- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #45.581
Cnm mamayi sicak yapiyorum ben bilerek disarda sogutmak kolay ama isitmak zor olur diye.simdilik hastane harici hic bi yere gitmedik.ama mesela gitsem de alirim bi su kapagina koyarim.mamayi da biberonuna koyarim termosun kapaginsa ilitirim mamayi.6 saat muhafaza ediyor diyor ama o kadar degil.zaten hic bi termos 6 saat sicakliginni korumaz.kaynar yaomiyorim ama sicak oluyo cnm mama.normal mamayi yapiyorum biberonuna dokuyorum.ama tabi once biberondan kac cc lik yapicami ayarliyip oyle isitiyorum suyu.suyu sagarsam da termosa sadece sicak su koyarim cnm.Canm bu termosa suyu mu koyuyorsun? Toz mamayı nasıl muhafaza ediyorsun? Ben bölmeli bir kap almıştım ama 3 bölmesi var bazen yetmiyor.
Cnm akiyo ped kullaniyorim o yizden sagmasammi ki.yazik akanlar bosa gidiyo doye sagiyodum cnmBebeğin seni emiyorsa sağım niye yapıyorsun canım
Ben de yalnizim cnm yemek yapmak cok sıkıntı oluyo onun haricinde yalniz kalmak cok daha iyi.uykusuz kaliyorum ama karisanim olmuyo en azindan.ama tabi es cok onemli.aksam esime veriyorum onda da cok durmuyo ama en azindan parca parca yarim saat duruyo isimi yapiyorum aglayinca emziriyorum uyumaya baslayinca esime veriyorim tekrar isime donuyorum.yemek yerken de ya once ben yiyorum sonra esim ya da bebegimin ustune ortu ortuyorum yemek iliyinca yiyorum.yemegi de aksam uyuyo bi kere 1 saat o zmn yapiyorum.ama tabi keske annem olsaydi yemegimi yapardi ben de uyurdum o sira.ama bu sefer de kv kiskankr iddalasir o da zirt birt gelirdi.aman en iyisi yalniz olmakÇok zor .Benimki de doğduğunda meme almadı sarılık olmasın diye sütümü sağarak biberonla verdim.20 günlükken memeyi aldı şükür ama bu kez de sütüm faZla hepsini içemiyor ben de sağarak bineronla takviye yapıyorum.Ben annemin yanında olduğum halde yetişemiyorum Allah yalnız bebek bakanlara yardım etsin
geçmiş olsun cnm dahada iyi olacak inşallah kuzun.sana yazmıştım okudun mu bilmiyorum sorduklarini cevaplamistimCnm allah razı olsun sen den eşinden ve burda bana dua eden herkesten hamdolsun bu güne evet ömrümden ömür gitti belki ama ben hep inandım inanıyorum biliyorum ki rabbim yavrularımızı koruyor allahım kimseyi evlatla sınamasın ve kimsenin başına gelmesin inş hepimizin herkesin yavruları sağlıkla büyür bizim kaldığımız katta bütün odalarda aynı hastalıkla mücadele veren kuzular var iller birşey aman dikkat edin dışarı bu aralar çıkarmayın salgın her İlde var bilginiz olsun sakın ama sakın grip olan birinden yavrularımızı koruyun kalabalık ortama gitmeyin hastaneye vs gidecek olursanız yüzünü kapatın çünkü bu virüs bebeklerin bağışıklığını çökertip akciğere iniyor bizler gibi grip olmuyorlar bebekler ne olur dikkat edin ve ne olur yavruma dua etmeye devam edin burdan sağ Salim evimize gidelim diye
benim kızım 34 günlük ve ben bugün 5.paketi bitirmek uzereyim.sık sık değisyorum pişik olunca hem cocuga hem anneye yazik.bez komili kullanıyorum 2 numaraya geçicem elimdeki 1 numara bitmek üzere.islak mendil üni baby yeni doğan ve pişik kremide desitin mor kullanıyorum hepsindense çok memnunumKızlar oglum 1 numara 3 paket bez bitirdi 32 günlügüz bugun 2 numaraya geçicez inşallah çok mu bez kullanmışız sizce ?kaynanam çok kullanmışsın dede.
bebegim dogdugunda beri pişik 2 saatte bir mutlaka altını değiştiriyorum baya çiş kaka yapmış oluyo 2 paket prima kullandık onun pişik yaptıgını düşünüp molfix aldık ama pişigi geçmedi ıslak mendil 3 marka denedim pişik kremi 2 marka denedim pephantol biraz iyi geldi popoda kızarıklık var yine de pişik içinde önerdiginiz birşeyler var mı?
Yok canm hoplatmiyorum ben hic. Refleks olarak kollarini oynatip korkuyor diye dusunuyorum artik.Benimde bebeğim öyleydi hep sıçrıyor kundağada izin vermiyordu ne yapacağımı şaşırmıştım. Sonra fakettimki biz gazı gitsin ağlamasın diye bedenimizden ayrı tutup hafif hoplatıyorduk dedim böyle korkuyor galiba ve onu yapmayı kestik. Ertesi günden itibaren oğlum aıöramayı kesti tabi arada ufak sıçramaları oluyor ama uyandırmıyor bile onu. Eğer sizde hoplatıyorsanız bebeğinizi bir deneyin bekki o da korkuyordur siz farketmiyorsunuzdur
Kundaga da izin vermiyor kizim. Zamanla duzelir insallah.Benimki de öyle kundak yapmazsam kendini uyandırıyor
Bende molfix kullanmaya başladım sleepyden geçtim sleepy ve ıslak mendil pişik yaptı bez hep ıslaktı 2 saatte bir değiştiriyorum bende şimdi molfix daha iyi geldi temizleme pamuğu kullanıyorumKızlar oglum 1 numara 3 paket bez bitirdi 32 günlügüz bugun 2 numaraya geçicez inşallah çok mu bez kullanmışız sizce ?kaynanam çok kullanmışsın dede.
bebegim dogdugunda beri pişik 2 saatte bir mutlaka altını değiştiriyorum baya çiş kaka yapmış oluyo 2 paket prima kullandık onun pişik yaptıgını düşünüp molfix aldık ama pişigi geçmedi ıslak mendil 3 marka denedim pişik kremi 2 marka denedim pephantol biraz iyi geldi popoda kızarıklık var yine de pişik içinde önerdiginiz birşeyler var mı?
Bebeğin emişine ve ihtiyacına göre yakında göğüslerin terbiye olur sen sağdıkça beyine süt üret daha çok lazım mesajı gidiyor yakında düzelir canım bebeğin ihtiyacına göre üretim başlar benim şimdi oğlum var ön sütü çok az ona sağıp veriyorum ama göğüsü boşaltmıyorum sağacak akacak kadar sütun varsa niye mama veriyorsunCnm akiyo ped kullaniyorim o yizden sagmasammi ki.yazik akanlar bosa gidiyo doye sagiyodum cnm
Bebeklerinizi uyutmadan nasıl oyalıyorsunuz benim oğlan durmuyor ağlıyor 1 saat zor oyalıyorum konuşarak gezdirerek gece uykusu için gerçi internetten okuyorum şuan bebeklere sadece gece gündüz ayrımını öğretecekmişiz hep uyurmuş normalmiş de geceleri uyumuyor gece uyumayan oğlan yapmışız diyorum ki bizim öyle fazla bi gaz sorunumuz da yok huysuzluk şımarıklık yapma anneyi kullanma içinde daha çok küçük yazıyor ama annem huysuzluk yapıyor diyor neye inanacağımı şaşırdım
Valla bende kucağımda uyutuyorum çoğunlukla emerlen uyuyor biraz bekleyip yatağına koyuyorum bazende koltuğa. Abalamaları 6 ay canım o zamanı beklersek canımız çıkar ama 4,5 ayda uyku eğitimi oluyor denemeleri paylaşırız artıkCnm oyle hic yatirmamazlik yapmicam zaten benimki koltuga yatar yatnaz uyaniyo ben de oyle yapicam.ben normalde uyusun da aman ben de azcik rahat editim diye kucagimd auyumasina musade ediyodum.hatta su anda da o vaziyetteyiz
Ama yarindan itibaren kucagimda uyur uyumaz koltiga koyyum diyorum.zaten komtukta da max.10 dk uyuyo en uzun.
normalde bende oyle yapiyorum yani uyuyunca koltuga koyuiyorum agliyo emziriyorum.ama gun icinde yorgun dusuyorum uykusuzluktan ve biseyker yemem gerekiyo acikiyorum o zmn ya uyusnda yeterki biseyler yiym napim kucagimda uyusun diyorum.bunu yapmicam demek istemistim cnm.
Uyandiginda yanina yatip yatarken emzirdigimde oldu uyusun diye ama hic ise yaramadi malesef.abalamaya baslayinca belki duzelir doye umut ediyorum.
Bebekler ne zmn abalamaya baslar ki
Canım gün içinde nasıl uyutmayalım ki emerken uyuyor hemen biraz daha büyük olsa oyuncak falan oyalanıriz yada gezmeye götürürüm dışarı falan ama. Bizim ki pusete koyar koymaz uyuyor. Gündüz koltukta beşikte pusete heryerde uyuyan bebek gece hiç bir yerde uyumuyor.Bizimki de çok yapıyor onu bol bol okumak lazım nazar değiyor kuzucuklara. En çok anne babanın nazarı değermiş.
Gün içinde çok uyutma canım özellikle akşam uyutma ki gece uyusun. Benimki dün çok uyudu hem gündüz hem akşam. Gece fıldır fıldır dı gözler. Akşamları misafir olup da kucaktan kucağa sevdiklerinde uyanık kalıyor gece full uyuyor emmeye kalkıyor sadece gözler kapalı şekilde
Canım sen mamayı yapıp onu mu termosa koyuyorsun? Ben mama beklemez diye suyu koyuyorum sadece. Mamayı küçük bir kavanoz aldım ebebekten içine kuru mama ve ölçü kaşığı koyuyorum lazım olunca hazırlıyorum. Mama 3-4 saat bekleyince bayatlamaz mi? Bu konuyu bir bilen varsa yazsa aslında. Mamayı koymak daha kolay çünkü.Cnm mamayi sicak yapiyorum ben bilerek disarda sogutmak kolay ama isitmak zor olur diye.simdilik hastane harici hic bi yere gitmedik.ama mesela gitsem de alirim bi su kapagina koyarim.mamayi da biberonuna koyarim termosun kapaginsa ilitirim mamayi.6 saat muhafaza ediyor diyor ama o kadar degil.zaten hic bi termos 6 saat sicakliginni korumaz.kaynar yaomiyorim ama sicak oluyo cnm mama.normal mamayi yapiyorum biberonuna dokuyorum.ama tabi once biberondan kac cc lik yapicami ayarliyip oyle isitiyorum suyu.suyu sagarsam da termosa sadece sicak su koyarim cnm.
Canım bizde 33gunde 275 tane 1 numara prima kullanmışız. Sonra 2 numaraya geçtik. Islak mendil unibaby yenidogan kullanıyorum. Pisim kremi sudocrem ve bepantol var ama hiç pişik olmadi Oyuzden düzenli kullanmıyorum arada aklıma gelince 2 günde falan sürüyorum.Kızlar oglum 1 numara 3 paket bez bitirdi 32 günlügüz bugun 2 numaraya geçicez inşallah çok mu bez kullanmışız sizce ?kaynanam çok kullanmışsın dede.
valla canım ben perişanım arada bir uyanıyor oda mızmız hep kucakta bir saat evin içinde gezdiriyorum arada koltuğa koyup zorla bir tuvalete kaçıyorum 2 dk zor dayanıyor ciyak ciyak ağlıyor sonra kucakta yine bazen iki saat geziyoruz o kucağımdayken yemek yiyorum oğlumla ilgileniyorum sonra tekrar ciyaklıyor yatırıyorum tam bir saat sallıyorum kollar felç oluyor sonra uyudu sanıyorum daha odadan çıkmadan bir ciyak daha tekrar sallıyorum o ara internette geziyorum şimdi olduğu gibi yoksa Çatlıcam artık sallanmadan uyumuyor en fazla 1 saat sallamadan uyuyor o ara hemen süpürgeyi açıyorum toz alma silme ütü yetiştiriyorum işi tekrar kalkıyor emiyor gaz çıkar gezdir gece gündüz aynı geceleri 1 buçuktan 6 ya kadar falan çok huzursuz sallasamda gezdirsemde durmuyor bazen morarana kadar ağlıyor eşimi uyandırıyorum battaniyenin içinde sallayıp susturup uyutup beşiğine koyuyoruz sonra orda tekrar sallamaya devam çok gazlı kakasını yapamıyor fitil yada kulak çöpü sokuyorum ben bittim yani ne gece ne gündüz kesintisiz bir saat uyusam yetiyorBebeklerinizi uyutmadan nasıl oyalıyorsunuz benim oğlan durmuyor ağlıyor 1 saat zor oyalıyorum konuşarak gezdirerek gece uykusu için gerçi internetten okuyorum şuan bebeklere sadece gece gündüz ayrımını öğretecekmişiz hep uyurmuş normalmiş de geceleri uyumuyor gece uyumayan oğlan yapmışız diyorum ki bizim öyle fazla bi gaz sorunumuz da yok huysuzluk şımarıklık yapma anneyi kullanma içinde daha çok küçük yazıyor ama annem huysuzluk yapıyor diyor neye inanacağımı şaşırdım
Ben de lansinoh biberon kullanıyorum canım. Yavaş akışlı. zaten kızım aventi falan sevmedi. Lansinohla meme reddi de yaşamadık çok şükür.
Ben penye tulumunun üzerine daha kalın pamuklu bir tulum giydiriyorum. Pusete koyup üzerine battaniye örtüyorum.Kızlar bebeğimi hep taşıma çantasında çıkarttık dışarı bugün biraz zor sığdı içine şubat 15 den sonra sığmaz içine galiba artık anakucağına oturacak ozaman bana dışarı için tulum lazım çok kalın evden çıkıp çarşı gezme şansım Yok bebeği bırakacak kimsem Yok siz nasıl çıkarıyorsunuz oğlum yazın doğmuştu kışında kaban giymişti büyümüştü buna daha kaban olmaz minicik bebek
Canm lansinoh süt sağma makinasının içinden çıkan biberonu kullanıyorum. Ama ayrıca da satılıyor. Bak link atıyorum. Yavaş akış diye belirtmek gerekiyor evet.Bu kadar küçük bebekte gündüz uyutmamak olmaz. Yenidogan dönemindeler. Ayrıca iyi bir uyku için gündüzde uyumaları gerekiyor. Uyku eğitimi bile 4 aydan sonra veriliyor şimdiden uyku düzeni beklemeyin. Gündüz uyur gece uyumaz bazen gece gündüz uyumaz ama aslinda hep uyumak isterler ama uykuya dalmalarina mani durumlar olur gaz sancısı acıkma bir yeri ağrıma
vs. gibi dalamazlar. Uyku danışmanları iyi bir gece uykusu için gündüz de uyumaları gerektiğini söylüyor. Gündüz uyutmayayim gece uyusun diye bir şey yok yani.
Nereden aldin canim bende almak istiyorum. Yavas akışlı diye belirtmek gerekiyor mu? Biberon emziği yanlış gelir diye cekiniyorum.
Emzirmedigin gogus acikta kalinca akar elinle ustune bisey koyup iyice bastir akmazCnm akiyo ped kullaniyorim o yizden sagmasammi ki.yazik akanlar bosa gidiyo doye sagiyodum cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?