- 31 Temmuz 2016
- 1.220
- 1.009
- 133
- 35
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #31.621
Yani yırtık epizyotomiden daha mı kötü? Neden ki ikisi de kesik. Ama gercekten de kardesim dogurdu kesik atmislar 8 dikisi vardi kalkti makyajini yapti gayet iyiydi. Ablam yeni dogum yapti kesik yok bebek siyirdi gecti kolay dogurdun demisler 4 dikisi var cok agrim var diyordu. Ben de agri esigiyle alakali diye dusundumAnatomik yapıya bağlı sanırım. Kemiklerin iyice genişlemesi lazım. Bebeğin başının rahat gecmesi gerekiyor. Epizyotomi o kadar kötü bir şey değil yırtık oluşmasını engelliyor. Eskiden evlerde ebe usulü doğumlarda yirtik sorunu cok oluyordu. Mesela ilk doğumunda epizyotomi uygulanan kadin sonraki doğumlarını kesi atılmadan dikişsiz yapabiliyor.
Onu duydum ama korkarim sanki yapmaya. Hep erken dogum riskim vardi. Bakayim belki son bir hafta filan yapabilirimbu takip ettiğim doktor neredeyse hiç epizyotomi yapmıyor. Hatta suni sancı epidural falan da vermiyor. Tamamen doğal doğum yaptırıyor. Son haftalarda perine masajı yapıyor. Sana da öğretiyor evde kendin yapıyorsun. Perine masajı ciddi oranda engelliyor epizyotomiyi. Ve tabi doğru nefes ve ıkınmalar da çok etkili. İstersen instagramdan takip edebilirsin canım. dr aslıhan yazıcı. Sanıyorum perine masajını tarif ettiği videoları da vardı.
Valla zaten bende sırf calısamaz raporu için gittim kedi doktorum ozel muayenehane olduğu için veremiyor. Sinir oldum. Bi onceki gittigimde hiç tartmadan kilomu sormuştu bende soyledim. Bugünde montla ayakkabiyla cıkardi tartiya cok kilo almisin diyo. Neyseki bir daha görmiceme biz napalim o zmn bizimki 32 de 2040di sinir oldum doktora.ne bekliyo 5 kilo cikmasini mi.daha ne olsun.
kafasi guzeldi heralde doktorun
cnm bilemedim ama belki kasilmayi dememissinya ondan olabilir.doguma da az kalmis doktor degistirmek de zor olur.Makatta agrim var kasilmamda var agrimi soyledim kasilmayi soylemeyi unuttum oda sormadi gecen gitmemde sormustu 15 gunu beklemeyip 10gun sonra gitsemmi dogumada az var doktoru degistirsem ayni hastanede baskasina gitsem bir problem olurmuki kafam karisti bugun tamam hersey normal dedide kontrol suresi ve nst ye baglamayisi beni sasirtti
malesef cnm muz daha kotu yapinca biraktim.sutu de birakirsam hic kilo almaz.et de yiyemiyorum.zaten kabizligim vardi muz tetikledi.oncrsinde sut hep iciyordum kkotu bi etkisini gormemistim.1 haftadır muz yiyordum kuzum hatta dedim belki bundan kilo alır biraz, bana aldırdı galiba sıpasüt de kabız yapıyor kuzum.
Haklısın canım benim takıldığım hep jri bi bebek olcak diye beklerken bi doktorum cıkıp zayıf demesi saşırtti sadece. Yoksaki sağliklı olsunda kaç kilo oldugunun inan önemi yokYok cnm kilosu oldukça iyi haftasına uyumlu kiloya takılma ama Doğum sonrası hızla kilo alıyorlar yeterki sağlıklı ve zamanında doğsun ben 32 haftadan sonra sormaya başladım kilosunu haftasına uyumlu mu bunu sorardım hep takılmıyorum yeterli sağlıklı olsun
Canım ben de her sabah 2 yumurta bol kaşar peyniri yiyorum aylardır kahvaltımı çok iyi yapıyorum. Öğle ve akşamları da düzenli yediğim zamanlarda bile maksimum 250 gram almıştı bir haftada. Onda da başını alttan ölçse 250 gram bile alamamış çıkacaktı. Hani yemesem ben nasıl kilo aldım, hatta 1 haftada 1 kilo almışım.
İnan ki yoruldum artık bu yemek yemekten. Akşamları midem patlayacak gibiydi sürekli yedim yine de öğün atlamayayım diye. Şimdi buna rağmen alamıyorsa napayım artık. Moralim ister istemez bozuluyor aklıma gelince
Bebeğin kilosu suyun pilesenta kan hacmi de artıyor o zaman o 4 kilo sırf bebiş. Vücudun hiç almamış tebrikler :) ben 55 le kaldım şuan 67 yim bebekle beraber tabi :)
34 e gore onde kilosu neden oyle soyledi kiKızlar bugün çalışamaz raporu için baska doktora gittim. Muhabbet ederken bebeğin dün kendi doktorumun çektiği ultrason kağıdını gösterdim. 34. Haftada 2600 çıkmıştı ölçumlerde. Ben fazla diyecek diye beklerken zayif bi bebek olcak 3ün üstüne zor çıkar dedi şok oldum
hayırlı olsun bebeğine canım. ben 32+0 iken bana 1 ay sonra gel demişti doktor eee o zaman 36 olacam. benim ilk kızom da 35+3 de geldi bunu da biliyor. bende kontrol sürecin de gittim 10 gün sonra gittim yani. ondan sonra 2 hafta sonra gel dedi.Iyi aksamlar hanimlar bugun doktora gittim 35+3gunluguz kilomuz 2700 olmus gayet iyi dedi benim cok halsizligim oluyo ve ilac icemiyorum doktorumla konustum kan ignesi verdi fakat ne dogumla ilgili bilgi verdi nede nst ye bagladi birde 15gun sonra cagirdi ozele gidiyorum dogumu burda dusunuyodum evime yakin diye ama sanki biraz ilgisiz sizde durumlar nasil her hafta cagirmasi gerekmiyomu bu haftalarda bide nstye girmem gerekmiyomuydu bu 3. bebegim kucugumle 8yas olacak arada 2kizimda 37.haftalarda aldim kucagima bunuda soyledim doktora ama yinede 15gun sonra cagirdi
bastan savma isini yapmis.kendi doktorun degilya onemsememis bence.Valla zaten bende sırf calısamaz raporu için gittim kedi doktorum ozel muayenehane olduğu için veremiyor. Sinir oldum. Bi onceki gittigimde hiç tartmadan kilomu sormuştu bende soyledim. Bugünde montla ayakkabiyla cıkardi tartiya cok kilo almisin diyo. Neyseki bir daha görmicem
4 metre tüle 2.5 metre lastik gecirdik canmÇok güzel olmuş canım peki tülü kaç metre almıştın
Nst ye baglamadan bu karari vermesi ilginc. Nst cok iyi gorse oyle dese anlayabilirim.Makatta agrim var kasilmamda var agrimi soyledim kasilmayi soylemeyi unuttum oda sormadi gecen gitmemde sormustu 15 gunu beklemeyip 10gun sonra gitsemmi dogumada az var doktoru degistirsem ayni hastanede baskasina gitsem bir problem olurmuki kafam karisti bugun tamam hersey normal dedide kontrol suresi ve nst ye baglamayisi beni sasirtti
Aynen ben de 53 ile basladim. En fazla kilom da odur hatta ozellikle kilolu baslamak icin cabaladim. Suan 65 oldum 2 kilosunu yeni aldim nasil aldim ne yedim hic anlamadim bile. Benim bebisim de zayif. 35 te 2540 gr dı. Zamanını tamamen bekler de cok zayıf doğmaz insallahValla kuzum ömrü hayatımda 53 kiloyu geçemedim hiç, nasıl yiyorsam 62 kilo oldum ama işte sıpa 2 kilo :)
Bende 2sindede 55le hamile kalip 69.70 kiloyla dogum yaptim bunda hic beslenenedim dogru duzgun.zaten boyum kisa kilo almak istemiyodum dogumdan sonrada almazsam super olur :)Bebeğin kilosu suyun pilesenta kan hacmi de artıyor o zaman o 4 kilo sırf bebiş. Vücudun hiç almamış tebrikler :) ben 55 le kaldım şuan 67 yim bebekle beraber tabi :)
Magnezyum kullanıyor musun? Benim kabızlığı bıçak gibi kesti de..malesef cnm muz daha kotu yapinca biraktim.sutu de birakirsam hic kilo almaz.et de yiyemiyorum.zaten kabizligim vardi muz tetikledi.oncrsinde sut hep iciyordum kkotu bi etkisini gormemistim.
cnm muzu gunde 2 ye cikart belki bu sefer yarar.bunyeden bunyeye degisiyor.
Kuzum benim hastanedeki bebeği koydukları beşik çok minik bi şeye benziyor 2 buçuk metre fazla değil mi acaba4 metre tüle 2.5 metre lastik gecirdik canm
Sagolunhayırlı olsun bebeğine canım. ben 32+0 iken bana 1 ay sonra gel demişti doktor eee o zaman 36 olacam. benim ilk kızom da 35+3 de geldi bunu da biliyor. bende kontrol sürecin de gittim 10 gün sonra gittim yani. ondan sonra 2 hafta sonra gel dedi.
yani canım herkes kendini bilir aennkendi doktorun ol ve ne zaman gitmek istersen git bence. neden geldin veya seni muayene etmemezlik yapmaz ya. ama içine sinmediyse doktor başka doktora bakın derim çünkü doğumda doktora güvenmek çok önemli
Onemsemedi sanki bende sasirdim oysa ilk gittigimde cok ilgiliydiNst ye baglamadan bu karari vermesi ilginc. Nst cok iyi gorse oyle dese anlayabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?