- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #45.561
Yok cnm sadece su icin degil ek gidaya gecince de kullanilir disarda orda burda falan cidden uzun sure sicak tutuyo 6 saat tutuyo yaziyo.ve kapagi da evet kase gibi kullanilir .tombiş bi termos zaten cnm.ilk okulda bile kullanilir beslenmesine falan.Sadece su için mi çorba falan da koyulabilir mi sence. Kapağını kase olarak kullanabilir miyiz
Canım sağım yaptığında sütü azalan bi kaç kişiyiz sen de bizdensinCnm aslinda vaktim olsa iki kere 50 lik sagarim ama bi kere sagabiliyorum.bazen bi kerede 30 luk sagdigimda oluyo.bebek hic durmuyoki hep kucak istiyo.
Ya bi de ben sagiyosam o gun hic gogsumden sut akmiyo ped kullanmama gerek kalmiyo sutumu azaltmaz dimi sagmak.o da takildi kafama.bi de hemen vicik vicik oluyo.o zmnda zor aliyo benimki
O zaman beğendim. Ben De alcam canım bundanYok cnm sadece su icin degil ek gidaya gecince de kullanilir disarda orda burda falan cidden uzun sure sicak tutuyo 6 saat tutuyo yaziyo.ve kapagi da evet kase gibi kullanilir .tombiş bi termos zaten cnm.ilk okulda bile kullanilir beslenmesine falan.
Canım şöyle gaz sorunumuz çoktu burayada yazmıştım hatta dr alle viando damla verdi onu düzenli kullandım hergün zeytinyagiyla karnina masaj yapıyorum hala arada sancı tutuyo ama çok nadir. Benim ev devamlı dolu olur o yuzden gündüz illa birileri bakiyo gezdiriyo falan oyalanıyo bende işlerimi hallediyorum. Aksamda 10dan sonra ertesi gün misafir için kek börek falan yapıyorum yemek bulasiklarini vs mutfagi anca o zaman topluyorum. Bigün hiç gelen giden olmadi benim oğlanda hep memede uyur. Uyudu yerine yatirdim sallamaya alıstırmişti kv onu ben sallamam hayatta beşik 10 dk sonra uyandı. Bidaha bidaha hep 5-10 dk uyku uyudu. Uyanikkende alt degistir gaz çikar şarki söyle kucakta gezdir vs. Çok yoruldum o gün. Çünku öncesinde 48 saat gözüme uyku girmemisti. Tamam dedim bugünde uyuyamicam diye dusunurken gece 10da bi başladi bu 1-2saat uyu uyan emzir yatır yaptım. Ertesi gün desigim gibi sallamayaçalisiyolar falan. Sallattırmadım ben yanlarındayken dinliyolar beni. Arkamı döndügüm dk yapcaklarini yapiyolar. Yine aynısı oldu. Banyo yaptirdigimda gündüz kendi 1 saat uyuyo o yuzden gece daha geç yatıyo. Böyle böyle gece uyku süreleri artti. 1 saatle başladı 5 saate ulaştı. Mesela dün yıkadım o yuzden 11-12 1-6 6.30-8.30 uyudu. 9 da bi daha yatti uyuyo şu an bende kahvaltı yapiyorum. Uykuyu alınca sütte artıyo duzenli besleniyorum vs.E ebruebrulii cnm gunduz uyutmamayi nasil sagliyosun memede uykuya daliyo benimki.
Bana da akil ver de ben de bi cozum buluyum cok yorgunum ya.
Ama senin bebis gazli degil mi.benimki gazina uyaniyo.dun nurse haveys gaz ilaci aldik aslinda biraz iyi gelmis olabilir dun ciglik cigligaydik asiri yorgundum.kiraz cekirdegi masajlar sicak su torbasi gaz ilaci derken cok zor sakinlesti.
Benkmkinin en fazla uykusu 1.5 2 saat.o da kucak kucaga uyursak 2 saat bana 5 6 saat gibi geliyo o derece.
Masallah subhanallah nazarlar degmsin uykusuna bebisin aman kimseye deme.
Ben evelsi gun 3 saat uyudum diye sevindirik olmustum o da 3 saat bi 1 saat bi.ay uykumu aldim bugun dedim deyis o deyis dun mahvoldum.annenin nazari cok degermis.benjm nazarim degdi kizima.
Bu arada aksam 10 a kadar bebegin uyumuyosa nasil yemek falan yapip yiyosun cnm.ya benimki kucaktan koltuga koyyum ta da pusete hemen agliyo napcam bilmiyom.
Hatice sanada oglunada cok dua ettim. Cok sukir iyi haberini aldik. Gozun aydinCnm hamdolsun biraz daha iyi dr fırtınayı atlattık yağmurun yağmasını bekliyoruz güneş Doğunva evinize yollarız dedi çok saol herşey için ne olur dualarınızı eksik etmeyin burdan sağ Salim iyi olarak evimize gidelim
Benimkine de oluyor oBebegi korkan var mi? Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bazen ellerini kaldirip. Normal mi acaba?
Kac gunluk bebegin cnm. Normal bi burum moro refleksi gececek zamanla
Bizimki de çok yapıyor onu bol bol okumak lazım nazar değiyor kuzucuklara. En çok anne babanın nazarı değermiş.
Biz de aynı durumdayız canm. Kundak yapayım ellerini bağlayayım diyorum ona da müsaade etmiyor. Sürekli sıçrıyor sonra ellerinden korkup ağlayarak uyanıyor.
Saolun kizlar, 48 gunluk kizim. Ben de ellerini kundak yapayim dedim ama elleri acikta olmadan durmuyor asla. Oyle de kendisini korkutuyor. Okuyorum hep ben de.Benimkine de oluyor o
Masallah sübhanallah cnm ya ben 3 aaat uyusam sukrediyorum Allah in insallah bizim de uykukar duzene girer valla cok yoruldum bi mutfak bi bebek arasinda mekik dokumaktanCanım şöyle gaz sorunumuz çoktu burayada yazmıştım hatta dr alle viando damla verdi onu düzenli kullandım hergün zeytinyagiyla karnina masaj yapıyorum hala arada sancı tutuyo ama çok nadir. Benim ev devamlı dolu olur o yuzden gündüz illa birileri bakiyo gezdiriyo falan oyalanıyo bende işlerimi hallediyorum. Aksamda 10dan sonra ertesi gün misafir için kek börek falan yapıyorum yemek bulasiklarini vs mutfagi anca o zaman topluyorum. Bigün hiç gelen giden olmadi benim oğlanda hep memede uyur. Uyudu yerine yatirdim sallamaya alıstırmişti kv onu ben sallamam hayatta beşik 10 dk sonra uyandı. Bidaha bidaha hep 5-10 dk uyku uyudu. Uyanikkende alt degistir gaz çikar şarki söyle kucakta gezdir vs. Çok yoruldum o gün. Çünku öncesinde 48 saat gözüme uyku girmemisti. Tamam dedim bugünde uyuyamicam diye dusunurken gece 10da bi başladi bu 1-2saat uyu uyan emzir yatır yaptım. Ertesi gün desigim gibi sallamayaçalisiyolar falan. Sallattırmadım ben yanlarındayken dinliyolar beni. Arkamı döndügüm dk yapcaklarini yapiyolar. Yine aynısı oldu. Banyo yaptirdigimda gündüz kendi 1 saat uyuyo o yuzden gece daha geç yatıyo. Böyle böyle gece uyku süreleri artti. 1 saatle başladı 5 saate ulaştı. Mesela dün yıkadım o yuzden 11-12 1-6 6.30-8.30 uyudu. 9 da bi daha yatti uyuyo şu an bende kahvaltı yapiyorum. Uykuyu alınca sütte artıyo duzenli besleniyorum vs.
Neredeysr hepimiz tecrübesizin duyduğumuzla ilerlemeye çalışıyoruz ama daha çok içini dinle o sana asıl doğru olanı gösterir. Çünkü her bebek farklıdır birinin yaptığı diğerinin bebeğinde işe yaramıyor hatta ters etki gösteriyor ve bir şey yapacağın zaman sakince kendini dinle ve içinden geleni yap emin ol o yaptığın en iyisi olduEvet canım bayağı korktum. Gündüz yıkamıştık, gece geç saate kadar başında bekledim. haklısın. Tecrübesiz olunca zor oluyo
Allah razı olsun rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın hamdolsun sizlere gerçekten minnettarım hepiniz dualarınızı eksik etmediniz çok ama çok teşekkür ederimHatice sanada oglunada cok dua ettim. Cok sukir iyi haberini aldik. Gozun aydin
Canım bebeğin küçücük gündüz uyutmayayım olur mu hiç yazık bebeğe. Uyutmaya çalış koltukta yatırdın ağladığında yanına yatıp emzir uyuyup memeyî bırakınca hemen kalk yanından istedikçe yatıp emzir uyanana kadar bir süre sonra alışır biraz olsun uyur yani benimki maksimum 1 saat dokunmadan uyuyor. Bunuda deneyerek buldum sende böyle dene başka aklına yatan olırsa dene yapacak bir şey yok deneyerek buluyoruz her bebiş kendine özgü vallaMasallah sübhanallah cnm ya ben 3 aaat uyusam sukrediyorum Allah in insallah bizim de uykukar duzene girer valla cok yoruldum bi mutfak bi bebek arasinda mekik dokumaktan
Sen hep yanlarinda olmaya calis o zmn cnm sallamasinlar alisirsa cok kotu cidden.of ben de koltukta yatmaya alissin diye saklabanliklar yapiyorum ama insallah alisir.kucak kucaga uyumaktan sikauetci degiljm cok da guzel ama buyuyunce cok zor olcak napcam ben ya.
Koltukta yatmaya alistirmak iatiyorum cunku koltukta yatiyoruz yatak odasi rutubetli.ve besigini sevmedi sıpam
kaldirdim yanimda yatiriyorum.
Ben de uyusunda yemem yapiyim diye dusunuyordum yanlis dusunuyorum demekki.yarin ben de baslicam gunduz hic uyutmicam.bu geceden yarin icin yemeklerimi yapim o zmn ertesi gune is birakmayim bebegimle ilgikeniyim uyutmayim.
Cnm peki uyutmayinca gunduz hircin olmuyor mu
Ben koltukta yatmaya alissin diye hafif kucagimda uykuya dalmasini bekliyorum koltuga yatiriyorum aradan 5 10 dk gecince aglamaya basliyo geri kucagima alip emziriyorum.gazi olmadigi zmn uykusu da yoksa gözler cin gibiyse yatiriyorum koltuga cingirakla hareketler yapiyorum sarki acip soyluyorum masal okuyorum ama yok oyle yapinca en fazla 10 15 dk duruyo geri agliyo kucak istiyo daha naocam sasirdim valla ya.
Ama cok asiri uykum gelmisse zaten modum dusuk oluyo ve uyusunda yeterki ben de uyuyum diyip kucak kucaga uyuyoruz o zmn en fazla 2 saat uyuyo nadiren.
Canim kimse istemez ozeline karisilmasini ama bence sen esin yonunden sanslisin. Bi ccok es anasinin tarafini tutup sana birsey soyletmiyor soylesen tartisma oluyor huzursUzluk oluyor sineye cekiyorsun mecburenŞöyle şeyler okudukça sinirlerim yıpranıyor. Çok ciddi soruyorum canım mesela istemediğin bişeyi yapıyolar ve sen sert bi şekilde farkında mısın bilmiyorum ama bu çocuğun annesi Benim ve yapılmıcak diyorsam yapılmıcak desen ne der sana. Kv üstünü değiştirirken bunun altına bunu mu giydireyim bunu mu diye bile bana sorar. Nasıl bu kadar hayatlarınıza müdahale edebiliyorlar. Siz mi fırsat veriyorsunuz acaba onu merak ediyorum. Geçen gün kv bendeydi. Görümcem eşiyle dışardaymış annesiyle konuşurken de akşam uğrarız demiş. Ben evde sütyen falan takmıyorum. Gayet cıbıl cıbıl geziyorum yani. Akşam oturuyoruz hep beraber zil çaldı allah allah kim ki bu saatte olduk eşimle. kv ablanlardır demez mi. bir baktım gerçekten görümcem ve kocası. Onlar gittikten sonra açtım ağzımı yumdum gözümü. Burası lohusa evi sen bana sormadan Benim evime nasıl misafir kabul edersin halimi görmüyor musun bir de erkekli geliyor bi daha bu eve çat kapı gelinirse tavrım böyle olmaz dedim. Hiç bişey diyemedi. Biraz da siz yumuşak davranıyo olabilirsiniz. Ben kv olduğu için değil öz annem de olsa yeminnederim böyle davranırrım herkesin bi çizgisi olmalı Benim hayatıma müdahale ederken. İzin vermem özelime karışmalarına .
Bebegi korkan var mi? Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bazen ellerini kaldirip. Normal mi acaba?
Benimkine de oluyor o
Benimde bebeğim öyleydi hep sıçrıyor kundağada izin vermiyordu ne yapacağımı şaşırmıştım. Sonra fakettimki biz gazı gitsin ağlamasın diye bedenimizden ayrı tutup hafif hoplatıyorduk dedim böyle korkuyor galiba ve onu yapmayı kestik. Ertesi günden itibaren oğlum aıöramayı kesti tabi arada ufak sıçramaları oluyor ama uyandırmıyor bile onu. Eğer sizde hoplatıyorsanız bebeğinizi bir deneyin bekki o da korkuyordur siz farketmiyorsunuzdurSaolun kizlar, 48 gunluk kizim. Ben de ellerini kundak yapayim dedim ama elleri acikta olmadan durmuyor asla. Oyle de kendisini korkutuyor. Okuyorum hep ben de.
Ben de lansinoh biberon kullanıyorum canım. Yavaş akışlı. zaten kızım aventi falan sevmedi. Lansinohla meme reddi de yaşamadık çok şükür.Benimki karni doyunca asla agzini geri acmiyor ben daha cok yyesin cok kilo alsin istiyorum.Bazi bebekler simdiden 120cc iciyormus bizimki asla icemez.Biberonlada alakali belki ben cok yavas akis kullaniyorm dr anne memesi gibi dedi dr browns icin
Canm bu termosa suyu mu koyuyorsun? Toz mamayı nasıl muhafaza ediyorsun? Ben bölmeli bir kap almıştım ama 3 bölmesi var bazen yetmiyor.Eki Görüntüle 2228142
Ebebekten aldim cnm
Bebeğin seni emiyorsa sağım niye yapıyorsun canımCnm aslinda vaktim olsa iki kere 50 lik sagarim ama bi kere sagabiliyorum.bazen bi kerede 30 luk sagdigimda oluyo.bebek hic durmuyoki hep kucak istiyo.
Ya bi de ben sagiyosam o gun hic gogsumden sut akmiyo ped kullanmama gerek kalmiyo sutumu azaltmaz dimi sagmak.o da takildi kafama.bi de hemen vicik vicik oluyo.o zmnda zor aliyo benimki
Yok cnm benimki memeyi aliyo.ama bizim bi ilk ay kilo kaybimiz oldu mama takviyesi yap dedi doktor 3 4 kere gunluk mama veriyordum.kilosu toparlaninca simdi gunde 1 e indirdim bazi gunler vermiyorum sagdigim zmnlar.ama malesef sagamiyorum bu siralar.sadece kucak istiyo benimki bi taraftan emzirip bi taraftan sagmayi denemeye calistim yapamadim.benimki hep kucak istedigi icin kucak kucaga uyuyoruz hep nasil bas edicem ilrde bilmiyorum.ve hep meme istiyo.oyle olunca da zaten sagamiyorum.sans eseri koltukta uyursa bu sefer ben dinlenmek biseyler yemek istiyorum yine sagamiyorum.
Benimki sag memeyi tutmuyo ama cnm.
Benimki de öyle kundak yapmazsam kendini uyandırıyorBebegi korkan var mi? Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bazen ellerini kaldirip. Normal mi acaba?
Cnm oyle hic yatirmamazlik yapmicam zaten benimki koltuga yatar yatnaz uyaniyo ben de oyle yapicam.ben normalde uyusun da aman ben de azcik rahat editim diye kucagimd auyumasina musade ediyodum.hatta su anda da o vaziyetteyizCanım bebeğin küçücük gündüz uyutmayayım olur mu hiç yazık bebeğe. Uyutmaya çalış koltukta yatırdın ağladığında yanına yatıp emzir uyuyup memeyî bırakınca hemen kalk yanından istedikçe yatıp emzir uyanana kadar bir süre sonra alışır biraz olsun uyur yani benimki maksimum 1 saat dokunmadan uyuyor. Bunuda deneyerek buldum sende böyle dene başka aklına yatan olırsa dene yapacak bir şey yok deneyerek buluyoruz her bebiş kendine özgü valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?