanrnin yakininda ablam var ona gectim.beklemek icin.
Gittim kahvalti uaptik biraz uzandjm basim donmeye basladi. Soguk soguk terledkm midem bulandi istifra ettim kasiklarima da gaz sancisi gibi bri sanci girdi. Hemen hastaneye döndük doktor tansiyonu olcti 16ya cilmisti ultrasona aldi direk yuzu degisti kalk hemen nstye cikiyoruz dedi, beni aldi cilsrdi nstye kendi bağladi ve direk ameliyathaneyi hszirlayin dedi. Megerse plesenta erken ayrilmis, icerde kanama baslamis bebegin kalp atışları yavaslamisti. Resmen beni bes dk içinde sezeryana aldı. Bi ustumu ciksrdigi hatirliyroum gerisi flu
Bebek icerde oksijensiz kalmis hemen kuvoze almkslar. Simdi hala solunum cihazina bagli. Dune gore daha iyi durumda.
Dualariniza ihtiyacimiz var
Yok lavman olmadi. Sonda acitmiyor canim. Ne zmn cikartmistilar hatirlamadim ama ameliyat biter bitmez degildi bi sure durdu diye hatirliyorum.sherin
cnm spinal anesteziden sonra sondayi cikartirken aci hissettinmi
anestezinin etkisjnin gecmesini mi bekliyorlar yoksa hemen cikartiyorlar mi ?
bir de lavman yapiliyormu oncesinde ?
bende kabizlik var da ondam cekiniyorum bunu doktora ileticem doguma yakin muhakkak
Havuç ben aşırı yediğim için ve sıvım fazla olduğu için kestirdi dr zararı yok ama benim sıvım fazla malum onda şeker var o sebep olabilir gibi düşündü sanırım sıvı fazlalığı da erken Doğumu tetikliyor ne bileyim bir sürü sebebi var bazen korkuyorum acaba bebeğim sağlıklı mı diye sonra aklımdan o fikri atıyorum hemen ve hiç düşünmemeye çalışıyorum erken Doğumu filan sen de düşünme aklından o fikri at zamanında doğacak de ve bırak zaten herşey olacağına varır emin ol benim de kasılmalarım oluyor mesela bu akşam baya uzun sürdü ama takılmak istemiyorum bu duruma vajinal ağrımda oluyor kasık ağrısı da aşırı olmadığı sürece normal olarak görülüyor ben de hafta içi gidecem nasipse kontrole iyi düşünelim iyi olsun elimizden gelen başka birşey yok çünkü sen de takma kafana hakkımızda en iyisi olsun inşcnm bende her gun havuc yiyorum ne zarari varmis ki cok merak ettim ?
aynen valla cnm ben zofer almasam kesin kusardim o beni duduruyo ama malesef bu sefer de korkuyorum bebek icin.kusunca da hic bisey yiyemiyorum.cok zormus cooookkk...
bi de agrilar kasilmalar insan korkuyo artik.
ozellikle kabizlik cektigim icin erken dogum olcak diye korkuyorum
burdaki bi cok arkadas da kasilmadan sancidan hastane yatiyor kafaya takmaya baskadim. cunku bende de kasilma var bayagi.yarin ntsye girsem rahatlicam.
karnim hep sert aksamlari.bazenleri de sertlikten nefes alamiyorum alamayinca oksuruyorum oksurunce de gobegim aciyo.
insallah bi aksilik yoktur.
kasik agrisi vajinada batma da yasiyorum.
ama hala tam olarak basi asagida degil.ayaklari asagida hissediyorum.
hareketleri de azaldi.10 u geciyo ama eskisi gibi hic tekme yok 3 4 kere atiyo sadece.
sen de yasiyomusun kasilma kasik agrisi falan cnm
anestezinin etkisi gecmismiydi cnm peki hatirliyomusunYok lavman olmadi. Sonda acitmiyor canim. Ne zmn cikartmistilar hatirlamadim ama ameliyat biter bitmez degildi bi sure durdu diye hatirliyorum.
aynen cnm korkunun bi faydasi yok olacak olan olacak zaten.Havuç ben aşırı yediğim için ve sıvım fazla olduğu için kestirdi dr zararı yok ama benim sıvım fazla malum onda şeker var o sebep olabilir gibi düşündü sanırım sıvı fazlalığı da erken Doğumu tetikliyor ne bileyim bir sürü sebebi var bazen korkuyorum acaba bebeğim sağlıklı mı diye sonra aklımdan o fikri atıyorum hemen ve hiç düşünmemeye çalışıyorum erken Doğumu filan sen de düşünme aklından o fikri at zamanında doğacak de ve bırak zaten herşey olacağına varır emin ol benim de kasılmalarım oluyor mesela bu akşam baya uzun sürdü ama takılmak istemiyorum bu duruma vajinal ağrımda oluyor kasık ağrısı da aşırı olmadığı sürece normal olarak görülüyor ben de hafta içi gidecem nasipse kontrole iyi düşünelim iyi olsun elimizden gelen başka birşey yok çünkü sen de takma kafana hakkımızda en iyisi olsun inş
Zamanında gelecekler :) öyle de oldu :) sen sondayı sormuşsun ben istemeyecem sen de istemeyebilirsin dr ısrar ederse de uyuştuktan sonra takıp işlem bitince çıkarsınlar hissetmezsin hatta uyuşukluk geçtikten sonrada hissetmezsin korkma acıdı diyenler sanırım takarken zorlamışlar o nedenle acımıştır çıkarkenaynen cnm korkunun bi faydasi yok olacak olan olacak zaten.
benim de ayni senin gibi bazen aklima geliyo bebegim sagliklimi acaba falan diye sonra hemen atiyorum o dusunceyi kafamdan.
insallah zmninda saglikla gelir bebekler cnm
Çok iyi motivasyoncnm ben herseye hazirladim kendimi spinalde.
ama normale hazirlanamiyorum malesef.
spinalde de tek korkum vardi ameliyat esnasinda ya aci hissedersem diyordum ama aninda mudahale ediliyormus oyle bi durumda zaten bu da cok dusuk bi ihtimalmis.
bel agrisi bas agrisinda da korkmuyorum eninde sinunda dogum nasil olursa olsun agri illaki yasanacak zaten kacari yok.
insallah dayanilmaz agrilarimiz olmasin agri kesiciler serumlarla halledilsin insallah bebek eninde sonunda cikacak sonucta karnimizda kalmicak oyle de boyle de o yuzden daha da fazla dusunmek istemiyorim.bebegimi kucagima verdikleri ani dusunuyorum sadece.
İlk kez duydum sarı tülbenti. Bende inanmıyorum canım öyle şeylere.aynen cnm ama cok erken ya insalah olmaz 33 haftaya yeni girdim daha.
bebisin kilosu da cok dusuk daha.daha yarin ilk kez nts ye gircem cok merak ediyorum
bizde de buyuk sirt cantasi var dagci cantasi gibi ama esim ben onu goturmem hastaneye diyo bavul alcak.adam kendini dusunuyo hastaneye o cantayla gidilmezmisbenim hic oyle takintilarim yoktur hersey posetiyle duruyo.
ay bu arada kaynanam sari tülbent yaptirmis ya simdi kullanmasam niye kullanmadin der.bende inanmiyorum boyle seylere hani sariligi aliyormus falan ama kullanirim guzel olmus dedim.bi tulbent neticede.sizde kullancakmisiniz sari tulbent
Canim ben vücuduma biri deydigi zaman kaskatı kesiliyorum ne sonda taktira bildim ne muayene olabildim doktorumun durumumu bu bi hastalık diyerek sezeryan oldum sondayi dahi taktiramadim anesteziden sonra taktılar çıkartırken okadar kasilmama ramen hic birşey hissetmedim hatta bitimi yani dedim hemşireye hic korkma yani birşey hissedilmiyoranestezinin etkisi gecmismiydi cnm peki hatirliyomusun
bazilari sonda cikarken cok acidi falan demisti de
Iyi o zaman cnm o igneyi yaptrmk iyiyms ins 36 haftaya kadr dayanir bebegn daha senn kasm erken cunkuSanciyi kestikten sonra yapacaklarmis. Hafta sonunu bi gecir de bakalim dedi doktor
Bende duydum sari tulbent olayini ilginc ne alaka almasi emzirerek olmuyor zaten:)) esin kendni dusunyr bende oleyim ya onemli degil benim icinde valiz almama gerek yok :)aynen cnm ama cok erken ya insalah olmaz 33 haftaya yeni girdim daha.
Bizde sarı tülbent kullanılır bebek doğunca üstü omunla örtülür sarılığı alır derler oğlum sarılık olmadı şimdi çantaya en başa yine koydum sarı tülbent doğum yapan kadınada kırmızı taç yada tülbent takılır bizde onu bunu bilmem de eskiler bizden daha iyi biliyor ona Eminim işte atalardan gelme şeyler hep doğru çıkıyor biz oğlumu hastanede yatırdığımız minik beşiğin üstüne hep sarı tülbenti örttük görmek isteyen onu kaldırıyordu öyle bakıyorduaynen cnm ama cok erken ya insalah olmaz 33 haftaya yeni girdim daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?