2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım ablamla bunu çok konuştuk ama şu anda günde 300 ml mama tüketiyor bir anda bırakamazsın dedi. Gece hiç vermiyorum hep emziriyorum uyuyor ama sabah veya gün içinde emdikten sonra uykusu olsa bile uyuyamıyor. Bir de süt alerjisi çıktı Aptamil mamadan Bebelac pepti junior a geçtik. Ben doğru düzgün beslebemiyorum su içmeyi unutuyorum bazen bir de mesela mama versem de üstüne yarım saat emdiği oluyor bazen.
Ben de sağma makinası alıp o uyurken sürekli sağıp vereyim diyorum .

Çocuğum doğduğundan beri yazmasam da burda sizin yazdıklarınızı takip ediyorum ve hemen herkesin dilinde bi sütüm yetmiyor, sütüm çok az, sütünü nasıl arttirabilirim muhabbeti. Ben biraz olumsuz düşünme tarzıyla ve toplumun yönlendirmesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum bu konunun. Bilimsel araştırmalar kadınların yüzde 97 sinin sütünün bebeğine yettiğini söylüyor yetmeyen kisim da muhtemelen bı meme travmasi filan yasayan kesim. Ama etrafımızdaki annelerin neredeyse yarısı sütüm yetmiyor lafını ağzından düşürmüyor.

Dünyadaki bütün canlıların sütü yavrusuna yetiyor, az gelişmiş fakir ülkelerdeki dogru dürüst beslenemeyen annelerin yetiyor, bundan bi 20 yıl öncesine kadar herkesin yetiyordu ama ne hikmetse formül mamalar çıktığından beri yetmemeye başladı. Tamamen kapitalizmin oyunu bence bu. Çevrenin de hoşuna gidiyor bu muhabbet. Bana kendi annem bile yaptı hic sütün yok mama ver lafini. Doktorlar da buna alet oluyor. Dört bı taraftan zaten ruhsal olarak yorgun olan lohusanin beynini yıkayıp bu duruma düşürüyorlar sonrası da kısır döngü zaten. Çocuk mamayla beslendikce her gün biraz daha geç acikiyor annesini biraz daha az emiyor. Az emdikce süt de gerçekten azalıyor.

Yanlis hatırlamıyorsam sen de Bursa da emel altundag a doğum yaptın. ben de orda yaptım doğumumu ve onlarin yönlendirdiği çocuk doktoruna gittim ilk muayenelere ve resmen mama aşığı bı doktordu bana sarılığı geçene kadar anne sütünü kes mama ver bile dedi. Sürekli hastanedeki hemşireler ebeler herkes mama mama deyip durdu. Eğer sen de o doktora gidiyorsan bence bı değerlendir tekrar

Kizlar bebegi disari pusetlemi port bebele mi cikariosnz .puset kullanissix geliyo sogukta.hangi marka nerden aldiniz alanlar
Canım bizimki böyle hastaneye giderken sadece pusetini kullandık genelde . Geçen avmye gittik ilk kez bebek arabasının güneşliği pusetinkiyle birleşiyor tamamen toz falan girmesi mümkün olmuyor. Arabayi beğendim sürümü falan çok rahat ama pusete bakınca rahat değilmiş gibi geliyor bana nedense. Ama oğlum genelde duruyor içinde .

Eklentiler

• Screenshot_20190113-143025.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 71
Sana kesinlikle katılıyorum ☝

Doktorun adı ne canım . Bebeğim 2100 gram doğmuştu aylık kontrolde 500 gram almıştı . O zaman günde 3 kez 30 CC mama veriyordum hatta son 1 haftasinda günde 2ye düşürmüştüm ama kontrolde doktor 1 kilo almalıydı prematüre doğdu dedi. Mamayı arttir dedi. Haliyle her emme ardına 30 verdim sonra kilo alımı oldu 5 günde 200 gram. Sonra 60 verebilirsiniz dedi. Şimdi 3700 kilo 55 günlük oğlum . 5 gün önce sümüklü kaka problemiyle gittik tahlil de bir şey çıkmadı sindirilmemiş süt vardı . Genelde de küçük küçük oluyordu. O gün doktor bana dedi ki sütun yetmiyor mu. Kafam allak bullak oldu inan ki hem bana 3 hafta önce mama arttırdı hem de şimdi sütümle devam etmemi söyledi. İşte o gün akşamında bebeğimin kakasında bı sürü beyazlik vardı aşırı derecede. Süt alerjisi olabilir dedi süt diyeti yap dedi. Mamayı değiştirmeniz gerekir dedi. Şimdi değiştirdik ama inan artık ben de üzüldüm yoruldum . En başında öyle güzel sütüm varken kaynanadan görümceye hepsi mama verdirmeye çalıştı. En sonunda da azkilo almış olunca pes ettim halbuki kilosunun 4te 1i kadar almıştı yavrum. Bana o gün sütünü sağıp destekle deseydi ne bileyim makine alırdık ve hiç mama olmadan ilerleyebilirdik. Bir de bana çok emzirme dedi doktor . Tabi ben dinlemedim bu dediğini aksine sürekli emzirdim. Sadece eşim yüzümden iki defa memeyi ağzından çektirdim sonra oğlum durmuyordu ben de ağladım ertesi gün sağlık ocağında hemşire sakın çektirmeyin deyince karışmadı eşim.
Benim doktorun adı Ümmü sizinki kimdi?

Mutlaka gormussunuzdur internette filan ama yine de paylaşmak istedim. Lütfen her şeye takılıp sütüm yetmiyor diye düşünmeyin arkadaslar. Herkesin bedeni,memesinin yapısı, bebeğinin ihtiyaclari bambaşka birbirinden. Benim sütüm fışkırıyordu muhabbeti yapan insanların laflariyla moralinizi bozmayın. Kadınlar kendilerini daha bı kadın hissetmek, ben senden daha iyi bı kadinim demek için belki bilinçli belki bilinçdışı çok yapıyorlar bu muhabbeti. Diyorum ya benim kendi annem bile yaptı benim sütüm şöyle süperdi senin ki hiç yok havasını bana.

Eklentiler

• yetersiz_sut.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 78
Kizlar bebegi disari pusetlemi port bebele mi cikariosnz .puset kullanissix geliyo sogukta.hangi marka nerden aldiniz alanlar
Portbebe almadım ben. Taşıması zor olur diye düşünüyorum. Bebek arabamızın pusetini kullanıyoruz. Casual cadillac air marka. Çok memnunuz. Bebek arabasını da sık kullanıyoruz zaten. Hastanede bile bebek arabasıyla geziyoruz. Puseti de onun üzerine oturtuyoruz çok rahat oluyor.

İnşallah canım rabbim kolaylık versin

Tamer veya tanerdi benimkinin adı canım. Ama dediğim gibi bence hastane de öyle genel bı hava var. Daha ilk gece mesela bana biberon getirmedin mi diye sordu bebek hemşiresi. Her yerde okuyoruz biberon vermeyin kaşık, kadeh enjektor filan alternatif yollarla besleyin diye. Doktorlar, hastaneler sadece anı kurtarma peşinde. uzun vadede senin için iyi mi kötü mü düşünen yok. İnek sütü alerjisi için de mesela okuduklarima göre toplumun sadece yüzde 1-2 sinde varmış ama doktorlar her türlü sindirim probleminde hemen bunu söylüyorlar. Çünkü kolay geliyor. Derine inmek gerçek nedenini araştırmak zor . Bence şu an epey toparlamış bebeğin. 3 ay bitmeden biraz daha eğil bu konunun üzerine. Çünkü 3 aydan sonra bebek de senin süt hormonların da mevcut düzene alışmış olacak geri dönüşü zor olacak

Biz 3350 doğduk bugün 40. Günümüz 4500 kilo olmuş idare eder sanırım. Boylarını ölçüyormusunuz kızlar biz 51 cm dik 57 olmuşuz

Arkadaşlar alerji testi bebeklere yapılıyormu mesela antibiyotik falan kullanmak gerektiğinde alerjisi olup olmadığını nasıl bileceğiz ki ? Kötü bir haber okudum ondan etkilenip aklıma geldi.
Ne okudun cnm bende dr gitcm benim kizinda yuzunde kucuck sivlxeye benzr seyler ckti acaba alerjmi diye gtmedi bende korkmaya basladm 1 aylk kontrole gtrgmde sorcm senn cocgnn goz kapaklarinn orasi kirmizi mi benmkinn kirmizi korkyrm

Canm gigsune al gazi varsa masaj yap kucgnda uyur belki ben ole yapyrm genellkle kucgmda uyutyrm ole rahatlyr uyuyr
Benim yazımı oku uygula çok şükür bu gecede emzirme dışında deliksiz uyku çektik
Sen de sling denesene bana çok mantıklı geldi S sujeee paylaşınca.

Anlayamiyorum ki gazdan mi? gaz cikariyor kakasini da yapabiliyor öyle cok ikinmiyor. Karnina masaj yaptim. Fön sesi elk. Supurgesi sesi actim bana mısın demedi. Aglama krizi gelince hic bir sey fayda etmiyor. Dün aksam 2 kere kaka yapmisti uyumadi sonra gece 3 e geliyordu tekrar yapti 3.30 da uyuduk. Bir bebek aksam 5 den gece 3 lere kadar nasıl uyuyamaz. Cok rahatsiz uyudu zaten ara ara salladım.

Bana doktor dedi gündüz cok uyutma ama gece 4 saate kadar uyuyabilir diye yine gece en az2 defa beslemis oluyosun zaten
Normalde 12 2 4 5 ve 6 da beslemeye calisiyordum.ama malesef uykum cok agir gunduz beni cok yorunca gece uyuya kaliyorum. Kilo alimi yavaslar gece sutunu de ememez diye korkuyorum. Peki gunduz nasil uyutmayacagiz oyalayacak bir sey de yok cok kucukler emiyor uyuyor zaten

Ne okudun cnm bende dr gitcm benim kizinda yuzunde kucuck sivlxeye benzr seyler ckti acaba alerjmi diye gtmedi bende korkmaya basladm 1 aylk kontrole gtrgmde sorcm senn cocgnn goz kapaklarinn orasi kirmizi mi benmkinn kirmizi korkyrm
Sivilce bizdede çıktı doktor çok öpmeyin dedi babasının sakalları değmiş meğer kendi kendine geçti pullanma falan yoksa bişey olmaz başka kızarıklık falan yok sen yine göster tabi doktora yada ebelere benim dediğim alerji bunlat değil hani ilaçlara antibiyotiğe gıdalara falan olan alerjiler bi çocuğa antibiyotik vermişler alerjisi varmış meğer bebek vefat etmiş annesi sütüm akıyor diye ağladıkça benide ağlattı içim koptu allahım düşmanıma bile yaşatmasın bu imtihanı oyüzden sordum arkadaşlara ama bilen yok sanırım bebeklere antibiyotik verilmeden önce test yapmıyorlarmış demekki

Şimdi yine okuyorum tomrisin emzirme notlarını . İçim diyor 3 gün hiç mama verme zaten gece vermiyorum. Gündüz de sürekli memede tut doymadıysa ağlıyorsa da. Sonra da kilo alımı normal ise bu şekilde devam et.

Ben cocuk sarkilarini açiyorum bende soyluyorum cok hosuna gidiyor o arada ellerine ayaklarina esneme hareketlerini yaptirip yoruyorum. Birde ben 1-3 ay zeka kartlari aldim o resimleri gösteriyorum kafasini bi taraftan diger tarafa cevirmesini sağliyorum bazen kucagima alip tvden şarki açip oynuyorum oda hareket ettikce gaz çikariyo bende zayiflarim belki :) tabi bunlari gun içine hep yayiyorum

Seni yanlis yönlendirmek istemem cnm ama bebeğinin şu anda sağlık açısından bı riski yoksa denemeye değer bence.

http://beseryapimbakimonarim.com/2013/03/22/tomrisin-emzirme-notlar-bolum-7/

http://www.lllturkiye.org/2017/08/formul-mama-takviyesini-brakma.html?m=1

Bu linklerdeki yazıları bı oku. Kendimden gözlemlediğim kadarıyla asla memede süt bitmiyor zaten. Az da olsa devamli geliyor. Pompayla sagarken bakıyorum mesela bı iki sn durup tekrar devam ettiğinde yine geliyor süt. Bırak gerekirse 1 2 saat memede kalsın. Damla damla da olsa sen çıkan sütünü sağ ve kaşıkla ver. Zor olacaktır mutlaka ama kısa bir süre, uzun vadede senin için her şey daha kolay olacak bırakabilirsen mamayı. Ben de bursadayim, önceliğin kendi sütün olsun tabi ama eğer kendi sutunle yetisemezsen istersen sana sağip verebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…