- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
- 63
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #38.481
hayırlı olsun Canım. Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşaAllah. kuru kayısı veya kompostosunu, kuru incir yiyebilirsin. bende siyah kabağın kapri kırmızı biberin birde mısırın çok faydası oluyor. geçmiş olsun canımBiz de dün dünyaya geldik çok şükür ama ben denayım.dünden beri tuvalete çıkamadım,doktor da katı yeme diyor perşembe akşamından beri sıvı besleniyorum sadece o da su,rezene çayı arada da kahve.göğüs uçlarım yara oldu resmen işkence çekiyorum emzirirken.
Doktorum sadece bol su ve sıvı tüketimi dedi. Hiç bir yiyeceğin etkisi yokmuş süt artışıyla. Günde 5-6 litre içiyorum ben. Komposto, hoşaf, taze meyve suyu içiyorum bir de.Tek tek alıntı yapamadım.Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.Bugun 2. günümüz ama hala sütüm gelmediBebek emmeyi kavradı ama süt gelmiyor.Bugun çok ağlayınca mecburen mama verdik.Ne yapmalıyım biran önce gelmesi için
Süt sağma makinası ve biberonu iyi ki götürmüşüm. İyi ki pijama takımı değil gecelik almışım. Çorap mutlaka götürülmeli. Emzik ben de götürmüştüm ama gereksiz çok küçük oldukları için tutamıyorlar bile. Bebeğe bolca bez enaz 3 takım kıyafet enaz 2 adet penye battaniye götürülmeli. Aklıma gelen iyikiler şimdilik bunlar:)Doğum yapan anneler hastane çantanızda gereksiz götürmüşüm veya iyiki götürmüşüm dediğiniz neler oldu?o kadar fazla sey koydum gb geliyor ki bana şuan da emzik biberon süt sağma makinası?
Geçmiş olsun canm annen inşallah biran önce iyileşir. Ama iyileşmese de yaparsın inan bana. Ben de bebeğime tek başıma bakıyorum. Benim de ilk bebeğim ve bebeğim prematüre. İş başa düşünce yapılıyor. Moralini bozma yeter.Çok korkuyorum, sabahtan beri ağlayıp duruyorum. Doğumdan sonra annem yanımda kalacaktı 1-2 ay kadar. Ama 2 gün önce belimi incitti ve çok kötü durumda yatiyor. Kimseye caktirmamaya çalışıyorum ama iyilesmezse ne yaparım bilmiyorum. Doguma 6 gün kaldı. Ben bebek bakmaktan anlamam hayatımda hic kucagima bile almadım ufak bebek. Allahım sen akıl fikir sabır ver bana yoksa kafayı yicem korkudan. İnşallah annem iyileşir biran önce toparlar.
Ozaman tamamen suyun boşalmış canım senin , hayırlısı olsun hakkında . İnşallah sağlıkla kavuşursun Bebişine :)yok canım ilkinde suyum gelmişti 35+2 de ama acil sezeryana alınmıştım o yüzden bu da sezeryan olacak
amin canım hepimiz inşaAllah sağlıkla kavuşuruz miniklerimize =)Ozaman tamamen suyun boşalmış canım senin , hayırlısı olsun hakkında . İnşallah sağlıkla kavuşursun Bebişine :)
Kaynatarak sterilize edip buzdolabı poşetlerine koydum.Kızlar biberon be süt sapma Makinesi kaynatarak mı strelize ettiniz ? Sterilize ettikten sonra parçaları poşetlere mi koydunuz yoksa kutusuna mı yerleştirdiniz .
Allah cümlemize sabır versin ne diyim dicek yapıcak bişeyimiz yok mecburuz da kızlar bu arada doğumdan önce rezeneye başla diyolar bana siz naptınız belki sinirlerimizede iyi gelir diyorumJesinlkle katlyrm arrk annenn evide olsa senn evn olmyr brde hele kaynanayla kaldgini dusun hic duramzmssn cnm o zaman sen napalm beklyrz
Ağlamakta neymiş kendine cesaret ver hiçkimseye güvenip çocuk yapılmaz sen anne oluyorsun hayat bu başımıza binbir olay gelebilir sen hepsinin üstesinden gelmek zorundasın çünkü annesin inşallah anneciğin iyileşir ama tek başına hiç. Bilmesende bakabilirsin rabbim kolaylığını verir onun kendine bu son günlerini zehir etme
Sakin ol öncelikle.. haklısın zor ama annelik içgüdüsel birşey bence.. su akıp yolunu bulacak.. kimler anne olmuyor ki.. biz ne kadar özeniyoruz.. bebeğimize de en çok bilenden bile güzel bakarız.. senin şuan yapabileceğin en iyi şey stresten uzaklaşmak.. ben mesela annemden çok uzaklardayım. Şuan yanımda sadece eşim ve kv olacak ve ikisi de çocuk yetiştirmekten çok uzaklar.. kv mesela ben bilmem deyip duruyor.. ben bir tek kendime güveniyorum.. bol bol yeni doğan videosu izliyorum.. sen de öyle yapmaya çalış.. Allah yoluna koyar..
canım hiç kendini boş yere strese sokup da üzülme.annelik Allah tarafından kadınlara verilmiş içgüdüsel bir şey.doğup da kucağına aldığında ne yapacağını bileceksin hiç endişen olmasın. kendine sen bile inanamayacaksın. Aranızda öyle bir bağ olacak ki nesi olduğunu anlayacaksın .içini ferah tut.Hele bir doğsun gözlerinin içine bir baksın tüm endişelerinden kurtulacaksın. tecrübeyle sabit ben ilk bebeğimde düşünüyordum iyi bir anne olacak miyim,bakabilecek miyim, sevebilecek miyim diye ama boşuna düşünmüşüm bunları.tek başına baktım büyüttüm,yanında kimse yoktu annem gelemedi doğumuma .sağolsun halam gelmisti o da 1 hafta kalıp gitmişti. ama onlar gidince ben daha rahat baktım bebegime.hiç korkma sen de en iyi şekilde bakacaksın
Canim ben de tecrubesizdim ama o kadar cabuk alisiyorsun ki, hatta herseyini kendin yapmak istiyorsun mumkunse kimse dokunmasin istiyorsun cok garip bir icgudu, sanki on cocuk annesi gibi oluyor insan. Hic korkma. İnsallah annen iyilesir tabi cok geçmiş olsun, insana cocuk bakacak degil evde yemek temizlik yapacak birisi lazim oluyor daha cok, onlar da elbet hallolur sen saglikla kucaginabir al yavrunu insallah da.
Geçmiş olsun canm annen inşallah biran önce iyileşir. Ama iyileşmese de yaparsın inan bana. Ben de bebeğime tek başıma bakıyorum. Benim de ilk bebeğim ve bebeğim prematüre. İş başa düşünce yapılıyor. Moralini bozma yeter.
Ben alcm cnm o cayi heekes dyr bebegede iyi gelyrms gazi olmuyrmus :)Allah cümlemize sabır versin ne diyim dicek yapıcak bişeyimiz yok mecburuz da kızlar bu arada doğumdan önce rezeneye başla diyolar bana siz naptınız belki sinirlerimizede iyi gelir diyorum
Banada mantıklı geldi canım teşekkür ederim bende o şekilde yapayım ..Kaynatarak sterilize edip buzdolabı poşetlerine koydum.
Doğumdan bi hafta önce içenler olmuş çevremde de hem gevşetti uykularımıza iyi geldi hemde sütümüz çabuk indi dediler o yüzden şimdiden başlamayı düşünüyorum bendeBen alcm cnm o cayi heekes dyr bebegede iyi gelyrms gazi olmuyrmus :)
Ben bir gece kaldığım için kendim için pijama fazla koymuştum o fazla geldi bebek için eksik koymuştum 10 lu takım 5 ki takım 4 uzun kol zıbın bir alt koymuştum bir geceye rağmen kakası değdi üstüne işedi:) o nedenle eksik bile geldi emzik gerek yok bence biberon gerekli tabi biz götürdüğümüz halde hemşireler kendi biberonunda vermişti çok kızmıştım sterilizasyona koydukları halde kızmıştım onu uyarın ağız mendili ben 5 tane koymuştum ama sen 10 götür lazım olursa eksik kalmasın pompa almamıştım ben hastane de sağmadım hiç sezeryan olacaksan götür em azından erken gelir sütün aklıma şimdilik bunlar geldi umarım yardımcı olur ha unutmadan bez 10 yakın götürDoğum yapan anneler hastane çantanızda gereksiz götürmüşüm veya iyiki götürmüşüm dediğiniz neler oldu?o kadar fazla sey koydum gb geliyor ki bana şuan da emzik biberon süt sağma makinası?
Ins cnm ikimizinde kendiliginden girer kanala ya cunartrsi gunu benimde bitiyor gunum dua edyrm kendlginden olsun diye bende sezaryn istemyrmKızlar bugün kontrolümüz vardı. Doktor iki ayrı ölçüm yaptı ikiside iyiydi ama bizimki hala yukarıdaymış kanala girmemiş. 40. Hafta cuma günü doluyor cuma günü çağırdı muayeneye. Eğer çatıda bir açılma yumuşama varsa bekliycez 41 e kadar 41de suni veririm ben dedi. He eğer umut yoksa bebeğin kafasının aşağıya inmesi için mecburen sezeryan yapcaz dedi. İnşallah bu hafta kendiliğinden sancım gelir de gerek kalmaz bunlara hiç
Cnm hiç üzülme rabbim yardım ediyor İnan bana benim de senin gibi oldu annem ayağını çatlattı Doğuma bir hafta kala gelemedi ama kardeşim geldi o gitti kv gelecek bana kalsa ilk haftanın dışında kimse olmasa daha iyi hemen toparlanıyorsun korkma bebeğin için mecburen toparlanıyorsun eşinde yardım ederse bakarsın ben de bilmiyordum ama şuan sanki kaç yıllık anne gibiyim mecbur kalınca öğreniyorsun İnan banaÇok korkuyorum, sabahtan beri ağlayıp duruyorum. Doğumdan sonra annem yanımda kalacaktı 1-2 ay kadar. Ama 2 gün önce belimi incitti ve çok kötü durumda yatiyor. Kimseye caktirmamaya çalışıyorum ama iyilesmezse ne yaparım bilmiyorum. Doguma 6 gün kaldı. Ben bebek bakmaktan anlamam hayatımda hic kucagima bile almadım ufak bebek. Allahım sen akıl fikir sabır ver bana yoksa kafayı yicem korkudan. İnşallah annem iyileşir biran önce toparlar.
Yok ya ben de doğuramayacağım sanırım.. buraları da okudukça beni de afakanlar basıyor.. sancı mancı yok hiç.
Depend, pijama ve bebek kiyafetiyle bezi geri kalanlari kullanmadim 1 gece kaldimDoğum yapan anneler hastane çantanızda gereksiz götürmüşüm veya iyiki götürmüşüm dediğiniz neler oldu?o kadar fazla sey koydum gb geliyor ki bana şuan da emzik biberon süt sağma makinası?
İnşallah canım. Hiç gelesi yok bu bebeklerin sabırsızlanıyoruz biz de haklı olarak ama bu günlerin keyfini çıkarın diyor herkesIns cnm ikimizinde kendiliginden girer kanala ya cunartrsi gunu benimde bitiyor gunum dua edyrm kendlginden olsun diye bende sezaryn istemyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?